Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

wikink1 23.03.2012 20:11

Odnośnie Paljica do mnie doszła informacja że jeśli zgodzi się na obniżenie zarobków to dostanie dwuletni kontrakt.

kacpaw91 23.03.2012 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1233151)
O kim ty piszesz? O Makuszewskim czy Kupiszu?
(westersyl pisał o Makuszewskim, ty go cytujesz i o Kupiszu)

Obaj (Makuszewski i Kupisz) wg mnie przy tym co mamy w składzie przydaliby się Wiśle.

O Makuszewskim - on jest do wyjęcia za darmo. Ostatnia linijka jest wyrwana nieco i jest o Kupiszu.

A ta informacja o Paljiciu to oby to była tylko plotka. Z dwójki Paljić, Jirsak wolałbym, aby został ten drugi.

tofik 23.03.2012 20:38

Jeśli Makuszewskiemu się kontrakt kończy to jak najbardziej niech przychodzi, Nie ma się co obrażać na polski rynek, czasem kogoś można użytecznego wyłowić i myślę, że Makuszewski kimś takim może być.

A Paljicia i Jirsaka pogonić zdecydowanie, chyba najsłabsi piłkarze obecnie w kadrze Wisły.
Ogólnie z grupy tych którym kończą się kontrakty zostawiłbym Pareikę i zastanowił nad przedłużeniem wypożyczenia Nuneza.
Biton pewnie nie zostanie więc go nie licze, Sobol grał słabo przed kontuzjami, a po kontuzjach lepiej nie będzie. Trzeba konkretnego środkowego pomocnika.

arti 23.03.2012 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1233154)
Odnośnie Paljica do mnie doszła informacja że jeśli zgodzi się na obniżenie zarobków to dostanie dwuletni kontrakt.

Jeśli to prawda co piszesz to bardzo się cieszę.
Może także Łukasz Garguła zostanie u nas na kolejny sezon, mam też nadzieję że uda się zatrzymać w drużynie Tomka Jirsaka - wtedy trzon naszej drużyny, która tak udanie zaprezentowała się w LE zostanie utrzymany.
Obawiam się tylko, że Michael Lamey może chcieć odejść:(

A tak serio to 10 tys zł miesięcznie kontraktu motywacyjnego może byłoby adekwatne do jego klasy sportowej.
A najlepiej kopnąć w d.pę (nie tylko zresztą jego) i szukać innych-dużo lepszych na jego miejsce.

BBudowniczy 23.03.2012 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1233145)
No to Makuszewski juz jest po mln. Eur. tyle w temacie.

Niestety, ale tak.Piłkarz został pozyskany ze nieduże pieniądze z Wigier Suwałki w 2010 r. Był wtedy wyraźnie wyróżniającą się postacią w 2 lidze,a zanim trafił do Jagi miał za soba już testy m.in. w Cracovii. Co ciekawe jeszcze przed runda wiosenną miał być na własną prośbę wypożyczony do Widzewa, gdyż w Jagieloni nie dostawał zbyt wielu szans na grę. A szansy na grę nie dostawał, bo w pomocy musiały sobie pograć takie tuzy jak Cetković, Burkhardt,Seratlić czy nawet obrońca Pejović.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1233145)
Jeśli to prawda co piszesz to bardzo się cieszę.
Może Łukasz Garguła zostanie u nas na kolejny sezon, mam też nadzieję że uda się zatrzymać w drużynie Tomka Jirsaka - wtedy trzon naszej drużyny, która tak udanie zaprezentowała się w LE zostanie utrzymany.

Nieźle mnie nastraszyłeś, zanim przeczytalem resztę Twojej wypowiedzi zacząłem się obawiać o Twój stan psychiczny ;) Ale zapoznawszy się z resztą wypada mi się zgodzić - najlepiej życzyć całej trójeczce (Jirsak, Garguła, Paljic) udanych występów, ale już oby jak najdalej od Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1233145)
A najlepiej kopnąć w d.pę (nie tylko zresztą jego) i szukać innych-dużo lepszych na jego miejsce.

wujekWojtek 23.03.2012 20:58

Ale jeśli ma kontrakt, jak mówią wyżej, do 30 czerwca 2012 to jeśli mu zaproponujemy dobre warunki to jagiellonia może rządać 20 mln ojro a i tak chłopak przejdzie do nas.

Oby tylko działacze nie przespali tego, zanim ktoś inny da mu lepszy kontrakt. Jak np z Lewandowskim było...

Sialalalala 23.03.2012 21:03

fajnie się czyta te nazwiska Makuszewski Cywka Kupisz Pazdan Białkowski itp itd niestety Wisła nie jest atrakcyjna bo nie mają pewnosci, że będa grali czasy sie zmieniły, kasy Polakom też jakiejś zachęcającej nie dadzą jak widac po Małeckim. Jedynie Pazdan Krakus były? kibic Wisły niemiałby wygórowanych wymagan finansowych byle by grać w Wiśle

Boruc 23.03.2012 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1233168)
fajnie się czyta te nazwiska Makuszewski Cywka Kupisz Pazdan Białkowski itp itd niestety Wisła nie jest atrakcyjna bo nie mają pewnosci, że będa grali czasy sie zmieniły, kasy Polakom też jakiejś zachęcającej nie dadzą jak widac po Małeckim. Jedynie Pazdan Krakus były? kibic Wisły niemiałby wygórowanych wymagan finansowych byle by grać w Wiśle

Makuszewski powinien bez problemu dostać lepszy kontrakt u nas niż w Jadze, to pewne. O miejsce w składzie bać się nie powinien, przy takich tuzach jak Kirm, czy Paljic (jeśli zostanie). Bardziej bym się obawiał innych drużyn, które zapewne się nim wkrótce zainteresują - jeśli będzie wśród nich Polonia to będzie ciężko dać mu lepsze warunki niż JW...
Jego przykład (i nie tylko jego) pokazuje, że należy interesować się każdym młodym, wyróżniającym się zawodnikiem z I ligi.

kacpaw91 23.03.2012 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1233168)

Serio Pazdan jest kibicem Wisły?

ChG 23.03.2012 21:38

Serio serio. ;)

kacpaw91 23.03.2012 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1233188)
Serio serio. ;)

Jeżeli grałby jeszcze na poziomie Wisły (choćby 3. stopera, czy 2. defensywnego pomocnika - rezerwowy) to warto byłoby powalczyć. Takich zawodników dla których Wisła znaczy coś więcej potrzebujemy.

Sialalalala 23.03.2012 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1233187)
Serio Pazdan jest kibicem Wisły?

w tym czy to w zeszłym sezonie pare razy na stadionie również go widywano, ma farta bo jest małorozpoznawalny :)

allon 23.03.2012 22:46

Pazdan jest kibicem Wisły
Akurat kumpel z byłej pracy go dobrze zna i chłopak się nigdy nie ukrywał ze swoimi sympatiami klubowymi.

bonawentura 23.03.2012 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boruc (Post 1233175)
Makuszewski powinien bez problemu dostać lepszy kontrakt u nas niż w Jadze, to pewne. O miejsce w składzie bać się nie powinien, przy takich tuzach jak Kirm, czy Paljic (jeśli zostanie). Bardziej bym się obawiał innych drużyn, które zapewne się nim wkrótce zainteresują - jeśli będzie wśród nich Polonia to będzie ciężko dać mu lepsze warunki niż JW...
Jego przykład (i nie tylko jego) pokazuje, że należy interesować się każdym młodym, wyróżniającym się zawodnikiem z I ligi.

Może i JW jest w stanie zapłacić więcej, dać więcej kontraktu, ale wcale to nie oznacza, że Wisła nie będzie dla zawodnika atrakcyjniejsza. Myślę, że nie dla wszystkich wysokość kontraktu wyłącznie jest najważniejsza. Atmosfera w drużynie, klubie, szefowstwo etc. też odgrywają swoją rolę, a JW jaki jest każdy widzi. Można mieć coś do Cupiała, można mieć coś do Bednarza i tak dalej, ale sposób prowadzenia Wisły daje gwarancję, że piłkarz, jeśli tylko jest dobry, pokazuje swoją jakość, to gra.

Osobiście, wolałbym by przyszły sezon był przejściowym, by drużyna kupiła 2-3 dobrych, obiecujących zawodników, przedłużyła kontrakty z niektórymi obecnymi piłkarzami i starała się wypełnić resztę składu rezerwami. Obawiam się, że ten pomysł nie przejdzie. Warto więc przeanalizować "stan posiadania".

Na bramce mamy Pareikę i Jovanicia - tutaj pozycje tych piłkarzy są niepodważalne. Z Pareiko warto przedłużyć kontrakt, bo na to zasługuje. Zatem na pozycji bramkarza nie ma potrzeby wzmocnień.

Na obronie zawodników mamy w miarę przyzwoitą ilość na chwilę obecną. Środek pola jak narazie nie powinien być zmieniany - Jaliens, Chavez, Czekaj i Bunoza to zawodnicy, którzy są solidnymi graczami jak na ligę polską. Wiele w tej części formacji nie powinniśmy zmieniać. Za to po sezonie kończy się kontrakt z Lameyem i Diazem. Z tymi zawodnikami prawdopodobnie się pożegnamy, jako boczni obrońcy pozostaną Jovanovic i Paljic(o ile z tym drugim przedłużą kontrakt), jednak warto byłoby pomyśleć o zakupach na lewą i prawą obronę. Zatem w obronie potrzebujemy 2 bocznych obrońców. Pojawia się pytanie, czy z Młodej Wisły nie można byłoby wypełnić składu jakimś piłkarzem? Myślę, że warto wprowadzać młodych ludzi do pierwszego składu, by tacy piłkarze nam potem nie uciekli. Inaczej samo utrzymywanie zespołu Młodej Wisły jest bez sensu. Myślę, że na gwałt w obronie potrzeba 1 bocznego obrońcy i jest to lewy obrońca, bowiem nie mamy żadnego nominalnego piłkarza na nowy sezon na tę pozycję.

W pomocy środek pola jest do uzupełnienia. R. Sobolewski jest coraz starszy, wątpliwe by jego jakość rosła, należy spodziewać się tendencji spadkowej - pytanie czy warto z nim przedłużać kontrakt - pomimo zasług ostatnio długo leczy kontuzję i chyba nadszedł już czas by powiedzieć pas. Zatem do Wilka w środku pola potrzeba minimum jednego defensywnego pomocnika, bowiem Brud może wchodzić narazie tylko z ławki, pytanie, czy nie jest za późno by taki gracz jako 22-latek mógł się w jakiś sposób bardziej rozwinąć. Z Jirsakiem powinniśmy przedłużyć kontrakt, bo nie mamy innej ewentualności. Jirsak zawsze będzie dobry choćby na rezerwowego. Z Nunezem, jeśli to prawda o kwocie odstępnego, tj. 1 mln euro, prawdopodobnie nie przedłużą kontraktu, chyba że ktoś spuści z ceny, bo to może jest piłkarz z dobrymi warunkami fizycznymi, jest szybki, trudny do zatrzymania, moim zdaniem lepszy jako zawodnik ofensywny, aniżeli piłkarz który ma zadania w defensywie, minimum ktoś pomiędzy defensywnym a ofensywnym pomocnikiem, albo skrzydłowy. Należy jednak spodziewać się nie przedłużania kontraktu z Nunezem, zatem do kupienia w tej formacji mamy teoretycznie 2 piłkarzy - defensywnego pomocnika i drugiego defensywnego bądź kogoś w rodzaju Jirsaka. W środku pola powinniśmy dokonać dwóch solidnych wzmocnień. Moim zdaniem, ale to moje osobiste zdanie, jeśli nie sprzedamy jakiegoś skrzydłowego, to skrzydłowych mamy w miarę dużo - jest Iliev, jest Małecki, jest Kirm. Może tam grać też Melikson, ewentualnie Boguski.

Pojawia się problem w ataku. Tutaj konieczny jest ktoś dla Genkova i musi być to piłkarz klasowy - na takiego zawodnika potrzeba wydać trochę pieniędzy, nie można na takiego oszczędzać. Warto wydać więcej, nawet trochę przepłacić by kogoś przyzwoitego mieć. Z Genkovem bywa różnie. Raz mu coś wyjdzie a raz nie.

Zatem moim zdaniem tych transferów nie potrzeba aż tak dużo, nie ma konieczności robienia jakiejś rewolucji. Zresztą rewolucja nigdy nie wychodziła ludziom na dobre. Przykład? Obecny sezon Wisły - przed sezonem rewolucja w składzie, niektórzy zupełnie niepotrzebnie tudzież przypadkowo się pod Wawelem pojawili.

Zatem mam nadzieję, że żadnych nagłych i niepotrzebnych ruchów personalnych w drużynie nie będzie. 4 transfery to optimum i ciężka praca Probierza nad wprowadzaniem młodych zawodników do pierwszej drużyny powinny razem dać jakiś efekt.

kacpaw91 23.03.2012 23:46

Też mnie ciekawi, czy w MESA jest ktoś kogo warto byłoby ogrywać.

Na obóz pojechali Szewczyk i Uryga.
Kilka razy na ławce znalazł się Stanek.
Do Poznania na mecz PP pojechał Rojewski.

Czy któryś z tych zawodników (pytam tych, którzy śledzą MESA) waszym zdaniem wart byłby wypróbowania w pierwszym zespole?

wujekWojtek 24.03.2012 00:33

Ciężko powiedzieć, bo raz, że MESA nie jest jakimś wielkim wyznacznikiem poziomu piłkarza (vide Rios co walił po czy bramki w meczu), a dwa, że naszym młodym za dobrze tam też nie idzie ;/

KMZ 24.03.2012 08:08

dla mnie Szewczyk jest gotowy na Ekstraklase :) znam dobrze chłopaka , widziałem go w sparingach (Ten Cup w Portugalii) oraz w kilku meczach MESY :) widział bym go ogrywającego sie w ataku z Genkovem :)

Boruc 24.03.2012 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1233218)
Może i JW jest w stanie zapłacić więcej, dać więcej kontraktu, ale wcale to nie oznacza, że Wisła nie będzie dla zawodnika atrakcyjniejsza. Myślę, że nie dla wszystkich wysokość kontraktu wyłącznie jest najważniejsza. Atmosfera w drużynie, klubie, szefowstwo etc. też odgrywają swoją rolę, a JW jaki jest każdy widzi. Można mieć coś do Cupiała, można mieć coś do Bednarza i tak dalej, ale sposób prowadzenia Wisły daje gwarancję, że piłkarz, jeśli tylko jest dobry, pokazuje swoją jakość, to gra.

Osobiście, wolałbym by przyszły sezon był przejściowym, by drużyna kupiła 2-3 dobrych, obiecujących zawodników, przedłużyła kontrakty z niektórymi obecnymi piłkarzami i starała się wypełnić resztę składu rezerwami. Obawiam się, że ten pomysł nie przejdzie. Warto więc przeanalizować "stan posiadania".

Na bramce mamy Pareikę i Jovanicia - tutaj pozycje tych piłkarzy są niepodważalne. Z Pareiko warto przedłużyć kontrakt, bo na to zasługuje. Zatem na pozycji bramkarza nie ma potrzeby wzmocnień.

Na obronie zawodników mamy w miarę przyzwoitą ilość na chwilę obecną. Środek pola jak narazie nie powinien być zmieniany - Jaliens, Chavez, Czekaj i Bunoza to zawodnicy, którzy są solidnymi graczami jak na ligę polską. Wiele w tej części formacji nie powinniśmy zmieniać. Za to po sezonie kończy się kontrakt z Lameyem i Diazem. Z tymi zawodnikami prawdopodobnie się pożegnamy, jako boczni obrońcy pozostaną Jovanovic i Paljic(o ile z tym drugim przedłużą kontrakt), jednak warto byłoby pomyśleć o zakupach na lewą i prawą obronę. Zatem w obronie potrzebujemy 2 bocznych obrońców. Pojawia się pytanie, czy z Młodej Wisły nie można byłoby wypełnić składu jakimś piłkarzem? Myślę, że warto wprowadzać młodych ludzi do pierwszego składu, by tacy piłkarze nam potem nie uciekli. Inaczej samo utrzymywanie zespołu Młodej Wisły jest bez sensu. Myślę, że na gwałt w obronie potrzeba 1 bocznego obrońcy i jest to lewy obrońca, bowiem nie mamy żadnego nominalnego piłkarza na nowy sezon na tę pozycję.

W pomocy środek pola jest do uzupełnienia. R. Sobolewski jest coraz starszy, wątpliwe by jego jakość rosła, należy spodziewać się tendencji spadkowej - pytanie czy warto z nim przedłużać kontrakt - pomimo zasług ostatnio długo leczy kontuzję i chyba nadszedł już czas by powiedzieć pas. Zatem do Wilka w środku pola potrzeba minimum jednego defensywnego pomocnika, bowiem Brud może wchodzić narazie tylko z ławki, pytanie, czy nie jest za późno by taki gracz jako 22-latek mógł się w jakiś sposób bardziej rozwinąć. Z Jirsakiem powinniśmy przedłużyć kontrakt, bo nie mamy innej ewentualności. Jirsak zawsze będzie dobry choćby na rezerwowego. Z Nunezem, jeśli to prawda o kwocie odstępnego, tj. 1 mln euro, prawdopodobnie nie przedłużą kontraktu, chyba że ktoś spuści z ceny, bo to może jest piłkarz z dobrymi warunkami fizycznymi, jest szybki, trudny do zatrzymania, moim zdaniem lepszy jako zawodnik ofensywny, aniżeli piłkarz który ma zadania w defensywie, minimum ktoś pomiędzy defensywnym a ofensywnym pomocnikiem, albo skrzydłowy. Należy jednak spodziewać się nie przedłużania kontraktu z Nunezem, zatem do kupienia w tej formacji mamy teoretycznie 2 piłkarzy - defensywnego pomocnika i drugiego defensywnego bądź kogoś w rodzaju Jirsaka. W środku pola powinniśmy dokonać dwóch solidnych wzmocnień. Moim zdaniem, ale to moje osobiste zdanie, jeśli nie sprzedamy jakiegoś skrzydłowego, to skrzydłowych mamy w miarę dużo - jest Iliev, jest Małecki, jest Kirm. Może tam grać też Melikson, ewentualnie Boguski.

Pojawia się problem w ataku. Tutaj konieczny jest ktoś dla Genkova i musi być to piłkarz klasowy - na takiego zawodnika potrzeba wydać trochę pieniędzy, nie można na takiego oszczędzać. Warto wydać więcej, nawet trochę przepłacić by kogoś przyzwoitego mieć. Z Genkovem bywa różnie. Raz mu coś wyjdzie a raz nie.

Zatem moim zdaniem tych transferów nie potrzeba aż tak dużo, nie ma konieczności robienia jakiejś rewolucji. Zresztą rewolucja nigdy nie wychodziła ludziom na dobre. Przykład? Obecny sezon Wisły - przed sezonem rewolucja w składzie, niektórzy zupełnie niepotrzebnie tudzież przypadkowo się pod Wawelem pojawili.

Zatem mam nadzieję, że żadnych nagłych i niepotrzebnych ruchów personalnych w drużynie nie będzie. 4 transfery to optimum i ciężka praca Probierza nad wprowadzaniem młodych zawodników do pierwszej drużyny powinny razem dać jakiś efekt.

Solidna analiza, ale nie zgadzam się z jednym - że nie potrzebujemy skrzydłowych.
Iliev - dobry zawodnik, ale ze słabą kondycją i ma już swoje lata
Małecki - zostanie, czy odejdzie?
Melikson - j.w
Kirm - rezerwowy
Boguski - po tylu kontuzjach nie wiem jak będzie wyglądał

Moim zdaniem, tak jak już pisałem wcześniej, o Makuszewskiego musimy powalczyć. Jest ku temu wielka okazja!
A jeśli nie Makuszewski, to...Łukasz Madej.
Ponadto - na pozycję prawego obrońcy, również jako wolny transfer Piotr Celeban. Tutaj trzeba walczyć o tego gościa z Norymbergą.
Na atak i środek pola, tu się zgadzam - trzeba wydać trochę gotówki, a przecież będziemy jakąś mieć. Będą wpływy z Europejskich Pucharów + ewentualnie za Meliksona.

ChG 24.03.2012 09:35

Łukasz Madej, może jeszcze Piotr Ćwielong, Tomasz Dawidowski i Sylwester Patejuk? Madej ma 30 lat, ludzie. Makuszewskiego rozumiem, też chętnie widziałbym go w Wiśle, ale Madej? :|

AYALA 24.03.2012 10:02

Lisowski z Korony na lewą obrone bo po sezonie Palijc i Diaz pewnie odejdą.

Takich jak Makuszewski to trzeba szukac w niższych ligach , tak jak go Jaga wyszukała w Wigrach Suwałki.Teraz pewnie kosztuje kilkaset tysięcy € a Boguś już taki chętny do wydawania kasy nie jest

Boruc 24.03.2012 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1233257)
Lisowski z Korony na lewą obrone bo po sezonie Palijc i Diaz pewnie odejdą.

Takich jak Makuszewski to trzeba szukac w niższych ligach , tak jak go Jaga wyszukała w Wigrach Suwałki.Teraz pewnie kosztuje kilkaset tysięcy € a Boguś już taki chętny do wydawania kasy nie jest

Czytanie nie boli. Makuszewski ma kontrakt do 30.06.12

Reser 24.03.2012 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1233248)
dla mnie Szewczyk jest gotowy na Ekstraklase :) znam dobrze chłopaka , widziałem go w sparingach (Ten Cup w Portugalii) oraz w kilku meczach MESY :) widział bym go ogrywającego sie w ataku z Genkovem :)

Zwłaszcza w tym pucharze w Portugalii pokazał się nader obiecująco... zlituj się.

wujekWojtek 24.03.2012 13:08

Szewczyk ma dobre warunki fizyczne, ale nic więcej nie można o nim powiedzieć.

O Makuszewskiego trzeba koniecznie walczyć, zwłaszcza, że nie trzeba płacić odstępnego. Ale trzeba walczyć już teraz. Dobrze mówię, że zawodnik może się umówić z nowym klubem na pół roku przed wygaśnięciem kontraktu?

Do tego Paweł Oleksy i Adrian Błąd z Zawiszy Bydgoszcz, a właściwie z Zagłębia Lubin. Szczególnie ten Oleksy jest ponoć mega utalentowanym lewym obrońcą. Czy mi się wydaje, czy na tej właśnie pozycji mamy największą posuchę?

Tych trzech graczy i fajnie by było zatrzymać Bitona. Jeśli trzymałby taką formę (mówię o 11 bramkach) przez jeszcze jeden sezon to już można chcieć za niego 2mln ojro. No ale to jest raczej nierealne.

Jeszcze w Zagłębiu jest młody (sic! 22lata) Woźniak, całkiem niezły materiał na napastnika ale niewiele jeszcze rozegrał meczy w Eklasie.

Nie jestem pewien ale chyba Wojtkowiakowi się kończy kontrakt i nie chce zgodzić się na obniżkę zarobków. Mimo 28 lat ma spore doświadczenie, też możnaby się nim zainteresować. Szkoda tylko, że z Lecha...

TOMEK 11 24.03.2012 13:27

LO 30.06.2012

http://www.transfermarkt.de/en/reyna...ler_22635.html
http://www.transfermarkt.de/en/david...ler_19045.html
http://www.transfermarkt.de/en/feder...ler_21763.html
http://www.transfermarkt.de/en/badr-...eler_9790.html
http://www.transfermarkt.de/en/migue...ler_14336.html
http://www.transfermarkt.de/en/miche...ler_20797.html
http://www.transfermarkt.de/en/laszl...ler_33622.html
http://www.transfermarkt.de/en/berna...eler_3707.html

kacpaw91 24.03.2012 13:43

Widziałeś ich grę, czy zasugerowałeś się, że są wolni?
Tak samo na tej pozycji wolny jest Gancarczyk, albo Pawelec, a raczej by nie byli (chociaż ciężko mi tutaj o ocenę - mogę się mylić) wzmocnieniem Wisły.

A co do budowy drużyny trzeba interesować się zawodnikami 19-24 letnimi, budować drużynę na lata. W ten sposób, aby w każdym następnym roku można było kogoś sprzedać i kogoś kupić - ciągłość musi być.

vote-for-mikey 24.03.2012 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1233283)
Fajnie by było zatrzymać Bitona. Jeśli trzymałby taką formę (mówię o 11 bramkach) przez jeszcze jeden sezon to już można chcieć za niego 2mln ojro. No ale to jest raczej nierealne.

Biton spoko, ale nie za 1,5 mln, bo to nierealne. Jeszcze gdyby to miał być milion, może dałoby się podjąć temat, ale na tyle ile podobno za niego chcą to nas najzwyczajniej nie stać. Na marginesie - Biton nie ma żadnej asysty. Żadnej. Z zawodników którzy strzelili więcej niż 3 bramki, obok Bitona są tylko Abbott, Oziębała i Vrdoljak...

mihaq 24.03.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1233291)
Na marginesie - Biton nie ma żadnej asysty. Żadnej

Ale sięgając tylko do mojej pamięci, Biton asystował raz albo dwa w meczu z Flotą w Pucharze Polski, oraz w meczu wyjazdowym z Odense w Lidze Europejskiej.

markowywislak 24.03.2012 22:19

Biton nam wygrał mecz w Świnoujściu gdzie strzelił 2 bramki i miał 2 asysty a mecz wygraliśmy 2-4
Biton 0-1
Biton 2-2
Iliev 2-3(Biton asysta)
Małecki 2-4(Biton asysta)

Warte odnotowania są ciepłe słówka Patryka w strone chłopaków od podawania piłek.

TOMEK 11 24.03.2012 22:36

http://www.transfermarkt.de/de/flota...t_1142475.html
http://www.transfermarkt.de/de/wisla...t_1144855.html
http://www.transfermarkt.de/de/odens...t_1146165.html

wujekWojtek 25.03.2012 00:13

No i Pazdanowi kończy się kontrakt a tu Jaga wyciąga po niego rękę.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...l?ticaid=1e269

Ogryzek 25.03.2012 11:06

Słusznie,

Po co nam Pazdan. Pewnie chce takie miliony (jak każdy polski kopacz - przepłacony) że nas na niego nie stać. A że Jagiellonię stać? Nie ważne - Jaga pewnie to finansowy polski MC z podlaskimi szejkami:)

A poważnie - pewnie przedłużymy kontrakt ze stuletnim Sobolewskim i będziemy mieć Polaka w składzie. Ale niestety Sobol jest coraz słabszy i coraz częściej dokuczają mu kontuzje. (Nie jestem zwolennikiem przedłużania kontraktu z Sobolem)
Doceniam zaangażowanie Sobola, ale trzeba nasz zespół przebudować. Mamy stary stetryczały skład, w sporej części na wypożyczeniach. Po co powielać ten model?

Pazdan prochu nie wymyśli, ot taki drugi Wilk do walki w środku pola. Może trochę bardziej uniwersalny bo grywał w środku i na bokach obrony. Bardziej można go do Diaza porównać. Zarobki na pewno nie większe niż Diaz, którego wątpliwe że wykupimy z Belgii.

Po czym pod koniec okienka transferowego będziemy na gwałt szukać następców dla Lameya, Diaza, czy Nuneza (też za drogi dla nas). A Pazdan będzie biegał z Bandrowskim w Jagiellonii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1233529)
podstawowe pytanie:
po co nam Pazdan?

Po to po co Wilk - do walki w środku pola. Jak nie ma Wilka (a Sobol wiecznie kontuzjowany) nie ma kto walczyć. Poza Meliksonami zaawansowanymi technicznie potrzebni też są piłkarze którzy nogi nie odstawią. Takich nam brak w kadrze.

TOMEK 11 25.03.2012 12:35

podstawowe pytanie:
po co nam Pazdan?

pawkas1992 25.03.2012 12:45

szkoda że młody Kosecki jest wychowankiem Legii :) bo gdyby nie był to widziałbym go u nas :)

Matijas 25.03.2012 13:15

Pazdan to nasz człowiek, kibic Wisły.

kacpaw91 25.03.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1233533)
szkoda że młody Kosecki jest wychowankiem Legii :) bo gdyby nie był to widziałbym go u nas :)

Nie jest tak samo jak Wolski i Żyro. Ale reszta się zgadza, że nie ma szans na grę u nas.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13135

W Lidze+ chwalili naszego byłego piłkarza Mariusza Magierę. Rok temu był do wyjęcia za darmo, a nie prezentował się gorzej od Paljicia.

KrajanTSW 25.03.2012 13:28

Ja bym najchętniej widział w Wiśle Makuszewskiego oraz Koseckiego, ale Legia...

tomasz_19 25.03.2012 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matijas (Post 1233541)
Pazdan to nasz człowiek, kibic Wisły.

spełnia wszystkie kryteria, oprócz umiejętności do gry w takim zespole jak Wisła... za dużo u nas przypadkowych zawodników.

ChG 25.03.2012 17:34

Prawie wszyscy do wy.......enia i trzeba budować drużynę od nowa, mam nadzieję, że na Polakach, którzy wiedzą co to Wisła i o co gra, a nie na takich zawodnikach, dla których jeden w....... w tą czy w tą niczego nie zmienia.

KMZ 25.03.2012 18:16

Bo dzisiejszym meczu z tej drużyny widzę na przyszły sezon tylko : Wilka , Pareike i Małeckiego ...

może

Czekaja
Sobola (jak dojdzie do formy)
Melikson ( jak złapie forme)
Genkov (walczak z przodu może sie przydać)

nikogo kur** więcej !

OUT !

wiśnia 25.03.2012 18:19

Najlepszy Pareiko, kontrakt mu sie konczy, ale Bednarz ma czas.... nie wiem na co przeciez kazdy wie ze lepszego bramkarza nie sprowadzi.
Druga sprawa jak to jest, Ruch ma 4 napastników,my 2 do tego Biton nie nasz....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl