![]() |
Nie interesuje mnie na razie aspekt sportowy FCB bo trzeba z Beitarem wywalczyć awans, wiadomo że nikt łatwy na nas nie czekał w 3 rundzie(jak widać w drugiej też nie) ogramy ich to zobaczymy. Domagam się tylko maximum zaangażowania ze strony piłkarzy ,klubu i KIBICÓW a wierzę że efekt przyjdzie. Mniej przypalania a więcej rozsądku. Co do potencjalnego rywala w 3 rundzie przyznam że liczyłem na Wyspiarzy. Za rok rozstawienia będą inne to i sytuacja będzie inna. Głwa do góry i dajemy z siebie WSZYSTKO!
|
Cytat:
Taaaaa. Proponuje już założyć nowy temat: Losowanie fazy grupowej LM - Na kogo możemy trafić? :) |
Przeczytałem komentarz na onecie po którym padłem.
Czy Zieńczuk będzie mógł zagrać z Barceloną? http://sport.onet.pl/_g/_d/forum2/0.gif Tak. Jak przejdzie do Beitaru ;) |
Po wylosowaniu Barcy przypomniały mi się słowa Hajty, odnośnie walki Wisły w el. CL.
"Będzie to walka gołej dupy z batem." |
Lewski Sofia - Anderlecht / FC BATE Borysów nie mogli tu Wisły wylosować zamiast Bułgarów i już by można inaczej na to patrzyć :p ehhh
|
Przecież Barcelona dopiero będzie startować w nowy sezon. Nie zapominajmy, że odeszli Ronaldinho, Deco, Oleguer, Zambrotta. Eto'o się zastanawia a Messi z nami nie zagra bo jedzie na igrzyska. Właściwie w formacjach ofensywnych Barcie zostaje Henry, Krkić, Iniesta i Gudjhonsen. Za nimi Xavi i Yaya Toure. A w obronie Puyol :D Ale na bramce Valdes nie raz ma słabsze dni. Przypominam też, że Barca ma nowego trenera i dopiero będzie wchodzić w nowy styl gry... Szansa jest zawsze a w tym meczu co będzie oceniam je 70:30 dla Barcy.
|
Cytat:
Na dzien dzisiejszy Arsenal i Liverpool to duzo mocniejsze druzyny. Nie ma co plakac. |
Nie wiem co powiedzieć ale ... ta Barca to mi się śni od tygodnia, i to z układem taki jak wylosowano - pierwszy mecz na wyjeździe. Skorża już dawno mówił, że marzy mu się dwumecz z wielkim europejskim rywalem, który wszyscy będziemy długo pamiętać. No to trudno wymarzyć sobie lepszego... W dodatku potencjalnie najbardziej rozbity i niepozbierany po ostatnim sezonie.
Podoba mi się też napinka Beitaru, jak to cudownie będzie z Barcą - pamiętam identyczną akcję tego cypryjskiego klubiku co to chciał tak bardzo grać z Realem i jak to będzie super ;) Nie pamiętam, żeby potem grali z Realem... Zarząd teraz stanie na głowie i obieca kopaczom pewnie złote góry, jeśli wykopią Beitar. Bo w przypadku dobrego wyniku w Barcelonie to bileciki na rewanż będą ... hmm no drogie będą. I jestem dziwnie spokojny o rewanż z Beitarem i o transfery. I o to że na wiosnę nadal będziemy grać w pucharach.Europejskich pucharach jakby kto miał wąty :> |
Cytat:
Już się zaczęło: "teraz to nici z transferów i takie tam..." Przecież w przypadku (szczęśliwego) wyeliminowania Żydów, Wisełka rozpocznie batalię w PUEFA. I co ?! Sądzisz, że tam nam nie będą potrzebne wzmocnienia ?! Właśnie teraz zarząd powinien się spiąć i doprowadzić do końca transfer Nei'a a jeśli poważnie myśleli o Ze Kalandze, to i jego powinni ściągnąć pod Wawel. W PUEFA jest znacznie więcej drużyn, z którymi Wiślacy powinni sobie poradzić. |
Coś dla hurra-optymistów: w poprzednich latach II runda eliminacji to była formalność, a potem każdy wie jak było. To co bedzie teraz jesli meczymy sie (i całkiem możliwe ze odpadniemy) w tej II rundzie?
Jakąkolwiek nadzieję w nieprzegranym wysoko meczu upatruje to ze Barcelona może nas totalnie olać. |
Z nami wygrają same jaja Toure.........
|
Tak, just zaczynamy seżon, ale Guardiola robię bardzo dobry praca z swoimi piłkarzami. Na przykład, on robi lepsze fysyczny praca od Rijkaarda.
|
Cytat:
|
Dla wielu w klubie takie rozwiazanie jest na reke, wyciagną kase za bilety za transmisje i reklamy. Stadionu na LM nie ma wiec i nie ma problemów z wynajmowaniem śląskiego. Zero wzmocnien potwierdza taki stan rzeczy. Dodajac ze faza grupowa PUEFA jest dla niektórych szczytem marzeń pozostaje stwierzić, że wszystko jest OK !!!
|
Aruna wiadomo że każdy wierzy ale trzeba patrzeć realnie na to wszystko tak naprawdę te mecze Polska-Portugalia , Wisła-Panathinaikos i nie wiem kilka jeszcze innych to można na palcach jednej ręki podliczyć. W momencie gdy dojdzie już do tego meczu też będę kibicował i ściskał kciuki za Wiślaków na Camp Nou ale trzeba patrzyć na to wszystko realnie i to nie wygląda najlepiej !!! potrzebny jest cud nad Wisła taka prawda !!!!
|
Aruna - odpuść sobie !!!
|
Przejdziemy Barce - Skorża na CN zastosuje nowatorskie ustawienie 6-3-1 i wywieziemy 0-0, a w Krk pykniemy im 1 bramke i będzie pięknie :)
|
Cytat:
Hmm... Po pierwsze: trzeba złoic tyłek Żydom. Należy się im, ot co. Po drugie: moim zdaniem nasi piłkarze w meczu z Barcą zaprezentowaliby się lepiej, niż z Beiterem. Dlaczego? Bo nie będzie ciążyła na nich presja, że jak odpadną, to cała polska prasa skoczy im do gardeł i wyśmieje. W końcu, nie takie kluby przegywały z Katalończykami. edytka: fajna dyskusja na onecie: http://sport.onet.pl/1,16,11,4658182...?TEMAT=1248711 :lol: |
Sam fakt możliwości rozgrywania dwumeczu z tej klasy rywalem co Barca niezależnie od wyniku to już jest jakiegoś rodzaju nobilitacja , a jak wiadomo w piłce możliwe jest wszystko więc nie dzielmy skóry na niedżwiedziu tylko wpierw wyautujmy tych od szabasowych świec a potem kto wie ...
|
W sumie wyszło, że Cupiał miał rację. Po cholerę wywalać ciężkie miliony na transfery, jak potem losuje się drużynę, z którą obecnie nie mamy najmniejszych szans nawet gdybyśmy zrealizowali wszystkie przymiarki transferowe z kilku ostatnich lat. Zresztą o czym my tu gadamy. Najpierw Żydów pyknąć trzeba w środę. Plus losowania może być taki, że Beitar też zdaje sobie sprawę, że LM jest poza ich zasięgiem i nie ma co się strasznie spinać.
Jak patrzę na to na kogo trafialiśmy w drodze do LM, to nie sposób docenić reformy Platiniego. Za rok w najgorszym wypadku trafimy na mistrza Rumunii lub Grecji. Bez zmiany systemu eliminacji i przy naszym szczęściu w LM zagralibyśmy może za sto lat. |
Jak mawiał Jerzy Kiler Kaszan.
|
Po losowaniu PUEFA, taki mały Wiślacki akcencik...Legia - FK Moskwa ;)
|
Mimo ze bardzo lubie Barcelone to nie mam najmniejszej ochoty ich widziec na Reymonta 22, a zwlaszcza w 3 rundzie kw. K****, srednia przyjemnosc. :/
Z chyba kazda inna druzyna bym sie ludzil do konca ze moze jednak, mega wola walki z naszej strony, natchnienie i jakos sie uda, a tak nawet nie ma co czekac na mecz. PUEFA i jedziemy z punktami do rankingu! @Aro1234 Spodziewajac sie takich odpowiedzi, umiescilem slowo chyba, niemniej jednak z nimi faktycznie jeszcze bym sie ludzil. |
Nie znoszę tego Katalońskiego szajsu. Nigdy ich nie polubię.
Hala Madrid!!! |
Cytat:
Gdzie tu widzisz Wislacki akcent ? aaa Jopie zapomniałem |
Cytat:
z Arsenalem, Liverpoolem albo Juventusem też? :lol: To jesteś człowiekiem wielkiej wiary... |
I znów Liga Mistrzów przynajmniej w tym sezonie nie dla nas :( Szkoda, miałem nadzieje na wylosowanie bardziej równorzędnego przeciwnika, ale cóż zrobić...
Pozostaje dobrze zaprezentować się w PUEFA i zbierać punkty do rankingu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Irman ma tutaj absolutnie racje. Po dzisiejszym losowaniu, jaskrawo widac, ze reforma Platiniego moze miec wieksza wartosc, niz chocby 10 super transferow.
Dlatego ja w tym roku nie mam zamiaru wyjatkowo przezywac (ewentualnych) niepowodzen w eliminacjach LM. Celem nadrzednym powinna byc obrona tytulu mistrzowskiego, co miejmy nadzieje bedzie mialo miejsce, jesli tylko sytuacja kadrowa w najblizszych dnaich ulegnie poprawie. |
Pytanie gdzie rewanż się odbędzie :)
|
Irman
po to aby zagrac chociaz w pucharze UEFA. Klub sie cofa poprzez polityke Cupiala. Jesli odpadniemy z Beitarem to za rok prawdopodobnie stracimy rozstawienie w nawet w 2 rundzie eliminacji. Wystarczylo wziac Neia 2 tyg wczesniej, jakiegos srodkowego pomocnika i Beitar nie bylby zadnym problemem. |
Niezły lol z tą Barceloną. Normalnie co my mamy ku...wa fatum jakieś?
Barcelona Real Madryd Barcelona na 5 prób 3 takie drużyny. Niech spierda.la ten los od nas |
tak po losowaniu.
Beitar przejdziemy obstawiam wynik 2:0 < ) wiec o to nie ma się co martwić( pomimu problemów kadrowych). A Barca to wybaczcie śmiech na sali , i możemy ściągać Nei'a , Ze Kalange itp. itd. i tak nam nic to nie da... i nie móiwe tego bo nie wierze w Wisełkę , wierze i to mocno ale zdrowy rozsądek mówi inaczej. Nie ma się co powoływąc na nasze ostatnie wystepy z Blaugrana bo wtedy mielismy lepszy skład a Barca bylą w dołku , a teraz jak jest każdy widzi. Optymistyczny wariant to przejście Beitaru i remis w Krakowie i mała porazka w Barcelonie. Pesymistyczny(zakładający przejście Żydów) porażka około 0:3 u nas i rzexnia tam . Jedno co nam zostaje to zrobić piekło u nas i może ten remsi wyciągniemy :) |
Jak z Barceloną w 1 meczu uda się osiągnąc bramkowy remis to będzie BAAARDZO DOBRZE.
|
Przestancie pisac o pechu itp. Wisla jest sama sobie winna, ze trafia na takich rywali. Wystarczylo pograc 2-3 sezony w pucharze UEFA na solidnym poziomie i w 3 rundzie bylibysmy juz dawno rozstawieni. No ale Cupial liczy kase to niech liczy dalej i w kolko beda takie losowania. Jak sie nie rozumie po 10 latach, ze aby cos osiagnac trzeba zainwestowac to juz nic na to nie poradzimy.
|
Cytat:
nawet jakbyśmy pograli pare lat na dobrym poziomie , to nie sadze zebysmy byli rozstawieni i nie gwaranotwało by to sukcesu , a już winy na Cupiała nie ma co zwalac po poraża z Gruznami , Norwegami , Portugalczykami(ostatnuim wtedyzepsołęm ligi ) i nie wyjście z grupu UEFA to już nie wina zarządu. a że pech to był..był ... moglismy wpaśc na Basel a tu Barca.... Cupiał zainwestował więcej niż Ci się śni... a jak taki mądry to dawaj więcej na klub (oprawy meczowe itp.) bedzie to twój mały wkład :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przy obecnym systemie wylaniainia skladu LM,Wisla i polskie kluby nie maja szans.Taj jak ktos wyzej napsial ,trzeba czekac na reformy Platiniego
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl