![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kontuzja Singlara owiana jest dla mnie pewną tajemnicą... Peter miał problemy z kolanem, trenował indywidualnie, w klubie nie było prawego obrońcy chcieli szybko postawić go na nogi być może zbyt szybko i stało się. Podobno to u nas nie lekarz lecz zawodnicy decydują jak mają się leczyć i kiedy wracać do gry... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mamy pecha do kontuzji ,sytuacja ta przypomina mi FM przed wydaniem patcha, niestety ;/
|
http://www.futbol.pl/artykul/58378.html
Nagram dzisiaj przez noc setki płyt i bd sprzedawał pod rynkiem w Talinie flim z meczu ;d skrót 3 euro, całe spotkanie za 9 policzę ;D |
Cytat:
Bardziej niż kontuzje Łobo i Jopa , martwię się żeby przynajmniej Głowacki doszedł do siebie na rewanż . Gdyby odpadło nam tych dwóch zawodników i Głowacki nie doszedł do siebie , to chyba Skorża byłby zmuszony wystawić jakiegoś juniora ( nie mylić z Diazem ) w składzie . Porażka . |
albo zagrać na 3 obronców;>
|
http://www.futbol.pl/artykul/58378.html To może też być sygnał dla estońskiej TV że może warto przeprowadzić transmisje meczu rewanżowego
|
zidanemarcin - w rezerwie jest Filip ale Kurto :D a tak na serio to proponuje wysłać naszych piłkarzy na rewanż autokarem widać po przykładzie Estończyków że tanio i daje odpowiednią motywację a i Varga jedną nogą w Rumunii
|
Wiem, ze rewanz zaczniemy 4-5-1, ale licze, ze w drugiej polowie szybko przejdziemy na 4-4-2, bo sam Brozek na szpicy w Tallinie nic nie zdziala. Bedzie go pilnowac dwoch srodkowych plus defensywny pomocnik odcinajacy go od podan. To jest sprawdzona metoda na zatrzymanie Wisly. Estonczycy to wiedza i my mozemy przewidziec ich rozwiazania.
PAWELEK BROZEK-MARCELO-JOP(GLOWA?)-DIAZ MALECKI-SOBOL-CANTORO(JIRSAK)-KIRM BROZEK-CWIELONG W Tallinie musi byc lepiej, zreszta jak Skorza skoryguje pomylke z Lobo i wpusci na ofensywnego pomocnika np. Cwielonga to bedzie na pewno ciekawiej. Zdaje sobie sprawe, ze kadrowo lezymy, ze w 5 dni Skorza nie mogl zbudowac solidnej obrony i w kolejnych 7 dni tez tego nie zrobi, ale ci zawodnicy, ktorzy jako tako biegaja na dwoch nogach, musza dac z siebie przede wszystkim 150%. Teraz nie mozna szukac alibi, tylko sprezyc sie na maximum. Moze przed kolejna runda ktos wroci do gry (na co sie nie zanosi), albo ktos z wolna karta zglosi sie na Reymonta(tez malo prawdo i podobne). MOZE TRZEBA SOBIE ZDAC SPRAWE TEZ Z TEGO, ZE GROZI NAM KOMPROMITACJA NA MIARE TBILISI. MA BYC 150% WALKA I NIE MA ZNACZENIA KTO WYBIEGNIE W ESTONII NA BOISKO. |
Szkoda mi tylko tego Kurto, że sam będzie siedział na ławce ze Skorżą i resztą sztabu...
|
Cytat:
|
apropo tych licznych kontuzji niepokoi mnie jedna sprawa.
zaraz po przyjściu Paolo Terziottiego do Wisły, ktoś na tym forum napisał, że Banik Ostrawa, w którym w poprzednim sezonie Terziotti odpowiadał za przygotowanie zespołu, zaliczył najgorszy sezon od kilku lat. teraz zaraz po okresie przygotowawczym, który musiał wyglądać chociaż nieco inaczej, ze względu na nowego trenera od przygotowania fizycznego, mamy liczne kontuzje i co zwraca uwagę - głównie związane z problemami mięśniowymi, czy to Głowy, czy Sobola, a to właśnie Włoch odpowiadał głównie za przygotowanie siłowe. nie chcę krakać, ale sprawa warta zastanowienia. oby okazało się, że ciężkie przygotowania siłowe w okresie przygotowawczym wpłyną na dobrą kondycję i siłę w czasie całego sezonu, bo narazie za wcześnie na wyciąganie wniosków. |
Co do Terziottegio to on nie jest powiązany z tymi kontuzjami, przypominam, że on prowadził tylko rozgrzewki i ćwiczenia z kontuzjowanymi zawodnikami, to trenerzy z Bahrem ustalili cykl treningowy
|
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4376.html
Czy ja dobrze widzę i pojmuję, ze w razie cudownego przejścia Levadii i wyeliminowania Debreczyna, zagramy ze Slavią Praga? Fajnie, bo Debreczyn jest w sumie blisko od Krakowa, jedynie 430 km i około 7 h jazdy ( mapa ) ze stadionem na około 10 000 widzów. |
Cytat:
2) Slavia to tylko jeden z 5 potencjalnych przeciwników w 4 rundzie . |
myślałem, że już z góry wylosowano w taki sposób by znać jeszcze kolejny etap, ale przecież to będzie osobne losowanie 7 sierpnia. to 90minut mnie zagmatwało, bo jakoś niewyraźnie to rozpisali. (Slavia byłaby fajniutka)
jeszcze co do losowania, Były piłkarz węgierskiego Vasas o rywalach Wisły: Polacy lepsi, ale... |
Ja mysle ze nie bedzie problemu z tym Debreczynem jak tylko wyrownamy forme i nie bedzie wiecej kontuzji. Chociaz Dudu sadzi ze maja bardziej wyrownany sklad a my tylko Brożka^^
|
Wszystko zależeć będzie także od atmosfery na stadionie. Jak będzie słychać naszych, to piłkarze poczują wsparcie. Gorzej jak będą gwizdy ze strony gospodarzy. Stworzą małą dekoncentrację. Podobno się tam w Tallinie mobilizują na nasz mecz. No cóż , trzeba wierzyć.
|
Cytat:
|
Boimy się ogórków :) Polska liga upada....
|
Ledwo zremisowaliśmy z tymi ogórkami.... co nas również czyni ogórkami
Debreczynem nie ma się co teraz zajmować bo przy tej ilości kontuzji to ja się mocno obawiam rewanżu z tymi ogókami |
Cytat:
Zeby upasc trzeba cos osiagnac, nasza liga to dno od wielu lat i juz nizej spasc sie nie da no chyba ze juz Bialorus bedzie wyzej w rankingach i bedziemy z nimi przegrywac reguralnie |
Cytat:
|
Cytat:
Albo trzeba zejśc na ziemię i powiedzieć sobie szczerze, nie mamy szans na awans z taką grę, albo dalej gnoić na Bednarza i ekipę za nieudane transfery, Takie są realia, jesteśmy silnym klubem na ligę, puchary to inna bajka. CYpr nas wyprzedza. Jestem pewny, że wygramy spotkanie w Estonii, ale nawet przy słabym spotkaniu powinniśmy z Estonczykami wygrać u siebie. |
Cytat:
Wystarczy prześledzić wyniki pucharowe naszych drużyn na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat aby zrozumieć, gdzie jesteśmy na mapie europejskiego futbolu. Był jeszcze okres, gdy z góry patrzyliśmy na drużyny ze wschodu, ale boleśnie się przekonaliśmy, że niesłusznie. Co nie zmienia faktu, że dla wczorajszego wyniku nie ma żadnego usprawiedliwienia. |
Cytat:
Pogoda była taka sama dla obu zespołów. Chodzi mi o to że w obecnej formie i przy takim składzie mamy problem żeby z ogórkami wygrać... |
W takiej pogodzie łatwiej się bronić niż atakować
|
Nie ma co się chować za pogodą, nasi piłkarze przeszli koło meczu i tyle. Teraz jak już większość powiedziała,trzeba wziąć się w garść i gryźć trawę. Osobiście jakieś napięcie we mnie jest przed tym meczem, boję się tego co się może zdarzyć w środę. No nic trzeba wierzyć i tyle.
|
Cytat:
No tak jestesmy na szarym koncu ,ale nie zmienia to faktu ze Estonczycy sa jeszcze dalej. Naszym obowiazkiem jest przejsc Levadie ,bo jak piszesz nie ma na srodowy wynik zadnego usprawiedliwienia. |
Cytat:
Ot 2 europejskie nonamy ze wschodniej ściany, z tym że jeden przynajmniej znany 'z widzenia' a drugi nie. |
Ja tam wiem ze Wiselka ich pojedzie :) spreza sie chlopaki.Koncentracja na maxa i wygramy.A pogoda nie ma co nas usprawiedliwiac.Moga mowic pilkarze i Skorza ze w sosnowcu ich nie zlekcewazyli ale ja wiem swoje :P mysleli ze wyjda i wygraja na luzie 4:0. Tez mam napiecie przed meczem bo to jednak jest ten strach maly przed odpanieciem.Ale ja wogole z tym sie nie licze...JJJBG. Jazda z lewatywa!!!
|
Uważam że problem był tego gatunku że wszyscy myśleli, że będzie łatwo lekko i przyjemnie. Niestety nie jesteśmy tak mocni aby przy mniejszej motywacji wygrywać mecze. Zaangażowaniem, walką można zdziałać naprawdę wiele, między innymi dlatego wygraliśmy z Barceloną.
Zgotowaliśmy sobie nie mały problem bo zostało nam tylko 90 min na pokazanie kto jest lepszy, a jak wiadomo piłka jest nieprzewidywalna... kto wie czy Andriejev znowu nie oszuka Jopa, może piłka zamiast do siatki będzie latać po słupkach i poprzeczkach, może ktoś od nas dostanie czerwoną, być może sędzia coś wywinie, może trzeba będzie na boisko wpuścić jakiegoś przestraszonego juniora itp. Piłkarze Levadii nie będą po męczącej podróży jak teraz także pewnie będą mieli jeszcze więcej sił na walkę niż w Sosnowcu. Nasi naprawdę potrafią grać w piłkę conajmniej na poziomie fazy grupowej LE, jestem o tym przekonany. Szkoda by było abyśmy spaprali sobie sezon prze jeden głupi dwumecz z drużyną, która wykupuje tylko na lage i wali aby tylko leciało w bramkę. Moim zdanie jeśli przejdziemy Estończyków to to, że zawiesili nam poprzeczkę tak wysoko tylko zrobi nam lepiej. Co do naszego fizjologa to tak jak pisałem chyba zapomniał że 90 minut na mokrym boisku to nie to samo co 90 na normalny dlatego wygląda to tak jak wygląda. |
Panowie nie dramatyzujmy , całe szczęście Pepe strzelił bramkę na wagę remisu , teraz wystarczy nie przegrać bądź zremisować bezbramkowo , szanujmy się przeciwnik jest na poziomie Polonii Bytom z całym szacunkiem dla Polonii , inny wynik niż przekonujące zwycięstwo nie wchodzi w grę , zresztą piłkarze zdają sobie sprawe , że ewentualne odpadnięcie s pucharów na tym etapie doprowadzi do czystek porównywalnych z tymi za czasów engela i liczki .
|
Levadia to jednak słabszy zespół uważam od tego Dinama Tibilisi z którym odpadliśmy za Henia.Gruzini byli znacznie lepsi technicznie i bardziej waleczni od Estończyków.
Inne rozwiązanie niż wygrana w Tallinie nie wchodzi w rachube. |
Cytat:
|
Ciastek, co mamy rozumieć przez te słowa "teraz wystarczy nie przegrać bądź zremisować bezbramkowo" ? ;D
Mamy wieksze szanse na awans ale pierwszy mecz, a raczej jego przebieg i zakończenie było spowodowane kilkoma czynnikami, nie jednym. Kontuzje, złe ustawienie, przygotowanie. Trzeba wyeliminowac co po niektóre błędy i w Estonii będziemy cieszyć się z awansu. |
Miałem na mysli , że nie należy przegrać ani też remisować .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl