Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

wojtala8 20.07.2010 16:12

i tu masz race 100%

blackluk 20.07.2010 16:14

Akurat tu sie zgodzę z kolega Wojtala8 co ma do rzeczy jak było przed poprawką w tedy było do dup... i teraz jest jak można żądać ogromnych pieniędzy za miejsce gdzie nie będzie widać czy piłka wyszła juz na aut czy nie i co chwile podrywać sie z krzesła.

dostuffca 20.07.2010 16:14

pierwszy rząd nie będzie widział linii, ani jakiś 20cm boiska. Czy to dużo w liczbach bezwzględnych? Nie. Czy to dużo, gdyby SkyBox kosztował tyle co na Cracovii? Sporo. Tam 15os/17m2 skybox kosztuje 40000 złotych za sezon. 222zł za osobę/miesiac, 196zł za m2/miesiąc. Zakładam, że u nas taniej nie będzie taniej. A za takie pieniądze wolałbym jednak dostać zajebisty widok na cały stadion.

Moja wyobraźnia przestrzenna chwilowo nie działa, może ktoś mi pomoże. Czy jak siedzę w centralnym punkcie i patrząc przed siebie nie widzę linii i 20cm boiska, to patrząc w bok widzę narożnik?

do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia - wykońńczenie murku. Na zdjęciach widać, że jest on jak pieron nie równy, czyli teraz jeszcze coś z nim trzeba będzie zrobić, co pewno da mu jeszcze z centymetr, dwa wysokości. A to "zabierze" kolejne centymetry murawy.

LooNatyk 20.07.2010 16:19

to oczywiste, iz z kazdego miejsca w skyboxach musi byc widocznosc IDEALNA. Niedopuszczalne jest aby z takich miejsc byly jakiekolwiek przeszkody.
To bylby nie blad a WIELBLAD, cytujac klasyka ;)

1q2 20.07.2010 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 939276)
pierwszy rząd nie będzie widział linii, ani jakiś 20cm boiska. Czy to dużo w liczbach bezwzględnych? Nie. Czy to dużo, gdyby SkyBox kosztował tyle co na Cracovii? Sporo. Tam 15os/17m2 skybox kosztuje 40000 złotych za sezon. 222zł za osobę/miesiac, 196zł za m2/miesiąc. Zakładam, że u nas taniej nie będzie taniej. A za takie pieniądze wolałbym jednak dostać zajebisty widok na cały stadion.

.

Idąc dalej w absurd należało by się spytać ile fotograf sobie mierzy, bo teoretycznie może siąść tam kobita co ma 1.5 metra i prawdopodobnie nie zobaczy nic.
Architekt i jego pomagier co tu się na forum wpisuje po prostu sobie jaja robi - piszące że zostało to poprawione bo nic nie zostało poprawione.

Jak dla mnie albo cięcie murku albo przeszklenie tego bo nic innego się nie wymyśli a tak to zostawić to było by jak splunięcie w twarz tym co chcą wydać gruba kasę za oglądnięcie meczu.
Jak nic nie zrobią to najpewniej większość skyboxów będzie gniła.

zbymak 20.07.2010 16:26

Jesli zdazymy z papierami to 3 runde LE gramy na R22.Dzis trwaly goraczkowe odbiory ale sie udalo wszystko załatwic

Flesz 20.07.2010 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaJKG (Post 938874)
Jak wygląda sprawa z wieszaniem flag na D? Bo jak wiemy, nie ma już płotu?

nie martw się, o wszystkim pomyśleli....

flagi będziemy wieszać pomiędzy słupami monitoringu...

;)

dostuffca 20.07.2010 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 939284)

jak nic nie zrobią i większość skyboxów będzie gniła, to może na kolejny sezon zrobią wyprzedaż :) jakby zeszli do 20k, to nic tylko rzucić palenie i kupić sobie lożę ze znajomymi ;) Może to jest tajny plan pana O.?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 939292)
Jacek był?Bo miał byc.

Jacek od 16 lipca jest na urlopie. Taką informacją podzielił się z internautami on albo jego biuro prasowe obsługujące za/dla niego profile społecznościowe.

Pablo84 20.07.2010 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 939285)
Jesli zdazymy z papierami to 3 runde LE gramy na R22.Dzis trwaly goraczkowe odbiory ale sie udalo wszystko załatwic

Jacek był?Bo miał byc.

wojtala8 20.07.2010 16:44

Cytat:

Idąc dalej w absurd należało by się spytać ile fotograf sobie mierzy, bo teoretycznie może siąść tam kobita co ma 1.5 metra i prawdopodobnie nie zobaczy nic.
Architekt i jego pomagier co tu się na forum wpisuje po prostu sobie jaja robi - piszące że zostało to poprawione bo nic nie zostało poprawione.

Jak dla mnie albo cięcie murku albo przeszklenie tego bo nic innego się nie wymyśli a tak to zostawić to było by jak splunięcie w twarz tym co chcą wydać gruba kasę za oglądnięcie meczu.

Na nowoczesnych stadionach nie robi się murów jak u nas nawiązujących do Wawelu tylko barierke z pleksi lub innym szkłem żeby można było widzieć nawet osobę siedzącą 1 rząd poniżej sky boxa. W Krakowie niestety mamy szarą krakowską rzeczywistość i mamy nie dość że najgorsze rozwiązanie jakie mogło być wymyślone to i jeszcze to rozwiązanie zostało skiszone na całej lini... This is Kraków:P

WILDLIFE 20.07.2010 16:47

to faktycznie jest szansa że zagramy na Reymonta jeszcze w 3 rundzie?

VanBasten 20.07.2010 16:47

Ja nie wiem jak wy patrzycie ale na tych fotkach widać wyraźnie że widok z pierwszego siedzenia obiejmuje cały plac gry . Nie widać faktycznie trawy za linią ale boisko jest widoczne w całości .Przyglądnijcie się na te żółte łaty i porównajcie fotki .

luke1906 20.07.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 939285)

To by znaczyło, że za tydzień we czwartek gramy na R22. Nie do uwierzenia. Tylko C? Czy E również?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 939305)
Ja nie wiem jak wy patrzycie ale na tych fotkach widać wyraźnie że widok z pierwszego siedzenia obiejmuje cały plac gry . Nie widać faktycznie trawy za linią ale boisko jest widoczne w całości .Przyglądnijcie się na te żółte łaty i porównajcie fotki .

Posadź tam niską kobietę lub zgraję dzieciaków, którym bogaty biznesmen chciał zrobić niespodziankę...

zbymak 20.07.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 939308)
To by znaczyło, że za tydzień we czwartek gramy na R22. Nie do uwierzenia. Tylko C? Czy E również?

Posadź tam niską kobietę lub zgraję dzieciaków, którym bogaty biznesmen chciał zrobić niespodziankę...

Chyba tylko wschodnia .Wieczorem bede wiedział wiecej

Pablo84 20.07.2010 17:02

Spytaj się też, kiedy będziemy mieć dobrą trawę... :lol:

thechris 20.07.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 939304)
to faktycznie jest szansa że zagramy na Reymonta jeszcze w 3 rundzie?

A widzisz jak wygląda murawa?

Pioneer 20.07.2010 17:11

Nawet dobrze sie sklada, ze odleglosci lini bocznych od trybun sa tak wielkie, bo gdyby byly normalne w granicach 10 metrow to nawet drugi rzad skyboxow nie ogarnalby calego boiska. Projektanci wiedzieli co robili.

Dozamet1 20.07.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 939332)
Nawet dobrze sie sklada, ze odleglosci lini bocznych od trybun sa tak wielkie, bo gdyby byly normalne w granicach 10 metrow to nawet drugi rzad skyboxow nie ogarnalby calego boiska. Projektanci wiedzieli co robili.

Raczej nie wiedzieli.

kristos 20.07.2010 17:27

za tydzień murawa będzie zieleniutka ,jak las tropikalny ....

ardianek 20.07.2010 17:29

skad ta pewnosc? tam widac nie uschnieta trawe, ale po prostu piasek... chcialbym zeby tak bylo w kazdym raize, by byla zielona jak las tropikalny. Nie orientujecie sie dlaczego trawa koszona jest na ukos?

wonski_eNHa 20.07.2010 17:35

Jest na ukos bo projektant tak chciał :D To się nazywa 'romby zwycięzców', ukłon architekta i gościa od trawy dla naszej tradycji.

ps. Tak na serio to dlatego jest tak koszona żeby liniowy nie podnosił łapy do góry.

Simao1 20.07.2010 17:38

Czyżby mieli montować niedługo telebimy? Widać robotników na konstrukcji :)

http://i26.tinypic.com/v3gn4o.png

runner 20.07.2010 17:40

Co do widoczności z 1 rzędu skyboxów i, SpoXsteR, to nie jest cm ale rząd metra może dwóch , przecież to foto to jest perspektywa, a w rzucie z góry miałbyś rzeczywistą wartość niewidocznego pola,
nie wydaje mi się aby to poprawili 1) bo byli by zmuszeni do podwyższenia drugiego rzędu, aby tamte miejsca nie były zasłaniane przez siedzących niżej - koszty i czas
2) patrząc realnie na stanowisko inspektorów i inwestora "jakoś to będzie"...., odnoszę wrażenie, że chcą wszystko jak najszybciej skończyć, oddać stadion operatorowi i niech on się martwi....
inna sprawa to podobna widoczność z miejsc dla niepełnosprawnych ! tam nikt nie robi lamentu a powinno się,

zobaczcie na wykończenie ścianki działowej widocznej przez szyby od ul. Reymana, brak gładzi jest widoczny od przeszło miesiąca może dwóch i żadnej reakcji:

http://s.fothost.pl/upload/10/29/4384d076.jpg

dostuffca 20.07.2010 17:45

@Runner - wyliczenia za pomocą nowoczesnych narzędzi komputerowych oraz skomplikowanych narzędzi matematycznych (Photoshop/ narzędzie linijka oraz proporcja matematyczna) pozwoliły mi stwierdzić, zę mówimy tu o dziesiątkach centymetrów (20-40) a nie setkach. Uff ;)

a to zdjęcie, które umieściłeś jak było tak jest po prostu przerażające.

crazykaro 20.07.2010 17:48

Cytat:

I co da cięcie murku i wstawienie plexi? Skoro nie widać kawałka murawy (nawet najmniejszego) to akurat ten kawałek byłby zasłonięty przez stalową (tudzież aluminiową) barierkę i też by nie było widać tego kawałka :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 939357)
inna sprawa to podobna widoczność z miejsc dla niepełnosprawnych ! tam nikt nie robi lamentu a powinno się

Było mówione że podobno zataszczyli tam wózek i podobno widoczność jest dobra

Lukaszr 20.07.2010 18:08

...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 939332)

Lepiej nie podsuwaj im takich pomyslów bo oddala linie o kolejne 20 metrów:)

Gwiaździsty 20.07.2010 18:09

Że też żaden z zawodowych malkontentów nie wspomina nic o wygladzie wnętrza trybuny. Czyżby się podobała ? Niemożliwe. Czas ponarzekać w tym temacie. Napewno coś znajdziecie. A to, że pisuar metalowy, a nie porcelanowy, nie taki dozownik na mydło.

dostuffca 20.07.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 939376)
Że też żaden z zawodowych malkontentów nie wspomina nic o wygladzie wnętrza trybuny. Czyżby się podobała ? Niemożliwe. Czas ponarzekać w tym temacie. Napewno coś znajdziecie. A to, że pisuar metalowy, a nie porcelanowy, nie taki dozownik na mydło.

Prosisz i masz - kołowroty, a dokładnie ich brak. I wejście na stadion przez klatkę jak do zoo.
A poza tym wszystko naprawdę pierwsza klasa (na podstawie zdjęć). Nawet metalowe pisuary.

crazykaro 20.07.2010 18:28

^^ Jeśli już wspomniałeś o wnętrzu to na jednym zdjęć z wczorajszej galerii pod umywalkami w kiblach są jakies drzwiczki wizyjne tylko nie wiem po co, żeby ktoś tam mógł schować jakies skarby??

Do tego pisuary znajdują się (chyba bo jeszcze tam nie byłem to pewny nie jestem) przy samych drzwiach wejściowych do kibla. nieco niekomfortowa sytuacja/

Co by tu jeszcze wymyślić....
... to może jeszcze o pisuarach. Szkoda że nie zrobili takich jak w CK Browarze na pół ściany. Bardzo fajnie to wygląda a u nas takie korytka... nie sa aż tak efektowne

I co, zadowolony? :P
:D:D:D

Kordel_Walker 20.07.2010 18:29

SKWK ruszyło z wyborem wzoru na zachodnią http://www.***************/news/show...krzeselek___b_
Wzory wzorami ale pochwalić trzeba inicjatywę i demokratyczne wybory. Wielki plus dla SKWK.
Osobiście "przełknął" bym pięć tych wzorów:
http://i30.tinypic.com/1fuzy8.jpg
http://i26.tinypic.com/os7uc8.jpg
http://i26.tinypic.com/2iw6i5k.jpg
http://i25.tinypic.com/noy8v5.jpg
http://i31.tinypic.com/i4ff2d.jpg
z największym naciskiem na wzór nr1.

e:
To nie halucynki na naszym estadio?:)
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

Gwiaździsty 20.07.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 939383)
^^ Jeśli już wspomniałeś o wnętrzu to na jednym zdjęć z wczorajszej galerii pod umywalkami w kiblach są jakies drzwiczki wizyjne tylko nie wiem po co, żeby ktoś tam mógł schować jakies skarby??

Do tego pisuary znajdują się (chyba bo jeszcze tam nie byłem to pewny nie jestem) przy samych drzwiach wejściowych do kibla. nieco niekomfortowa sytuacja/

Co by tu jeszcze wymyślić....
... to może jeszcze o pisuarach. Szkoda że nie zrobili takich jak w CK Browarze na pół ściany. Bardzo fajnie to wygląda a u nas takie korytka... nie sa aż tak efektowne

I co Gwiaździsty? Zadowolony? :P
:D:D:D

Zapomniałeś dodać, że nie ma bidetów do podmywania. Ich brak w XXI wieku to skandal.

WILU TS 20.07.2010 18:34

Tyle że my wytykamy błędy które są i z którymi 99% się zgodzi,Ty natomiast szukasz dziury w całym oraz prowokujesz

crazykaro 20.07.2010 18:38

A tam bidety jakoś przeżyje :foch:

Ale poza tymi drobnymi szczegółami to wykończenie mi się podoba. Dłuższą refleksję na ten temat napisze po pierwszej wizycie. Nie ma co narzekać zanim się nie sprawdzi

myt 20.07.2010 19:21

Załamka

Prawda jest taka, że nasz stadion to totalna porażka.W każdym elemencie jest coś spartaczone. A na dodatek zamiast jakoś sytuację ratować, to każdy kolejny pomysł jest gwoździem do trumny tego "projektu". Słupy do monitoringu kolejnym tego przykładem. A może zamontować na nich lampy i będzie alejka rowerowa na asfalcie. Architekt wystawił sobie na długie lata wizytówkę swojej niekompetencji. Jakbym był na jego miejscu to bym się ze wstydu spalił. Inni architekci (zwłaszcza fachowcy od stadionów) muszą mieć z niego niezły polew. Szkoda tylko, że naszym Wiślackim kosztem.

Mario Nh 20.07.2010 19:43

Takie głupie pytanie;
Czy murawa będzie już koszona według jednego wzoru? Na czym to w ogóle polega.

WislaFan123 20.07.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 939376)

I wlasnie to jest poje****. W srodku to chyba Allianz nawet tak nie wyglada, malo ktory stadion na swiecie jest chyba tak porzadnie zrobiony w srodku... Ale co z tego skoro z zewntarz jest tragedia? Tak trudno wylozyc stadion podobnymi plytkami z zewnatrz(oczywiscie troche inna odmiana ktora zmiany temperatury i pogody wytrzyma) na tym betonie albo szklem? juz nie wspominajac o calej masie bledow i opznien. A ten monitoring na srodku, az sie chce przyjsc w nocy na stadion i wyrwac w pi***, oczywiscie ze musi byc, no ale zeby, nie wazne ze minimalnym stopniu, troche zaslaniac..

Ktos musi za to beknac...

A z tym oddaniem a wrzesien to plotka - wszystko, doslownie wszystko jest w srodku gotowe, Reymana juz prawie tez.. No chyba ze nie chca dopuscic bo zarcia nie bedzie na stadionie, na zewnatrz juz nie postawia...

1227 20.07.2010 19:47

a tutaj taka ciekawostka. z naszym stadionem jak zawsze problemy :-D:-D:-D

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...AT01/343552469

serek.c2 20.07.2010 19:47

Aprops murawy - mówiło się, że wykonawcą tejże będzie Zielona Architektura. Potem był mowa o firmie austriackiej... Czy ktoś zorientowany może mnie uświadomić jaka w końcu firma odpowiada za wykonanie boiska?

ps. Napisałem maila z pytaniem o stan trawy na naszym stadionie do Zielonej Architektury - cytuję odpowiedź:

"Uprzejmie informuję, ze firma Zielona Architektura nie modernizowała boiska na stadionie Wisła Kraków. Z zadanym pytaniem proszę zwrócić się do Wykonawcy tychże robót."

Fan Wisły 20.07.2010 19:52

Firma Pagro zajmowała się murawą ( samą trawę rozkładała firma austriacka)

crazykaro 20.07.2010 20:11

O III rundzie na naszym stadionie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl