![]() |
Na Kliczkę nie ma mocnego, będzie ciężko zdetronizować Ukraińca. Gratulacje dla Mariusza, wstydu nie przyniósł. Większość pięściarzy już po kilku rundach by padła, a on, pomimo że przegrał, to z godnością.
Nikt o zdrowym rozsądku nie dawał zbyt wielkich szans Wachowi (chyba tylko niepoprawni optymiści). Tak czy inaczej trzymam za niego kciuki i życzę mu powodzenia w dalszej karierze. |
Wach-Wiślak z charakterem :)
|
Cytat:
PS. Sam Hamburg to piękne i rozrywkowe miasto - polecam się wybrać i pozwiedzać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe jak sprawa z rzekomym dopingiem (sterydy) Mariusza się zakończy...
|
Wacha chcą udupić moim zdaniem ... Żadna organizacja antydopingowa czy bokserska nie podała wyników tylko ichniejszy Fakt coś nasrał ...
Zobaczymy. Jaja były dzisiaj w nocy - Marquez walnał Pacmana na dechy aż się arena zatrzęsła ;) ten link działa http://www.youtube.com/watch?v=_ZQqx...ayer_embedded#! |
Cytat:
liczę na starcie nr V ! pozatym tym się różni boks w USA od europejskiego gówna i jakichś kliczko walczących z dużo dużo słabszymi bokserami, żeby podkręcić rekord ! |
Cytat:
|
Dzięki za odpowiedź.
Pytam, ponieważ widziałem jak pozuje do zdjęcia z szalikiem HKSu. Chciałem się upewnić. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki tam Wiślak z charakterem - za małolata śmigał normalnie na Hutnika.. Żeby nie było offtopa Cytat:
|
Cytat:
|
Oglądał ktoś wczoraj galę?
Mateusz Masternak - Juho Haapoja Właśnie widziałem tylko pierwsze 3 rundy i Masternak punktował jak Kliczki :) |
Dać Masterowi kogoś z top10, a nie cały czas sort z trzeciego rękawa to zobaczymy co wyciągnie z agresywnym i bijącym rywalem. Podstawy boksu ma opanowane na poziomie nawet wyższym niż Adamek, ale nie wiem jak wyglądają u niego cechy mentalne. Żaden z kelnerów jeszcze tego nie sprawdził.
|
Lubię to :D
Wszyscy walczą z kelnerami, Szpilka, Masternak, Adamek, Kliczki też ciągle mieli kelnerów - wystarczy ten temat poczytać. Wygląda że boks obecnie to 100% kelnerów. |
Cytat:
Tak to przynajmniej wygląda dla laika;) |
Ok - Kliczków odstawmy na bok - zresztą jeden już coś działa w ichniejszym Sejmie :)
Ale Juho przez ostatnie 4 lata nie przegrał żadnej walki - to było mistrzostwo Europy a nie Świata w Las Vegas. Oglądnąłem powtórkę i naprawdę Masternak ma świetną technikę i umiejętności. |
Ja tam licze ze Szpilka za 3-4 lata bedzie walczyl o tytul o ile dostamie dobrych rywali i nie uderzy sodówa
|
Najpierw Szpilka musi nauczyć się podstaw boksu :D
Co do Mastera to ja nie mam akurat do niego żadnych wątów, że w wieku 25 lat nie walczył jeszcze żadnej poważnej walki. Prowadzony jest ostrożnie i roztropnie, bo nie jest on ani typem punchera, ani walczakiem typu Adamek, a dobrym technikiem z nadspodziewanie szczelną obroną jak na naszą szkołę bokserską. Liczę, że teraz przyjdzie czas na sprawdzam i zobaczymy na co go stać w walce z topowymi zawodnikami. |
Cytat:
|
Dzisiaj o 22 Tomek Adamek wraca na ring,walka na orenge sport :)
|
Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.
|
Cytat:
1.$$$ 2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej 3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory |
Cytat:
|
zależy dla kogo otwartym, chyba że o sopcascie piszesz to owszem ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Adamek na farcie
|
Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem
2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna |
Szkoda, że Tomek dosyć mało agresywnie zawalczył.Na szczęście tyle wystarczyło
|
Cytat:
P.S - Ktore miejsce w rankingach ma USS :D? Pytanie retoryczne. Po prostu jestes "wybitnym" specjalista od boksu, ktory zna sie lepiej od Pindery(ktory nawet te same slowa przytaczal podczas transmisji) ;]. Ciekawe, co komentujesz i w ktorej gazecie piszesz... [cool] |
Bawi mnie ten Twój komentarz bo pewnie więcej walk widziałem na żywo niż Ty w TV... Jeśli Ty pięściarza oceniasz na podstawie artykułów na "portalach" czy miejsca w rankingach to gratuluję. Taki właśnie z Ciebie fan boksu, że swoją opinię wyrażasz kopiując wypowiedzi "ekspertów". Ciekaw jestem czy widziałeś jakikolwiek pojedynek Cunninghama oprócz walk z Polakami :D
Technicznie i szybkościowo USS był i jest lepszy od Adamka. Dodając do tego kwestie motywacyjne obawiałem się (i słusznie jak było widać) walki Adamka z tym bokserem. Cieszyć się trzeba, że Amerykanin młotka w łapie nie posiada. Ty myślałeś, że Adamek sobie poobija leszcza, bo takie właśnie pojęcie masz o boksie. |
Cytat:
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł.. PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt. |
WSTYD!!!
Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem. Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wach w tym sensie że jest praktycznie nie do położenia - jeśli Kliczko nie dał rady to Adamek też nie.
A jakby Wachowi wszedł jeden cios to Tomek by zobaczył święta przed czasem ;) Wach ma 2x mocniejszą łapę niż Cunningham Edit: Tak czy owak werdykt z dupy i jeśli Adamek chce kogoś z pierwszej 10tki to musi coś zmienić. |
Cytat:
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF bez odbioru |
Cytat:
Więc proszę objaśnij mi jakie to aktualne pasy mistrzowskie posiada Adamek? I nie chodzi mi o pasy typu Polsatu czy stanu Ohio.. |
Cytat:
Jakby mieli stosować zasady typu pretendent - czempion, do każdego mało znaczącego pasa/paseczka to każda walka, poza nokautami, kończyłaby się niesprawiedliwym wynikiem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl