Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Crusi 20.02.2009 22:08

Bramki po ladnych akcjach padly, oby tak w lidze. BTW nie wie ktos co z Jirsakiem? Bo z tego co widze to dzisiaj nie gral.

mic 20.02.2009 22:16

Crusi: Jirsak ma drobna kontuzje

harthausen 21.02.2009 09:13

znalezione na forum Bełchatowa, choć to bardziej wpis z 90 minut:

Cytat:

Jeżeli Garguła wypadnie z gry na wiosnę to popieram Pana, który na 90 minut napisał:

Cytat: Jeżeli kontuzja jest poważna to klub z Bełchatowa nie powinien go leczyć, bo po co? Wyleczą, a on i tak przechodzi do Wisły. Z punktu widzenia księgowego niech sobie go Wisła leczy, bo jeżeli kontuzja wyeliminuje go z rundy wiosennej to płacenie jego kontraktu to i tak wystarczające osłabienie budżetu,zwłaszcza że PGE nie może finansować klubu, a oszczędności szukać przecież trzeba.
wychodzi na to, że zatrudniając dowolnego piłkarza nasze władze będą miały prosty wybór: albo od razu albo wcale.
Później takie kwiatki wychodzą.
Tylko liczyć na to, że w przypadku Garguły nie będzie to zbyt poważne i jeszcze coś w sezonie zagra. W sumie dla każdej ze stron (Wisełka, GKS i Garguła) to żadna radocha, najwyżej dla konkurentów.

grogoriogreg 21.02.2009 10:01

wisła niestety nie jest niczemu winna, jezeli podane w mediach kwoty żądane przez belachatow sa prawdziwe.

widzialem cała pierwszą polowę, bardzo ładnie graja nasza ofensywa, brozek fajnie rozgrywal pilke (2 brama), malecki na prawde jest w dobrej formie, mial jedna swietna okazje, ale troche mu zeszlo z lewej nogi.
pietia w pierwszej polowie dal sie raz głupio ograc, ale pawelek wylapal pilke
ogolnie nasza obrona grala dosc slabo (2 polowy nie widzialem), nie wiem czemu zagral baszczu, ponoc singlar mial byc zawodnikiem 1 skladu

ciekawe czy/kiedy bedzie skrot meczu na stronie

rafalek 28.03.2009 14:21

no i Andrzej znów strzelił gola. Może powoli wraca do formy? Trzeba by go było wpuścić w Poznaniu na druga połowę, może pokazałby na co go stać

grzesiek632 28.03.2009 14:23

a Ilie broni karnego...
ciekawe jak ogolnie wyglada postawa Cebanu w tym meczu...

Jachcik 28.03.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 700068)
no i Andrzej znów strzelił gola. Może powoli wraca do formy? Trzeba by go było wpuścić w Poznaniu na druga połowę, może pokazałby na co go stać

1:0 dla Wisły! Śmieszny gol. Wybicie piłki przez bramkarza ofiarnie zablokował Andrzej Niedzielan. Odbita od niego piłka wturlała się do bramki :)

Wraca do formy?.....

grzesiek632 28.03.2009 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 700070)
1:0 dla Wisły! Śmieszny gol. Wybicie piłki przez bramkarza ofiarnie zablokował Andrzej Niedzielan. Odbita od niego piłka wturlała się do bramki :)

Wraca do formy?.....

przynajmniej sie wykazal ambicja i tym ze mu zależy:p

Waldi69 28.03.2009 14:38

Dobrze byłoby, żeby Andrzej się odblokował i wrócił do dawnej formy...Może ten mecz przybliży ku temu

Waldus88 28.03.2009 14:41

Warto zauważyć warianty ustawienia jakie Skorża sprawdza. Łobo na prawej obronie, Singlar na lewej, Zieniu na lewej, 4-5-1 ze skrzydłowymi Niedzielanem i Łobodzińskim. Może być duże zaskoczenie na mecz z kuchenkami.

Waldus88 28.03.2009 14:41

Betoooooooo!!!!! :))

rafalek 28.03.2009 14:42

No i mamy 2:0.

Maciuś 28.03.2009 14:48

Pierwszy historyczny gol Beto w Wisle.

KamAr 28.03.2009 14:51

Może bramka Brazylijczyka w końcu go odblokuje. Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego zawodnika. Wydaje mi się, że Wiśla może mieć z niego jeszcze duży pożytek. Co do sparingu, to fajnie, że nawet w osłabionym składzie wygrywamy dość pewnie z przeciętniakiem ligowym.

Nitrox 28.03.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 700082)
Może bramka Brazylijczyka w końcu go odblokuje. Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego zawodnika. Wydaje mi się, że Wiśla może mieć z niego jeszcze duży pożytek. Co do sparingu, to fajnie, że nawet w osłabionym składzie wygrywamy dość pewnie z przeciętniakiem ligowym.

Tak ale teoretycznie najsilniejszym to remisujemy.
A co do Beto to jedna jaskółka wiosny nie czyni.

atomek21 28.03.2009 14:55

brawo Beto!

Elendil 28.03.2009 15:05

może to głupie, ale kontuzja Brożka (oby jak najkrótsza!) może być dla nas... wzmocnieniem. Dlatego, że teraz przeciwnicy nie wiedzą, jak zagramy w ataku (a teraz także w obronie). Jestem pozotywnie nastawiony do potyczek z Lechem oraz dalszych meczy :)

Brawo Illie za obrone karnego.

lord damien 28.03.2009 16:12

przede wszystkim zaczeliś grać drużynowo i nie na Pawła Brożka. kiedy brozio grał inni napastnicy nie byli pewni siebie, bo wiedzieli, ze wszystko idzie na Brożka. podobnie mam u siebie w klubie. wszyscy graja na jednego napastnika

Wojtas 28.03.2009 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 700079)
Pierwszy historyczny gol Beto w Wisle.

Wiesz w sparingach to Kmiecik i Dawidowski tez strzelali :)

Dobrze ze pan Maciej próbuje roznych opcjii

.Do meczu ponad tydzien ,jest czas zeby to wszystko na spokojnie poukładac.

I pyknać Amike :)

ronin_ 29.03.2009 09:41

Prosze, prosze Dawid Marzec dzieki znajomoscia ojca (byly pilkarz Dariusz Marzec), bo chyba nie umiejetnoscia debiutuje w pierwszej druzynie. ZENADA.

darotsok73 29.03.2009 09:48

Nie lubisz młodych "Ziemniaków" :D ? A na poważnie ,może chłopak ma talent , nie sądzę żeby Skorża brał do składu piłkarzy-pociotków z polecenia.
Popza tym zawsze są dwie opcje , wykorzysta szansę lub nie.
Biorąc pod uwagę kosmiczną ilość wychowanków w pierwszej drużynie kiedyś ktoś musi się wstrzelić.
Pozostaje tylko życzyć chłopakowi powodzenia.

ronin_ 29.03.2009 10:18

Kiedys myslalem podobnie jak Ty, ale przygladajac sie jego karierze z podejrzewam nieco innej prerspektywy, i przez dluzszy okres czasu, sprawa przedstawia sie zupelnie inaczej. Zbyt duzo tu dziwnych "zbiegow okolicznosci", tata nagle pojawil sie w klubie jako trener, wujek jako kierownik, kilku chlopakow usunietych pod pretekstem braku warunkow na granie,a prezentowali sie napewno nie gorzej, konkurencja?. Nie wspomne juz o Kadrze Maloposki i forsowaniu jego osoby w bardzo dziwnych okolicznosciach.
Masz racje, na pewnym poziomie jego umiejetnosci tak czy siak zweryfikuje boisko, tylko ze on szans bedzie miec wiele, a inni, czesto lepsi, moga nie dostac jej wcale.

P.S Kula Marcowi nie odmowi.

darotsok73 29.03.2009 10:52

ronin_
Ja też muszę przyznać Ci rację bo "siedziałem w temacie" w czasach kiedy młodzi Wiślacy zdobywali Mistrzostwo Polski i wcześniej . I było (pewnie jest) tak jak napisałeś. Duże talenty były wywalane pod byle pretekstem . Obowiązkowo w klubie grali synowie byłych piłkarzy, prezesów ,sponsorów i elity Krakowa.
PRawdziwe talenty miały " pod górkę", kończyło się to konfliktami lub wypożyczeniami do różnych prowincjonalnych klubów.

Paweł 29.03.2009 10:52

Faktycznie wpływowy człowiek. W końcu zagrał całe 2 minuty w sparingu !!! Biorąc pod uwagę, że Pawełek chory, a Kurto na zgrupowaniu kadry to jest to niesamowicie podejrzane ...

Wyluzujcie ...

ronin_ 29.03.2009 13:16

Pawel, albo nie czytales dokladnie wczesniejszych postow, albo brak Ci podstawowej wiedzy o stosunkach jakie panuja w Naszym Klubie. Nie chodzi o fakt ze zagral dwie minuty,choc i to w perspektywie czasu nabierze innego znaczenia, problem jest glebszy i obejmuje moim zdaniem ogol mechanizmow i zasad, czyt. ich braku, jakimi kieruja lub powinni kierowac sie niektorzy ludzie, zajmujacy sie praca na Reymonta. Nie bedzie problemu jesli Marzec trener, wykona swoja prace profesjonalnie szkolac chlopakow, ale pojawi sie,albo raczej juz sie pojawil, gdy swoje znajomosci i obecnosc w Klubie wykorzysta do pchania syna przez szczeble pilkarskiej kariery, marnujac przy tym talenty i wiare w uczciwosc, wszystkich ktorzy sie temu przygladaja. Znam przyklady chlopakow, nie chce wymieniac ich nazwisk, utalentowanych, muszacych odejsc bynajmniej nie ze swojej winy,a z powodu panujacej u Nas prywaty wplywowych lub posiadajacych wiecej co inni szmalu. Dla Ciebie moze sukces klubu to wygrany mecz, lub kolejny Mistrz. Ja pojmuje to zupelnie w inny sposob. Bez zasad, odpowiedniego szkolenia, i rownego traktowania wszytkich, nie zbudujemy silnego Klubu o mocnych podstawach. Daje je jedynie wlasciwa praca z mlodzierza, opieka nad nimi, i dawanie odpowiedniego przykladu...ale raczej napewno nie takiego.

Paweł 29.03.2009 14:11

To, że u nas w klubie panuje kolesiostwo dla nikogo tajemnicą nie jest. Widać to choćby na przykładzie Grzesia grającego za zasługi Kazia. Chodzi mi tylko o to, że 2 minuty w sparingu to nie jest jakiś problem. Skąd wiesz czy ten chłopak nie ma jakiegoś talentu i czy Skorża nie chciał go sprawdzić?

ronin_ 29.03.2009 14:32

Oczywiscie trenerzy,powinni dawac szanse i sprawdzac umiejetnosci jak najwiekszej liczby mlodych chlopakow, z tym ze jesli juz to robia, to nie powinno robic sie tego w sposob przypadkowy.Dlatego pisalem wczesniej o zasadach. Wiem jak Marzec radzi sobie na treningach czy meczach w mlodszych druzynach, wiec tym bardziej nie rozumiem motywow tego akurat powolanie. Jesli jestes jego zwolennikiem oki, masz do tego prawo, jednak moze wczesniej podjedz w tygodniu na trening lub mecz i zobacz jak walczy o miejsce w skladzie. Patrzac na to powolanie, uwazam ,ze w klubie jest juz kilku chlopakow gotowych do gry i reprezentowania Naszych Barw ale niestety szansy wciaz nie moga dostac.

grogoriogreg 29.03.2009 16:02

a moze po prostu zagral w tym meczu bo nie mial kto inny grac? 2 bramkarzy nieobecnych 2 na meczu ME, pierwszy raz slysze o bramkarzu o nazwisku Marzec w naszej druzynie, duzo mowilo sie o talencie Kurto i Treli

IncognitoTSW 29.03.2009 16:19

Z tego co widziałem to ciepło wypowiadali się o Cebanu. Może to on powinien w końcu zacząć bronić? Zaufać mu

ronin_ 29.03.2009 17:14

grogoriogreg, to ze Ty nie slyszales to wcale nie oznacza ze tylko w Wisle trenuja Ci o ktorych pisze sie w serwisach internetowych, a propos moze czasem warto, jak juz pisalem wczesniej, wybrac sie na trening Mlodej Orange lub juniorow by zobaczyc jak to wyglada od kuchni, nie zawsze lykajac to co napisze ktos inny. Pozdrawiam

Nehiar 29.03.2009 22:32

Mnie zastanawia, dlaczego dopiero teraz Skorża próbuje Łobo na prawej obronie ? Może to być strzał w dziesiątkę, o ile podszkoli się w grze defensywnej :P

element 30.03.2009 18:14

Skrót meczu http://www.youtube.com/watch?v=I9EDRpTMKPA

grzesiek632 30.03.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 701251)

dlaczego jak chce wlaczyc ten skrot to pisze mi: we are sorry,this video is no longer available..

wie ktos dlaczego tak sie dzieje?

element 30.03.2009 18:44

Spróbuj przez oficjalną http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5518

wislak68 30.03.2009 18:49

Bramka Wtorka to fuks (ale przynajmniej naciskał). Brameczka Beto klasyczna. Trochę zawalił przy drugiej sytuacji ale ważne że się w niej znalazł.
Natomiast niepokoi że po strzelonej bramce Jirsak zamiast strzelcowi gratuluje asystentowi a Beto omija jakby łukiem (zresztą sam Beto też bez jakiegoś entuzjazmu). Czyżby tak zwane "problemy z aklimatyzacją"?

buters87 31.03.2009 20:16

hmm w ostatniej akcji widać, że Niedzielan ma dalej świetną szybkość, to dobrze może teraz dostanie coś więcej szans na grę i coś z niego jeszcze będziemy mieli.. co do Beto ładna brama ale w drugiej sytuacji to chyba z 5 minut opanowywał piłkę i myślał co z nią zrobić ;/

tofik 31.03.2009 22:06

Beto koordynacje ruchową ma jak żyrafa na łyżwach. Może chociaż do bramki zacznie trafiać. Wtorek też jest bardzo potrzebny. Może to ten moment, w którym się odblokuje ? Jak nie zrobi tego do powrotu Brożka, to raczej jego czas w Wiśle jest stracony.

Maciuś 15.04.2009 20:07

Beto znowu nic nie strzelil w sparingu :/

martinius028 15.04.2009 20:34

Ale ile też Beto dzisiaj pograł20 minut.Mnie bardziej ciekawi postawa Vargi w tym sparingu.Dzisiaj trener przetestował chyba wariant z bocznymi napastnikami.

Uran235 16.04.2009 01:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 709429)

Wiecie co jest najsmutniejsze? To był trening strzelecki i pomimo wysokiej wygranej pierwszej drużyny, ze skutecznością było marnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl