Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

d 20.08.2024 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez horalek (Post 1632437)
Iworyjczyk spokojnie może grać na środku i na prawej :) Ba, w ostatnim sezonie nawet więcej na boku grał.
Nie wiem tylko jak z "pasowaniem" do naszego schematu, bo nie jest tak aktywny w ofensywie jak Jaroch.

Edit:
ŚO też jest, ale raczej poza naszym zasięgiem :D Choć pomarzyć można
https://www.transfermarkt.pl/david-a...spieler/452483
Staty ma fajne, ale jak gra to nie wiem.

Fajne grajki, tyle tylko że nawet biorąc pod uwagę specyfikę transfermarkt i ich oceny piłkarzy to to jest trochę sci-fi w naszym przypadku. Ktoś z czołowego klubu Ligue 2 miałby iść do Wisły?

Ale piszę głównie by docenić risercz i dobre chęci, jedno i drugie zapewne wyższe niż gabinetach na R22 ;)

Patryko 20.08.2024 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632459)
Otóż to. Wypadałoby żeby informacja była precyzyjniejsza. Skoro przy urazach kolan można powiedzieć czy to ACL czy łąkotka, a nie ból kolana. To przy plecach też można by było. Chyba, że na obrazówce wszystko jest ok, a plecy bolą i nasz super profesjonalny sztab medyczny nie wie dlaczego.

Ortopedów w Krakowie mamy na światowym poziomie, wątpię, żeby Szota jeszcze właściwie nie zdiagnozowano.

Drozd 20.08.2024 21:41

Pytanie czy to robota dla ortopedy czy dla neurologa.

Witalis 20.08.2024 21:41

Tutaj jest napisane, że uraz odcinka lędźwiowego:
https://wislakrakow.com/posts/wilacy...gotowania/9772
A tu prasa podała, że uraz spowodował postrzał:
https://gazetakrakowska.pl/kolejne-p...ar/c2-18546483

Tak że coś tam powiedzieli. Jeśli uraz spowodowany jest zmianami zwyrodnieniowymi to może klubowi i zawodnikowi zależeć na tym, żeby tego nie rozgłaszać i załatwić sprawę zwykłym urazem/przeciążeniem. Ale nie wiem, może nie, przecież każdy myślący człowiek zrobi mu teraz rezonans kręgosłupa przed podpisaniem kontraktu.

Jeśli dobrze pamiętam popsuty kręgosłup miał Błaszczykowski i dorwał jakiegoś lekarza, który postawił go na nogi. Może korzystamy z jego wsparcia.

krysztal 20.08.2024 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1632450)
Proponuję zaufać informacjom z klubu i nie kwestionować diagnozy. A ból kręgosłupa nie brzmi przekomicznie.

To się zatenteguje i beeeedzie choooodzić....

azor 20.08.2024 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632447)
Pytanie jak to możliwe, że 20 kilkuletni trenujący chłopak ma problemy z kręgosłupem. Co to za problemy? Dyskopatia? Co znaczy, że się odnowiła kontuzja? Może by jakiś dziennikarz zapytał co to za kontuzja? Konkretnie. Ból pleców brzmi komicznie, bo zaraz się przerodzi w ból dupy.

Bijesz rekordy specjalizacji: nefrolog, ortopeda, językoznawca, dziś dochodzi neurolog, choć możliwe że wiedzę na temat schorzeń kręgosłupa czerpiesz po części z ortopedii. Gratuluje.

Drozd 20.08.2024 21:56

Bez przesady... Ale dziękuję :).

Jeżeli "postrzał" to neurolog jak nic... Problem w tym, że skoro po dwóch miesiącach nic nie jest lepiej to rehabilitacja o dupę potłuc.

azor 20.08.2024 22:00

Czyli jeszcze rehabilitant?

horalek 20.08.2024 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1632461)
Fajne grajki, tyle tylko że nawet biorąc pod uwagę specyfikę transfermarkt i ich oceny piłkarzy to to jest trochę sci-fi w naszym przypadku. Ktoś z czołowego klubu Ligue 2 miałby iść do Wisły?

Ale piszę głównie by docenić risercz i dobre chęci, jedno i drugie zapewne wyższe niż gabinetach na R22 ;)

Założyłem że raczej ich odpalili z jakiegoś powodu.
Ten Brazylijczyk to zapewne mental - zdjęcia z Neymarem na insta itd., myślę że dałoby radę go ściągnąć, bo dla niego moglibyśmy być trampoliną do Europy, tylko za frytki by do nas nie przyszedł...
Stylem gry nawet przypomina Neymara - ot, boiskowy gwiazdor który woli dryblować niż podać, ale z większą ilością zwodów niż Baena i lepszym prowadzeniem piłki.
Pewnie dlatego go puścili z Santosu i raczej też z tego powodu żadne mocniejsze kluby się nim nie zainteresują - w akademiach mają niegorszych zawodników, którzy dojeżdżają taktycznie i głową i mają 17/18/19 lat a nie 21.

Co do tego Iworyjczyka to nie wiem czemu się go pozbyli, zeszły sezon grał, ale wcześniej go wypożyczali.
Przychodzi mi do głowy jedynie to że uznali że jest nieperspektywiczny już i mają kogoś młodszego / lepszego.
Na pewno ma szanse znaleźć klub wśród średniaków Ligue 2 czy w Belgii, bo na ogóra nie wygląda.

Jagul 21.08.2024 06:13

Drozd - wiślacki da Vinci

skarabeus 21.08.2024 07:50

horalek,

wszystko jest kwestia perspektywy. Jesli awansujemy do LK to mamy ogromna karte przetargowa.
Podpisujac kontrakt 1+1 (przedluzenie w przypadku awansu/ponownej gry w pucharach) byloby to korzystne dla wszystkich.
Wszystkie ligi juz wystartowaly, a oni nadal na bezrobociu, wiec raczej nie maja wielu ofert na stole ;-)

Witalis 21.08.2024 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul
Drozd - wiślacki da Vinci

Da Vinci był wegetarianinem. Jestem pewien, że, kierując się zdrowym chłopskim rozumem, Drozd doszedł do wniosku, że da Vinci był debilem. Nie to co on.

azor 21.08.2024 08:21

Drozd był wegetarianinem jeszcze przed da Vinci.

Jagul 21.08.2024 08:50

Drozd wymyślił wegetarianizm.

Karherop 21.08.2024 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632499)
horalek,

wszystko jest kwestia perspektywy. Jesli awansujemy do LK to mamy ogromna karte przetargowa.
Podpisujac kontrakt 1+1 (przedluzenie w przypadku awansu/ponownej gry w pucharach) byloby to korzystne dla wszystkich.
Wszystkie ligi juz wystartowaly, a oni nadal na bezrobociu, wiec raczej nie maja wielu ofert na stole ;-)

W naszym przypadku nawet ten awans do fazy zasadniczej (co dalej jest dla mnie jakaś abstrakcja na poziomie 5% szans, ale jednak) otwiera więcej szans niż możliwości.

Głównie przez to że w końcu u nas ktoś poszedł po rozum do głowy i przedłużył letnie okno o tydzień względem największy lig. Do 6 września, czyli tydzień po zakończeniu eliminacji można jeszcze ściągnąć co najmniej kilku zawodników i nie być tak mocno w dupie przez natężenie spotkań na jesień.

Oby mieć tylko takie problemy

azor 21.08.2024 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632514)
Drozd wymyślił wegetarianizm.

Drozd wymyślił warzywa.

skarabeus 21.08.2024 10:04

Karherop,

ja wierze w tych chlopakow i koncepcje Moskala. Chyba pierwszy trener od Hyballi, w ktorego realnie wierze.

A co do drozda, on wymyslil chlorofil ;-)

adam_09 21.08.2024 10:06

i razem z dinozaurami je jadał

skarabeus 21.08.2024 10:07

Cytat:

8. Według Tomasza Włodarczyka łączony z Piastem Gliwice Andreas Katsantonis ma klauzulę transferową poniżej 200 tys. euro. Zawodnikiem cypryjskiej Karmiotissy interesować się ma również Stal Mielec.
W zeszlym roku 19 trafien na Cyprze. Zamiast sciagac Polaka bralbym goscia bez mrugniecia okiem. Piast czeka na sprzedaz Mosora zeby go kupic, a Stal Shkurina.

Arkadiusz.Czerepach 21.08.2024 10:15

Drozd to Andrzej Lepper tego forum

FraMat 21.08.2024 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1632530)
Drozd to Andrzej Lepper tego forum

Dajcie chłopakowi spokój, wiecie jak skończył Lepper. Poważnie

skarabeus 21.08.2024 10:29

Sugerujesz, ze drozda odwiedzi seryjny samobojca?

masada 21.08.2024 10:34

Możecie tą karuzelę śmiechu kontynuować na PW?

azor 21.08.2024 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632533)
Sugerujesz, ze drozda odwiedzi seryjny samobojca?

Wydaje mi się, że chodzi o robienie ladacznicy z logiki

sevenheaven 21.08.2024 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632526)
W zeszlym roku 19 trafien na Cyprze. Zamiast sciagac Polaka bralbym goscia bez mrugniecia okiem. Piast czeka na sprzedaz Mosora zeby go kupic, a Stal Shkurina.

tylko, że to napastnik.. a nie obrońca :D
nie mniej sam bym go ściągnął jako zmiennik Rodado, a w przyszłości potencjalny następca..

doktor granat 21.08.2024 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1632538)
tylko, że to napastnik.. a nie obrońca :D
nie mniej sam bym go ściągnął jako zmiennik Rodado, a w przyszłości potencjalny następca..

Z tym, że gość pewnie woli iść do extra niż do średniaka 1 ligi no i kosztuje z prowizjami itp. bańkę, a my już zainwestowaliśmy dużo w Zwolińskiego.

skarabeus 21.08.2024 11:06

Do klubow do ktorych pojdzie nigdy nie zagra w pucharach :-) Dobra gra w pucharach i lidze mozna z 1 ligi zapracowac na dobry transfer, na pewno pare meczy w pucharach wartych bedzie wiecej niz caly sezon w eklapie.
Poza tym te kluby musza miec ta kase, moze sie skonczyc, ze zaden z nich nie sprzeda swoich zawodnikow i bedzie gosc dostepny.
Nie wiem ile prowizji trzeba bedzie zaplacic - to chyba zalezne jak bardzo by mu zalezalo na transferze ;-)

Karherop 21.08.2024 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632524)
Karherop,

ja wierze w tych chlopakow i koncepcje Moskala. Chyba pierwszy trener od Hyballi, w ktorego realnie wierze.

A co do drozda, on wymyslil chlorofil ;-)

Wiara w chłopaków i koncepcje Moskala kończy się tam gdzie zaczyna się Urban i szpitalna sala.

5 zdrowymi obrońcami to my nie obskoczymy samej ligi, a co dopiero pucharów. Jakbyśmy awansowali to nawet 2 extra trzeba ściągnąć by potem nie wychodzić dwoma juniorami w obronie.

pepe72 21.08.2024 12:48

Nasze okno transferowe kończy się 6 września.

Już zamknięte okna: FO, GE, LT, IE, KZ, EE, BY, ME, IS, LV
26 sie - FI, SE
30 sie - DE, IT, FR, ES, UK (wszystkie 4 federacje),
31 sie - AL
2 wrz - AD, BG, DK, MT, NL, NO, PT, SM, GI
3 wrz - HU
4 wrz - MD
5 wrz - AT, HR
6 wrz - BE, BH, MK, PL, SK, UA

Za kilka dni będzie już z czego wybierać.

skarabeus 21.08.2024 13:19

Pelna zgoda Karherop. Srodkowy i prawy obronca potrzebni na CITO.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl