Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

SpoXsteR 21.07.2010 12:17

Nie powiem.. to zdjecie jest akurat zajebiste, teraz widac jaki to kolos, oby tylko za 5 lat zburzyli okraglak i gra, a co do tej elewacji to wlasnie spojrzalem na kamerke w godzinach nocnych i akurat w kilku pomieszczeniach w C bylo swiatlo i fajnie to wygladalo, w czasie meczu jak caly stadion bedzie 'pod pradem' to efekt bedzie super..
podoba mi sie bo osobiscie bardzo lubie stadiony typu santiago bernabeu, takie wlasnie zbudowane kiedys i bardzo potezne.. robia na mnie wieksze wrazenie niz allianz arena itd ,oczywiscie do santadio berbaneu mu brakuje, ale taka jej mniejsza kopia w sam raz, moglbym oddac wszystkie stadiony w Polsce za takie santadio bernabeu, moze byc na 40 tys miejsc, ale zeby mial ten swoj ksztalt, urok i mase, ma to cos w sobie

PS juz teraz prosze o osobe ktora wykonala to zdjecie zeby zrobila takie po zakonczeniu budowy (kiedy beda wlaczone jupitery)

ruthless06 21.07.2010 12:22

Przepraszam bardzo, a czy tam w oddali nie widac przypadkiem nowego carrefoura:D

Arkas 21.07.2010 12:31

Śmiej się, ale on jest chociaż otynkowany a nie surowy beton tak jak u nas...

Gwiaździsty 21.07.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 939887)
Śmiej się, ale on jest chociaż otynkowany a nie surowy beton tak jak u nas...

Otynkowany barak i tak zostanie tylko barakiem. Zresztą to w oddali jest przybudówką hotelu o tej samej nazwie, tylko zdecydowanie niższą.

Pablo84 21.07.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ruthless06 (Post 939882)
Przepraszam bardzo, a czy tam w oddali nie widac przypadkiem nowego carrefoura:D

Haha miałem takie samo skojarzenie
gdy zobaczyłem te zdjęcie
http://i26.tinypic.com/2h58y02.jpg
Zaplecze jakiegoś Carrefoura albo Kauflanda

Gwiaździsty 21.07.2010 12:44

Przyhotelowy supermarket. Jeszcze tylko budki z koszykami na parkingu i można otwierać. :)

KamiK 21.07.2010 12:57

Haha taaa, ja rozumiem jak byśmy mieli nie wiadomo jak efektowny stadion żeby się śmiać z sąsiadki. Ale nasz parking wielopoziomowy też dziełem sztuki nie jest.. trochę dystansu niektóym życze.

WislaOnly 21.07.2010 13:00

Stadionik super prezentuje się z lotu ptaka, wygląda jak jakaś cytadela albo więzienie (gdyby miał dach) :) jeszcze jakby jakieś oświetlenie elewacji zrobili i dla mnie bomba. Można narzekać na ten stadion ale ja jestem zadowolony, już nie mogę się doczekać kiedy na nim zasiądę!:)

arth_ur 21.07.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 939878)
Nie powiem.. to zdjecie jest akurat zajebiste, teraz widac jaki to kolos, oby tylko za 5 lat zburzyli okraglak i gra, a co do tej elewacji to wlasnie spojrzalem na kamerke w godzinach nocnych i akurat w kilku pomieszczeniach w C bylo swiatlo i fajnie to wygladalo, w czasie meczu jak caly stadion bedzie 'pod pradem' to efekt bedzie super..
podoba mi sie bo osobiscie bardzo lubie stadiony typu santiago bernabeu, takie wlasnie zbudowane kiedys i bardzo potezne.. robia na mnie wieksze wrazenie niz allianz arena itd ,oczywiscie do santadio berbaneu mu brakuje, ale taka jej mniejsza kopia w sam raz, moglbym oddac wszystkie stadiony w Polsce za takie santadio bernabeu, moze byc na 40 tys miejsc, ale zeby mial ten swoj ksztalt, urok i mase, ma to cos w sobie

PS juz teraz prosze o osobe ktora wykonala to zdjecie zeby zrobila takie po zakonczeniu budowy (kiedy beda wlaczone jupitery)

O tak zburzyć za naście lat Okrąglak i :

http://img443.imageshack.us/img443/9...rakow20.th.jpg

Tam gdzie są trybuny D i E zabudować szkłem na wzór np.
Old Traford
http://img267.imageshack.us/img267/9...traford.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
lub Camp Nou
http://img64.imageshack.us/img64/327...xterior.th.jpg

No ale to takie marzenie ściętej głowy :)

zbymak 21.07.2010 13:03

Przegraalismy walke z czasem .Na 90% mecz 3 rundy LE gramy na Hutniku

Ciastek1 21.07.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 939871)
Chyba jeszcze tego zdjecia nie było :
http://krakow4u.pl/inne/zdjecia_lotn...ow-2_035_d.jpg

Polskie Anfield Road :p

mateusz212 21.07.2010 13:07

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...awie_stadionu/

rafal777 21.07.2010 13:09

Nie my przegraliśmy walkę z czasem tylko inwestor znów nie wywiązał się z obietnic...

Markus 21.07.2010 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 939934)
Nie my przegraliśmy walkę z czasem tylko inwestor znów nie wywiązał się z obietnic...

Jestem bardzo ciekaw, czy wreszcie będzie jakaś zdecydowana reakcja kibiców i mediów na ten kolejny skandal. Tu naprawdę trzeba wyjść na ulicę, zareagować - dosyć łagodnego przyzwalania na robienie ze wszystkich idiotów przez miasto i wykonawcę.

krkgiba 21.07.2010 13:16

ciągle gadasz o tej reakcji kibiców i nic z tego nie wynika (inni moderatorzy też) - to może zorganizuj cos?

Stavanger 21.07.2010 13:20

Ale Ty myślisz, że oni-przedstawiciele władzy się czymś wogóle przejmą? Nawet jakby zaczęło demonstrować kilka tysięcy kibiców ich reakcja byłaby standardowa-coś nam obiecają, byle spór załagodzić. Jedyne co można zrobić to nie oddać głosu na żadnego z tych, którzy tą sprawę położyli.

Kryniu 21.07.2010 13:20

Jakby nie było nasz jest na ponad 30 tyś a sąsiadki na 15 i to jest najważniejsze, mamy większe pole do popisu co do opraw

AS82 21.07.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 939943)
ciągle gadasz o tej reakcji kibiców i nic z tego nie wynika (inni moderatorzy też) - to może zorganizuj cos?

Dobra ludzie dajcie se siana , i czekajcie powoli az nam ten stadion dokoncza. Wiadomo ze kazdy by chcial zeby stadion byl gotowy jak na Leszku , ale widac tak ta inwestycja jest robiona ze tak musi byc.

Markus 21.07.2010 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 939943)

Od organizowania demonstracji i uzasadnionych akcji protestacyjnych nie są moderatorzy forum tylko organizacje kibicowskie. One po to istnieją, by reprezentować kibiców i ich interes, a przy okazji odpowiedzialnie bronić interesu klubu.

Nie wyobrażam sobie, by dalej nie było żadnej publicznej reakcji z ich strony w obecnej sytuacji.

Zieniu17 21.07.2010 13:27

Stadion raczej nie zostanie oddany do użytku(w pełni) w tym roku.
W lidze europejskiej również na nim nie zagramy, bo na placu budowy(bez oświetlenia, dróg dojścia, monitoringu) w grupie?(o ile ktoś wierzy, że awansujemy) grać nie można.

Czarny 21.07.2010 13:29

To fatalnie, bo to chyba oznacza, że kolejne etapy LE w tym roku również będą musiały się odbyć na hutniku. Jeśli jest inaczej (oby było) to mnie wyprowadźcie z błędu.

PiotrG 21.07.2010 13:30

Cytat:

widac tak ta inwestycja jest robiona ze tak musi byc.
Nie musi, wystarczy odrobina dobrej woli - zabrać stadion spod opieki pani Niedziałkowskiej, a zatrudnić w ZIKITie (nawet tymczasowo) zespół odpowiednich ludzi, aby ci dokończyli inwestycję. ZIS wzbrania się przed przejęciem budowy, więc innego rozwiązania nie ma.

buczo1985 21.07.2010 13:33

W ramach rekompensaty za swoje nieudolność powinni teraz zdzierać asfalt przy Reymana i zastosować bardziej przyjemny wizualnie materiał.

crazykaro 21.07.2010 13:34

A dlaczego nie zgłosili tego co mamy? Przecież na tym etapie rozgrywek UEFA nie wymaga kołowrotów ani monitoriungu, a kwestie te byłby do zrealizowania w nadchodzącym tygodniui ustawa zostałaby zrealizowana. Najwyżej rozegrałoby się mecz prze 999 kibicach

Areo 21.07.2010 13:38

Mnie tylko zastanawia czy za te wszystkie fuszerki i opóźnienia miasto zobowiąże inwestora do płacenia kary za niewywiązanie się z zobowiązań. Znając podejście Majchrowskiego raczej znowu zbagatelizują całe to gówno.

Pozostaje dziękować UEFA, że tak długo mamiła miasto szansami Krakowa na Euro. Gdyby nie to, jestem pewien, że Majcher z ekipą zostawiliby ten stadion zbudowany w połowie. gdy jeszcze najważniejsze przetargi nie były rozpisane.

Jedyna nadzieja, że to my zadbamy o świetną atmosferę na tym stadionie choć realnie patrząc na oddanie całego stadionu do użytku możemy czekać nawet do wiosny.

rav 21.07.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 939965)
A dlaczego nie zgłosili tego co mamy? Przecież na tym etapie rozgrywek UEFA nie wymaga kołowrotów ani monitoriungu, a kwestie te byłby do zrealizowania w nadchodzącym tygodniui ustawa zostałaby zrealizowana. Najwyżej rozegrałoby się mecz prze 999 kibicach

W związku z brakiem kołowrotów nie było licencji PZPN. A jak stadion nie ma licencji PZPN, to UEFA nie wyrazi zgodę na grę. Licencję PZPN należało załączyć do przesyłanych dziś do UEFA dokumentów.

Gucio25 21.07.2010 13:40

bo (co za paradoks) wymogi licencyjne PZPNu są bardziej rygorystyczne, niż UEFowskie na tym etapie rozgrywek.
i żeby stadion móc zgłosić do UEFY trzeba mieć licecnję PZPNu, a tej nie dostalibyśmy obecnie bez monitoringu, kołowrotów itd.

63.5 Kg 21.07.2010 13:50

Moze chcociaz trawa sie teraz zazieleni...:foch:

luke1906 21.07.2010 13:52

Czy ktoś się orientuje czy dzisiejszy termin dotyczył także ewentualnej 4 rundy? Bo jeżeli tak to już kompletna katastrofa.
Załóżmy, że trafiamy na Liverpool czy inny Juventus. Mecz na R22, 3 trybuny (taaaaa....) to ponad 20tys ludzi. Bilet załóżmy 100zł. Ponad 2mln przychodu z biletów pójdzie w ****u.

pan Dudi 21.07.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 939954)
Od organizowania demonstracji i uzasadnionych akcji protestacyjnych nie są moderatorzy forum tylko organizacje kibicowskie. One po to istnieją, by reprezentować kibiców i ich interes, a przy okazji odpowiedzialnie bronić interesu klubu.

Nie wyobrażam sobie, by dalej nie było żadnej publicznej reakcji z ich strony w obecnej sytuacji.

Nic mnie tak nie bawi, jak wezwania do czynu gościa, który istnieje tylko w necie. najmądrzejszy na świecie. Piszą Ci ludzie z SKWK wyraźnie- masz jakąś propozycję, przyjdź, porozmawiaj z nimi, przedstaw swoje plany, podyskutujecie. Nie musisz należeć do Stowarzyszenia, żeby ich znaleźć i z nimi pogadać. Ale co, jeśli Ty wolisz napierdalać nic nie warte posty na tym forum jak widzę i dalej sobie "nie wyobrażać".

A interesu klubu powinien bronić przede wszystkim sam klub! To on będzie z tego stadionu żył, nie SKWK. Skoro ludzie, którym płaci się za dbanie o ten klub mają w dupie całą sprawę stadionu, to czego Ty oczekujesz od kibiców? Że się zbiorą i pójdziemy na barykady? (Ty w tym czasie oczywiście będziesz sprawę śledził przez internet) I co się stanie? Dojdziemy pod urząd miasta, gdzie spotkamy się z policją i dojdzie do awantury, bo manifestacja będzie miała charatker nielegalny. Wtedy siądzie na nas GW i ITI, zgnoją a wszyscy ci światli przeciwnicy budowy stadionu dla chamstwa i pospólstwa dostaną do ręki kolejny argument, że ta banda chuliganów nie zasługuje na nowy stadion.

Tu trzeba pojedynczych osób, reprezentantów, najlepiej Cupiała, żeby w końcu sam zainteresował się swoim stadionem, bo jakakolwiek spontaniczna akcja kibiców skończy się prowokacją policji, a jeśli nawet nie, to dziennikarze i tak napiszą swoje, jak o sparaliżowaniu obrad UM, który to paraliż trwał kilka sekund i polegał na odśpiewaniu piosenki, ale w mediach przyjaznych kibicom cała sprawa urosła do niewiadomo jakiej afery.

Zastanów się nad tym.

crazykaro 21.07.2010 13:57

Chyba jest coś takiego jak warunkowa licencja (tak jak to było w przypadku Hutnika pół roku temu gdy trzeba było jeszcze parę spraw poprawić). Przecież nasz obiekt zastępczy nie znajduje się pół Polski dalej tylko w innej części miasta. Na prawdę rozumiem że termin zgłaszania obiektu minął dzisiaj ale w taki wypadku kiedy to co trzeba dokońćzyć jest do zrealizowania do końca tygodnia UEFA mogła iść nam na rękę.
Tak naprawde jestem wkurzony tym że nie będzie III rundy na R22 bo chciałem się przejsć na mecz pucharowy, a tak w IV rundzie trafimy jakiś Liverpool (tfu,tfu) i bilety będą po 150zł. I jedyne co pozostaje to czekać na ekstraklasę.
.
Sowją drogą ciekawe co prazydent i ta z zikitu będą mieli do powiedzenia. A Polimex powinien płacić za kazdy dzien opóźnienia Szkoda że dzisiaj nie czwartek bo pojawiloby się to w piątkowej Krakowskiej na pierwszej stronie.

kolend 21.07.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 939871)
Chyba jeszcze tego zdjecia nie było :
http://krakow4u.pl/inne/zdjecia_lotn...ow-2_035_d.jpg

bardzo fajne zdjęcie
pokazuje, że na stadion nie było całościowej wizji a projektowanie go, to była prowizorka (patrz trybuny za bramkami, dachy poszczególnych trybun + okrąglak, którego szczęśliwie tutaj akurat nie widać), stadion jest zlepiony z co najmniej dwóch... szkoda, bo wszystko można było zrobić porzadnie i wygladałby jeszcze lepiej (bo i obecnie nie prezentuje się najgorzej)

thechris 21.07.2010 14:04

Hehe, no wygląda jak skrzyżowanie więzienia z platformą wiertniczą - doprawdy uroczo ;)

Wicked 21.07.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 939993)
bardzo fajne zdjęcie pokazuje, że na stadion nie było całościowej wizji

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 939993)
stadion jest zlepiony z co najmniej dwóch...

Trudno żeby było inaczej, skoro pierwotnie miał mieć pojemność 25 tyś i wszystkie trybuny jednopiętrowe.

Gucio25 21.07.2010 14:25

dziwne..
informacja o stadionie zniknęła z oficjalnej.

edyta: a już myślałem, że się może coś zmieni. :)

SpoXsteR 21.07.2010 14:28

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...awie_stadionu/
zreszta na facebook'u jest http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281

wczoraj tez im jeden nius zniknal klikajac w zakladke "news" ale odnosnik jest caly czas, w ogole jakies bledy mieli ostatnio na stronie

Markus 21.07.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 939988)
Nic mnie tak nie bawi, jak wezwania do czynu gościa, który istnieje tylko w necie. najmądrzejszy na świecie. Piszą Ci ludzie z SKWK wyraźnie- masz jakąś propozycję, przyjdź, porozmawiaj z nimi, przedstaw swoje plany, podyskutujecie. Nie musisz należeć do Stowarzyszenia, żeby ich znaleźć i z nimi pogadać. Ale co, jeśli Ty wolisz napierdalać nic nie warte posty na tym forum jak widzę i dalej sobie "nie wyobrażać".

A interesu klubu powinien bronić przede wszystkim sam klub! To on będzie z tego stadionu żył, nie SKWK. Skoro ludzie, którym płaci się za dbanie o ten klub mają w dupie całą sprawę stadionu, to czego Ty oczekujesz od kibiców? Że się zbiorą i pójdziemy na barykady? (Ty w tym czasie oczywiście będziesz sprawę śledził przez internet) I co się stanie? Dojdziemy pod urząd miasta, gdzie spotkamy się z policją i dojdzie do awantury, bo manifestacja będzie miała charatker nielegalny. Wtedy siądzie na nas GW i ITI, zgnoją a wszyscy ci światli przeciwnicy budowy stadionu dla chamstwa i pospólstwa dostaną do ręki kolejny argument, że ta banda chuliganów nie zasługuje na nowy stadion.

Tu trzeba pojedynczych osób, reprezentantów, najlepiej Cupiała, żeby w końcu sam zainteresował się swoim stadionem, bo jakakolwiek spontaniczna akcja kibiców skończy się prowokacją policji, a jeśli nawet nie, to dziennikarze i tak napiszą swoje, jak o sparaliżowaniu obrad UM, który to paraliż trwał kilka sekund i polegał na odśpiewaniu piosenki, ale w mediach przyjaznych kibicom cała sprawa urosła do niewiadomo jakiej afery.

Zastanów się nad tym.

O moich relacjach i kontaktach z ludźmi z SKWK nie będę się wypowiadał - to nie temat i czas na to.

Jeśli uważasz, że organizacje kibicowskie mają na tyle nieudolne władze i struktury już funkcjonujące, że potrzebują dodatkowych osób z zewnątrz do zorganizowania konkretnych działań kibicowskich (bo to tego można sprowadzić Twoje - chcesz coś od nich? To idź, zapisz się i na miejscu załatw), więc po co nam one? Ja nie uważam że są aż tak nieudolne, by nie mogły zająć bardziej zdecydowanego stanowiska i podjąć zdecydowanych kroków w obliczu sytuacji kryzysowej

Widzę też, że uważasz kibiców wyłacznie za bandę nieodpowiedzialnych matołów, skoro zakładasz, że nie są zdolni do przeprowadzenia żadnej zgodnej z prawem akcji protestacyjnej, ani do jej zorganizowania w oparciu o obowiązujące przepisy. A już na pewno nie widać, że uważasz iż SKWK jest do tego samodzielnie zdolne. Ja się z tym nie zgadzam.

Jeszcze jedno: Każdy kibic ma prawo na forum, czy w innych miejscach recenzować nie tylko postępowanie władz klubu, władz miasta, ale też organizacji kibicowskich, które są dla niego, a nie on dla nich. Parafrazując, tak samo jak przykładowo każdy klient ma prawo publicznie wypowiadać się o jakości towaru, za który płaci i na którym mu zależy, a także jakości pracy organizacji dbających o jego prawa w tym względzie, wspierających go. Więc skończ z tym melodramatycznym tonem.

Christofor 21.07.2010 14:34

Spokojnie - na IV runde zagramy już przy Reymonta i piłkarze z tej okazji sprawią nam wszystkim miłą niespodziankę i awansują do fazy grupowej :D

pan Dudi 21.07.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 940015)
O moich relacjach i kontaktach z ludźmi z SKWK nie będę się wypowiadał - to nie temat i czas na to.

Jeśli uważasz, że organizacje kibicowskie mają na tyle nieudolne władze i struktury już funkcjonujące, że potrzebują dodatkowych osób z zewnątrz do zorganizowania konkretnych działań kibicowskich (bo to tego można sprowadzić Twoje - chcesz coś od nich? To idź, zapisz się i na miejscu załatw), więc po co nam one? Ja nie uważam że są aż tak nieudolne, by nie mogły zająć bardziej zdecydowanego stanowiska i podjąć zdecydowanych kroków w obliczu sytuacji kryzysowej

Widzę też, że uważasz kibiców wyłacznie za bandę nieodpowiedzialnych matołów, skoro zakładasz, że nie są zdolni do przeprowadzenia żadnej zgodnej z prawem akcji protestacyjnej, ani do jej zorganizowania w oparciu o obowiązujące przepisy. A już na pewno nie widać, że uważasz iż SKWK jest do tego samodzielnie zdolne. Ja się z tym nie zgadzam.

Jeszcze jedno: Każdy kibic ma prawo na forum, czy w innych miejscach recenzować nie tylko postępowanie władz klubu, władz miasta, ale też organizacji kibicowskich, które są dla niego, a nie on dla nich. Parafrazując, tak samo jak przykładowo każdy klient ma prawo publicznie wypowiadać się o jakości towaru, za który płaci i na którym mu zależy, a także jakości pracy organizacji dbających o jego prawa w tym względzie, wspierających go. Więc skończ z tym melodramatycznym tonem.

Przestań chłopie odwracać kota ogonem, bo wali na kilometr najelpszymi dziełami Urbana. Czystej formy manipulacja. Napisałem wyraźnie- nie musisz się zapisywać. Może SKWK ma ważny powód, ze względu na który nie organizuje posoplitego ruszenia, którego tak usilnie domagasz się zza monitora? Tego się najpewniej nigdy nie dowiesz, bo Twoje relacje są takie a nie inne. Czyj to problem? SKWK, czy Twój?

Co do mojego zdania nt. kibiców, to dziękuję, za wyręczanie mnie w wyrażaniu własnych myśli, ale proszę- skup się na sobie, a ode mnie i interpretacji moich słów, dwa kroki w bok, dobrze? Ewentualnie zostań przy tym, co sam napisałem. Nie staraj się tego jakoś przyswoić, bo widać, że masz z tym spore problemy.

Kolejny kwiatek: organizacje kibicowskie są dla niego, a nie on dla nich. Łatwo jest wymagać od innych, samemu pierdząc w stołek. Oczywiście nie zaitneresuje Cię działalność SKWK, dzięki której w ogóle kibice Wisły mogą wspierać swój klub na wyjazdach, bo przecież w życiu nawet Ci przez myśl nie przeszło, żeby na takowy się udać. Moja rada prosto z serca- doceń chłopie pracę (za którą nie pobierają pieniędzy!) innych, skup się na ludziach odpowiedzialnych za obecny stan rzeczy, a nie na tych, do których masz żal Bóg wie o co (nie interesuje mnie to od razu dodam) i skończ manipulować cudzymi słowami.

Co to w ogóle za patologiczna sytuacja, że kibice mają wyręczać pracowników klubu w ich pracy. To za co im się płaci? Za ładny wygląd?! Mamy cały czas czekać i liczyć na to, że w końcu któraś interpelacja D. Olszówki (który działa na rzecz stadionu z wew. potrzeby, ale także współpracuje z SKWK, o czym chyba zapomniałeś) da jakiś efekt?!

Inna sprawa, że gdyby nie SKWK, to na trybunach mielibyśmy teraz kompletnie niebiesko, bez żadnego napisu, siedzielibyśmy na Bóg wie jakich krzesłach i mieli pewnie z milion innych błędów, które udało się na czas dostrzec i wyeliminować.

Co do melodramatycznego tonu, to puszczę to mimo uszu. Każdy forumowicz sam będzie umiał ocenić, kto się wspiął na jego wyżyny- Ty, czy ja.

Edit: Teraz wpadłem na pomysł propozycji dla Ciebie. Skoro nie chcesz przedstawiać ich bezpośrednio, to może napisz tutaj, jakby wyglądał taki protest wg Ciebie. Ludzie czytają to forum, więc jeśli będzie to coś rozsądnego, to kto wie, może zostanie wcielone w życie? Napisz, jeśli możesz, jak to widzisz- zbieramy się w, nie wiem, tysiąc lub 2 tysiące osób pod stadionem Wisły. Demonstracja, załóżmy, jest legalna. Przechodzimy w te 2 godziny pod UM (czy gdzie tam byś chciał, żebyśmy poszli) i co dalej? Drzemy japy przez godzinę i co? Dajemy Majchrowi kartkę ze swoimi postulatami? Zorietnuj się, co on na takie kartki powie bazując na poprzednich wizytach delegacji z SKWK u niego w biurze (jak budowa była jeszcze w powijakach i można było coś zmienić). No, ale ok, dajemy mu kartkę i co? Rozumiem, że dalej drzemy japy przez kolejne 30 minut. I co? (abstrahuję już od tego, że Majcher jest na wakacjach i nas nie usłyszy, bo termin można wybrać dowolny). Jeśli napiszesz coś, czym mnie zaskoczysz i przekonasz oczywiście, to z przyjemnością zmienię zdanie i stanę po Twojej stronie- prowodyrów. :D

Ofsajd 21.07.2010 15:10

Już wiem jaki styl będzie prezentował nasz stadion z zewnątrz. Zwie się on "brutalizm", właśnie na polsacie mówili o przebudowie dworca w katowicach i poruszyli temat jego obecnego wyglądu. Co do brutalizmu to charakteryzuje się on dużymi ilościami gołego, niepomalowanego, nieoszlifowanego betonu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl