Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

gypsy 11.11.2012 11:44

Na Kliczkę nie ma mocnego, będzie ciężko zdetronizować Ukraińca. Gratulacje dla Mariusza, wstydu nie przyniósł. Większość pięściarzy już po kilku rundach by padła, a on, pomimo że przegrał, to z godnością.
Nikt o zdrowym rozsądku nie dawał zbyt wielkich szans Wachowi (chyba tylko niepoprawni optymiści). Tak czy inaczej trzymam za niego kciuki i życzę mu powodzenia w dalszej karierze.

jaro1985r 11.11.2012 12:42

Wach-Wiślak z charakterem :)

TSW_forever 12.11.2012 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1285993)

Właśnie wróciłem z Hamburga. Szacunek dla Mariusza - miał prawie wszystkich przeciwko sobie. Nawet Rockyego ściągnęli na pomoc Kliczce :) To była jego pierwsza taka impreza w życiu i nie dziwię się, że trochę mogło go to oszołomić. Kliczko naprawdę bardzo chciał go znokautować (dużo większa determinacja niż u starszego brata z Adamkiem), a nie udało mu się go nawet do liczenia doprowadzić. Niemcy to nas bardzo nie lubią - przyjęli Mariusza gwizdami. Mają chyba kompleksy, że sami nie mają poważnego boksera w wadze ciężkiej. Razem z kolegą odśpiewaliśmy Mazurka Dąbrowskiego jako jedyni na sektorze O1 = bezcenne w morzu helmutów z rozdziawionymi japami :) Pozdro dla Polaków na innych sektorach, którzy wspierali głośno Mariusza - szkoda, że nas ogólnie było tak mało (liczyłem na więcej).

PS. Sam Hamburg to piękne i rozrywkowe miasto - polecam się wybrać i pozwiedzać.

Lysy 12.11.2012 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW_forever (Post 1286271)
PS. Sam Hamburg to piękne i rozrywkowe miasto - polecam się wybrać i pozwiedzać.

Zgadza się ;) Zwłaszcza St.Pauli nocą ;D

Kocur 03.12.2012 22:56

Cytat:

W dniach 9-11.12.2011 w hali Wisły przy ul. Reymonta 22 odbędzie się XXXI Międzynarodowy Turniej o Złotą Rękawicę Wisły
Polecam, rok temu było bardzo ciekawie.

Jazon 07.12.2012 14:54

Ciekawe jak sprawa z rzekomym dopingiem (sterydy) Mariusza się zakończy...

Kocur 09.12.2012 12:10

Wacha chcą udupić moim zdaniem ... Żadna organizacja antydopingowa czy bokserska nie podała wyników tylko ichniejszy Fakt coś nasrał ...
Zobaczymy.

Jaja były dzisiaj w nocy - Marquez walnał Pacmana na dechy aż się arena zatrzęsła ;)

ten link działa

http://www.youtube.com/watch?v=_ZQqx...ayer_embedded#!

Sialalalala 09.12.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1290467)

Jaja były dzisiaj w nocy - Marquez walnał Pacmana na dechy aż się arena zatrzęsła ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Ch684...ayer_embedded#!

dobra bijatyka była wczesniej obaj byli liczeni i megaciężkie KO na taaakim zawodniku robi meega ogromne wrażenie :D

liczę na starcie nr V !

pozatym tym się różni boks w USA od europejskiego gówna i jakichś kliczko walczących z dużo dużo słabszymi bokserami, żeby podkręcić rekord !

Worcester 09.12.2012 12:40

Cytat:

po czym wnosisz, że Wiślak?

Worcester 09.12.2012 14:01

Dzięki za odpowiedź.
Pytam, ponieważ widziałem jak pozuje do zdjęcia z szalikiem HKSu. Chciałem się upewnić.

_bzyku_ 09.12.2012 16:49

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1290473)
po czym wnosisz, że Wiślak?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1290476)
było przerabiane ze 100 razy może nie tak aktywny i obnoszący się z tym jak Szpilka ale nawet już w mediach o tym było.

Jaki tam Wiślak z charakterem - za małolata śmigał normalnie na Hutnika..

Żeby nie było offtopa
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1290467)

Marquez w końcu wyrównał rachunki - tym razem już nikt nie miał wątpliwości - piękne KO na zwieńczenie kariery.

DEBO 10.12.2012 11:28

Cytat:

nie ma nic wspólnego z Wisłą, boksował na salce Hutnika. A że miał być patronem złotej rękawicy Wisły czy jak to tam.. To Michalczewski też kiedyś był.. i czy można go nazwać Wiślakiem? proszę Cię...

Kocur 16.12.2012 14:07

Oglądał ktoś wczoraj galę?

Mateusz Masternak - Juho Haapoja

Właśnie widziałem tylko pierwsze 3 rundy i Masternak punktował jak Kliczki :)

emj10 16.12.2012 14:12

Dać Masterowi kogoś z top10, a nie cały czas sort z trzeciego rękawa to zobaczymy co wyciągnie z agresywnym i bijącym rywalem. Podstawy boksu ma opanowane na poziomie nawet wyższym niż Adamek, ale nie wiem jak wyglądają u niego cechy mentalne. Żaden z kelnerów jeszcze tego nie sprawdził.

Kocur 16.12.2012 16:23

Lubię to :D

Wszyscy walczą z kelnerami, Szpilka, Masternak, Adamek, Kliczki też ciągle mieli kelnerów - wystarczy ten temat poczytać.

Wygląda że boks obecnie to 100% kelnerów.

wolfy 16.12.2012 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1291472)
Wygląda że boks obecnie to 100% kelnerów.

Fakt, że Kliczków może położyć na deski tylko reumatyzm powinien coś mówić o klasie obecnych bokserów. Nie ma już takich bokserskich osobowości jak Lennox Lewis czy Michael Tyson u szczytu kariery.

Tak to przynajmniej wygląda dla laika;)

Kocur 16.12.2012 18:36

Ok - Kliczków odstawmy na bok - zresztą jeden już coś działa w ichniejszym Sejmie :)

Ale Juho przez ostatnie 4 lata nie przegrał żadnej walki - to było mistrzostwo Europy a nie Świata w Las Vegas.
Oglądnąłem powtórkę i naprawdę Masternak ma świetną technikę i umiejętności.

krzycho90tswns 16.12.2012 19:10

Ja tam licze ze Szpilka za 3-4 lata bedzie walczyl o tytul o ile dostamie dobrych rywali i nie uderzy sodówa

emj10 16.12.2012 20:03

Najpierw Szpilka musi nauczyć się podstaw boksu :D

Co do Mastera to ja nie mam akurat do niego żadnych wątów, że w wieku 25 lat nie walczył jeszcze żadnej poważnej walki. Prowadzony jest ostrożnie i roztropnie, bo nie jest on ani typem punchera, ani walczakiem typu Adamek, a dobrym technikiem z nadspodziewanie szczelną obroną jak na naszą szkołę bokserską. Liczę, że teraz przyjdzie czas na sprawdzam i zobaczymy na co go stać w walce z topowymi zawodnikami.

Kocur 19.12.2012 16:49

Cytat:

22 grudnia w Bethlehem, w stanie Pensylwania, Tomasz Adamek wejdzie do ringu ze Steve'em Cunninghamem. W Polsce pojedynek pokaże kanał Orange Sport
Betlejem brzmi co najmniej dziwnie ;)

TymonPRO 22.12.2012 12:29

Dzisiaj o 22 Tomek Adamek wraca na ring,walka na orenge sport :)

For_FuN_ 22.12.2012 13:18

Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.

TymonPRO 22.12.2012 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1292114)
Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.

Co ma dać?

1.$$$
2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej
3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce

PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory

La Furia Dell' Est 22.12.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1292126)
Co ma dać?

1.$$$
2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej
3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce

PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory

i to na OTWARTYM kanale:-D

Kolumbus 22.12.2012 17:44

zależy dla kogo otwartym, chyba że o sopcascie piszesz to owszem ;)

La Furia Dell' Est 22.12.2012 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1292131)
i to na OTWARTYM kanale:-D

No w U.S.A otwarty naturalmente:).......u nas pomarancza .sport.:)

serek.c2 22.12.2012 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1292114)

Tak się znasz na boksie jak i na sportach motorowych...

piotrek06 23.12.2012 00:00

Adamek na farcie

TymonPRO 23.12.2012 00:14

Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem

2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna

Kolumbus 23.12.2012 00:50

Szkoda, że Tomek dosyć mało agresywnie zawalczył.Na szczęście tyle wystarczyło

For_FuN_ 23.12.2012 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1292185)
Tak się znasz na boksie jak i na sportach motorowych...

Co ma piernik do wiatraka znafco(uzywajac twojej terminologii)? Cunningham nie jest tym samym bokserem, ktory walczyl kilka lat temu i powie ci, to kazdy kto interesuje sie tym sportem. Poczytaj portale, poczytaj wypowiedzi znanych ekspertow(amerykanskich), poogladaj jego walki. Tym bardziej smutne, ze ten emeryt(i nie chodzi o wiek, ale poziom boksowania), tylko szybkoscia i taktyka dzisiaj zbil bezwzglednie Adamka.

P.S - Ktore miejsce w rankingach ma USS :D? Pytanie retoryczne. Po prostu jestes "wybitnym" specjalista od boksu, ktory zna sie lepiej od Pindery(ktory nawet te same slowa przytaczal podczas transmisji) ;]. Ciekawe, co komentujesz i w ktorej gazecie piszesz... [cool]

serek.c2 23.12.2012 02:12

Bawi mnie ten Twój komentarz bo pewnie więcej walk widziałem na żywo niż Ty w TV... Jeśli Ty pięściarza oceniasz na podstawie artykułów na "portalach" czy miejsca w rankingach to gratuluję. Taki właśnie z Ciebie fan boksu, że swoją opinię wyrażasz kopiując wypowiedzi "ekspertów". Ciekaw jestem czy widziałeś jakikolwiek pojedynek Cunninghama oprócz walk z Polakami :D

Technicznie i szybkościowo USS był i jest lepszy od Adamka. Dodając do tego kwestie motywacyjne obawiałem się (i słusznie jak było widać) walki Adamka z tym bokserem. Cieszyć się trzeba, że Amerykanin młotka w łapie nie posiada.

Ty myślałeś, że Adamek sobie poobija leszcza, bo takie właśnie pojęcie masz o boksie.

Belzebub 23.12.2012 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1292187)
Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem

2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna

Jakiemu mistrzowi? Jakie pasy?
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł..

PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt.

Kocur 23.12.2012 10:07

WSTYD!!!

Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem.

Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach.

Pan Jotka 23.12.2012 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1292200)
WSTYD!!!

Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem.

Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach.

Na sucho czy na wzmocnieniu? :D Nie oglądałem tej walki , ale od jakiegoś czasu Tomek Adamek to zwykły podpakowany klocek i więcej niż osiągnłą to nie osiągnie. Pozostaje zawsze walka z Najmanem czy Gołotą...

Lysy 23.12.2012 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1292200)
WSTYD!!!
(...)

Co do tego, że przekręcili czarnego to w pełni się zgadzam. Ale Wach? Bez przesady.

Kocur 23.12.2012 10:54

Wach w tym sensie że jest praktycznie nie do położenia - jeśli Kliczko nie dał rady to Adamek też nie.

A jakby Wachowi wszedł jeden cios to Tomek by zobaczył święta przed czasem ;)
Wach ma 2x mocniejszą łapę niż Cunningham

Edit: Tak czy owak werdykt z dupy i jeśli Adamek chce kogoś z pierwszej 10tki to musi coś zmienić.

TymonPRO 23.12.2012 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1292198)
Jakiemu mistrzowi? Jakie pasy?
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł..

PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt.

Jesteś głupi czy udajesz? Tak Tomek ma tytuły mistrzowskie,po wiedzę odsyłam do wikipedi
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem

Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF

bez odbioru

Belzebub 23.12.2012 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1292210)
Jesteś głupi czy udajesz? Tak Tomek ma 2 tytuły mistrzowskie,po wiedzę odsyłam do wikipedi

Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF

Hehe chyba jednak jestem za głupi na to ..
Więc proszę objaśnij mi jakie to aktualne pasy mistrzowskie posiada Adamek?
I nie chodzi mi o pasy typu Polsatu czy stanu Ohio..

Belzebub 23.12.2012 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1292210)
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem

bez odbioru

Tak jak myślałem..Szczekacz jak ..pudelek, a ostatecznie bronisz się jakims smiesznym pasem IBF północnej ameryki..Taki pas zdobył ostatnio np. G. Soszyński, a pewnie o nim nawet wcześniej nie słyszałeś :)

Jakby mieli stosować zasady typu pretendent - czempion, do każdego mało znaczącego pasa/paseczka to każda walka, poza nokautami, kończyłaby się niesprawiedliwym wynikiem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl