Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Pierwsza liga 2024/2025 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11007)

Kowalik1906 20.05.2025 19:48

Ja myślę że motoren napędowym wpuszczania nas byłby fakt, że kara nałożona do PZPN trafiałaby do nas, a nie związku. Wtedy by wyszło że takimi działaniami nas wspierają i szybko by przestali.

Levis88 20.05.2025 20:20

Jaja to będą jak daj Boże pojedziemy na finałowy wyjazd barażowy. Tzn jjak sami piłkarze bez kibiców pojadą...

Karherop 20.05.2025 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1647205)
Wydaje mi sie, ze nalezaloby juz zaczac robic halas w tej sprawie w mediach i powoli zaczac nakladac presje na PZPN.

Nie mam juz konta na twitterze wiec nie wiem czy w socjalach juz sie cos o tej sprawie mowi.

Teraz kompletnie nic, ale to dlatego że tematy polityczne przykrywają wszystko

pepe72 20.05.2025 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1647207)
a jeszcze latwiej ujebac nas w pierwszym meczu.

No cóż, żadna teoria nie jest idealna ... :haha:

pepe72 25.05.2025 23:09

Pary barażowe:
My-Miedź Legnica (czwartek 21:00)
Płock-Polonia (czwartek 18:00).

Ostatnie dwie kolejki większość już grała "sparingowo" więc ciężko coś powiedzieć.
Na pewno fajnie, że nie jedziemy na Mazowsze w czwartek.

leszekpw 26.05.2025 00:54

Jak się nie zesr...u siebie, polegną w Płocku na bank. Robić screeny

Karherop 26.05.2025 07:01

Wisła juz miała zdobyć 13 pkt w ostatnich 10 spotkaniach. I co mam zrobic z tymi screenami?

Tak patrzac jeszcze w tabele, 9 pkt do BBT i 10 pkt do Arki. Kosmos.

Tu nawet bez falstartu przez europejskie puchary byloby ciężkie do osiagniecia.

swiety37 26.05.2025 08:00

70pkt w tym sezonie nie dało by awansu.... Grubo.

wiesniak842 26.05.2025 08:12

No grubo. Pytanie, co zrobily Arka z Nieciecza, ze daly rade tyle zdobyc, czego nie zrobilismy my?

Karherop 26.05.2025 08:36

Wiosna można bylo wycisnąć niewiele więcej, 3 pkt ze Zniczem, 1 pkt z Miedzia, może 1 pkt z Plockiem, reszta byla wkalkulowana lub przynajmniej nie byloby wstydu.

Jesien byla zmarnowala na potęgę, w teorii 3 pkt z Warta, 2 pkt z Kotwica, 2 pkt ze Stala Rzeszów i byłoby miejsce 1-2. Az 8 porażek przy 4 i 5 Arki. Mozna miec 3-4 wpadki w sezonie, ale nie 7-8 z druzynami ewidentnie slabszymi.

No i jeśli wziac pod uwage okres pracy tylko Jopa to mielibyśmy top2, więc bylo i daleko i blisko.

ciacho 26.05.2025 08:42

Ostatecznie okazało się, że nawet 12 zwycięstw w 12 ostatnich meczach nie dało by nam awansu. Dopiero dodając wygraną z Arką mielibyśmy awans, a więc seria 14 zwycięstw z rzędu od meczu z Ruchem na Śląskim w lutym. Kosmos.

Edit. 12/12 jednak dawałoby nam 70 pkt równo z BBT i awans przez lepsze mecze bezpośrednie. Ale to i tak kosmos. To się nie mogło udać.

Karherop 26.05.2025 08:49

Wiosne (15 spotkan) zakończyliśmy na 2 miejscu z 32 pkt i tylko 1 pkt za Tychami. Bilans ktory pewnie wzielibysmy w ciemno. Straty z jesieni przesadzily o pozycji w tabeli.

leszekpw 26.05.2025 09:16

Zobaczymy czyje będzie na wierzchu, już niedługo. Bilans wiosenny nic nie będzie znaczył, jak znów obsrają zbroję i nie awansują. Będzie marnym pocieszeniem dla osób szukających jak zwykle wymówek, głaszczących ich po wyżelowanych główkach.

krysztal 26.05.2025 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1647370)
Wiosna można bylo wycisnąć niewiele więcej, 3 pkt ze Zniczem, 1 pkt z Miedzia, może 1 pkt z Plockiem, reszta byla wkalkulowana lub przynajmniej nie byloby wstydu.

Jesien byla zmarnowala na potęgę, w teorii 3 pkt z Warta, 2 pkt z Kotwica, 2 pkt ze Stala Rzeszów i byłoby miejsce 1-2. Az 8 porażek przy 4 i 5 Arki. Mozna miec 3-4 wpadki w sezonie, ale nie 7-8 z druzynami ewidentnie slabszymi.

No i jeśli wziac pod uwage okres pracy tylko Jopa to mielibyśmy top2, więc bylo i daleko i blisko.

Taki sezon,cóż poradzić.Trochę szczęścia miały też Arka z Termalicą bo punktowały świetnie w czasie gdy peleton gubił między sobą punkty.To pozwoliło zbudować przewagę a ta z kolei dawała komfort gry z mniejszą presją,że jedno dwa potknięcia wywala ich z miejsc dających bezpośredni awans.BBT była wiosną dopiero 7 drużyną a i tak w końcowej tabeli ma 7 pkt przewagi nad trzecim klubem.

azor 26.05.2025 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1647373)
Zobaczymy czyje będzie na wierzchu, już niedługo. Bilans wiosenny nic nie będzie znaczył, jak znów obsrają zbroję i nie awansują. Będzie marnym pocieszeniem dla osób szukających jak zwykle wymówek, głaszczących ich po wyżelowanych główkach.

Strasznie Cię musi męczyć, że chociaż jak po grudzie, to jednak idzie? I może bez pompowania balonika, bez "coraz bliżej ekstraklasa", bez głośnika w szatni jest realna szansa, że w tym roku się uda?

Ty byłeś pro-Rude czy anty-Rude? Czy i to i to?

stary dziad 26.05.2025 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1647373)

Chopie, dej że se spokój.
Nasi grają ostatnio naprawdę dobrze, na miarę swych możliwości.
Wiemy jakie mamy problemy z obroną ale z drugiej strony ofensywa gra bardzo dobrze.
Widać, że jest duch w drużynie.
Co do obsrania, nie gramy tych baraży z menczesterem junajted ani innym parisantżerme tylko z Miedzią i ( mam nadzieję) z Petrą czy Polonią.
Jak nie zaczniemy rozdawać prezentów to ... jestem dobrej myśli.

Pulpet 26.05.2025 14:10

Po co cytujecie i odpisujecie tej szmacie żydowskiej?

grzesiek00 26.05.2025 14:50

Ja myślę, że Miedź przejdziemy, oni nie imponują formą ostatnio. Z Płockiem na wyjeździe będzie na pewno ciężko, jak widać o kolejności zadecydowała ta nieszczęsna porażka z nimi niedawno. No chyba, że Polonia ich puknie...

gizmowisla 26.05.2025 18:21

mnie by nawet nie zdziwil wcale scenariusz jak by Orły naszego Stanczyka Krolewskiego daly du..y z legnica a petrochemie puknelaby Polonia- ta liga jest tak wyrownana i do tego tak sakramencko slaba i polamatorska ze tu sie moze wszystko wydarzyc

leszekpw 26.05.2025 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1647382)
Chopie, dej że se spokój.
Nasi grają ostatnio naprawdę dobrze, na miarę swych możliwości.
Wiemy jakie mamy problemy z obroną ale z drugiej strony ofensywa gra bardzo dobrze.
Widać, że jest duch w drużynie.
Co do obsrania, nie gramy tych baraży z menczesterem junajted ani innym parisantżerme tylko z Miedzią i ( mam nadzieję) z Petrą czy Polonią.
Jak nie zaczniemy rozdawać prezentów to ... jestem dobrej myśli.

Ale bedzie pierd....balonika

FraMat 26.05.2025 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1647406)
Ale bedzie pierd....balonika

Zrób sobie listę.
Tylko nie zniknij potem na dwa tygodnie
:-D

azor 26.05.2025 21:12

Nie zniknie, wróci z triumfująca narracją, że teraz to on w sumie popiera Jopa i PMŚ. Nie pierwszy i nie ostatni fikołek.

leszekpw 26.05.2025 21:48

Ale mam z was śmiech

As 29.05.2025 22:18

No cóż a wystarczyło kupić wysokiego napastnika i nie trzeba by było grać w barażach.

Awansu z baraży się nie spodziewałam a jak został wyprzedany cały stadion to już wiedziałem że będzie w dupę.

Szneka 29.05.2025 22:20

Jeśli w kluczowym meczu tragicznie gra dwóch najlepszych zawodników Rodado i Mikulec to nie ma co szukać awansu. Wchodzi Kiss i gramy w 10 za chwilę Kiakos i gramy w 9 .dochodzi jeszcze Zwoliński, który nie miał udanego zagrania.

El'kabat 29.05.2025 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1647528)
Jeśli w kluczowym meczu tragicznie gra dwóch najlepszych zawodników Rodado i Mikulec to nie ma co szukać awansu. Wchodzi Kiss i gramy w 10 za chwilę Kiakos i gramy w 9 .dochodzi jeszcze Zwoliński, który nie miał udanego zagrania.

W przyszłym sezonie będziemy bez nich, także będzie łatwiej :alleluja: :neutral:

Mixu 29.05.2025 23:01

Ja tylko napiszę frazesy:

"drużynę buduje się od tyłu" i "ryba psuje się od głowy"

Mieć najwyższy budżet w lidze i któryś rok z rzędu nie awansować?

Bitch please

Karherop 30.05.2025 07:58

Najwiekszy budzet na 1 drużynę w lidze mial Plock, potem Termalika. Oba kluby przebijaly nas kontraktami

Ciagle powielane bzdury jaki to mamy niewiarygodny budzet

As 30.05.2025 12:14

Można podsumować sezon.

Przyznam że jestem sfrustrowany i zrezygnowany tym co się w tym sezonie wydarzyło a mecz wczorajszy był bardzo dobrym jego podsumowaniem. Właściwie wszystko co działo się w wielu meczach tego sezonu wydarzyło się wczorajszego wieczora w jednym meczu naraz:

- kontuzje i ubytki kadrowe, które tak mocno przeżywaliśmy na początku sezonu kiedy trenerem jeszcze był Moskal.
- Dominacja nad przeciwnikiem i jego „strzał życia” który determinuje wynik końcowy. Ile razy to widzieliśmy?
- ślamazarność zawodników w prowadzeniu akcji gdzie w ostatniej tercji boiska oglądaliśmy multum mikroniedokładnych podań, niedobrych przyjęć, niecelnych strzałów.
- skomasowaną i głęboką obronę przeciwnika.
- setki „wrzutek rozpaczy” w pole karne gdzie przeciwnik miał sporą przewagę wzrostu.
- był też występ Kissa, który jest personifikacją występów takich zawodników jak Młyński, Sapała lub Starzyński czy ogólnie dołków formy wielu naszych zawodników na przestrzeni sezonu.

Mówiłem to wielokrotnie w trakcie tego sezonu, że nie awansujemy dopóki do kadry nie zostanie włączony wysoki napastnik, którego można by wprowadzić z ławki kiedy przeciwnik „stawia autobus”. No sprawdziło się. Brak takiego zawodnika kosztował nas stratę punktów w conajmniej ośmiu meczach tego sezonu. We wczorajszym meczu w drugiej połowie kiedy Miedź zeszła do głębokiej obrony a my co kilka sekund wrzucaliśmy piłkę aż się prosiło aby takiego zawodnika wprowadzić aby podwyższyć nasz wzrost w polu karnym. Brak takiej opcji na ławce nie dało się jaskrawiej przedstawić. Można było jedynie wyć z bezsilności kiedy kolejne dośrodkowanie było wybijane przez stopera albo przelatywało nad naszymi głowami.

Ogólnie sytuację przed następnym sezonem oceniam jako dramatyczną. Na wiele miesięcy wypada Uryga i Mikulec. Być może odejdzie Rodado, Baena, Igbekeme, Poletanovic a może i paru innych. Duda chyba traci status młodzieżowca a następców raczej nie widać. Samym Letkiewiczem sezonu nie ogarniemy.

Ludzie, którzy myślą że zmiana trenera jest potrzebna chyba niezbyt dokładnie oglądali co w tym sezonie wyprawiali zawodnicy na boisku, jaka była momentami sytuacja kadrowa i jakie wielowarstwowe problemy ma ten klub.
Trzeba mieć wielką dozę optymizmu lub naiwności żeby zwalać winę na trenera i widzieć remedium w jego zmianie.

Arkadiusz.Czerepach 31.05.2025 09:54

przynajmniej kolejny rok przyoszczędze na C+

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl