Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

kornd 15.12.2011 10:17

W końcu uwierzyłem w awans. Jeszcze długo nie zapomnę jak redaktor Borek łamiącym głosem poinformował o wyniku meczu w Londynie, później zbliżenie na Pareikę i wspaniała radość. Teraz trzeba spokojnie przepracować zimę, przeprowadzić transfery, chciałbym żebyśmy trafili na Besiktas, Schalke, albo Lazio. Na wiosnę musi być dobrze.

Kocur 15.12.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1201927)
W końcu uwierzyłem w awans. Jeszcze długo nie zapomnę jak redaktor Borek łamiącym głosem poinformował o wyniku meczu w Londynie, później zbliżenie na Pareikę i wspaniała radość. Teraz trzeba spokojnie przepracować zimę, przeprowadzić transfery, chciałbym żebyśmy trafili na Besiktas, Schalke, albo Lazio. Na wiosnę musi być dobrze.

A skąd weźmiesz Lazio ??

Ludzie czy Wy w ogóle czytacie co piszecie ...
Inny znowu się pyta o rozstawienie ... w 1/16 rozstawienie skoro już w poprzedniej rundzie nie byliśmy rozstawieniu ?

Ręce opadają...

InQ 15.12.2011 10:36

http://wislaportal.pl/photo/mecze/14.12.2011/5.JPG

Ktoś może wie o co tu chodzi?

Mixu 15.12.2011 10:43

Nie ma co się spinać na jakieś "Menczestery" Naszym celem jest trofeum. Najlepszy przeciwnik to najsłabszy przeciwnik.

A co do medialności.

To może Polska powinna trafić na Euro 2012 do grupy śmierci? Ależ by było medialnie :foch:

tropik 15.12.2011 10:51

Szczere gratulacje od kibica Legii dla kibiców Wisły.
Fajnie że obie drużyny pograją na wiosnę, mam jedynie nadzieję że obie trafia na mocnych przeciwników, bo jak odpadać to z przytupem. :)

repek20 15.12.2011 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1201928)
A skąd weźmiesz Lazio ??

Inny znowu się pyta o rozstawienie ... w 1/16 rozstawienie skoro już w poprzedniej rundzie nie byliśmy rozstawieniu ?

Ręce opadają...

ekspert za 5 zł... to, że nie bylismy rozstawieni wczesniej nie ma znaczenia- rozstawieni będą zwyciezcy grup + 4 druzyny z najlepszym bilansem , ktore zajely 3 miejsca w grupach LM

martin_6 15.12.2011 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tropik (Post 1201933)
Szczere gratulacje od kibica Legii dla kibiców Wisły.
Fajnie że obie drużyny pograją na wiosnę, mam jedynie nadzieję że obie trafia na mocnych przeciwników, bo jak odpadać to z przytupem. :)

O to to to :) Manchestery dawać tu nam, tylko nie jakieś Metalisty czy inne Standardy...

Uran235 15.12.2011 11:13

W końcu to do mnie dociera. Po latach Levadii, Karabachów, czy nawet Valareng, w końcu znowu gramy wiosną w pucharach. Niby mieliśmy farta, ale jednak po mojemu ten fart nam się należał. Zagraliśmy 12 spotkań w europejskich pucharach, wygraliśmy osiem. W każdym meczu strzelaliśmy przynajmniej jedną bramkę. Strasznie głupio byłoby z takim bilansem zakończyć europejskie puchary klapą na całej linii - bez grupy LM i wyjścia z grupy LE.

Co dalej? Ja chcę United! Renoma, medialność, a kiedy ich pokonać jak nie teraz - kiedy w Europie grają słabo i puchary najpewniej sobie odpuszczą? Pewnie, że może skończyć się na pogromie. Tak samo pogromem może się skończyć nasze starcie z Anderlechtem, a jednak wysoko przerżnąć z Belgami to obciach.

Kocur 15.12.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez repek20 (Post 1201934)
ekspert za 5 zł... to, że nie bylismy rozstawieni wczesniej nie ma znaczenia- rozstawieni będą zwyciezcy grup + 4 druzyny z najlepszym bilansem , ktore zajely 3 miejsca w grupach LM

Wy chyba w jednym bloku mieszkacie ...

Kolejny "znafca"

Kilka postów wyżej Ci kolega napisał bilans spotkań:

3-5 z Twente, 2-4 z Fulham, 2-4 z Odense

Ani nie wygraliśmy grupy ani nie mamy najlepszego bilansu

A o Lazio to chyba słyszeliście że kiedyś taka drużna była w Krakowie ...

thechris 15.12.2011 11:34

Ale mnie weszło wkurza... strasznie są tendencyjni... Chyba im do głowy nie przyszło, i dalej nie wierzą, że Wisła wygrała 3 mecze w grupie, po jednym z zespołami z Danii, Anglii i Holandii...

Ciekawe jak Legia by zagrała w LE bez Borysiuka (Sobol prawie cała runda), Radovicia (Melikson, wrócił dopiero na ostatni mecz), Rybusa (Małecki 2 miesiące przerwy), Żewłakowa (Chavez co chwile kontuzje, kartki itd.)... a to nie koniec problemów kadrowych.

Legii w sumie też bym pogratulował ale za bardzo nie ma czego. Ich grupa była znacznie łatwiejsza, w zasadzie wstyd z niej nie wyjść... Mieli farta w losowaniu jak reprezentacja Polski.

mandarynki 15.12.2011 11:35

W pierwszym pucharowym meczu na wiosnę proponuję po szaliczku http://www.ob.dk/fanshop/torklaeder/fantorklaeder.aspx i pomachać Odense oficjalnie :-)) Podobno skrzynka klubu zapchana mailami z Polski.

Ludzie na forach piszą, że wolą Wisłę w pucharach i super było utrzeć nochala pewnym siebie Anglikom.

River 15.12.2011 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1201928)
A skąd weźmiesz Lazio ??

Ręce opadają...

Wlasnie, rece opadaja. O rozstawieniu w 1/16 decyduje to ktore miejsce zajelo sie w grupie. Gdyby Wisla wygrala grupe bylaby rozstawiona i rewanz w 1/16 gralaby u siebie. Nawet jesli trafilaby na MC czy MU. To, ze Wisla byla wczesniej nierozstawiona nie ma znaczenia bo przy losowaniu 1/16 o rozstawieniu/nierozstawieniu nie decyduje wspolczynnik klubowy.

Ktos tu napisal, ze chcialby Metalist Charkow ktory bylby w zasiegu. Nazwa moze i troche egzotyczna ale ten klub to w tej chwili trzecia ukrainska sila, jest juz badzo blisko poziomu Dynama czy Shakhtara. Niedawno zreszta wygrali z Shakhtarem w Doniecku.

Osobiscie chcialbym jakiegos markowego rywala. W grupie nikogo takiego nie mielismy wiec moze teraz trafimy na klub "z nazwa". Poczynajac od Manchesterow a konczac na Sportingu czy Schalke.

Przypomne, ze jutro jest nie tylko losowanie 1/16 ale takze potencjalnych par 1/8.

kornd 15.12.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1201940)
Kolejny "znafca"

Koleżko Kocur- pomylić się nie można? Nie przeglądałem dokładnie z kim możemy zagrać. Ty widziałeś za to Lazio w TV- nie udawaj takiego "znafcy". Tu jest lista na kogo możemy trafić:
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,LE...d8fc&_ticrsn=3

Dariook 15.12.2011 11:48

Ja chcę ponownie Schalke04, już to widze jak srają w pory.
Media niemieckie karmiły by ich sromotną porażką 1-4!

Belzebub 15.12.2011 11:54

To pewne, że gramy rewanż na wyjeździe?

PS.Opanujcie się z tymi podziękowaniami dla Odense..

InQ 15.12.2011 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1201947)
Wlasnie, rece opadaja. O rozstawieniu w 1/16 decyduje to ktore miejsce zajelo sie w grupie. Gdyby Wisla wygrala grupe bylaby rozstawiona i rewanz w 1/16 gralaby u siebie. Nawet jesli trafilaby na MC czy MU. To, ze Wisla byla wczesniej nierozstawiona nie ma znaczenia bo przy losowaniu 1/16 o rozstawieniu/nierozstawieniu nie decyduje wspolczynnik klubowy.

Ktos tu napisal, ze chcialby Metalist Charkow ktory bylby w zasiegu. Nazwa moze i troche egzotyczna ale ten klub to w tej chwili trzecia ukrainska sila, jest juz badzo blisko poziomu Dynama czy Shakhtara. Niedawno zreszta wygrali z Shakhtarem w Doniecku.

Osobiscie chcialbym jakiegos markowego rywala. W grupie nikogo takiego nie mielismy wiec moze teraz trafimy na klub "z nazwa". Poczynajac od Manchesterow a konczac na Sportingu czy Schalke.

Przypomne, ze jutro jest nie tylko losowanie 1/16 ale takze potencjalnych par 1/8.

O ile dobrze pamiętam z zeszłych lat to 2 wylosowane zespoły z odpowiednich koszyków trafiały do kolejnego, po czym następowało losowanie kolejności rozegrania meczy u siebie (pomiędzy tymi dwoma zespołami)...

Jeżeli coś się zmieniło w tym roku to daj jakieś info...

Vuko 15.12.2011 11:58

Ja bym chciał MC, oni bede mieli wyje... na LE. Skupią się na PL, wiec nie dosyć, że markowy rywal, to jeszcze można coś ugrać.

Kociewiak 15.12.2011 11:59

Wisła trafi na City a Legia na United :D

River 15.12.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez InQ (Post 1201954)
O ile dobrze pamiętam z zeszłych lat to 2 wylosowane zespoły z odpowiednich koszyków trafiały do kolejnego, po czym następowało losowanie kolejności rozegrania meczy u siebie (pomiędzy tymi dwoma zespołami)...

Jeżeli coś się zmieniło w tym roku to daj jakieś info...

W zeszlym sezonie pierwsze mecze byly na boisku zespolow z drugich miejsc, rewanze u zwyciezcow grup.

crazykaro 15.12.2011 12:07

A drużyny odpadające z LM są rozstawione czy nie? Bo skoro te z pierwszego miejsca są rozstawione, te z drugiego nierozstawione to co z odpadkami z LM?

killzone 15.12.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1201961)
A drużyny odpadające z LM są rozstawione czy nie? Bo skoro te z pierwszego miejsca są rozstawione, te z drugiego nierozstawione to co z odpadkami z LM?

Cztery z najlepszym wynikiem w grupie sa rozstawione, 4 z gorszym nie beda rozstawione.

W tym wypadku rozstawienie ManU, ManC, Valencia i Pireus. Reszta nas i Was nie interesuje.

Po losowaniu grup, napisałem na SB "no to co widzimy sie na losowaniu 1/16". Szczerze nie sadziłem, ze to sie sprawdzi. Takze ciagnac i liczac na kolejną niespodzianke, to napisze "No to co, widzimy sie na losowaniu 1/4"(rywali w 1/8 tez jutro poznamy) ;)

Luu... 15.12.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1201962)

Po losowaniu grup, napisałem na SB "no to co widzimy sie na losowaniu 1/16". Szczerze nie sadziłem, ze to sie sprawdzi. Takze ciagnac i liczac na kolejną niespodzianke, to napisze "No to co, widzimy sie na losowaniu 1/4"(rywali w 1/8 tez jutro poznamy) ;)

nie, bo w 1/8 trafiamy na siebie i w 1/4 Was nie będzie :-D

killzone 15.12.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1201968)
nie, bo w 1/8 trafiamy na siebie i w 1/4 Was nie będzie :-D

We will see :P Porazka z nami w Bukareszcie Was bardziej zaboli, wiec zostawiam Wisłe na koncówke maja :>

A tak na serio to:
Cytat:

Wisła trafi na City a Legia na United
Biore takie losowanie w ciemno. I nie tylko ja bede wniebowiziety ;)

mistico 15.12.2011 12:22

https://www.facebook.com/odenseboldklub?sk=wall najpiękniejszy filmik ostatnich lat nawet na Facebooku Odense ;)

WislaOnly 15.12.2011 12:50

Nie oszukujmy się, każda drużyna Angielska będzie kładła lagę na LE> A jeśli trafimy na MU to szykujcie się na najazd fanów MU z całej Polski. Już dwóch ziomów zapowiada, że na bank pojadą jak polska drużyna na nich trafi... Żeby nie skończyło się nacjonalistycznymi rozruchami!!!:D

Ajax 15.12.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1201940)

Kolejny "znafca"

Bilans z Odense to 3-4 (1-3 i 2-1)

orzeu 15.12.2011 12:56

Kibolowi ktory zmiksuje filmik z nasza koncowka meczu i radoscia (np. z filmikiem z komentarzem Borka) i bramka z Londynu stawiam duze piwo. Albo flaszke jak film bedzie dobry :D
Na naszych oczach powstala legenda na miare tej:
http://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs

ktos wie czy w radiu nie komentowal naszego meczu Zimoch?

White91 15.12.2011 13:13

http://www.youtube.com/watch?feature...UQkdM3mM#at=19

Jakże polecam!

Marszałek 15.12.2011 13:13

United to byłoby coś. City są za silni na dzisiejszą chwilę i nawet grając na pół gwizdka na stojąco by nas pojechali. Ale United w tego nie ma. Dla nich priorytetem jest liga. Do tego grają bez wyrazu. Wiem,że to dziwnie brzmi ale możemy z nimi powalczyć. Jedziemy na takim farcie, że łeb odpada więc nagle czemu mam nie wierzyć w to ,że uda się wyeliminować United?

Gdyby Valcx sprowadził jakiegoś poważnego obrońce i skrzydłowego to byłoby coś. Chociaż z drugiej strony na miejscu Cupiała nie dałbym ani grosza. W sumie tym co ma Moskal wszedł do 1/16 więc po co wzmocnienia tak na logikę:)

Dariook 15.12.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1202005)
United to byłoby coś. City są za silni na dzisiejszą chwilę i nawet grając na pół gwizdka na stojąco by nas pojechali. Ale United w tego nie ma. Dla nich priorytetem jest liga. Do tego grają bez wyrazu. Wiem,że to dziwnie brzmi ale możemy z nimi powalczyć. Jedziemy na takim farcie, że łeb odpada więc nagle czemu mam nie wierzyć w to ,że uda się wyeliminować United?

Gdyby Valcx sprowadził jakiegoś poważnego obrońce i skrzydłowego to byłoby coś. Chociaż z drugiej strony na miejscu Cupiała nie dałbym ani grosza. W sumie tym co ma Moskal wszedł do 1/16 więc po co wzmocnienia tak na logikę:)

U nas czesto jest coś wbrew logice. Nie zdziwił bym sie jak by były konkretne wzmocnienia.

Ktos wie jaka jest premia finansowa za wyjście z grupy? Takowa istnieje?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl