![]() |
Cytat:
To nie kwestia tego.Po prostu ITI zapłaciło za projekt, który przyjeło miasto i go zrealizowało. U nas stadion buduję się od 2004 roku a projektów było conajmniej z 5. |
Patrząc się na ten dach na Legii to powiem, że jest wyjątkowo tandetny do reszt obiektu. Wygląda jak stragan przykryty brezentową plandeką. Widok tego prześwitu między trybunami a dachem przypomina stadion w Kielcach czyli świeże powietrze. Tył trybun zresztą też. Schodzisz z trybuny i jesteś na ..polu :).
|
Póki widziałem dach wyłącznie na projektach i na zdjęciach to myślałem sobie... co to za syf. Na żywo wygląda już o wiele lepiej i nie straszy jakąś bazarowością, czy tandetnością. Oczywiście wolałbym, żeby był porządniejszy, ale to chyba było nie możliwe, bo chodziło o to żeby był "lekki i przewiewny", bo inaczej nie pasowałby do Osi Staniasławowskiej.
|
Takich dachow w Niemczech jest kilka, na swiecie kilkaset wiec spokojnie... Mnie bardziej martwi brak nagloslienia na gorze Zylety
|
Cytat:
|
Po prostu bez kosmetycznych zmian, ten "material" wyglada jak material. Grunt jak sie sprawdzi po poprawkach ( na razie tu i tam sa "babole" wykonczeniowe. Jak osobna konstrukcja to wyglada dach Lecha.
|
Cytat:
|
Chyba ma na myśli to co wy nazywacie dworem :lol:
|
Cytat:
Na szczęście za pół roku ma się pojawić tam parking na 800 samochodów. |
Cytat:
ja też :) |
Rozumiem, że tak się mówi - ale nawet przerabiając to na polski. Wychodzi z trybun i jest na dworze. A gdzie ma być? W salonie Peugota?
|
ile miejsc ma sektor gosci na Legii??
|
1300 o ile sie nie myle.
|
Cytat:
|
no wlasnie, jak to w koncu jest.. na Legii 1300, na Cracovii.......100 czy 110 (stadion Cracovii prawie o polowe mniejszy) przykladowo na Wisle ma byc prawie 2 tys jak sie nie myle.. a w Poznaniu z tego co ktos tu pisal 2 tys lub ciut wiecej (pojemnosc w Poznaniu wieksza o 12 tys).. to jest ten 5% czy jak kto chce? bo wychodzi na to ze to drugie.. wychodziloby na to ze tylko Wisla udostepnia tak duzy sektor gosci (jesli porownac go do innych)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie raczej uważam ze sektory gości w jakiś racionalnych liczbach to bardzo pozytywna rzecz. w Priemiership na każdym stadionie sektor gości musi być odpowiednio wielki, bodaj 3000? nie pamiętam. |
Jako ze sektor gosci jest juz skonczony(znajduje sie tam gdzie bedzie na skonczonym stadionie), to raczej on bedzie taki sam po zakonczeniu budowy.
Cytat:
|
killzone - z forum skyscrapercity, bodaj tam mi to kiedyś mignęło, ale poszukam zweryfikuje, przepraszam jeśli się myliłem ;) Ale musi być większy bo obecnie ma 1400, czyli nie ma nawet docelowego 5% z całego stadionu, który ma liczyć bodaj 31 000 miejsc.
|
Cytat:
|
Z tymże 30 001 miejsc musi mieć jeśli chcą go nazywać stadionem klasy Elite.
zdjęcie z Gdańska ze środy http://a.imageshack.us/img256/9634/img5947l.jpg |
Na zdjęciach faktycznie dach nie prezentuje się wyjątkowo. Będąc na stadionie zupełnie zmieniłem o nim zdanie. Jest naprawdę znakomity, cała konstrukcja wydaje się być lekka i schludna. Poza tym dużo lepsza będzie cyrkulacja powietrza i naświetlenie trawy niż na wspomnianym wcześniej stadionie w Poznaniu. Wczoraj wiało w Warszawie, a człowiek nic nie czuł ( mam karnet na samej górze, tam gdzie ten "prześwit").
Ludzie, zresztą, o czym my tutaj prawimy. Jeszcze 10 lat temu każdy mógł pomarzyć o takiej infrastrukturze. Jeszcze wasz, Lecha, Cracovii i powinna mocno skoczyć średnia frekwencji w tym sezonie :) |
Cytat:
|
Buziek_LG, ale PGE ma być w tym sezonie już otwarty?
|
Stadion Bałtyku ma być gotowy już na wiosnę.
Buziek - nie na meczu?:) |
Nie nie na meczu, niestety do Trójmiasta wracam dopiero w czwartek. Tak PGE ma być otwarty na przełomie kwietnia i maja
|
http://farm5.static.flickr.com/4099/...2555632a_b.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4119/...a6a63b7c_b.jpg Dwie fajne fotki jeszcze z prezentacji: Copyright Robert Danieluk |
Dalej nie moge pojac jaki byl sens prezentowania stadionu z 3 trybunami...
|
Wielka akcja marketingowa, ciekawe ile z tego spłynie karnetów. Mnie to tam cieszy, bo Klub miał promocję o jaką zabiegaliśmy od wielu lat. Pozostaje wierzyć, że pomoże stworzyć na nowo 'modę na Legię'. A i pewnie kasy sporo przytulili.
|
Cytat:
Do końca roku musieli wykorzystać mecz z Arsenalem, bo tak mieli w kontrakcie, mogli to olać i stracić sporą okazję. A logikę nie jednoczesnej budowy trzech trybun trzeba tłumaczyć tym, że Legia w czasie budowy zagrała wszystkie mecze na Ł3 i nie tułała się ja Wy. Czego jeszcze nie rozumiesz? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wniosek z tego taki, że musiało naprawde fajnie wyjść skoro tak boli... :)
P.S. Jak nie ma, jak wczoraj na nim byłem i stoi? |
Kasa misiu, kasa. Za pół roku zrobią drugi mecz otwarcia(tym razem całego stadionu) i znów zaproszą jakiś Arsenal czy inny Celtic trybuny się zapełnią z 30 k ludzi na stadionie niech 1/4 kupi coś do jedzenia za 15 zł i już mamy 100 tyś zł. Do tego pieniądze z biletów etc..
|
Zastanawiam się czy Wy czytacie i myślicie jednocześnie?
Mamy do końca roku do wykorzystania mecz z Arsenalem wynikający z kontraktu sprzedaży Fabiańskiego. Był wybór, dwie opcje 1. Gramy mecz, na nie dokończonym stadionie. 2. Nie gramy meczu, na nie dokończonym stadionie. Oczywiście ludzie inteligentni tacy jak Wy wybierają opcję 2, niestety Legia widocznie do nich nie należy. |
Do kogo mówisz w liczbie mnogiej ?
|
Do misia gogo.
Do wszystkich którzy się będą poczuwać, że to do nich ;) |
Koledze chodziło o tzw. uroczyste otwarcie stadionu, który jest w trakcie budowy. To tak jakby zrobić wielką fete z otwarcia multikina z salami kinowymi bez jednej ściany, z widokiem na parking.
Cytat:
Jakbyście mieli jako jedyni w Polsce nowoczesny stadion to pewnie by Wam go zazdroszczono, a tak :) |
Cytat:
Jesli tak to jest 24 tys. miejsc do zapelnienia czyli trzeba zrobic jakac akcje promocyjną zeby zachęcić ludzi do zapełnienia tych miejsc na kazdym meczu - czego jeszcze nie rozumiesz ? Ja bym chcial zeby u nas otwarto stadion z 3 trybunami gotowymi (w koncu), a na otwarcie to mi wystarczy nawet zwykly mecz ligowy byleby by to bylo juz - eh,marzenia ... |
A Wisła z kim gra na otwarcie swojego stadionu? Jest to jakoś ustalone, czy też zwykły mecz ligowy będzie?
|
Cytat:
Cokolwiek kryje sie pod enigmatycznym 'lepszym dla kibiców użytkowym wykończeniem trybun' - zobaczymy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl