Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

emj10 13.05.2011 21:15

Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.

flamengista 13.05.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1092568)
Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.

Żartujesz. Młody, zdolny, pewny - macie bramkarza na lata. Podobnie jak i trenera.

bridgeburner 13.05.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1092559)
Tylko czy oni naprawdę chcą się utrzymać? Bo ja mam wątpliwości.

Jeszcze trzeba liczyć na Arkę.

Też mi to przeszło przez myśl, ale z drugiej strony tam graja tacy kopacze,
ze na pozostanie w Ekstraklasie w innych klubach moze poza Żytko i Radzewiczem nie maja co liczyc

A w Arce to jest za przeproszeniem taki rozpidziaj, że sie zdzwie jak do konca sezonu wiecej niz 3 punkty zdobeda

Co do Legi to myśle, że Skorża i piłkarze walecznymi sercami pokazali że zasługuja na pozostawienie ich na przyszły sezon:P
W komplecie.

emj10 13.05.2011 21:26

Ja bym tak szybko nie skreślał Korony jeśli chodzi o szanse na spadek. Mają niekorzystny bilans z Cracovią i z Arką. Jutro Arka może wygrać i podgonić Koronę.

Korona w 3 ostatnich kolejkach gra:
Jagiellonia - wyjazd
Górnik - dom
Amica - wyjazd

Może się zdarzyć, że zdobędą nie więcej niż 1-2 punkty w tych 4 spotkaniach.

Kociewiak 13.05.2011 21:29

Tyle, że w Arce się skład sypie. Wyjechał juz bramkarz i z kimś tam są jeszcze jakieś problemy teraz. Na moje to właśnie Arka i Bytom spadną

!!IRIVER!! 13.05.2011 21:30

Niesamowite, jak ważne 4 pkt zdobył Górnik w końcówkach ostatnich meczów. Dzięki temu są o zaledwie punkt za Legią i jeśli tak dalej pójdzie to mogą spokojnie powalczyć jeszcze o puchary. Szacunek dla Adama Nawałki :)

irman 13.05.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1092528)
Cóż, wygląda na to, że wszystkim zależy, żeby Cracovia została w ekstraklasie.

Podobnie jak na tym żeby Wisła została mistrzem.

Craxa się utrzyma, to pewne. Zresztą co tu gadać, na wiosnę są jedną z najlepiej grających drużyn. Gdyby od początku sezonu prowadził ich Szatałow byliby pewnie w pierwszej piątce. Obiektywnie patrząc to wypada się cieszyć, że Bytom wyleci do I ligi. Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.

emj10 13.05.2011 21:36

Kto tu nie ma problemów pod koniec sezonu.
Korona - najgorsza drużyna wiosny, po zmianie trenera, 6 punktów w 11 spotkaniach /ma licencję/
Arka - drużyna w rozsypce, bramkarz wyjechał i spakował manatki, 8 punktów na wiosnę /ma licencję/
P. Bytom - kiła i mogiła, infrastrukturalnie i sportowo II liga wita, 10 punktów na 12 spotkań /nie ma licencji/
Cracovia - sportowo nie jest źle, finansowo ledwo zipie, 18 punktów na wiosnę /ma licencję/
Górnik & Ruch - problemy finansowe i brak licencji, infrastruktura zatrzymała się w latach 70-tych

A kto do tej ekstraklasy może wejść? ŁKS który ledwo wiąże koniec z końcem? Czy stosunkowo biedne, ale ambitne Podbeskidzie. W przypadku braku licencji to ani Flota, ani Sadencja nie mają szans na dostanie licencji.

bridgeburner 13.05.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1092594)

... Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.

Poza tabunem podstarzałych Czechów i Słowaków
Dziwne, zamiast spróbować wypromować 2-3 młodych zawodników, jak to robi Ruch to sprowadzaja wagony miernot.
A ta swoją droga to dla Jeża widziałbym miejsce miedzy Wilkiem/Sobolem a Meliksonem:>

Sędzia 13.05.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1092594)

Craxa się utrzyma, to pewne. Zresztą co tu gadać, na wiosnę są jedną z najlepiej grających drużyn. Gdyby od początku sezonu prowadził ich Szatałow byliby pewnie w pierwszej piątce. Obiektywnie patrząc to wypada się cieszyć, że Bytom wyleci do I ligi. Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen.

Ja nie patrzę obiektywnie, tylko z tej perspektywy, że:

1) należy im się za przekręt z ŁKSem

2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy.

Wiem, że sami sobie tą krzywdę zrobiliśmy w tamtym sezonie, ale jakoś tak łatwiej Cracovię za to obwiniać ;)

Co do tego kto spadnie, to wolałbym, żeby Arka została. Ostatnio nam się dobrze z nimi gra na wyjazdach, zawsze lepiej mieć takie drużyny w lidze.

wanciak86 13.05.2011 22:15

ja modle sie o spadek arki (koniecznie z ostatniego!) oraz Polonii B.

irman 13.05.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1092610)
Ja nie patrzę obiektywnie, tylko z tej perspektywy, że:

1) należy im się za przekręt z ŁKSem

2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy.

Wiem, że sami sobie tą krzywdę zrobiliśmy w tamtym sezonie, ale jakoś tak łatwiej Cracovię za to obwiniać ;)

Co do tego kto spadnie, to wolałbym, żeby Arka została. Ostatnio nam się dobrze z nimi gra na wyjazdach, zawsze lepiej mieć takie drużyny w lidze.

Ale ja się z tym absolutnie zgadzam. Nikt w ostatnich trzech latach nie zasłużył na spadek bardziej niż ta żałosna banda z Kałuży. Jak jednak widać jest to mało realne, a że ja zwykle w każdym nieszczęściu szukam plusów, to przy utrzymaniu Starozakonnych jako plus widzę spadek Bytomia, który jest totalną żenadą sportowo-organizacyjną.

Wojtas 13.05.2011 22:56

Cytat:

.

Wlasnie jak to jest z tym mianem Najbardziej Utytułowanego Klubu??

Jesli zdobedziemy 13 a pozniej (oby) 14 tytuł to kto i jak to zlicza ze mowi sie ze to my niby im bedziemy ??

Sędzia 13.05.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1092639)
Ale ja się z tym absolutnie zgadzam. Nikt w ostatnich trzech latach nie zasłużył na spadek bardziej niż ta żałosna banda z Kałuży. Jak jednak widać jest to mało realne, a że ja zwykle w każdym nieszczęściu szukam plusów, to przy utrzymaniu Starozakonnych jako plus widzę spadek Bytomia, który jest totalną żenadą sportowo-organizacyjną.

To ja się z tym zgodzę, ale dopiero wtedy, kiedy na spadek Cracovii nie będzie już szans. Wtedy też poszukam jakichś plusów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1092660)
Wlasnie jak to jest z tym mianem Najbardziej Utytułowanego Klubu??

Jesli zdobedziemy 13 a pozniej (oby) 14 tytuł to kto i jak to zlicza ze mowi sie ze to my niby im bedziemy ??

Posługuję się tym linkiem

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...ce_no%C5%BCnej

Ruch i Górnik mają po 14 tytułów, my mamy 12. Ale my mamy 13 tytułów wice-mistrza, a Ruch i Górnik odpowiednio 5 i 4.

Gdy my będziemy mieli 14 tytułów, to będziemy lepsi zdecydowanie w ilości drugich miejsc, a tym samym będziemy najlepszą drużyną w historii Ekstraklasy.

Dlatego tak mi żal mistrzostwa z poprzedniego roku, zwłaszcza że dla mnie jest to nawet ważniejsze, niż awans do LM (może dlatego, że się przyzwyczaiłem, że go nie ma).

!!IRIVER!! 13.05.2011 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1092665)

Dlatego tak mi żal mistrzostwa z poprzedniego roku, zwłaszcza że dla mnie jest to nawet ważniejsze, niż awans do LM (może dlatego, że się przyzwyczaiłem, że go nie ma).

Szkoda tym bardziej, że mielibyśmy teraz 4.tytuł z rzędu, co nigdy się Wiśle nie przytrafiło, a co podkreślałoby hegemonię naszego klubu w ostatnich latach. :) Ale trudno - nie ma co wracać do tych okrutnych chwil.

0 22 13.05.2011 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1092487)
Teraz Jagiellonia musiałaby okazać się ostatnim frajerem, żeby nie wykorzystać tej okazji.

:)

Taką Legię jak tą z drugiej połowy chciałbym oglądać zawsze.

mr_kwolf 13.05.2011 23:21

Panowie, nie zapędzajcie się, możliwe że jakby nie główka Jopa to mielibyśmy dalej burdel organizacyjny, Stan dalej jadłby ryż za wielkim murem, Maaskant biedował w Bredzie, a Basałaj siedział w Ekstraklasie.

Nie wykluczone jest również dalsze męczenie buły z Kasperczakiem ("za zasługi"), a liga uciekałaby coraz bardziej.

rw88 13.05.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1092598)
Górnik & Ruch - problemy finansowe i brak licencji, infrastruktura zatrzymała się w latach 70-tych

Ruch może zawsze grać na Śląskim, który mimo wszystko będzie i pojemny, i nowoczesny, a Górnik ma już zaklepane finansowanie na trzy trybuny swojego świetnie prezentującego się na wizkach stadionu. Ja tam obu tym klubom życzę dobrze, oby tylko finansowo wyszły te drużyny na prostą, bo są to charakterne ekipy, drużyny zasłużone dla naszej piłki, z kibicami, a Śląsk (region) zasługuje na to, aby posiadać drużyny bijące się o mistrza kraju. Zresztą byłoby to pożyteczne zjawisko dla całej naszej ligi.

Edson 13.05.2011 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1092676)

Grającą w "9"? :P

Sartre 13.05.2011 23:57

Cytat:

Grającą w "9"?
Parkującą przegubowiec w polu karnym! :D

Ale za zaangażowanie, zorganizowanie obrony i za wytrzymałość dostają ode mnie po punkciku. :)

filemon 14.05.2011 01:38

Czyli Vrdoljak i Borysiuk nie zagrają z Wisłą, tak?

WislaFan123 14.05.2011 01:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1092639)

No ja tam wole derby. Zawsze elektryzujacy mecz, zwlaszcza jak sa goscie i cala otoczka... ale chyba nie wolicie grac z Flota Swinoujscie, z calym szacunkiem dla nich ? :)

GajowyDrwal 14.05.2011 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1092713)
Czyli Vrdoljak i Borysiuk nie zagrają z Wisłą, tak?

Zgadza się. Vrdoljak za czerwoną, Borysiuk za czwartą (i piątą) żółtą.

gianbuffon 14.05.2011 03:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1092718)
Zgadza się. Vrdoljak za czerwoną, Borysiuk za czwartą (i piątą) żółtą.

Czwarta i piąta taaa. Ten drwal ma już ich dziewięć albo dziesięć.

mitmichael 14.05.2011 06:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1092676)

Ale przed meczem z Wisła straciliscie najlepszego pilkarza - Vrdoljaka.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1092689)
Parkującą przegubowiec w polu karnym! :D

Ale za zaangażowanie, zorganizowanie obrony i za wytrzymałość dostają ode mnie po punkciku. :)

Ale nie kazdy potrafi przez 30 minut grajac w 9tke nie dac sobie strzelic gola.

kreseq 14.05.2011 07:02

Jaga wczoraj pokazala jak nie powinno sie grac w przewadze.
Nie wiem jaki jest sens grajac 11 na 9 wrzucac pilki w pole karne w momencie gdy druzyna przeciwna gra ultra defensywnie.

Wy ciagle o tym "drwalu" Borysiuku ;) ? No macie racje, polamal jednego, kilku poprzestawial, taki jest sport. Wczoraj zachowal sie frajersko przy pierwszym zoltku, tylko tyle moge powiedziec ;)

W meczu Legia Wisla pewne sa dwie sprawy:

1) Nasza obrona to bedzie eksperyment totalny
2) Wisla nie zagra juniorami nawet jesli ( co przewiduje ) po wygranej z Cracovia bedzie juz oficjalnie mistrzem.

PS: Fajne starcie Komor-Skaba :D

Kociewiak 14.05.2011 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1092685)
Ruch może zawsze grać na Śląskim, który mimo wszystko będzie i pojemny, i nowoczesny, a Górnik ma już zaklepane finansowanie na trzy trybuny swojego świetnie prezentującego się na wizkach stadionu. Ja tam obu tym klubom życzę dobrze, oby tylko finansowo wyszły te drużyny na prostą, bo są to charakterne ekipy, drużyny zasłużone dla naszej piłki, z kibicami, a Śląsk (region) zasługuje na to, aby posiadać drużyny bijące się o mistrza kraju. Zresztą byłoby to pożyteczne zjawisko dla całej naszej ligi.

Górnik na Śląskim ma tez grać mecze z Wisłą, Legią, Lechem...

Edson 14.05.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1092733)
W meczu Legia Wisla pewne sa dwie sprawy:

1) Nasza obrona to bedzie eksperyment totalny

Kreseq nie przejmuj się. Jak z pasami kartki dostaną Cikos i Paljić to do W-wy jedziemy z ustawieniem w linii defensywnej: Burliga, Jaliens, Chavez, Branco. Więc o ile Wasza obrona to eksperyment, to nasza to już będzie porażka, bo jeden Chavez cudów nie uczyni.

BTW, Skorża powiedział przy okazji newsu, o zainteresowaniu Legii maltańczykiem z ferencvarosu takie zdanie: "Ja bym Cabrala zostawił, bo ma wielki talent i poczynił ogromne postępy. Za pięć lat byłby gwiazdą polskiej ligi "
Facet już ma 24 lata, on by go kupił za 3mln zł i dałby mu 5 LAT na aklimatyzacje! :rotfl:

Tomek_06 14.05.2011 09:48

Cytat:

Nie żebym się czepiał :), ale jeżeli Wisła wygra w niedzielę z Cracovią to zostanie najbardziej utyułowaną drużyną w historii ekstraklasy gdyż wygra ją po raz 14 - nie zapominajmy o roku 1951 i wygranej lidze, ale nie mistrzostwie Polski. Natomiast dopiero w przyszłym roku mamy szansę zostać najbardziej utytułowaną drużyną w historii mistrzostw Polski.

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Sezon_1951_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCn a%29

kreseq 14.05.2011 10:14

Vladimir Weiss bedzie na meczu Legia Wisla i ogolnie potwierdzil ze ma propozycje z Legii. Maciek jest praktycznie juz zwolniony wiec ciekawe gdzie teraz wyladuje, stawiam na Lecha :D

Titto 14.05.2011 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1092816)
Vladimir Weiss bedzie na meczu Legia Wisla i ogolnie potwierdzil ze ma propozycje z Legii. Maciek jest praktycznie juz zwolniony wiec ciekawe gdzie teraz wyladuje, stawiam na Lecha :D

Weiss w Legii brzmi jak kompletne s-f, ale jeśli faktycznie zostałby trenerem waszego klubu to byłoby ciekawie...

Sędzia 14.05.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_06 (Post 1092803)
Nie żebym się czepiał :), ale jeżeli Wisła wygra w niedzielę z Cracovią to zostanie najbardziej utyułowaną drużyną w historii ekstraklasy gdyż wygra ją po raz 14 - nie zapominajmy o roku 1951 i wygranej lidze, ale nie mistrzostwie Polski. Natomiast dopiero w przyszłym roku mamy szansę zostać najbardziej utytułowaną drużyną w historii mistrzostw Polski.

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Sezon_1951_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCn a%29

Jest mi to wiadome, ale niestety z przykrością nie mogę się zgodzić z takim stanowiskiem.

Liczy się tytuł Mistrza Polski. I tylko ten tytuł.

filemon 14.05.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1092733)
PS: Fajne starcie Komor-Skaba :D

O co im poszlo?

yoda79 14.05.2011 10:58

Pozytyw z meczu Legii z Jagą jest taki,że drwal nie załatwi nam kolejnego zawodnika. O ile ten Vrdoljak gra twardo to Borysiuk gra brutalnie. W ogóle za co ten gość ociera sięo kadrę to nie wiem.

bridgeburner 14.05.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1092832)
Weiss w Legii brzmi jak kompletne s-f, ale jeśli faktycznie zostałby trenerem waszego klubu to byłoby ciekawie...

Janek Mucha to pewnie do Legii wróci na piechote w takiej sytuacji
a to już im wystarczy żeby sie włączyć na serio w rywalizacje o mistrza

emj10 14.05.2011 11:02

Mimo wszystko Maciek może wyjść z twarzą z tego sezonu. Puchar Polski i szanse a pierwszą trójkę w lidze. Z pewnością będzie kilku amatorów na takiego trenera. Trzeba przyznać też, że kondycyjnie drużyna jest rewelacyjnie przygotowana. To co było za sztangi to wołało o pomstę do nieba. A tak psioczyliście na tego włoskiego trenejro :P

Ar222 14.05.2011 11:06

Widać wyrobił się jak majty w kroku ;)

Proud 14.05.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1092861)
Mimo wszystko Maciek może wyjść z twarzą z tego sezonu. Puchar Polski i szanse a pierwszą trójkę w lidze. Z pewnością będzie kilku amatorów na takiego trenera. Trzeba przyznać też, że kondycyjnie drużyna jest rewelacyjnie przygotowana. To co było za sztangi to wołało o pomstę do nieba. A tak psioczyliście na tego włoskiego trenejro :P

Zobacz sobie na listę kontuzjowanych :P

Jak tam Wasza obrona obecnie wygląda? :P

kreseq 14.05.2011 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1092867)
Zobacz sobie na listę kontuzjowanych :P

Jak tam Wasza obrona obecnie wygląda? :P

Uraz Astiza to typowy uraz meczowy, Choto odnowila sie kontuzja i to dzieje sie od czasow Urbana. Druzyna lepiej wyglada wydolnosciowo i to widzi kazdy.

Nie jest jednak problemem zeby dobrac innego speca bo tych jest multum.

Co do Weissa i s-f z jego zatrudnieniem to nie zgodze sie. Dostanie konkretna kase,bedzie mial mozliwosc pokazania sie w pucharach i sam wyrazil zainteresowanie.

Skoro jego chca i on chce to gdzie tutaj jest s-f?

PS: Co do Muchy to nie ma szans. Wybral i musi sie tam kisic.... Mozliwe ze mogliby go wypozyczyc ale to jest juz raczej s-f ;)

Nehiar 14.05.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1092816)

Ja mimo wszystko stawiam na Jage - w Lechu już są ugadani z Probierzem pewnie. No chyba, że nie puszczą Probierza w Jadze, ale to by było ... dziwne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl