Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorża byłym menedżerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3085)

PROSPERO 23.07.2009 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 766750)
Taa.. można powiedzieć że mistzostwo zdobywa się samo... pierdu pierdu...

PS. . Tego samego Petrescu który winą za każde swoje niepowodzenie obarczał nierówną murawę, sędziów, terminarz etc. I to jest człowiek z jajami? NIE. Człowiek z jajami to taki co potrafi na konferencji prasowej powiedzieć 'sorry, ja zawaliłem'.

Akurat tutaj się mylisz. Petrescu miał rację co do sędziowania w Polskiej lidze, a co do reszty, to nie nazwał bym tego brakiem jaj, jak to napisałeś, a raczej błażenadą w wykonaniu niektórych klubów jeśli chodzi o stan murawy. Petrescu na pewno nie stawiałby na nazwiska, tylko na obecną forme danego gracza czego nie można powiedzieć o Maćku.

saklak1906 23.07.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 766817)
pieprzysz chłopcze, nie widzisz że pawełek zawala większość meczów a jakoś nie przypominam sobie żeby jakiś mecz nam wybronił...trzeba dać Cebanu szansę, bo dla mnie w tej chwili nie ma różnicy kto puści szmate, a z Cebanu może być jakiś pożytek, bo z pawełka już żadnego nie będzie

Kolego Ty tez pieprzysz bez sesu, jakie wiekszosc meczow napisz jeszcze ze sam sobi pilki wkopuje do bramki.
Ilez zawali tych meczow? podaj konkrety?Tak Skorza wystwi Cebanu ten moze sie spalic zawai bramke albo dwie i dopiero sie zacznie.

Jak Cupial ma takich doradcow ja Ty to nic dziwnego ze jest jak jest

WISŁAZWE 23.07.2009 16:03

Najlepiej będzie jak Skorża zostanie w Polsce nie ma lepszego trenera w tym momencie, szanuje go za to że zdobył z Wisłą 2 tytuły Mistrza Polski ale jeszcze bardziej szanuje go za to że potrafi się przyznać do błędu, bierze na siebie całą odpowiedzialność, uważam że zwolnić to powinni Bednarza a nie człowieka który i tak zdziałał cuda wyciągając drużynę z 8 miejsca na szczyt, może do kogoś w końcu dotrze że tu trzeba zmienić politykę transferową a nie trenera.
Każdy normalny wie że nawet będąc trenerem najlepszym na świecie nie da się grać 13 zawodnikami, brak rywalizacji też robi swoje.
Zwolnienie Skorży byłoby największym błędem roku, takie moje zdanie. Tak krawiec kraje jak mu materii staje.
Tyle.

avathar 23.07.2009 18:08

Powiem krótko, Pan Skorża musi odejść, niestety nie ma go kim zastąpić i oby wypowiedź Smudy była blefem ,bo tylko jego obecnie widzę na trenera. Bez zmiany trenera nie podniosą się psychicznie, teraz potrzeba w drużynie mocnej ręki i doświadczenia.

AgresywnyChomik 23.07.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 766339)
Dwa mistrzostwa po sezonie w którym Wisła zajęła 8 miejsce.

Nie wiem jak jest u Ciebie w pracy ale u mnie jest tak ze ktos jest tak dobry jak ostatnia rzecz ktora zrobil. Za czyny dokonane sa wszelakie roczne nagrody, ktore mozna sobie wkladac do gablot i odkurzac od czasu do czasu.

Do wszystkich ktorzy pisza ze trener Skorza sprawil cud wygrywajac 2 mistrzostwa Polski zgoda i za to pelen szacunek z drugiej strony rowniez uraczyl nas cudem w postaci wczorajszego meczu za co powinien odejsc.

tomasz_19 23.07.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 766750)
Taa.. można powiedzieć że mistzostwo zdobywa się samo... pierdu pierdu...

PS. a co do twojego podpisu - ja cię już zupełnie nie rozumiem. Chcesz trenera 'z jajami' a jednocześnie chcesz Petrescu. Tego samego Petrescu który winą za każde swoje niepowodzenie obarczał nierówną murawę, sędziów, terminarz etc. I to jest człowiek z jajami? NIE. Człowiek z jajami to taki co potrafi na konferencji prasowej powiedzieć 'sorry, ja zawaliłem'.

zgadzam sie w 100% Smuda do pięt nie dorasta Skorży... mając taka pake jaka miał w Lechu to powinien z marszu zdobyc tego majstra a nie udalo mu sie to, dla mnie Smuda od jakiegos czasu jest skonczony... przeciez on tak na dobra sprawe on ostatniego majstra zdobyl w 1999 roku... oh come on! ;/

Wiślak-1990 23.07.2009 18:27

Ja wierze ze zespół i trener się pozbiera a wtedy pokażą na co ich stać,dzięki takim spotkaniom trener nabiera doświadczenia już na pewno nie popełni tego samego błędu,najgorsza rzeczą która mogła by się przydarzyć to zwolnienie Skorży lub co gorsze trener złożył by dymisje wtedy piłkarze pewnie by się nie pozbierali Skorża jest trenerem którego piłkarze lubią i szanują jeśli by się stało tak że Skorża nie będzie trenerem Wisły to piłkarze mogą się czuć winni takiej sytuacji.

ciacho 23.07.2009 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 766988)
zgadzam sie w 100% Smuda do pięt nie dorasta Skorży... mając taka pake jaka miał w Lechu to powinien z marszu zdobyc tego majstra a nie udalo mu sie to, dla mnie Smuda od jakiegos czasu jest skonczony... przeciez on tak na dobra sprawe on ostatniego majstra zdobyl w 1999 roku... oh come on! ;/

My zdobyliśmy majstra i co z tego mamy? Tylko kolejny tytuł, a klub jak stal w miejscu tak stoi, a po wczorajszej porażce to chyba nawet zacznie się cofać.

Ada1906 23.07.2009 18:31

Skorża musi zostać. To jest naprawde świetny trener.. Dajmy mu szanse...

royalmichael 23.07.2009 18:32

Czego tak najeżdżacie na tego Smudę? Nie twierdzę, że jest dobry/porównywalny do Skorży ale wprowadził Widzew do LM, co jak co ale przygotował dobrze Lecha do pucharów i tego mu zarzucić nie można, przegrał rywalizacje o MP przez ławkę i zadyszkę po pucharach. No i ma jaja żeby mówić co mu nie pasuje

piter19 23.07.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 766999)
przegrał rywalizacje o MP przez ławkę i zadyszkę po pucharach.

przegrał bo był lepszy zespół od niego - Wisła:-D

dawidex44 23.07.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosa.wroc (Post 766818)
http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=854296.html nawet na uefie leją z naszego trenera

Na UEFIE też wychwalali pod niebiosa Roberta Lewandowskiego....

Lysy 23.07.2009 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PROSPERO (Post 766745)
Przypomne reszcie, że to piłkarze zwolnili Dana.

Przedstaw dowody, albo zamilknij na wieki. Dan miał szanse pokazania się w Wiśle ale ją zmarnował, nie stać nas było by młody trener bez doświadczenia ćwiczył swój warsztat kosztem naszego klubu. Do dziś dziękuję Bogu za tak szybko mu podziękowano, bo prawdopodobnie widzielibyśmy mistrzostwa jak świnia niebo.

Wojtas 23.07.2009 19:06

Skorza nie trafi za Cwielonga z 5 metrow do pustej bramki

Nie obroni za Pawelka strzalu ktory obronic powinien

Nie nakloni zeby jasnie Pan Brozek zaczal wreszcie beiagac po boisku

Cupial wie pewnie to samo i Maciek zostanie.

Sa dwa zrodła wczoraszej kompromitacjii

a)Mentalosc pilkarzy

b) kompletnie rozwalone okienko transferowe

A nasz głowny problem wg mnie to calkowicie rozwalona poliyka trnasferowa,od testowania 20 nieudacznikow bramkarzy po zdolnosciwo odpowiadajacym im napastnikow z Brazyli.A podobno bylo zielone swiatelko :lol:

I tak wygladaly nasze "przygotowania" do ataku na LM To sie musialo tak skonczyc .

.Mozna by o tym prace magisterska zrobic ,ale to nie ten czas i nawet nie ten temat. :)

saklak1906 23.07.2009 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 766980)
Nie wiem jak jest u Ciebie w pracy ale u mnie jest tak ze ktos jest tak dobry jak ostatnia rzecz ktora zrobil. Za czyny dokonane sa wszelakie roczne nagrody, ktore mozna sobie wkladac do gablot i odkurzac od czasu do czasu.

Do wszystkich ktorzy pisza ze trener Skorza sprawil cud wygrywajac 2 mistrzostwa Polski zgoda i za to pelen szacunek z drugiej strony rowniez uraczyl nas cudem w postaci wczorajszego meczu za co powinien odejsc.

To rozumiem ze po 10 latach pracy na dobrym poziomie za jedna pomylke lecisz na zbity pysk, to raczj dobrej pracy nie masz. Ja na swoja pozycje pracowalem 4 lata i teraz tylko likwidacja firmy albo moje odejscie moglo by mnie pozbawic tej pracy a to jest bardzo odpowiedzialna praca i pomylki sie zdazaja. Ale jak sie wie co zrobic zeby ich uniknac na przyszlosc to znaczy ze sie wie co sie sp..lo.

Skorza powiedzial ze to jego wina nie zaslanial sie roznymi wymowkami to znaczy ze wie co zawali i drugi raz tego bledu nie popelni.

Nie myli sie ten co nic nie robi, wiec skoro pracujesz ze do pracy potrzebny jest nie zawodny sprzet zeby ta praca byla wykonana, a Skorza takich warunkow nie mial zapewnionych bo chyba trzeba by pile na lini bramkowej ustawic i to nie wiem czy by Cwielag nie trafil w poprzeczke ta ze ta nie wyszla by w pole.

AgresywnyChomik 23.07.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 767044)
To rozumiem ze po 10 latach pracy na dobrym poziomie za jedna pomylke lecisz na zbity pysk. Ja na swoja pozycje pracowalem 4 lata i teraz tylko likwidacja firmy albo moje odejscie moglo by mnie pozbawic tej pracy a to jest bardzo odpowiedzialna praca i pomylki sie zdazaja. Ale jak sie wie co zrobic zeby ich uniknac na przyszlosc to znaczy ze sie wie co sie sp..lo.

4 lata czyli jak na moje oko masz kogos na kogo mozesz zawsze zepchnac porazke i on poleci.
Szczerze wystapienie przed glownym managerem badz rada nadzorcza ze slowami tak moja wina nie zrobimy interesu na 2 mln Euro (gdy budzet firmy to okolo 5mln) uwazam jako skladanie rezygnacji.

Cytat:

Skorza powiedzial ze to jego wina nie zaslanial sie roznymi wymowkami to znaczy ze wie co zawali i drugi raz tego bledu nie popelni.

Super ze tak powiedzial popatrz jaki z niego mily chlopak !
Z tymi pomylkami zawod trenera bardzo przypomina mi zawod sapera....
Pozatym zawsze mozemy strzelac w poprzeczki slupki wiesz PECH :D

Cytat:

Nie myli sie ten co nic nie robi, wiec skoro pracujesz ze do pracy potrzebny jest nie zawodny sprzet zeby ta praca byla wykonana, a Skorza takich warunkow nie mial zapewnionych bo chyba trzeba by pile na lini bramkowej ustawic i to nie wiem czy by Cwielag nie trafil w poprzeczke ta ze ta nie wyszla by w pole.

Ja zawsze wyzej od niezawodnego sprzetu oceniem kreatywnosc ludzka i radzenie sobie w sytuacjach bez wyjscia.

masada 23.07.2009 19:40

Dzięki Skorży mamy dwa kolejne Mistrzostwa ze składem zbliżonym jakościowo do najgroźniejszych konkurentów. Nie można po jednym dwumeczu (nawet tak ważnym i fatalnie zakończonym jak ten) rozważać takich scenariuszy.

Poza tym w ocenie jego pracy warto spojrzeć na ławkę w obu spotkaniach i sprawdzić, jakie miał pole manewru.

Może to mało popularny pogląd w tej chwili, ale ja uważam, że Wisła idzie (szła?) w dobrym kierunku, skład został bardzo odmłodzony bez utraty jakości, rozwiązano kontrakty z nieperspektywicznymi zawodnikami, którzy brali kasę a nic nie wnosili (nie mówię oczywiście o Baszczu czy Zieniu), a ten dwumecz to jakieś pierd..e fatum.

Skorża musi zostać.

Eustachy 23.07.2009 19:59

No dobra, badzmy szczerzy.

To, ze Skorza nie zostal dzis zwolniony, jest chyba dla wiekszosci mimo wszystko duzym zaskoczeniem.
Czyzby wiec po wczorajszej klesce, Cupial, a takze 10-tki dawnych kibicowskich "Heniozercow", zaczeli inaczej spogladac na porazke sprzed 4 lat ?
Czyzby tym razem postanowiono dac Skorzy szanse, na jaka mial nadzieje Kasperczak oraz jego druzyna, gotowa na poczet tej szansy zamrozic 30% swoich zarobkow ?

Jesli tak, to kolejne pytanie jest nastepujace. Czy Skorza i jego druzyna znajdujac sie w kryzysowej sytuacji, beda w stanie zareagowac podobnie jak tamta druzyna i przejsc przez lige niczym burza lub przynajmniej grac skutecznie o mistrza ?
Wg mnie w tej chwili to pytanie jest kluczowe. A po dwumeczu z Levadia, mozna miec chyba spore watpliwosci, bowiem sami Estonczycy przyznali, ze historyczny dla nich sukces, przyszedl po bardzo kiepskim (z obu stron) widowisku.

A to nie jedyne znaki zapytania zwiazane z osoba trenera. Rownie wazna rzecza jest kwestia niezbednych decyzji jakie byc moze powinien podjac. Czy jesli klub dokonujac rozliczen wczorajszej porazki, zadecyduje o zwolnieniu Kazimierskiego i Janasa, to pan Maciej zaakceptuje to z pelnym poparciem ?
Bo co do pana zastepcy trenera, trudniacego sie m.in. rozpracowywaniem przeciwnikow Wisly, to chyba nie ma watpliwosci, ze powinien poniesc konsekwencje ?

To samo tyczy sie decyzji w sprawie niektorych pilkarzy, bez wzgledu na to ile kosztolwali i kto ich do Wisly sprowadzal. Po tym co sie stalo, nawet chyba do bolu dobroduszny i hurraoptymistyczny Skorza, powinien zrozumiec, ze zbyt dlugie tolerowanie pilkarzy mocno odbiegajacych od pokladanych w nich oczekiwan, bywa bardzo kosztwne.

W koncu samo bicie sie w piersi, bez wyciagniecia konsekwencji i wnisokow na przyszlosc, w tym przypadku jest juz niewystarczajace.

TommyTSW 23.07.2009 20:00

tak na marginesie u bukmachera Tobet jest zaklad czy do polowy sierpnia Skorza bedzie trenerem Wisly na TAK kurs ok 3.00 ...panie Boguslawie odpisz pan na PW jak to bedzie zarabiam srednią krajową :lol: nikomu nie powiem

fond 23.07.2009 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 767076)

To, ze Skorza nie zostal dzis zwolniony, jest chyba dla wiekszosci mimo wszystko duzym zaskoczeniem.

Czy takie zaskoczenie to nie wiem. Już rok temu po odpadnięciu z pucharów Skorża miał polecieć i już wtedy Cupiał wytrzymał ciśnienie. Być może wczoraj był w Talinie nie tyle by zobaczyć awans co by przekonać się jak mają się wyniki do gry. A co by nie mówić mieliśmy też sporo pecha, za którego nie da się obwiniać trenera (co nie znaczy, że błędów nie popełnił co sam zresztą przyznał i wg mnie główna odpowiedzialność faktycznie spada na niego). W tej chwili jednak zwalnianie Skorży tuż przed startem rozgrywek jest bez sensu i Boguś zapewne po latach nerwowych ruchów w końcu wyciągnął wnioski. Niech trenuje rundę jesienną. Potem się zobaczy.

No chyba, że Maciej sam poda się do dymisji choć to byłoby też lekko nieodpowiedzialne.

saklak1906 23.07.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 767057)
4 lata czyli jak na moje oko masz kogos na kogo mozesz zawsze zepchnac porazke i on poleci.
Szczerze wystapienie przed glownym managerem badz rada nadzorcza ze slowami tak moja wina nie zrobimy interesu na 2 mln Euro (gdy budzet firmy to okolo 5mln) uwazam jako skladanie rezygnacji.

Po prostu ciezko pracowalem a do Twojej wiadomosci od pierwszego dnia w tej firmie bylem kierownikiem i dalej nim jestem i nikogo nie musialem sie pozbywac zeby teraz pelnic ta funkcjie ale wypracowalem sobie zaufanie i ktos sie liczy z moin zdaniem

Cytat:

Super ze tak powiedzial popatrz jaki z niego mily chlopak !
Z tymi pomylkami zawod trenera bardzo przypomina mi zawod sapera....
Pozatym zawsze mozemy strzelac w poprzeczki slupki wiesz PECH :D

Nie do bledu przyzna sie ten ktory wie co zrobil zle, ale coz zawsze mozna powiedziec ze si enie wie albo nie moja wina moze przejdzie

Cytat:

Ja zawsze wyzej od niezawodnego sprzetu oceniem kreatywnosc ludzka i radzenie sobie w sytuacjach bez wyjscia.
To rozumiem ze jak bedziesz pracowal w firmie ktora kopie rowy i szef Ci mowi sluchaj dzi musimy wykopac dwa kilometry rowu ale wiesz co nie ma koparek bo sa w serwisi to wes chlopakow i wykopcie ale wiesz kryzys jest i sa tylko dwie lopaty i jedna motyka. Przeciez jestes kreatywny dasz rade

wolfy 23.07.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 767024)
Przedstaw dowody, albo zamilknij na wieki. Dan miał szanse pokazania się w Wiśle ale ją zmarnował, nie stać nas było by młody trener bez doświadczenia ćwiczył swój warsztat kosztem naszego klubu. Do dziś dziękuję Bogu za tak szybko mu podziękowano, bo prawdopodobnie widzielibyśmy mistrzostwa jak świnia niebo.

Przypomnij sobie, jak po jego odejściu je oglądaliśmy. A potem sam zamilknij, przynajmniej w tej kwestii.

cichy_71 23.07.2009 20:13

jak dla mnie jedyną osobą która może być następcą Macieja Skorży jest Dan Petrescu, ale i tak uważam że Skorża może zostać na stanowisku popełnił błędy przyznał sie do nich i chyba więcej ich nie powtórzy

Lysy 23.07.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 767076)

Nie to oznaka, że Cupiał nie jest jednak gościem ślepym i potrafi analizować pewne fakty, w co powątpiewała spora ilość kibiców. Wprowadzając wariant oszczędnościowy i wymieniając dobrych zawodników na ich gorsze odpowiedniki trudno zapewnić sobie sukces. Samo to że zdobyliśmy mistrza z takim składem to tylko i wyłącznie zasługa Skorży.

Eustachy 23.07.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 767091)
Nie to oznaka, że Cupiał nie jest jednak gościem ślepym i potrafi analizować pewne fakty, w co powątpiewała spora ilość kibiców. Wprowadzając wariant oszczędnościowy i wymieniając dobrych zawodników na ich gorsze odpowiedniki trudno zapewnić sobie sukces. Samo to że zdobyliśmy mistrza z takim składem to tylko i wyłącznie zasługa Skorży.

Nie wiem jak rzeczywiscie jest z Cupialem, ale z tego co widze, dla sporej czesci kibicow, za odpadniecie z Dinamem wine ponosil Kasperczak, a za odpadniecie z Levadia winni sa wszyscy, tylko nie Skorza.

wolfy 23.07.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 767098)
Nie wiem jak rzeczywiscie jest z Cupialem, ale z tego co widze, dla sporej czesci kibicow, za odpadniecie z Dinamem wine ponosil Kasperczak, a za odpadniecie z Levadia winni sa wszyscy, tylko nie Skorza.

Tyle, że Kasperczak zaliczył w tzw. "międzyczasie" jeszcze Valerengę Oslo, a Skorża skompromitował się po raz pierwszy. Cześć kibiców wierzy, że jest w stanie wyciągnąć wnioski. Poza tym Kasperczaka broniła większość kibiców, przynajmniej do czasu Górnika Zabrze i dwóch mistrzostw Skorży. To wtedy upadł mit o jego nieomylności.
Obaj trenerzy w pewnym momencie się pogubili, mam nadzieję, że Skorża się pozbiera.

Robek 23.07.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cichy_71 (Post 767087)
jak dla mnie jedyną osobą która może być następcą Macieja Skorży jest Dan Petrescu, ale i tak uważam że Skorża może zostać na stanowisku popełnił błędy przyznał sie do nich i chyba więcej ich nie powtórzy

cichy lepiej siedz cicho bo znowu bedziemy grac na 11 obrońcow a my mamy grac ofensywnie i strzelac bramki:-P:-P:-P
a co do zmiany trenera to BC ma czas na to
w sobote mecz o SP i kto poprowadzi druzyne ? Janas junior ktory pewnie niema uprawnien?
a F.Smuda sobote ma zajeta bo organizuje grilla w skotnikach

michu-k 23.07.2009 20:42

Tak sobie czytam, czytam i czytam co piszecie i aż oczom nie wierzę. Niezliczoną ilość słupków, minimalnie chybionych strzałów nazywacie winą trenera lub złą mentalnością piłkarzy? Skwituję to krótko: :lol:

Oczom nie wierzę że ktoś może pisać takie bzdety. To jest sport, takie rzeczy się zdarzają. Nie wyszło, nie pykło, nie poszczęściło się, fatum czy **** wie jak to nazwać. Sport jest nieprzewidywalny i dodatkowo "ogórków" już nie ma. Trzeba podnieść czoło i iść wprzód. Zmiana trenera nie pomoże bo... lepszego nie ma.

Dan Petrescu? :lol: Znacie taką drużyną jak Iraklis? Ile było w Krakowie? 0:1? I przepiękne wyniki 2:1 i 1:0 u siebie?

Polska piłka jest w głębokiej dupie, w dupie która cały czas się pogłębia. Jesteśmy piłkarskim trzecim światem nie tylko drużynowo ale i reprezentacyjnie. To chyba nie przypadek, prawda? Również nie wina Skorży.

Wszyscy cwani- piłkarz źle gra, trener źle trenuje, dyrektor przeprowadza chujowe transfery. Polska mentalność, wszyscy na około źle. I boli że nie nauczyliście się tego, że na pewne nie powodzenia składa się wiele elementów. Był mistrz, piękne wygrane- zajebiście. Wypad z pucharów- jedna wielka katastrofa. OTRZĄŚNIJCIE SIĘ LUDZIE!

szczebrzeszcz 23.07.2009 20:43

poza tym Kasperczak to już był trener utytułowany jak na nasze warunki, puchar Francji reprezentacje co prawda afrykańskie ale jednak, no i szkoła francuska... nie mówiąc już o stażu trenerskim

Skorża tego nie miał(poza PP), dostał drużynę która zajęła 8 miejsce w poprzednim sezonie... tak więc z zupełnie innych pozycji startowali... (no i w przeciwieństwie do Kasperczaka , trener S. nie mówi psychologii sportu NIE)
i nie tłumaczę Skorży, piszę jakie są fakty

Thomé 23.07.2009 20:49

Mi się wydaję, że Cupiał czeka z ostatecznymi decyzjami do soboty. Jeżeli przegramy z Lechem, parę głów spadnie na pewno, prawdopodobnie również Skorży...

Eustachy 23.07.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 767107)
Tyle, że Kasperczak zaliczył w tzw. "międzyczasie" jeszcze Valerengę Oslo, a Skorża skompromitował się po raz pierwszy. Cześć kibiców wierzy, że jest w stanie wyciągnąć wnioski. Poza tym Kasperczaka broniła większość kibiców, przynajmniej do czasu Górnika Zabrze i dwóch mistrzostw Skorży. To wtedy upadł mit o jego nieomylności.
Obaj trenerzy w pewnym momencie się pogubili, mam nadzieję, że Skorża się pozbiera.

No rzeczywiscie w miedzyczasie cos sie jeszcze dzilalo, np. Schalke i Parma, ale byla takze Valarenga, do konfrontacji z ktora Wisla przystepowala po odejsciu trzech kluczowych ogniw (Kosa, Uche, Kuzba) i kilku powaznych kontuzjach (m.in. Glowa), w zastepstwie ktorych wystepowaly takie tuzy jak Piekut, Nawot, Brasilia czy Paszul.
Najwyrazniej w klubie uznano wowczas, ze to wlasnie sytuacja kadrowa miala glowny wplyw na odpadniecie i dlatego Kasper zostal z nami dluzej. Teraz byc moze podobnie jest ze Skorza.

Nie chce tu stawac w obronie Kasperczka, tym bardziej za okres jego pracy w Gorniku, bo to z Wisla juz za wiele wspolnego nie ma, ale nie wiemy jakie wyniki z tym samym Gornikiem osiagnalby Skorza i wielu innych trenerow.

Lemoniadowy Joe 23.07.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 767091)

Mistrz nie jest tylko i wyłącznie zasluga Skorży tak jak i porażka z Levadią nie jest tylko i jedynie winą Skorży

ani Lech pod wodzą Smudy Legia Urbana czy Levadia kogos tam to nie są jacyś giganci aby pokonanie ich to byl jakiś mega sukces dla tego składu

a to że zlekceważyli Lewadie jest mega k... skandalem ale to jest moim zdaniem taka mentalność naszych piłkarzyków pie... minimaliz

gdyby nie ta mentalność bylibyśmy juz sportowo i finansowo dużo dalej dlatego takim poparciem cieszył sie Petrescu

PS Skorża powinien zostać i w zimie powinien zostać oceniony ale nie tylko patrząc na m a pkt ale i gre bo tak prawde mowiąc kiedy Wisła zagrała naprawdę dobry mecz?

IncognitoTSW 23.07.2009 21:02

W sumie to przypomniał mi się rywal Skorży o pozycję trenera Wisły... co on teraz robi?

Vinci 23.07.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Thomé (Post 767119)
Mi się wydaję, że Cupiał czeka z ostatecznymi decyzjami do soboty. Jeżeli przegramy z Lechem, parę głów spadnie na pewno, prawdopodobnie również Skorży...

Myślę, że możesz mieć rację. Spodziewam się, że pierwsze decyzje poznamy w poniedziałek.

it 23.07.2009 21:14

My nie tyle mamy problem Skorży, co Kazimierskiego.
Przy nim i Buffon by bronił jak Pawełek.
Pytanie tylko, czy Skorża-Kazimierski to nierozłączna para. Jeśli tak, jeśli jeden nie może trenować bez drugiego, to sorry Maciek, ale na granie bez bramkarza w każdym meczu nas nie stać...

KOALIK 23.07.2009 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 767131)
W sumie to przypomniał mi się rywal Skorży o pozycję trenera Wisły... co on teraz robi?

Jest trenerem w Górniku Łęczna.

gigant 23.07.2009 21:22

Śmieszy mnie tłumaczenie Skorży przez forumowiczów. Ma Maciej skład na rozjebanie Levadii o każdej porze dnia i nocy nawet po trzydniowym piciu. To że nie potrafił dotrzeć do ich głów, to tylko jego problem. Lubię i cenię Skorżę ale niestety na dzień dzisiejszy chyba brak mu doświadczenia i wyczucia na arenie miedzynarodowej i wyżej chu.a nie podskoczy. To jest trener z którym mozna seryjnie zdobywać MP, ale w pucharach raczej kiepski. Inna sprawa ze gra tym czym ma, nie tym czym chciałby. Osobiście zostawiłbym go na ligę,a na puchary nie.

Inna sprawa to Paweł Brożek, wiecznie niezadowolony i wymachujący rękami do wszystkich. Nawet w Sosnowcu miał pretensje do Kirma, który był 3 razy lepszy od niego.

IncognitoTSW 23.07.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 767146)
Jest trenerem w Górniku Łęczna.

Chodziło mi o tego Niemca ;]

KOALIK 23.07.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 767153)
Chodziło mi o tego Niemca ;]

Jest trenerem zespołu Al-Ain z Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

AgresywnyChomik 23.07.2009 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 767081)
Po prostu ciezko pracowalem a do Twojej wiadomosci od pierwszego dnia w tej firmie bylem kierownikiem i dalej nim jestem i nikogo nie musialem sie pozbywac zeby teraz pelnic ta funkcjie ale wypracowalem sobie zaufanie i ktos sie liczy z moin zdaniem

Gratuluje zyciowej passy, wielu sukcesow w przyszlosci.
Przepraszam nadrabiam braki jesli chodzi o liczenie sie z Twoim zdaniem.

Podejmowales kiedys decyzje w firmie ktorej roczne obroty to 140 mln (funtow po przeliczeniu) a Twoj dzial robi 15% dochodu? Nie wiem czy podobnie myslimy ale tam gdzie sumy ida w miliony nie ma miejsca na bledy.

Cytat:

Nie do bledu przyzna sie ten ktory wie co zrobil zle, ale coz zawsze mozna powiedziec ze si enie wie albo nie moja wina moze przejdzie

Trener przyzna sie do bledu, pilkarze przeprosza i jedziemy dalej :D

Wcale nie jestem pewny czy Skroza wie co zrobil zle, i czy ewentulanie bylby w stanie zmienic pewne rzeczy typu pozbyc sie Janasa jr (ktory sie skompromitowal rozpracowaniem rywala) czy tez wykopac Kazimierskiego przy ktorym nasi bramkarze nie rozwijaja sie.
2 sezony nie istniejemy w Europie ktora z kazda sekunda nam ucieka, z obecnym trenerem ja jako kibic nie chce jej gonic.

Cytat:

To rozumiem ze jak bedziesz pracowal w firmie ktora kopie rowy i szef Ci mowi sluchaj dzi musimy wykopac dwa kilometry rowu ale wiesz co nie ma koparek bo sa w serwisi to wes chlopakow i wykopcie ale wiesz kryzys jest i sa tylko dwie lopaty i jedna motyka. Przeciez jestes kreatywny dasz rade

Na szczescie nie staje przed w/w dylematami, wspomniany w temacie trener chyba tez nie.
Wracjac do tematu pilkarskiego to praca trenera jest dla mnie bardziej praca umyslowa, stad rozeznanie, planowanie, wdrazanie czy ewentualne poprawki mozna robic na bierzaco (szczegolnie grajac z przeciwnikiem klasy naszego pogromcy).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl