![]() |
Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.
|
Cytat:
|
Cytat:
ze na pozostanie w Ekstraklasie w innych klubach moze poza Żytko i Radzewiczem nie maja co liczyc A w Arce to jest za przeproszeniem taki rozpidziaj, że sie zdzwie jak do konca sezonu wiecej niz 3 punkty zdobeda Co do Legi to myśle, że Skorża i piłkarze walecznymi sercami pokazali że zasługuja na pozostawienie ich na przyszły sezon:P W komplecie. |
Ja bym tak szybko nie skreślał Korony jeśli chodzi o szanse na spadek. Mają niekorzystny bilans z Cracovią i z Arką. Jutro Arka może wygrać i podgonić Koronę.
Korona w 3 ostatnich kolejkach gra: Jagiellonia - wyjazd Górnik - dom Amica - wyjazd Może się zdarzyć, że zdobędą nie więcej niż 1-2 punkty w tych 4 spotkaniach. |
Tyle, że w Arce się skład sypie. Wyjechał juz bramkarz i z kimś tam są jeszcze jakieś problemy teraz. Na moje to właśnie Arka i Bytom spadną
|
Niesamowite, jak ważne 4 pkt zdobył Górnik w końcówkach ostatnich meczów. Dzięki temu są o zaledwie punkt za Legią i jeśli tak dalej pójdzie to mogą spokojnie powalczyć jeszcze o puchary. Szacunek dla Adama Nawałki :)
|
Cytat:
Craxa się utrzyma, to pewne. Zresztą co tu gadać, na wiosnę są jedną z najlepiej grających drużyn. Gdyby od początku sezonu prowadził ich Szatałow byliby pewnie w pierwszej piątce. Obiektywnie patrząc to wypada się cieszyć, że Bytom wyleci do I ligi. Wieczna bieda, żałosny stadion, ten klub od wejścia do Ekstraklasy kompletnie nic do niej nie wniósł. Wylot mam nadzieję na amen. |
Kto tu nie ma problemów pod koniec sezonu.
Korona - najgorsza drużyna wiosny, po zmianie trenera, 6 punktów w 11 spotkaniach /ma licencję/ Arka - drużyna w rozsypce, bramkarz wyjechał i spakował manatki, 8 punktów na wiosnę /ma licencję/ P. Bytom - kiła i mogiła, infrastrukturalnie i sportowo II liga wita, 10 punktów na 12 spotkań /nie ma licencji/ Cracovia - sportowo nie jest źle, finansowo ledwo zipie, 18 punktów na wiosnę /ma licencję/ Górnik & Ruch - problemy finansowe i brak licencji, infrastruktura zatrzymała się w latach 70-tych A kto do tej ekstraklasy może wejść? ŁKS który ledwo wiąże koniec z końcem? Czy stosunkowo biedne, ale ambitne Podbeskidzie. W przypadku braku licencji to ani Flota, ani Sadencja nie mają szans na dostanie licencji. |
Cytat:
Dziwne, zamiast spróbować wypromować 2-3 młodych zawodników, jak to robi Ruch to sprowadzaja wagony miernot. A ta swoją droga to dla Jeża widziałbym miejsce miedzy Wilkiem/Sobolem a Meliksonem:> |
Cytat:
1) należy im się za przekręt z ŁKSem 2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy. Wiem, że sami sobie tą krzywdę zrobiliśmy w tamtym sezonie, ale jakoś tak łatwiej Cracovię za to obwiniać ;) Co do tego kto spadnie, to wolałbym, żeby Arka została. Ostatnio nam się dobrze z nimi gra na wyjazdach, zawsze lepiej mieć takie drużyny w lidze. |
ja modle sie o spadek arki (koniecznie z ostatniego!) oraz Polonii B.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wlasnie jak to jest z tym mianem Najbardziej Utytułowanego Klubu?? Jesli zdobedziemy 13 a pozniej (oby) 14 tytuł to kto i jak to zlicza ze mowi sie ze to my niby im bedziemy ?? |
Cytat:
Cytat:
Posługuję się tym linkiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...ce_no%C5%BCnej Ruch i Górnik mają po 14 tytułów, my mamy 12. Ale my mamy 13 tytułów wice-mistrza, a Ruch i Górnik odpowiednio 5 i 4. Gdy my będziemy mieli 14 tytułów, to będziemy lepsi zdecydowanie w ilości drugich miejsc, a tym samym będziemy najlepszą drużyną w historii Ekstraklasy. Dlatego tak mi żal mistrzostwa z poprzedniego roku, zwłaszcza że dla mnie jest to nawet ważniejsze, niż awans do LM (może dlatego, że się przyzwyczaiłem, że go nie ma). |
Cytat:
|
Cytat:
Taką Legię jak tą z drugiej połowy chciałbym oglądać zawsze. |
Panowie, nie zapędzajcie się, możliwe że jakby nie główka Jopa to mielibyśmy dalej burdel organizacyjny, Stan dalej jadłby ryż za wielkim murem, Maaskant biedował w Bredzie, a Basałaj siedział w Ekstraklasie.
Nie wykluczone jest również dalsze męczenie buły z Kasperczakiem ("za zasługi"), a liga uciekałaby coraz bardziej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale za zaangażowanie, zorganizowanie obrony i za wytrzymałość dostają ode mnie po punkciku. :) |
Czyli Vrdoljak i Borysiuk nie zagrają z Wisłą, tak?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jaga wczoraj pokazala jak nie powinno sie grac w przewadze.
Nie wiem jaki jest sens grajac 11 na 9 wrzucac pilki w pole karne w momencie gdy druzyna przeciwna gra ultra defensywnie. Wy ciagle o tym "drwalu" Borysiuku ;) ? No macie racje, polamal jednego, kilku poprzestawial, taki jest sport. Wczoraj zachowal sie frajersko przy pierwszym zoltku, tylko tyle moge powiedziec ;) W meczu Legia Wisla pewne sa dwie sprawy: 1) Nasza obrona to bedzie eksperyment totalny 2) Wisla nie zagra juniorami nawet jesli ( co przewiduje ) po wygranej z Cracovia bedzie juz oficjalnie mistrzem. PS: Fajne starcie Komor-Skaba :D |
Cytat:
|
Cytat:
BTW, Skorża powiedział przy okazji newsu, o zainteresowaniu Legii maltańczykiem z ferencvarosu takie zdanie: "Ja bym Cabrala zostawił, bo ma wielki talent i poczynił ogromne postępy. Za pięć lat byłby gwiazdą polskiej ligi " Facet już ma 24 lata, on by go kupił za 3mln zł i dałby mu 5 LAT na aklimatyzacje! :rotfl: |
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Sezon_1951_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCn a%29 |
Vladimir Weiss bedzie na meczu Legia Wisla i ogolnie potwierdzil ze ma propozycje z Legii. Maciek jest praktycznie juz zwolniony wiec ciekawe gdzie teraz wyladuje, stawiam na Lecha :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Liczy się tytuł Mistrza Polski. I tylko ten tytuł. |
Cytat:
|
Pozytyw z meczu Legii z Jagą jest taki,że drwal nie załatwi nam kolejnego zawodnika. O ile ten Vrdoljak gra twardo to Borysiuk gra brutalnie. W ogóle za co ten gość ociera sięo kadrę to nie wiem.
|
Cytat:
a to już im wystarczy żeby sie włączyć na serio w rywalizacje o mistrza |
Mimo wszystko Maciek może wyjść z twarzą z tego sezonu. Puchar Polski i szanse a pierwszą trójkę w lidze. Z pewnością będzie kilku amatorów na takiego trenera. Trzeba przyznać też, że kondycyjnie drużyna jest rewelacyjnie przygotowana. To co było za sztangi to wołało o pomstę do nieba. A tak psioczyliście na tego włoskiego trenejro :P
|
Widać wyrobił się jak majty w kroku ;)
|
Cytat:
Jak tam Wasza obrona obecnie wygląda? :P |
Cytat:
Uraz Astiza to typowy uraz meczowy, Choto odnowila sie kontuzja i to dzieje sie od czasow Urbana. Druzyna lepiej wyglada wydolnosciowo i to widzi kazdy. Nie jest jednak problemem zeby dobrac innego speca bo tych jest multum. Co do Weissa i s-f z jego zatrudnieniem to nie zgodze sie. Dostanie konkretna kase,bedzie mial mozliwosc pokazania sie w pucharach i sam wyrazil zainteresowanie. Skoro jego chca i on chce to gdzie tutaj jest s-f? PS: Co do Muchy to nie ma szans. Wybral i musi sie tam kisic.... Mozliwe ze mogliby go wypozyczyc ale to jest juz raczej s-f ;) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl