Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Ela 24.06.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 920093)
Tak jest Principessa Elisabetta. Zwłaszcza do stanu 2:0. :-)

Przecież nie oglądałeś. Pytałeś się mnie o wynik :D
Cytat:

Czy to nie Cannavaro stwierdził, że catenaccio Włosi mają we krwi?
Chyba nie skonsultował z Pirlo, Tottim i Gattuso ;)
Z Pepe też nie.

mitmichael 24.06.2010 17:30

Wlosi zagrali chyba najgorszy mecz w Historii MS a Slowacy chyba najlepszy mecz w zyciu. Byc kopciuszkiem Mundialu, pokonac Wlochow i awansowac do 1/8 to cos niesamowitego. Ja myslałem, ze tu spokojnie awansuje Slowenia a odpadnie Słowacja - los sprawił co innego. Moim zdaniem na tym Mundialu Europa nie ma szans z Ameryka Południowa. MS bedzie albo Argentyna albo Brazylia.

pan_premier 24.06.2010 17:37

liczyłem na emocje w meczu Holandia- Włochy, był emocje dzisiaj.
nie trawie teo antyfutbolu zza Tatr i dzisiejsza jaskółka tego nie zmieniła :(

przy golu na 2-2 spalony ciezko zauważalny, bo Łochowi wystawała głowa a Słowakowi stopa
Mucha pokazał, ze bramkarz z polskiej ligi w ważnym meczu jest słaby

Krissu 24.06.2010 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 920103)
Przecież nie oglądałeś. Pytałeś się mnie o wynik :D

Proszę mi tu bez la proppaganda. :D

Do 2:0 oglądałem.

Potem stwierdziłem, że nic się nie zmieni i wyłączyłem TV. :-/
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 920103)
Chyba nie skonsultował z Pirlo, Tottim i Gattuso ;)
Z Pepe też nie.

Pirlo ma słabiutki sezon a Tottiego w ogóle nie ma.

Gattuso też raczej ultra kreatywnym i ofensywnym graczem nie jest.

John1906 24.06.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 920113)
liczyłem na emocje w meczu Holandia- Włochy, był emocje dzisiaj.
nie trawie teo antyfutbolu zza Tatr i dzisiejsza jaskółka tego nie zmieniła :(

przy golu na 2-2 spalony ciezko zauważalny, bo Łochowi wystawała głowa a Słowakowi stopa
Mucha pokazał, ze bramkarz z polskiej ligi w ważnym meczu jest słaby

Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź.

miśqu 24.06.2010 18:14

Świetne mistrzostwa, oczywiście poza buczadłem z trąbami. Jeżeli Słowacja grała antyfutbol to co grają Włosi? Oni zasługiwali na cokolwiek? Bo kraj nazywa się to Włochy to już będzie ciekawiej przeciw Holandii? Mnie cieszy, że wreszcie wygrywa ambicja na przeciw wielkich europejskich gwiazdorów. Reprezentacja zza Oceanu dają z siebie wszystko, dla nich futbol to religia a kraj wielka duma i wartość. Azjaci też pozytywnie, walczą biegrają, robią co mogą. To mi się podoba. Przynajmniej jest jedna dyscyplina na świecie, gdzie każdy zakontek świata może mieć chwile radości nawet taka Nowa Zelandia, gdzie walka i ambicja może góry przenosić i kopciuszek może wykopać wicemistrza czy mistrza świata. Po to się ten Mundial ogląda. :) Brawo Słowacja, może już nigdy nie trafią na Mundial, może już nigdy nie wyjdą z grupy wykorzystali swoją szansę, jak Grecja w 2004 roku, kiedy oni powtórzą taki sukces? Pewnie nigdy. Jak jest okazja trzeba ją wykorzystywać, żeby potem latami było co wspominać.

kaco1985 24.06.2010 18:36

Bedzie, gdzies w tv powtorka z meczu Wlochow ?

sessegnon 24.06.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 920149)

Jutro o 10:20 w TVP Sport.

dynek.pl 24.06.2010 19:24

Wkurza mnie awans Slowacji (tak, pewnie troche przez zazdrosc). Trafilo im sie teraz niby zdolne pokolenie pilkarzy ale tez jest to pokolenie urodzonych fuksiarzy (majac w pamieci styl ich zwyciestw nad Polską i 3 gole, ktore strzelilismy sobie sami). Grupa G to totalne nieporozumienie i to jest klucz do awansu Slowakow bo moim zdaniem nie
graja nic godnego uwagi w tym turnieju. Z innych grup odpadlo juz kilka duzo fajniej grajacyh druzyn.Dzisiaj to Wlosi byli poprostu beznadziejni. Jakis tam wloski minister powiedzial, ze jak bedzie trzeba to kupia sobie mecz ale
wygladalo bardziej jakby ten mecz sprzedali. Znamienna sytuacja: jest 92 minuta, Wlochy strzelily wlasnie na 2:3, Slowacy zaczynaja od srodka, a Wlosi zamiast sie na nich rzucic od to sobie truchtaja spokojnie na słowacką polowe.
Szkoda, ze nie awansowali "All Whites" - moim zdaniem bardziej zasluzyli.

John1906 24.06.2010 19:32

Teraz Holandia i Dania. Może wreszcie wyjdą dwie Europejskie drużyny z jakiejś grupy.

tommiyacht 24.06.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 920149)

na sport.tvp.pl mozna oglądać całe mecze (bez sciągania uprzednio całego na dysk). warunek to instalacja silverlight'a. mecz Włochów już tam jest

bridgeburner 24.06.2010 19:45

Japończyk właśnie dostał żółtą kartkę za gre na czas.
W 11 (słownie jedenastej) minucie:lol:

iiYama 24.06.2010 20:02

No to moje dwa słowa.

Bardzo się cieszę z wygranej Slowaków. Pewnie odpadną w ćwierćfinale, może i mieli farta. Ale zagrali z sercem, ze szczęściem i najwidoczniej zasłużyli na 2 miejsce w grupie skoro je zajęli. Makaroniarze mogą sobie pluć w brodę że nie potrafili wygrać z NOWĄ ZELANDIĄ!!!!

Generalnie dzięki takim niespodziankom ten turniej jest jednym z ciekawszych jakie znam.

I kontynuując - nie widzę by Duńczycy odrobili 2 bramki z jakże wybieganą, szybką i sprawną Japonią.

Cuda :)

tommiyacht 24.06.2010 20:05

odnośnie Nowej Zelandii - nie wiem czy zauważyliście ale oni nie przegrali meczu na tych mistrzostwach !!!

flamengista 24.06.2010 20:05

Japończycy mają praktycznie awans w kieszeni. I fajnie. Z azjatyckich drużyn mają najlepszą ligę, już na poprzednim mundialu mieli ciekawą drużynę tylko nic z tego nie wyszło. Są wybiegani, dobrzy technicznie i zdyscyplinowani taktycznie. Miło się patrzy na ich grę.

iiYama 24.06.2010 20:09

Szczęsny - drużyna japońskich samurajów ustawiła sobie duńczyków w roli posłusznej ( czy potulnej ) gejszy :D

mitmichael 24.06.2010 20:19

Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka :)

jurukuru 24.06.2010 20:24

Jak ja tych japońców nie lubie, ale przyznać trzeba iż z wolnych mają w tym meczu dobrą skuteczność. Kto by się spodziewał....
Szczęsny nieźle momentami pierniczy smutki :)

Awe 24.06.2010 20:30

Ale dają po dupie w studio. Z serii drętwe żarty:

Szaranowicz: No to mamy Honda san, Endo san no i haj.
Gmoch i Engel: HAHAHAHAHAHAHAHA*
Engel: Honda na dwóch kółkach dobrze sobie radzi
Wszyscy: HAHAHA!

*to nie było klasyczne gmochowe hahaha tylko HAHAHAHA typu "zaraz pęknę ze śmiechu"

-------
Pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach?

SZYMEK_TSW 24.06.2010 20:32

Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują

A drugi wolny japońców - cacuszko :)

jurukuru 24.06.2010 20:33

Awe- nie, to nie pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach. Przypomnij sobie pierwszą bramkę Kalu Uche :)

AS82 24.06.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 920235)
Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka :)

Holandia troche niedoceniana ,a może ona bedzie MŚ ?

Proud 24.06.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 920254)
Holandia troche niedoceniana ,a może ona bedzie MŚ ?

Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.

John1906 24.06.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 920250)
Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują

A drugi wolny japońców - cacuszko :)

Tak ze studia w Warszawie. Szpaku się chyba najebał i nie dał rady komentować :D

Donson 24.06.2010 20:53

Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie:)
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy:))))
- byli gorsi.

Pozdrawiam

John1906 24.06.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 920273)
Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie:)
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy:))))
- byli gorsi.

Pozdrawiam

Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata ;)

Donson 24.06.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 918909)
Gourcuff będzie prawdopodobnie kapitanem nowej reprezentacji stworzonej przez Blanca. Z dwóch powodów. Yoann jest obecnie największym francuskim talentem i być może jedynym graczem mogącym realnie zastąpić Zidana ORAZ jest ulubieńcem nowego szkoleniowca. Jestem w 100% przekonany, że spory związane z tym graczem zostaną rozwiązane bo to profesjonalista i każdy kto uważa go za zadufanego jest w błędzie. Przeszedł do Bordeaux (czyli jeszcze wtedy stosunkowo średniego klubu) z AC Milanu, wywalczył z nowym klubem majstra, a potem po nieudanym sezonie zdecydował się na pozostanie w zespole. Krajowy futbol będzie miał z niego jeszcze wielkie korzyści.

Teraz bezpośrednio o Francji:
Bo aż niedobrze się człowiekowi robi kiedy czyta komentarze ludzi nie mających zielonego pojęcia o francuskim futbolu. Zacznijmy od tego, że wina stoi po stronie Domenecha i jest to sprawa oczywista, tego człowieka należało zwolnić wiele miesięcy temu bo od bardzo dawna niszczył tą kadrę i robił w niej wielki syf. Eliminacje tylko to potwierdziły, a same finały - cóż zrobić. W składzie francuzów jest wielu fantastycznych graczy i uważam, że kadrowo jest to najlepszy zespół Świata (to moje zdanie, więc darujcie sobie swoje ochy i achy). Gdyby każdy z tych graczy uważał się za gwiazdeczkę o której mówiliście to już dawno by ich utemperowali w swoich klubach, chyba zapomnieliście, że trenerzy klubów w których grają nie dadzą sobie wejść na głowę, a już na pewno nie Wenger czy Ferguson.

W kadrze jest wielu perspektyw, są młodzi, którzy wypną starych wyjadaczy i właśnie na taki powiew będzie liczył Blanc, jestem pewien, że on sobie poradzi bez Henrego czy Gallasa.

Odnośnie meczu z RPA:

Zaznaczam z góry, że ciesze się iż Francja odpadła. Miałem dość kompromitacji. ALE na początku meczu z RPA powinien być karny dla żabojadów, gol strzelony Llorisowi padł po faulu na obrońcy, Gourcuff dostał niesłusznie czerwoną kartę - gdyby te wydarzenia potoczyły się inaczej, być może wywieźliby 3 pkt, ale potem grali już tak słabo, że nawet MOŻLIWE, że najgorsza reprezentacja na Mistrzostwach ograła ich 2:1

Kończy się pewien etap, ja wierzę, że za dwa lata Francja zagra w finale i zmyje uśmieszki tym wszystkim pseudo znawcom.

*EDIT*
Sędziowanie na MŚ jest na tak żenującym poziomem, że wszyscy możemy się łapać za głowę. Mecz Brazylii z WKS mnie po prostu dobił, dziś Francja...

Pozdr,
R.

Wenger i Ferguson płacą 50 000 funciaków tygodniowo więc "czarny lud" zasuwa. Dla honoru i chwały to już nie łaska - tyle o "reprezentantach" Francji. Masz rację talent mają, ale krzty honoru nie. Za Napoleona szliby w 1 szeregu.

Donson 24.06.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 920276)
Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata ;)

Nasze srebrne orły też kiedyś były 3 na olimpiadzie co nie przeszkadza mi uważać Piotra Świerczewskiego za nie do końca normalnego. Kowalczyk i inni....dalej mam wymieniać.

Liczy się tu i teraz.
Tak jak pisałem - za zasługi dzisiaj w sporcie nic nie ma.

_ukoL 24.06.2010 21:12

Cytat:

A skąd miał wziąć? Z Interu, gdzie nie ma Włocha, a jak jest to stary i poje.any jak Materazii? Pitolisz, oj pitolisz. :-)
Chciałbym by Wisłę trenował taki matoł jak Lippi. :lol: Ja pier.

Garbaż1906 24.06.2010 21:17

Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?

John1906 24.06.2010 21:19

Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.

Garbaż1906 24.06.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 920294)
Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.

Ja rozumiem, ale Ci "pożal się Boże"znawcy, są tam po to by NAS zachęcić do oglądania, a ja już w którymś meczu z kolei wole puścić kawałki Pio (bez pucki :) ) niż ich słuchać.

bridgeburner 24.06.2010 21:22

Za to Honda fantastyczny zawodnik
Naprawde kawał grajka
ciekaw jestem jakby sobie poradził w La Liga albo Premirship

mitmichael 24.06.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 920255)
Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.

Holendrom akurat tak sie ułozyło, ze jak awansuja do 1/4 to moga zagrac z Brazylia wiec czeka ich nie lada wyzwanie. Francja odpadła wiec pozostaje mi kibicowanie własnie reprezentacji Oranje.

sessegnon 24.06.2010 21:27

Mimo, że CSKA Moskwa ma w ch** kasy to pewnie już zacierają ręce :D Akcja Hondy przy ostatniej bramce piękna.

BiałaGwiazda 24.06.2010 21:34

Na miejscu działaczy Wisły poszukałbym jakiś grajków w japońskiej lidze.Tamtejsi zawodnicy są świetnie wyszkoleni kondycyjnie i techcnicznie.A zawsze jest szansa,że trafi się perełka pokroju Hondy;)

bridgeburner 24.06.2010 21:36

Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek:-P

BiałaGwiazda 24.06.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 920307)
Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek:-P

Tak,ale gdy przechodził z holenderskiego VV Venlo do CSKA był już gwiazdą.Najlepiej byłoby posłać jakiś skautów na mecze J-League.Myślę,że wielu zawodników chętnie przeniosłóby się do Europy,a i z punktu widzenia marketingowego byłby to dobry biznes::D

Kocur 24.06.2010 21:46

Są gdzieś bramki z ostatnich meczy? Za chiny nie mogę znaleźć :/

bridgeburner 24.06.2010 21:49

Kocur -->
http://sport.tvp.pl/
po prawej stronie są nowości wyświetlone

BiałaGwiazda
A to przepraszam, myslałem że Japońce tyle za niego zawołali
a tu się okazuje, ze najpierw do Holandii poszedł za darmo
mój błąd

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl