Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Eliminacje do LE/LKE 2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11000)

Kurz 22.08.2024 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632810)
Dokładnie. Jako drużyna byliśmy lepsi, to indywidualne kompromitujące błędy przyniosły taki wynik.

Cóż... :haha:

wolfy 22.08.2024 22:52

Widzę, że srogie piguły weszły.

OnizukaTSW 22.08.2024 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632810)
Dokładnie. Jako drużyna byliśmy lepsi, to indywidualne kompromitujące błędy przyniosły taki wynik. Jaroch to jakaś porażka ten młody co wszedł o klasę lepiej. Broda zamiast bronić to paraduje. Nawet nie próbuje sięgać piłki myślałem, że chociaż na linii coś obroni, a on nawet piłki do boku wybić nie potrafi. Udział przy 3 bramkach znaczący. A przy reszcie ręcznik w bramce i jeszcze łapami macha. Sukiennicki ma piłkę do dogrania, w pole karne wbiega 3 naszych, a ten traci jak debil idzie kontra i 4:0.

Tamci dużo szybsi, silniejsi, ale w piłkę za bardzo grać nie potrafią. Molde ich powiozło 3:0 i nie ma w tym nic dziwnego, tylko, że sami sobie bramek nie strzelali, a my w tym brylujemy.

Biedrzycki coraz bardziej mnie drażni. Chodzi na tych prostych kulasach, piłkę przyjmuje na stojąco, przy każdej główce łapie przeciwnika a żadnej nie wygrywa.

Pozytywnie zaskoczył Dziedzic, dużo lepiej wyglądał niż z Lappi, zagrał super piłę do Gogóła. Gdyby temu bramkarzowi strzelać dołem to pewnie coś by jeszcze wpadło, atak to mu ułatwiali i złapał kilka trudnych piłek.

Weź kolego tabletki, bo już pora. Całe forum ma z Ciebie bekę xD Chyba że Królewski płaci Ci za te komentarze, przypominasz mi niejakiego GrzesiaS z wislaportal. :v On jest równie oderwany od rzeczywistości tak jak Ty.

AgresywnyChomik 22.08.2024 22:55

Drozd się znowu dupami zderzyl...xD

wolfy 22.08.2024 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1632815)
Drozd się znowu dupami zderzyl...xD

Chyba z LSD w czopku...

Elefant 22.08.2024 22:58

Wszystkie sześć bramek to efekt katastrofalnych błędów bramkarza i obrońców. Prezenty rodem z orlika.
Z inną obroną byśmy nie wygrali ale uniknęli kompromitacji.
Ci sami zawodnicy będą robić te prezenty Kotwicy. Co za różnica. I to jest najgorszy wniosek z tego meczu.

wolfy 22.08.2024 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1632817)
Wszystkie sześć bramek to efekt katastrofalnych błędów bramkarza i obrońców. Prezenty rodem z orlika.
Z inną obroną byśmy nie wygrali ale uniknęli kompromitacji.
Ci sami zawodnicy będą robić te prezenty Kotwicy. Co za różnica. I to jest najgorszy wniosek z tego meczu.

Dwie bramki były Brody, a on - miejmy nadzieję - już nie zagra. Ale cała formacja obronna była równie świadoma wydarzeń na boisku i ze Zniczem, i z Ruchem, i z Arką. Z różnym skutkiem, ale minimum ze dwie setki na mecz rywalowi wypracowali.

Jaroch w takiej formie to niech sobie nawet jaj nie robi i nie wychodzi na boisko.

Drozd 22.08.2024 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OnizukaTSW (Post 1632814)
Weź kolego tabletki, bo już pora. Całe forum ma z Ciebie bekę 😂

W dupie mam "całe forum", a takich mundrali jak Ty w szczególności. ;) Co to pierdnie raz na ruski rok i myśli że ma to jakieś znaczenie...

wolfy 22.08.2024 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632819)
W dupie mam "całe forum", a takich mundrali jak Ty w szczególności. ;) Co to pierdnie raz na ruski rok i myśli że ma to jakieś znaczenie...

Chłopie - wrzucili nam dzisiaj sześć bramek bez większego wysiłku. Pisanie że byliśmy lepszą drużyną to absurd.

Przypominam że gra obronna świadczy o tym jaką się jest drużyną, bo jest zespołowa. Grę do przodu ratują Carbo i Rodado, przede wszystkim Rodado, ale bronić nie umiemy ani trochę.

Cercle nas ośmieszyło dzisiaj i w obronie, i w ataku.

daniel123 22.08.2024 23:05

Najgorsze że z takiego meczu, całej tej lekcji z europejskich pucharów nic nie będzie bo jak co roku za kilka miesięcy 15 pilkarzy odejdzie i 15 przyjdzie a i sam klub nic nie wyciągnie bo po prostu skarbonka jest pusta a bez kasy to można się kopać w 1 lidze

Kurz 22.08.2024 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632818)
Dwie bramki były Brody, a on - miejmy nadzieję - już nie zagra. Ale cała formacja obronna była równie świadoma wydarzeń na boisku i ze Zniczem, i z Ruchem, i z Arką. Z różnym skutkiem, ale minimu ze dwie setki rywalowi wypracowali.

Jaroch w takiej formie to niech sobie nawet jaj nie robi i nie wychodzi na boisko.

Nie wiem czy są dużo lepsi obrońcy w naszym zasięgu. Colley przyszedł jeszcze w ekstraklasie, najpewniej nie interesowałby go pierwszoligowiec. Poza tym wszyscy ci Panowie pewnie lepiej prezentowaliby się w drużynie grającej w stylu Rakowa, mając obok siebie grających nieźle w defensywnie pomocników. U nas, niestety, poza Carbo w grze obronnej nie ma za dużo pożytku z pozostałych pomocników (a to za mało) i to również ogromny problem. Żal było patrzeć, jak Mikulec czy Łasicki byli często pozostawieni sami sobie naprzeciw dobrze wyszkolonym technicznie, potrafiącym dryblować przeciwnikom.

OnizukaTSW 22.08.2024 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632819)

Twoje opinie są tyle samo warte. Zbuduj pomnik ku chwale Pana Królewskiego i się do niego módl xD Żeby było jasne, nie mam pretensji o to, że odpadniemy z Belgami, bo to było wkalkulowane. I tak osiągnęliśmy wynik ponad stan, niemniej liczylem na bardziej wyrównany mecz na własnym boisku. Niestety najgorsze jest to, że nadal zarówno w zarządzaniu, polityce transferowej popełniamy te same błędy ...

Drozd 22.08.2024 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632820)
Chłopie - wrzucili nam dzisiaj sześć bramek bez większego wysiłku. Pisanie że byliśmy lepszą drużyną to absurd.

Przypominam że gra obronna świadczy o tym jaką się jest drużyną, bo jest zespołowa. Grę do przodu ratują Carbo i Rodado, przede wszystkim Rodado, ale bronić nie umiemy ani trochę.

Cercle nas ośmieszyło dzisiaj i w obronie, i w ataku.

Nie oni nam wrzucili tylko sami sobie wrzuciliśmy.

1. Jaroch przygląda się jak chłop przyjmuje sobie piłkę ustawia i strzela z narożnika pola karnego, Broda paraduje ale nawet nie próbuje bronić.

2. Chłop strzela do pustej bramki , bo Broda antycypował wrzutkę.

3. Róg, chłop bez krycia strzela Brodzie w ręce, ten próbując wybić wystawia na dobitkę z metra.

4. Jakiś bilard w obronie 3 naszych jeden przeciwnik w efekcie strzela bez problemu z 7 metrów.

5. mamy kontrę 4/4 Sukiennicki zamiast podać traci piłkę idzie kontra gdzie pokazują nam jak się takie rozgrywa.

6. Wolny z dość daleka, po osłabiającym strzał rykoszecie piłka wpada w środek bramki bez większej zmiany kierunku. Broda paraduje ale nawet nie próbuje bronić.

Poza tym co wpadło może ze dwa groźne strzały obronił Broda. Gdybyśmy sami nie strzelali sobie bramek to może w ataku szło by lepiej, bo kilka niezłych okazji spieprzyliśmy. Ale nie wiadomo czy te okazje nie wynikały z luźnej gry przeciwnika z racji na wynik.

wolfy 22.08.2024 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1632823)
Nie wiem czy są dużo lepsi obrońcy w naszym zasięgu. Colley przyszedł jeszcze w ekstraklasie, najpewniej nie interesowałby go pierwszoligowiec. Poza tym wszyscy ci Panowie pewnie lepiej prezentowaliby się w drużynie grającej w stylu Rakowa, mając obok siebie grających nieźle w defensywnie pomocników. U nas, niestety, poza Carbo w grze obronnej nie ma za dużo pożytku z pozostałych pomocników (a to za mało) i to również ogromny problem. Żal było patrzeć, jak Mikulec czy Łasicki byli często pozostawieni sami sobie naprzeciw dobrze wyszkolonym technicznie, potrafiącym dryblować przeciwnikom.

Bez jaj. Lepsi obrońcy są w naszym zasięgu bo nasi to dno. Byle nie szukać w Polsce.
Moltenis tercet naszych stoperów nakrywał czapką, a skąd przyszedł za grosze?

Tylko trzeba sobie uświadomić w jakiej lidze gramy i nie ściągać za kasę piłkarzy z jej najgorszych defensyw...

Drozd 22.08.2024 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OnizukaTSW (Post 1632824)
Twoje opinie są tyle samo warte. Zbuduj pomnik ku chwale Pana Królewskiego i się do niego módl xD Żeby było jasne, nie mam pretensji o to, że odpadniemy z Belgami, bo to było wkalkulowane. I tak osiągnęliśmy wynik ponad stan, niemniej liczylem na bardziej wyrównany mecz na własnym boisku. Niestety najgorsze jest to, że nadal zarówno w zarządzaniu, polityce transferowej popełniamy te same błędy ...

Wiem wiem to Królewski uwiera. Wyobraź sobie że w dupie mam Królewskiego. Jakie niby te błędy popełniamy? Bo ja mam wrażenie, że wszystkie transfery ostatecznie wyjdą nam na dobre, może poza Biedrzyckim, ale tutaj też lepszy rydz niż nic. Może Moskal czegoś go nauczy. Nie mamy kasy, mamy długi, czego oczekiwałeś. Jakie były transfery po spadku, kiedy jeszcze była kasa. Lepsze niż teraz? Nie wydaje mi się.

Biedrzycki to pokłosie ciśnienia na Polaków, bo Hiszpanie źli. Już widać że Duarte jako jedyny poza Carbo i Rodado nie bał się zastawić piłki, Kiss też pare razy szarpnął ale dzisiaj za bardzo go przestawiali. Mikulec w porównaniu do Jarocha to profesor.

Największy pozytyw to próba gry w piłkę, a nie wybijanie na pałę. To musi przynieść efekty w lidze.

Witalis 23.08.2024 00:19

Wiemy, że mamy słabą obronę i Belgowie to wypunktowali. Niemniej ocenianie zawodników jako piłkarzy na podstawie tego jednego meczu jest niepoważne. Jesteśmy drużyną z górnej połowy I ligi, wcale nie faworytem do awansu. Graliśmy z solidną drużyną belgijską, pucharowiczem. Większość naszych zawodników nawet nie śni o rywalizacji na tym poziomie

Manhunt. 23.08.2024 04:57

Ta nasza przygoda w europie pokazała głównie to, że z gównianym bramkarzem i gównianymi obrońcami nie ma co w niej szukać. Wincyj szrotu i odpadków z innych klubów.

Jagul 23.08.2024 05:24

Drozd napisz jeszcze coś o winie sędziego :D :D :D
W ogóle zauważyłem, że już zaczynasz podgryzać Biedrzyckiego i bredzić jak Markus.

Jaroo1 23.08.2024 06:35

Drozd podgryza Biedrzyckiego bo po tym jak dostał kredyt zaufania i wyszedł na debila łapiąc tyle kartek, taryfa ulgowa u pana drozda się skończyła. Kolejny będzie za rok Kutwa. Jak osłonka, która Kutwa u drozda posiada się skończy, to nagle się okaże, że Kutwa to nygus, drewno, kaleka bez ambicji a na boisku wszystko robi źle. Oczywiście nie obejdzie się bez komentarza że polskie bagienko w tym chłopaki zabiło wszystko, a teraz on sam stał się tym bagnem i się w nim urządził.

Drozd ma sztywne zasady w życiu. Podobnie jak Markus - wylizać odbyt Hiszpanom, jebać Polaków - w tym jest stanowczy jakby nie patrzeć

Karherop 23.08.2024 07:47

Cudu nie było, w dodatku fatalna postawa kilku zawodników, choc patrzą na dyspozycję + nastawienie rywala nie sądzę że można było tu ugrać lepszy wynik.
Albo inaczej. Można było się zamurować i dostać tylko 0-3. Ale co by to zmieniło?

Na nasz pech rywal bazował głównie na sile fizycznej, doskoku, agresji. Było to widać jak przy 0-5 oni skakali we trzech na ślizgu do naszego bocznego obrońcy. Rapid był dużo lepszy technicznie ale nie mieli nawet z 40% tyle zaangażowania w 1 meczu.
Wiele lepszych technicznie/zaawansowanych drużyn nie zagrałoby dziś tak jak Cercle, przypuszczam że 4 runda zrobiła swoje i jakąś obawa z ich strony że powtórzy się Molde, które najwyrazbiej zlekceważyli.

Indywidualnie się nawet nie chce jakoś pastwić nad naszymi kopaczami. Mamy starych, nierozwojowych przeciętnych obrońców w skali 1 ligi, więc tym bardziej nie dziwi co się odwaliło wczoraj.

stary dziad 23.08.2024 07:51

Nasza przygoda się kończy ale można powiedzieć, że zagraliśmy w pucharach i tak dłużej niż prognozowano.
Wczorajszy w......l trochę boli ale...
Oczywiście emocjonalnie wierzyliśmy, że mamy szanse mimo iż nie było żadnych racjonalnych przesłanek.
Bo przykładowo drużyna belgijska jest wyceniana na ponad dwa razy więcej niż Rapid.
Mimo wszystko to była jednak fajna przygoda.
Mam nadzieję, że zaprocentuje to w skutecznej walce o ekstraklasę.
W tym sezonie:-)

Elefant 23.08.2024 07:58

Cytat:

Na nasz pech rywal bazował głównie na sile fizycznej, doskoku, agresji. Było to widać jak przy 0-5 oni skakali we trzech na ślizgu do naszego bocznego obrońcy.
Takie coś kosztuje. Był taki trener, który chciał to u nas wprowadzić, a którego nazwiska nawet boje się napisać.
Ale właściciel wolał lajtowo pokopać piłeczkę w rodzinnej atmosferze. Rzeczywiście aż przykro było popatrzyć jak osaczają naszych we trzech. Obojętnie czy w pierwszej czy ostatniej minucie.
I jeszcze jedno, w sytuacji alarmowej nasi obrońcy starali się wyjść ze zwodem itd tamci walili piłkę w trybuny.

Kurz 23.08.2024 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1632850)
Takie coś kosztuje. Był taki trener, który chciał to u nas wprowadzić, a którego nazwiska nawet boje się napisać.
Ale właściciel wolał lajtowo pokopać piłeczkę w rodzinnej atmosferze. Rzeczywiście aż przykro było popatrzyć jak osaczają naszych we trzech. Obojętnie czy w pierwszej czy ostatniej minucie.
I jeszcze jedno, w sytuacji alarmowej nasi obrońcy starali się wyjść ze zwodem itd tamci walili piłkę w trybuny.

To nie jakiś odosobniony przypadek. Broendby, Bodo czy wczoraj Ajaks również przewyższały Legię i Jagę pod każdym względem. Wczoraj Ajaks zmarnował 1 karnego, a mogło być 5:1. Z Broendby Legii się udało, ale niezależnie od tego sama kultura piłkarska wszystkich tych drużyn to inny świat. Przepaść. Jedyne sposób, jak Legii z Broendby czy Rakowa w eliminacjach rok temu to cierpieć, i od czasu do czasu uderzać zza podwójnej gardy. Tylko trzeba ją oczywiście mieć.

Kowalik1906 23.08.2024 08:16

Niestety nasza przygoda w Europie dobiega końca. Może na większym luzie wyjdą w rewanżu to nie bedzie takiego wysokiego lania. Nie powiem bo bawią mnie wypowiedzi o tym, że byliśmy wczoraj lepsi.. Jak na dłoni było widać różnicę poziomów, zarówno szybkości jak i jakości na boisku. Cóż z naszej kadry to jedynie Angel i Marc dorównują temu poziomowi. Reszta zawodników raczej może traktować to jako przygodę. Szkoda, że rzeczywiście popełniamy tak dużo błędów, a niestety na tym poziomie takowych się nie wybacza i kończy się to bramkami. Oglądając skrót Jagi z Ajaxem widać w jakim miejscu są nasze krajowe drużyny. Miejmy nadzieję że chłopaki utrzymają morale, a tą sportową złość wyładują na kolejnych ligowych rywalach. Mimo wszystko lepiej mi się ogląda tą drużynę, w porównaniu do Wisły pod wodzą Rudego.

TIR_DO_SŁUBIC 23.08.2024 08:17

Cytat:

Tak się kończy próba gry jak równy z równym, krakowska piłeczka. Gong, gong, 10 minut i już nie ma po co dalej grać. No ale Wisła ma słabych piłkarzy ale przede wszystkim słabego trenera.

Nie mniej fajna przygoda, można było sobie przypomnieć coś co dawniej było oczywiste.

Ogryzek 23.08.2024 08:19

Cytat:

Zawsze prosze przypominac ile razy juz ten trener wyleciał z klolejnych klubów po opuszczeniu Wisły (w jakich okolicznościach). Inaczej takie gadanie zamienia sie w tworzenie mitów i legend. Ten człowiek (pomijając nasz kulawy Zarząd) sam nie był zdolny do stabilnego funkcjonowania i pracy w długim okresie.

Żeby była jasnośc tez uważam że jak się nie ma jakości i jest ZBYT duża róznica potencjałów to otwarta gra kończy sie batami. Tak było z Rapidem i tak było z Cercle.

btw
Porazka boli, ale teraz trzeba szybko odfajkowac rewanż i wreszcie powalczyc w I lidze. Ekstraklasa - to jest realny cel na ten skład.

wolfy 23.08.2024 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1632855)
Zawsze prosze przypominac ile razy juz ten trener wyleciał z klolejnych klubów po opuszczeniu Wisły (w jakich okolicznościach). Inaczej takie gadanie zamienia sie w tworzenie mitów i legend. Ten człowiek (pomijając nasz kulawy Zarząd) sam nie był zdolny do stabilnego funkcjonowania i pracy w długim okresie.

Żeby była jasnośc tez uważam że jak się nie ma jakości i jest ZBYT duża róznica potencjałów to otwarta gra kończy sie batami. Tak było z Rapidem i tak było z Cercle.

btw
Porazka boli, ale teraz trzeba szybko odfajkowac rewanż i wreszcie powalczyc w I lidze. Ekstraklasa - to jest realny cel na ten skład.

Z taką obroną awans jest mało realny.

Elefant 23.08.2024 08:26

Nie chodzi o tego trenera bo wiadomo jaki był. Chodzi o zniszczenie atmosfery zaangażowania w pracy, hierarchii ważności w klubie, ambitnej walki itd. Efektem był spadek i miejsce gdzie jesteśmy.

TIR_DO_SŁUBIC 23.08.2024 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1632855)
Ekstraklasa - to jest realny cel na ten skład.

No tak średnio bym powiedział. Popatrz na tabelę i zobacz jak gra czołówka. Nieciecza, Rzeszów. Tu nie ma szans na baraże.

Kurz 23.08.2024 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632860)

Przeraża mnie to (to nie uwaga do ciebie) jak dużo odrealnionych osób jest na forum, co właściwie wyklucza jakąkolwiek sensowną dyskusję. Czy oni naprawdę wierzyli, ze pierwszoligowiec z Polski może powalczyć z drużyną z Belgii? Brzmi to niemalże tak, jak byśmy byli w stanie, tylko błędy indywidualne, zły trener, mrok w klubie, cokolwiek odebrały nam awans.

KOALIK 23.08.2024 08:33

Potencjał Wisły za panowania Zaskrońca został zweryfikowany w rozgrywkach ligowych w zeszłym sezonie.

Dwudzieste ósme miejsce w Polsce.

wolfy 23.08.2024 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1632865)
Przeraża mnie to (to nie uwaga do ciebie) jak dużo odrealnionych osób jest na forum, co właściwie wyklucza jakąkolwiek sensowną dyskusję. Czy oni naprawdę wierzyli, ze pierwszoligowiec z Polski może powalczyć z drużyną z Belgii? Brzmi to niemalże tak, jak byśmy byli w stanie, tylko błędy indywidualne, zły trener, mrok w klubie, cokolwiek odebrały nam awans.

Mnie przeraża ile goli tracimy w pierwszej lidze.

Przy takim trenerze jak Moskal, któremu się wydaje że zagra z Rapidem i Cercle jak z Ruchem (chociaż tam też na farcie trochę było), z taką obroną... W....... mnie nie zaskoczył. Zero emocji.

Jak Karherop pisał że Cercle to Kopciuszek to wiedziałem że będzie wieczorem kilka twardych lądowań.

Ale pierwsza liga - awans z polskimi kołkami w obronie jest mało realny. Nawet Karcz i Wojtowicz wprost o tym mówią (tylko bez narodowości, tak jakby to nie oni rozklęcali wczęśniej imbę o zbyt mało Polaków).

Kadra jest znowu źle złożona, mimo że jest droga! To przeraża.

Karherop 23.08.2024 08:38

Cytat:

Tego nie zmieniłby ani jeden ani drugi trener. Tu trzeba zupełnie innego pomysłu na funkcjonowanie drużyny. Zmian nie w jednym oknie, ale począwszy od Akademii do kilku okienek transferowych.

Cercle w skali Belgii to jest taka powiedzmy Korona Kielce w skali Polski. Oni u siebie grają głównie z kontry i po kontrpressingu.
Miałem wrażenie że technicznie wczoraj nie było aż takiej przepaści. Oglądając mecz z Rapidem to dużo bardziej mnie uderzyło ch zaawansowanie techniczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632868)
Jak Karherop pisał że Cercle to Kopciuszek to wiedziałem że będzie wieczorem kilka twardych lądowań..

Zrozum kontekst. Zresztą pisałem że albo będziemy mieć farta i będą się dziać cuda, albo skończy się pogromem. Pewnie gdyby byłby to mecz grupowy, albo jakiś wstępnych rund to przebieg meczu byłby inny. Niestety nie był.

Ogryzek 23.08.2024 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632860)

Jest realny i zobaczymy za 10 miesięcy. Obstawiam 80% na awans.

I liga to nie liga belgijska...

wolfy 23.08.2024 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1632870)
Jest realny i zobaczymy za 10 miesięcy. Obstawiam 80% na awans.

I liga to nie liga belgijska...

Tracimy średnio 1.25 bramki na mecz, ale tylko dlatego że graliśmy z Polonią, która jedyny punkt ugrała na nas. Bez niej to już 1,67.
Z taką grą obronną szanse na awans są znikome.

Jagul 23.08.2024 08:49

Cały czas wynik lepszy od ligowej Wisły Alfonsa - 1,87 gola straconego na mecz :D

Kurz 23.08.2024 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1632866)
Potencjał Wisły za panowania Zaskrońca został zweryfikowany w rozgrywkach ligowych w zeszłym sezonie.

Dwudzieste ósme miejsce w Polsce.

Przy czym jest to mniej oczywiste, niż zazwyczaj w takich przypadkach, bo drużyny z 28 miejsca są zwykle gówniane we wszystkim. A Wisła była na 2 miejscu pod względem strzelonych bramek i jednocześnie straciła więcej goli niż każda z drużyn z miejsc 1-9. To dla wielu trudne do zracjonalizowania, stąd pewnie tyle najróżniejszych teorii.

Kurz 23.08.2024 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632873)
Tracimy średnio 1.25 bramki na mecz, ale tylko dlatego że graliśmy z Polonią, która jedyny punkt ugrała na nas. Bez niej to już 1,67.

To prawda, ale to należało zakładać. Sytuacje pogarszają jeszcze puchary i plaga kontuzji. Mimo wszystko jest szansa na baraże. Tylko, że niestety musi zostać spełnionych kilka warunków spod znaku "jeżeli". Tak wiec "jeżeli" James będzie grał na podobnym poziomie, co poprzednio, jeżeli Kiss znacząco się poprawi, jeżeli Duarte okaże się wartościowym transferem, jeżeli powróci Alfaro i będzie grał nie gorzej niż w swoich najlepszych momentach w Wiśle.

Elefant 23.08.2024 08:59

Cytat:

Tego nie zmieniłby ani jeden ani drugi trener. Tu trzeba zupełnie innego pomysłu na funkcjonowanie drużyny.

Absolutnie tak. Ale od pamiętnej cieszynki klub działa według schematu czy się stoi czy się leży mediana się należy. Ważna atmosfera rodzinna, trzymajmy na siłę nieudolnego trenera bo legenda, trzymajmy ospałego stopera bo kolega kolegi i legenda. A kogo drużyna ma szanować, kogo pracownicy firmy mają szanować ? Właściciela który swoje fochy do trenera publiczne okazuje, czy może faceta w krótkich gaciach latającego z głośnikiem po szatni po zwycięstwie z Naprzodem Pierdyszewo ?

Co z tego, że ściągniemy za wielkie pieniądze fachowców jak oni błyskawicznie przesiąkną atmosferą rodzinnego klubu. Wystarczy popatrzyć na przykład wielu piłkarzy. Przychodzą trzy dobre mecze, zjazd, odchodzą przyzwoita grai gdzie indziej.

Zaszliśmy w pucharach (najpierw PP, później europejskie) dalej niż można było się spodziewać. Ale też puchary bezlitośnie obnażyły braki i pokazały, że co innego zaangażowanie w mecze pucharowe a co innego liga.

Ogryzek 23.08.2024 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632873)

We will see

I co z tego? Zespoł w przebudowie, do tego "pocałunek smierci" w postaci pucharów. I zamiast zacząć rozgrywki jak Nieciecza czy Stal Rzeszów my mamy juz 7 meczy więcej granych zawsze na 100%. To wpływu na grę i wyniki w I lidze nie ma?

To ci umkneło?

Zobaczymy w czerwcu. Teraz to takie płacze ludzi którzy patrzą "tu i teraz" i nie biorą pod uwagę czasu i mozliwych zmian.
Zyja i oceniają chwilą... ale ich nie nazywam analitykami a osobami które reaktywnie reaguja na bodźce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl