Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Patryko 19.08.2024 21:12

Po tym co odpierdala Biedrzycki, dodatkowy stoper musi przyjść musowo, bo zaraz będzie tam grać... Kutwa.
Wiktor swoimi debilnymi zagraniami zaraz zrobi pierwszy mecz zawieszenia, a myślę, że 12 żółtych i 2 mecze zawieszenia zrobi na luzie.

Karherop 19.08.2024 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1632260)
O! Mam nadzieję, że jeszcze wskoczy jakiś obrońca…

Cały dostępny budżet powinien pójść na obrońcę. Mamy trochę nadprogramowej kasy z pucharów, w czwartek zapewne stuknie z 25k ludu, JK powinien iść za ciosem.

Nie pogniewam się jeśli jeszcze wskoczy napastnik. I grajmy tym co mamy.

Przyjscie Igbekeme traktuje na ruch na który nie liczyłem, ale liczył zapewne najbardziej sam Moskal.

Fugiel 19.08.2024 22:43

A moze Kutwa moglby grac jako obronca - moze tam sobie bedzie lepiej radzic jak Uryga?

Witalis 19.08.2024 23:16

Cytat:

Duarte to bedzie nasza "10" jak nadrobi braki fizyczne. To on podawał do Starzynskiego dzis przy tej akcji gdzie powinna byc czerwona?
tak
10 znaków

s1mone 19.08.2024 23:18

Jak na razie to Uryga przy Biedrzyckim wygląda jak profesor.

Myślałem, że ciężko być większym wozem z węglem na tym poziomie ligowym niż Alan. Myliłem się. Biedrzycki w tej kompetencji nakrywa go czapką. Po błędach Urygi tracimy pojedyncze bramki, po błędach Biedrzyckiego gramy w 10tkę. Z dwojga złego wybieram bramkę nr 1.

TIR_DO_SŁUBIC 19.08.2024 23:35

Komu przeszkadzał Eneko? Jest Biedrzycki. Komu przeszkadzał Junca? Jest Mikulec.

Piłkarze z totalnego wysypiska. Jeszcze XDbekeme, no ludzie.

Fugiel 20.08.2024 08:40

Moze Enko z Junca zarabiali 5 razy tyle a grali ten sam piach + Junca kontuzjowany 3/4 czasu?

Patryko 20.08.2024 08:45

Ktoś tu tęskni za Juncą? xD

Chłop z abonamentem na L4, a jak już grał, to albo wylatywał z boiska, albo jakimś kretyńskim zagraniem przegrywał nam mecz. Ile on zagrał dobrych meczów w zeszłym sezonie? Jeden?

Karherop 20.08.2024 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1632309)
A moze Kutwa moglby grac jako obronca - moze tam sobie bedzie lepiej radzic jak Uryga?

Błagam nie. To że ktoś ma wzrost nie znaczy że będzie dobrze bronił. To już prędzej Zwolińskiego widzę na stoperze :lol:

Jagul 20.08.2024 08:54

Ta cała dyskusja sprowadza się do jednego - Zaskroniec i jego cudowne AI znakomicie położyli temat młodzieżowca w tym sezonie. Wszystko opierało się na Dudzie, który się połamał.
Brawo Zaskrońcu.

Patryko 20.08.2024 09:07

Młodzieżowiec może się rozlecieć na pierwszym treningu po podpisaniu kontraktu, przez co znowu zostajemy z Kutwą w wyjściowej 11-tce. Ten przepis jest po prostu kretyński, przy odrobinie pecha kończysz z jakimś dzieckiem w składzie, które w normalnych warunkach nie łapałoby się nawet na III-ligowe rezerwy.

Jagul 20.08.2024 09:11

Można próbować bramkarza - jest taki w klubie.

Patryko 20.08.2024 09:15

Kto wie, czy Letkiewicz nie wskoczy testowo na 1-2 spotkania ligowe ze "słabszymi" rywalami, żeby Moskal zobaczył plusy i minusy takiego rozwiązania.

Arked 20.08.2024 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632355)
Ta cała dyskusja sprowadza się do jednego - Zaskroniec i jego cudowne AI znakomicie położyli temat młodzieżowca w tym sezonie. Wszystko opierało się na Dudzie, który się połamał.
Brawo Zaskrońcu.

Piszesz jakbyśmy przebierali w dobrych młodzieżowcach. Tymczasem większość klubów 1 Ligi ma z tym problem. Trzeba płacić miliony za zawodników ledwo nadających się na ławke.

Witalis 20.08.2024 10:56

Dobrze przypomnijcie sobie występy Eneko i opinie tu o nim fruwające. Fascynujące, jakie figle płata umysł i jak zniekształca wspomnienia na potrzeby dowodzenia racji.

Arked 20.08.2024 10:58

Ja Eneko zapamiętałem głównie z tego jak dostał czerwoną kartę za coś, za co wczoraj Dobrotka nie dostał. No i z bramki w PP. Obrońcą był byle jakim oczywiście.

krysztal 20.08.2024 11:09

Ja nie wiem czy to jest jakieś jebane zrządzenie losu czy może ktoś robi specjalnie ale to jest żart z tymi kartkami.
Wszyscy przeszli nad tym do porządku dziennego ale w meczu ze Spartakiem ten cały Duriś czy jak mu tam było też powinien wylecieć z boiska w końcówce pierwszej połowy za umyślne uderzenie łokciem.Obejrzyjcie sobie skrót ze słowackiej TV.Tam sami komentatorzy cieszą się że ten gość nie wyleciał z boiska.

pepe72 20.08.2024 11:11

Oficjalny film z Jamesem na kanale Wisły: https://youtu.be/6QFEl4mOwYA?si=-VR9k-zBUPsHFlpz

masada 20.08.2024 11:14

Plusik jak na razie stawiam transferom naszych nowych skrzydłowych: Kissa i Duarte. W porównaniu do Młyńskiego, na grę którego wydawało się że będziemy skazani w tym sezonie to jest spory skok jakościowy. Piłeczka, która zagrał np Duarte do Starzyńskiego wczoraj, po którym był potem faul naprawdę idealna.. Biorąc pod uwagę, że obaj zaczęli grać z marszu bez przygotowań zakładam że rezerwy jeszcze mają spore.
Obaj dwuletnie kontrakty, obaj wciąż stosunkowo młodzi, naprawdę sprawiają też wrażenie że im się po prostu chce i że są wręcz zajarani atmosferą trybun, co ma spore znaczenie wg mnie - oby to żarło i przełożyło się to na liczby i konkrety.
Baena, Starzyński, wraca Alfaro, więc skrzydła to jedyna pozycja, gdzie chwilowo Moskal ma klęskę urodzaju, przynajmniej jak na nasze standardy, bo gdzie indziej to po prostu zapewne normalność ;)

horalek 20.08.2024 18:32

Dwóch ciekawych grajków bez klubu:
https://www.transfermarkt.pl/renyer/...spieler/668236
Swego czasu spory talent, lekki w nogach, potrafi się przepchnąć, ale chyba zbyt szybko go zagłaskali i głowa nie dojeżdża bo poczuł się gwiazdą - gra trochę samolubnie, aczkolwiek technicznie top, no i młody. Wydaje się być zupełnie innego kalibru niż Baena / Kiss / Duarte.

https://www.transfermarkt.pl/kouadio...spieler/503740
Obejrzałem trochę urywków jego gry w Paris FC, no i co tu pisać - nakrywa naszych obrońców czapką.
Jest szybszy, potrafi się ustawić, dobrze kryje - a nie na radar jak Uryga czy Biedrzycki + wydaje się że potrafi grać całkiem niezłe crossy w stylu Gonzaleza.

Obaj byliby dla nas wzmocnieniem, tylko pytanie czy by chcieli i za jaką kasę?

skarabeus 20.08.2024 18:50

Bardzo fajnych grajkow znalazles. Imho jeszcze prawy obronca potrzebny, bo Jaroch nam wyjdzie bokiem.

horalek 20.08.2024 18:56

Iworyjczyk spokojnie może grać na środku i na prawej :) Ba, w ostatnim sezonie nawet więcej na boku grał.
Nie wiem tylko jak z "pasowaniem" do naszego schematu, bo nie jest tak aktywny w ofensywie jak Jaroch.

Edit:
ŚO też jest, ale raczej poza naszym zasięgiem :D Choć pomarzyć można
https://www.transfermarkt.pl/david-a...spieler/452483
Staty ma fajne, ale jak gra to nie wiem.

skarabeus 20.08.2024 19:08

Podstawowa rola obroncy jest bronic. Jesli ma dobry cross pass to tym bardziej poradzi sobie na boku. Pytanie jak z bieganiem na dluzszych dystansach na sprincie.

Zreszta, to nasze gadanie ;-) nie sadze, ze realne bedzie jego zainteresowanie transferem do Wisly i Wisly zainteresowanie jego zakontraktowaniem ;-)

I kolejna rzecz, najpierw trzeba przejsc Belgow. Mysle, ze jesli odpadniemy z pucharow to kadra jest zamknieta.
Jako napastnik moze grac Fred, na prawa wroci Szot w jakiejs perspektywie. W srodku jest uryga, Biedrzycki, Lasicki i od bidy moze grac Jaroch (a w jego miejsce Szot czy Mikulec, na lewej wtedy Kiakos).

Karherop 20.08.2024 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632438)
(..), na prawa wroci Szot w jakiejs perspektywie. W srodku jest uryga, Biedrzycki, Lasicki i od bidy moze grac Jaroch (a w jego miejsce Szot czy Mikulec, na lewej wtedy Kiakos).

Dzisiaj Karcz powiedział że jak Szot wróci w tej rundzie to będzie dobrze. On już ma dluzsza przerwę od treningów niż Igbekeme i żadnych perspektyw na szybki powrót. Kontuzja się odnowila.

wolfy 20.08.2024 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1632439)
Dzisiaj Karcz powiedział że jak Szot wróci w tej rundzie to będzie dobrze. On już ma dluzsza przerwę od treningów niż Igbekeme i żadnych perspektyw na szybki powrót. Kontuzja się odnowila.

No niestety, jest tak jak pisałem wcześniej. To nie jest typowa kontuzja sportowa tylko inny problem zdrowotny.

Drozd 20.08.2024 20:09

Pytanie jak to możliwe, że 20 kilkuletni trenujący chłopak ma problemy z kręgosłupem. Co to za problemy? Dyskopatia? Co znaczy, że się odnowiła kontuzja? Może by jakiś dziennikarz zapytał co to za kontuzja? Konkretnie. Ból pleców brzmi komicznie, bo zaraz się przerodzi w ból dupy.

Witalis 20.08.2024 20:19

Proponuję zaufać informacjom z klubu i nie kwestionować diagnozy. A ból kręgosłupa nie brzmi przekomicznie.

Drozd 20.08.2024 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1632450)
Proponuję zaufać informacjom z klubu i nie kwestionować diagnozy. A ból kręgosłupa nie brzmi przekomicznie.

A to jaka jest ta diagnoza? Ból kręgosłupa? I po dwóch miesiącach leczenia ból kręgosłupa się odnowił? U młodego ruszającego się chłopa? Wybacz ale to brzmi bardzo komicznie...

Patryko 20.08.2024 20:34

Może być jakaś wrodzona wada, która teraz się odezwała. Nie mamy co gdybać, diagnozy nikt z nas nie zna, ból pleców może oznaczać tysiąc dolegliwości.

Drozd 20.08.2024 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1632455)
Może być jakaś wrodzona wada, która teraz się odezwała. Nie mamy co gdybać, diagnozy nikt z nas nie zna, ból pleców może oznaczać tysiąc dolegliwości.

Otóż to. Wypadałoby żeby informacja była precyzyjniejsza. Skoro przy urazach kolan można powiedzieć czy to ACL czy łąkotka, a nie ból kolana. To przy plecach też można by było. Chyba, że na obrazówce wszystko jest ok, a plecy bolą i nasz super profesjonalny sztab medyczny nie wie dlaczego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl