Cytat:
Pierwotnie napisane przez yogul
(Post 1106459)
na profil TI co roku jest wysoki próg, jednak nie jest tak trudno się dostać ze względu że na ten profil co roku jest przyjmowanych około 100 uczniów, a ostatni z nich ma około 150 pkt.
Z nauką jest naprawdę ciężko, nie da się obijać w tej szkole ;)
ale jeżeli planujesz kolejne 4 lata spędzić na nauce i informatyka jest dla Ciebie czymś ciekawym, oczywiście nie pisze o FB czy graniu na kompie, ale np uczeniu się różnych języków programowania to lepszej szkoły w Małopolsce nie znajdziesz.
z minusów mogę dodać jeszcze bardzo słabe zaplecze sportowe, towarzystwo (w sensie mało dziewczyn i pełno ludzi poświęconych nauce ; ) ) rygorystyczne działania dyrekcji.
z plusów oprócz wysokiego poziomu można dodać prace na najnowocześniejszych sprzętach, zajęcia zawodowe na wysokim poziomie.
co do spraw kibicowskich, nie będe jak wielu w tym temacie pisał bzdur że 100% Wisła.
Szkoła jest usytuowana w przy Salwatorze, blisko Ruczaju Kazimierza, tak więc okolica nie specjalnie Wiślacka. Jednak ja zostałem mile zaskoczony, mianowicie przez 3 lata nie spotkałem się z żadnym pasiastym atrybutem, za to wielokrotnie widziałem chłopaków w koszulkach wyjazdowych czy smyczkach.
A najbardziej zaskoczyła mnie jedna szafka w pokoju matematycznym cała wyklejona wlepkami Wisły ; )
jakby były jeszcze jakieś pytania to pisać śmiało ;)
|
E panie przesadzasz.
Wysoki próg? teraz są 4 klasy informatyczne w pierwszej klasie próg poszedł w dół nie chce podawać konkretów ale mogę się dopytać.
Ciężko z nauką? wszystko zależy od nauczycieli na jakich trafisz. Jedynie matematyka, na którą szkoła kładzie nacisk.
Tak nawiasem jakby kogoś interesowało od 2 klasy płaci się jakieś grosze na 4 godzinę lekcyjna majcy. Tym sposobem w 3 klasie masz już skończony materiał. Później już tylko powtórki. No i 4 klasie do 4h dochodzą 2h matematyki akademickiej(chyba nie pomyliłem się).
Inne przedmioty? raczej bez większych problemów. No może programowanie, którego nie radze odpuszczać na początku. Po za tym obijanie się i średnia 3.0 z palcem tfu z Manuelem.
Jak coś mogę odpowiedzieć na jakieś pytania:)
Pozdro
|