![]() |
Zamierzam rozpocząć treningi na siłowni w celu zwiększenia masy. Czy ktoś mógłby mi na PW pomóc w ułożeniu diety, bo ja się nie orientuje w tym za bardzo.
|
Planuje zakup ławki do ćwiczeń. Może ktoś coś polecić?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli jedziesz masówkę, to taki gainer jest jedynie podbiciem kalorii - Mass Up masz dobrą jakość, za odpowiednią cenę. UNS - 20% białka, Mass Up 10%, ale za to masz mniej tłuszczu i więcej tauryny (pobudzenie) Cytat:
Cytat:
|
Witam serdecznie
Mam takie pytanko,przybylo mi sie troszeczke i pasowaloby mi to zrzucic.Kto moze polecic jakas dobra silownie w okolicach N.H. z dobra kadra trenerska,dietetykiem,sprzetem i w miare tanim karnetem?Z gory dziekuje za odpowiedzi. |
Masz Niutona na Kościuszkowskim i w NCK
|
Mam pytanko, czy koszulka termoaktywna sprawdza się podczas ćwiczeń w tym okresie co go mamy teraz? wysoka temperatura itp.)
|
Rozpocząłem treningi na siłowni, ale jako że jestem początkujący to nie orientuję się w ogóle w żadnego typu odżywkach itp. Co polecacie, jakie ilości, jak stosować? Najlepiej na PW.
|
Cytat:
|
Jakie ćwiczenia przygotowują do podciągania się na drążku szerokim nachwytem? Podchwytem dam radę, ale czy to za bardzo nie idzie w biceps?
|
Sciaganie drazka wyciagu do klatki, no i samo podciaganie.
|
Przybrało mi się i to niestety nie tylko masy mięśniowej, ale także tkanki tłuszczowej.
Wakcje się zbliżają na plaży pokazać się trzeba, więc oprócz w miarę regularnego chodzenia na siłkę także włączyłem w to bieganie. Niestety efektów nie widać i tu jest moje pytanie. Czy warto wspomagać się jakimiś spalaczami tłuszczu opartymi na L-karnitynie, czy to nie ma sensu ? Brał ktoś cos takiego? Jak efekty? |
fialo- Ja brałem Hydroxycut swego czasu i pomagał ale sam spalacz nic nie da. Rób więcej aerobów, więcej powtórzeń przy każdym ćwiczeniu. No i trzymaj się określonej diety a efekty same przyjdą.
|
ujemny bilans kaloryczny to podstawa
|
fialo, a jak wygląda to bieganie? Jak intensywnie? Jak masz już trochę mięśnia to zapodaj sobie jakieś BCAA. A spalacze to na początek nie warto. Tak jak wyżej - ujemny bilans kaloryczny i pij zieloną herbatę liściastą :)
|
Cytat:
|
A ja trochę z innej beczki. Gdzie w Krakowie polecacie trenować bjj ? Jakie ceny? Chodzi mi o miejsce w miarę Wiślackie, lub "apolityczne" ;)
|
fialo - po co chcesz spalac ? trzeba byc świnia a nie pedałem z kaloryferkiem.
|
Żeby efekty biegania były widoczne musisz biegać długo i systematycznie. ....... jakieś wspomagacze ; ) systematyczność to podstawa.
|
Cytat:
Biegać regularnie i ograniczyć żarcie - nie żadne diety cud czy też wpierdalanie zieleniny ale trochę mniej i trochę mniej kalorycznie i nie napalać się na jakieś mega efekty.Kilo, max 2 miesięcznie i po roku każdy grubas będzie miał wagę w normie;) |
Przedewszystkim polecam przestać slodzic herbate najprostsze ograniczenie spożywania cukru ;) gorzka herbata zmniejsza apetyt i już banalnym sposobem mniej jesz i zdrowiej. Z wlasnego doswiadczenia ;)
|
Dzięki wielkie za podpowiedzi panowie.
Czyli jednym słowem mniej jeść, mniej cukru w diecie i więcej areobów :) Dzięki jeszcze raz i nie ma opierdalania się ! :) |
Tryb życia i kwestie żywieniowe to podstawa jeśli chodzi o zrzucenie wagi. Co z tego, że trzyma się reżim żywieniowy w tygodniu jak w weekend człowiek sobie poluzuje, jakiś grill, wódeczka etc. i znowu wszystko wraca do normy. Ja na swoim przykładzie widzę, że dużo zależy od samozaparcia. Zrzuciłem prawie 15 kg w ciągu 5 miesięcy bez większego wysiłku, a jedynie zmieniając tryb życia, częściej zostawiałem samochód w garażu, przestałem się stołować na mieście i rzadko używałem takie produkty jak cukier, czy pieczywo.
Na początku wiosny 2-3 km biegu sprawiało, że oddychałem rękawami. Później przez kilka dni miałem zakwasy i dopiero po weekendzie znowu mogłem biegać. Teraz spokojnie biegam powyżej 5 km i jest wszystko w porządku. Do tego trochę ćwiczeń i areoby, aby się trochę wzmocnić. |
znalazłem w domu kreatyne zostało jej jakies 300g z kilograma, tylko waznosc sie skonczyła w kwietniu 2011, mozna ją jeszcze pić, czy raczej do kosza?
|
Odnośnie tego biegania jeszcze.
Jak długo trzeba biegać aby coś ten bieg dawał? Słyszałem, że dopiero po 20minutach zaczyna się spalać tłuszcz. Jak to jest wkońcu? Wystarczą 2 okrązenia Błoni w tak 40minut aby coś ten bieg dawał? Ja zacząłem biegać bo też mi się przytyło w zimie (mam 180cm wzrostu i ważę 85kg) i chcę spalić z 3-4 kg. Ostatnio zainwestowałem też w rolki, ale wczoraj zrobiłem ponad 15km i mało co się zmęczyłem. Zdecydowanie lepsze bieganie. |
Cytat:
|
Proud tak, w teori tłuszcz najlepiej spala się po 20 minutach biegu na ok 70 % maksymalnego tętna, do dokładnych pomiarów przydał by Ci się pulsometr. Ale w sumie jak będziesz biegał powolnym tempem przez minimum 30 minut, to już będziesz się mieścił w tej granicy.
co myślicie o tym panowie? :) http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/pu...eria-maly.html |
W sprawie biegania, to zdecydowanie lepiej biegac wolniej ale dluzej niz, sprintem ale chwilke, bieganie polega na dlugotrwalym srednim wysilku.
A co do zrzucenia wagi, wystarczy tak jak ktos wspomnial wyzej ograniczyc cukier w slodzeniu i np. kurczaczka ugotowac na parze a nie patelni w ktorej on bedzie plywal we wlasnym tluszczu. Jedzenie pieczywa? Nie smarowac grubo maslem, tylko cieniutka warstwe (tylko tak zeby byla kromeczka wilgotniejsza). Jesc czesciej ale mniej niz 3 razy dziennie ale duzo. Mysle ze to takie podstawy, ktore nie wymagaja praktycznie zadnych poswiecej a daja rezultaty. |
Warto po każdej obecności na silownia robić kardio.
Ja na ten przykład robię tak: - truchtam sobie 4 minuty - prędkość do 15 km/h przez 90 sekund i po tym 7 km/h też przez 90 sekund (tak 3 razy) - prędkość 17 km/h (można więcej) i biegam przez 60 sekund, odpoczynek minutowy na 7 km/h (tak 3 razy) - na koniec marsz 1-2 minuty albo: - 4 minuty rozgrzewki na rowerze na niskim oporze - zwiększam obciążenie i na maksa przez 40 sekund, odpoczynek pedałując powoli 20 s (tak 10 razy) - na maksa przez 20 sekund, odpoczynek 10 s (6 razy) - mniejszy opór i spokojna jazda przez 3 minuty |
Cytat:
|
Dzięki Panowie za rady!
Cytat:
|
Z tym że kilogramy będzie Ci ciężko zrzucić od biegania za to sylwetkę poprawisz na pewno, to co zrzucisz na brzuchu to się wyrówna z tym co Ci przybędzie w mięśniach (od pasa w dół) zresztą góra przy bieganiu też pracuje.
http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=76&show=1 |
Cytat:
Dzieki za pomoc. |
Coś zmienić dodać odjąć? Mam wątpliwości co do nóg i pleców:/
Poniedziałek Plecy Martwy ciąg 4s 12,10,8,6 Ściąganie wyciągu siedząc 4s. 12, 10, 10, 8 Wiosłowanie sztangą w opadzie 4s 12, 10, 8, 6 Wiosłowanie sztangielką w opadzie4s 12, 10, 8, 6 Nogi: Prostowanie na maszynie siedząc 4s. 12, 10, 10, 8 Przysiady ze sztangą 4s. 12,10,10,8 Uginanie nóg na maszynie 4s. 12, 10, 10, 8 Środa: Biceps. uginanie ramion ze sztangą stojąc 3s 12, 10, 8 uginanie ramion ze sztangielkami z suplinacją 3s, 12, 10, 8 uginanie ze sztangą na modlitewniku 3s, 12, 10, 8 Barki: Wyciskanie zza głowy siedząc, na maszynie 3s 12, 10, 8 Wyciskanie sztangielek siedząc 3s. 12, 10, 8 Unoszenie sztangielek bokiem w górę 3s. 12, 10, 8 Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3s. 12, 10, 8 Piątek: Klatka piersiowa Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 4s. 12, 10, 8, 6 Wyciskanie sztangi na ławce skośnej w górę 4s. 12, 10, 8, 6 Wyciskanie sztangielek na ławce płaskiej 4s. 12, 10, 8, 6 Rozpiętki 4s. 12, 10, 8, 6 Triceps: Wyciskanie francuskie 3s. 12, 10, 8 Prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie 3s. 12, 10, 8 Pompki w podporze tyłem 3.s 12, 10, 8 |
Cytat:
Plecy i nogi w jeden dzień? Chvjowe połączenie. Na MC moim zdaniem za dużo powtórzeń. Co do nóg, nie widzę nigdzie łydek. Środa: Najpierw barki, potem bic. W ćwiczeniach bicepsu często zamieniaj (wystarczy kolejność). Barki warto ćwiczyć seriami łączonymi, a przynajmniej w moim przypadku daje bardzo dobre efekty. Piątek: Moim zdaniem za dużo. Wywal wyciskanie sztangi na płaskiej, hantelki dają lepszy efekt. Nie widzę w planie ćwiczenia na kaptury. W ogóle mógłbyś podać staż, cel treningów itd. |
Cytat:
To w takim razie pasuje mi rozdzielić plecy z nogami, plecy z bicepsem a nogi z barkami może być? Na łydki robię wspięcia stojąc i wypychanie ciężaru na suwnicy palcami nóg, na kaptury szrugsy. Staż 5 miechów, cel zwiększenie masy, dieta do tego jest. |
Cytat:
Na łydki robię wspięcia stojąc i wypychanie ciężaru na suwnicy palcami nóg, na kaptury szrugsy. - nie ująłeś tego w planie, dlatego się pytałem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl