![]() |
Jak wyślą przelew w piątek to chyba zaksięgują dopiero po świętach? :D
|
Trzeba wysłać KOCURA jutro pod stadion
|
|
1 Załącznik(ów)
Ale po co wysyłać maile, jak można kupić przez Facebooka ?? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Odpowiedz sobie na to pytanie i znajdziesz odpowiedź na swoje rozterki ;) Póki co nawija nam się makaron na uszy różnymi Ligami mistrzów budżetami z kosmosu 5 transferami akademiami i współpracą z M.City... A jeszcze dzień dobry nie powiedzieli, konferencji nie było, zarządu nie sformowali a kasy do tej pory nikt nie widział. Każdy zdrowy na umyśle wie, że należy do tych informacji podchodzić z 90% rezerwą i lepiej sie miło zaskoczyć niż wiadomo co. Natomiast jak mi ktoś opowiada jakie to złoto będzie na klamkach od kibli na sektorze E to od razu mnie się lamka zapala w głowie, że bajkopisarz hochsztapler i inny oszust. Po Akcji z Citką i Meresiem nic mnie nie zdziwi już. |
|
Cytat:
|
@Awe
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Piotr Wołosik:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
dokladnie,tak naprawde pozostaje czekac na konferencje ,prezentacje panow,zobaczymy co mówią ,jak mówią i potem bedziemy oceniac bo gogle,twitery,i youtuby i innych informatorow to mozna sobie wsadzic w 4 litery. |
Cała ta kolekcja gości jest podejrzana jak nic. To tak jakby ten Pietrowski spotkał się z Wanną Ly i się nawzajem bajtlowali. Jeden jakiś no-name agent nagadał drugiemu że kiedyś to tam nawet Messi był w jego stajni; Wanną natomiast bredzi że ma udziały w samym Man City (plus 9 innych klubów). Jeden uwierzył drugiemu, drugi pierwszemu, i wyruszyli kupić sobie klub, a to że z kasą cienko to znaleźli trzeciego który wyłudzi lub na lewo pożyczy kasę plus dorzuci euro za sam klub, i tak mamy szweda i jego spółki od finansów. Z tego co pamiętam to jak ten watek z NCP miesiąc temu się pojawił to była mowa że NPC oferują także zorganizowanie pożyczki obligacyjnej w kwocie 10 milionów.
|
|
Mogli dodać jeszcze, że w przypadku braku wpłaty 12mln zł nie tylko kontrakt traci na ważności ale też muszą zapłacić odszkodowanie za czas poświęcony im a nie innym podmiotom. Dla tego co chce zapłacić to nie jest problem
|
Cytat:
|
Cytat:
Zależy czy to sklep z drogimi czy tanimi cygarami :rotfl: Co tu się odpieprza to głowa mała :haha: |
Jest wiele nie jasności w całym przedsięwzięciu ale na pierwszy plan jak dla mnie wysuwa się to cale Noble z szwedem u steru. Jeżeli tego Ly Vanna można z dużą dozą sceptycyzmu uznać za człowieka posiadającego jakiś majątek tak ten szwed do tej spółki pasuje jak kwiatek do kożucha. Wg mnie są dwie możliwe sytuacje czemu Noble ma 40 % akcji: albo stoi ktoś za ta firma z kasa i nie chce się ujawniać albo kolesie znaleźli łosia w osobie Ly Wanna i chcą go na kasę wyj...
Pytanie jest dlaczego cały ten Ly Van skumał się z Noble? |
Cytat:
Ale nie, dziennikarze, eksperci, kibice, byli piłkarze tworzą jakaś alternatywna rzeczywistosc udajac, ze spoko, nic sie nie stało. Lech gra na licencji Amici? Nie no, to Lech jest. 7 mistrzostw, wielka historia i mecze z Wisla czy Legia. Swietnie to ostatnio Borek w programie Pola przedstawil jesli juz mowimy konkretnie o przykladzie "Lecha". Ale to samo tyczy sie Katowic, Łodzi, Warszawy i całej reszty miejsc gdzie kluby upadaja, ale.... tak naprawde to nie upadaja, bo teraz to niby sa te same kluby. W takim razie nie wiem, czy jest drugi tak dochodowy biznes jak prowadzenie klubu piłkarskiego w Polsce. Najlepiej jakis kupić, zadłużyć na 100mln, kase wyprowadzić i zniknąc. Klub upadnie ale juz po pol roku ten sam, z ta sama historią bedzie grał od nowa bez długów kilka klas nizej. Parodia. |
|
Tu jest wywiad z panem Pietrowskim
Cytat:
|
Wszędzie te same formułki jakby kopiuj wklej. Każdy portal ma z nim wywiad i wszędzie pojawiają się te same sformułowania.
|
Jakieś inne ruchy?
Niebawem odbędzie się spotkanie z prezydentem miasta, ponieważ inwestor z Kambodży ma pewną wizję. Swoim pomysłem chce podzielić się z prezydentem. Dokładnie nie mogę powiedzieć o co chodzi, ale będzie to bardzo interesująca propozycja dla miasta. :) |
Siedziba firmy Szweda nie ma żadnego znaczenia. W UK to dosyć powszechny sposób rejestrowania firm.
Przykładowo, to poniżej jest siedzibą dotowanego przez ministerstwo spraw zagranicznych UK Instytutu Dyplomacji. |
Cytat:
|
Pietrowski tyle już mówi, ze weryfikacja tak naprawdę tego wszystkiego nie powinna być trudna dla pismaków.
Druga sprawa, że dla mnie osobiście dużo bardziej podejrzanie wygląda to cale Noble Capital Partners LTD niż Kambodża, bo o ile pan Ly Vanna faktycznie jest chociaż na zdjęciach z preziem Genoi (niby o niczym nie świadczy ale zawsze coś) to ci drudzy to jakieś wydmuszki. Być może jedynie przylepili się z tym całym Pietrowskim do cycka bogacza żeby im coś czasem skapnęło? Druga opcja to, że to jednak nadal są słupy i ten 45% pakiet akcji pójdzie do kogoś innego (taka wersja krążyła pocztą pantoflową). Do kogoś kto robił interesy z panem z Kambodży. Wszyscy zignorowali też to co napisałem wcześniej. Piłkarze, sztab oraz stara gwardia, która jest poza klubem (Kłos, Baszczu) bardzo mocno naciskała lub reklamowała właśnie tę opcje. Z tego co wiem nawet bardziej niż polskich biznesmenów. Co każe się zastanawiać nad tym czy są aż tak bardzo naiwni czy może wiedzą coś więcej? Jeśli dodamy do tego, nagły powrót aktywności zbymaka (w jakim okresie miał najlepsze info, co?;)) oraz info które sprzedawał Ernest Kasia (co by nie mówić zgodziło się przynajmniej z zapowiedziami Pietrowskiego), że w tym wszystkim maczał palce także BC (co może tłumaczyć zachowanie sztabu, zawodników oraz starej gwardii) to możemy snuć jeszcze bardziej dalekosiężne teorie. Więc... kto pierwszy? ;) |
Snow - a ze to nie pierwsze w ostatnim czasie podejscie BC z tylnej kanapy....
to pozostaje i tak nam czekac do piatku :) |
Jak wszyscy obserwuje temat od wielu dni i czekam co przyniesie los . Jednak jak widze tą huśtawkę i popadanie ze skrajności w skrajność to śmiać mi się chce , chociaż w sumie to nie śmieszne a raczej smutne .
Nowy właściciel jaki jest to się dopiero okażę ale co my mamy do stracenia ? Nic. Gdyby do transakcji nie doszło to wiadomo bankrutujemy i zaczynamy od IV ligi . Ale na szczęście doszło i mamy nowego właściciela . Moim zdaniem nawet zakładając te Wasze czarne scenariusze to co może nas złego spotkać ? Nic . Oczywiście oprócz tego co i tak nam groziło . Natomiast do zyskania mamy wiele bo dalsze istnienie Wisły ! Nijak nie mogę się dopatrzeć co mieliby zyskać nowi właściciele gdyby mieli okazać się oszustami co im się już zarzuca .Wisła SA nie ma majątku , nie ma terenów , nie ma nieruchomości , nie ma nawet stadionu . Jedyną trwałą wartością są karty zawodnicze .Ale umówmy się nie mamy w składzie tuzów na kilka baniek euro . Podejrzewam , że nawet gdybyśmy sprzedali ich wszystkich to nie są warci kwoty pierwszego przelewu , który nowy właściciel musi zrobić żeby się nim stać do końca . Po przejściach z ostatnich lat też staram się ostrożnie podchodzić do tematu ale naprawdę nie jestem w stanie dopatrzeć się zagrożenia większego niż groziło nam jeszcze do wczoraj . Nie mówię , że wierzę w te 130 mln i wielkie plany .W to uwierzę jak zobaczę ale tez zarzucanie nowemu właścicielowi że jest oszustem , że to mafia i bóg wie co jeszcze to chyba lekka przesada i nie świadczy dobrze o nas jako kibicach . I tak sobie myślę , że gdyby nowy właściciel wszedł na to forum to mógłby sobie pomyśleć , że nieźle się wpakował . Ludzie weźcie sobie na wstrzymanie ! Nie mamy nic do stracenia a możemy tylko zyskać . |
Cytat:
To jest też ciekawe o tyle że @KiewiczKrz też pisał, że Cupiał o Wiśle nie zapomniał. Ja w odróżnieniu od wszystkich snujących tu jakieś katastroficzne teorie uważam, że będzie dobrze i mam przeczucie, że kasa na koncie piłkarzy będzie już do piątku |
Cytat:
Wlasnie o tym pomyślałem ze za tymi ludzmi ktos stoi,bo oni sami watpie zeby dysponowali kwotami jakich Wisla potrzebuje.czyli słupy. Przeciez tu na samo dzien dobry potrzeba 12 mln zl, byle gołodupce tyle nie mają.A gdzie dalej...A ukraść z Wisly nawet nie ma co.dalej nie widze zadnego powodu dla ktorego ktos bez kasy mialby pakować sie do Wisly. czyli prześwietlamy nie tych gosci ktorych trzeba,byc może.A i tak nic do stracenia nie mamy. |
Nie mam zielonego pojęcia jak będzie, ale realnie oceniając mamy teraz do wyboru upadłość i IV ligę pod egidą TS od nowego sezonu przy niespłaceniu zobowiązań licencyjnych oraz w inwestorskim wariancie pesymistycznym upadłość i IV ligę pod egidą TS sezon później przy spłaceniu obecnych zobowiązań licencyjnych lub szybki powrót do wersji pierwszej. Z samego porównania dwóch najgorszych wariantów wypada, że warto zaczekać. Gorzej nie będzie.
|
Czyli co - BC wysłał słupy, by kupiły mu 40% i załatwił gościa z Kambodży, by wziął większość 60% i ładował w nas hajs? Do tego zmierzacie czy to już jakieś wasze chore heheszki? :P
|
Wy już taką pokraczną logikę stosowaliście kiedy pojawiły się tutaj wiadomix(że to musi być słup)... Żaden poważny podmiot nie bierze za słupa ludzi o dziwnej i nieznanej reputacji. To są mniejsze podmioty, ale o uznanej renomie.
|
chyba nie czytacie co sie tu pisze
jak ci dziwni panowie moga sie na lewo wzbogacic jest bardzo proste: znalezli sobie jelenia którego będą doić , prosciej tego nie można ująć no i powiedzmy sobie szczerze - to dla nas optymistyczny scenariusz pesymistyczny , to że całe towarzystwó łącznie z wanną łazienkową to gołodupce i przekrętasy |
Czytam i oczom nie wierzę ledwie co klub został sprzedany,a nowi właściciele zmieszani z błotem. przecież nikt wam nie broni kupować klubu
|
o dawno Ciebie nie było :D
|
mieszani z błotem? raczej słusznie jest zwracana uwaga, że to totalne anonimy o których nic nie wiadomo poza tym, że ten cały Mats i Pietrowski wyglądaja na niezłych gagatków(działalność Hartlinga w spółkach widmo z minimalnym wkładem i czwartoligowy agent Pietrowski który wszystkich zna ale jego nikt :D )
i w końcu nie wiadomo nic o samym Panu/Pani(wszak w niektórych miejscach widnieje jako "Madame" Vannie Ly) ale i tak nic gorszego nas nie spotka, co najwyżej wpłacą 12 milionów, przejmą klub a potem w jakichś bankach w krajach trzeciego świata wezmą na klub kredyty na miliony euro i znikną czyli i tak wylądujemy w 4 lidze |
"Ma m.in. udziały w Manchesterze City i już mogę zdradzić, że jest taki plan, żeby Wisła nawiązała współpracę z tym klubem.
â Dobrze, że poruszył Pan ten temat, bo w rozmowie z âPrzeglądem Sportowymâ stwierdzi Pan, że Vanna Ly działa pod parasolem City Football Group, tymczasem podział udziałów w tej grupie jest jasny. 87 procent należy do Abu Dhabi United Group, a 13 do China Media Capital. Gdzie zatem tutaj jest miejsce Vanna Ly? â Już wyjaśniam. Współpracuje on z Abu Dhabi United Group i poprzez te powiązania ma udziały właśnie w klubie z Manchesteru." Jezu, ale debil z tego gościa xD Wg. niego jak Vanna Ly współpracuje z Abu to JUŻ ma udziały w M City, a jak sam debil raz zamienił dwa zdania z Bońkiem i zrobił sobie z nim fotkę na pamiątkę to JUŻ jedli razem obiad. No i kiedyś próbował zaproponować Matusiakowi klub niemieckie, więc JUŻ był agentem Matusiaka. To pokazuje, że debil kieruje się debilną, a co ważne POKRĘTNĄ logiką, by wszystko wyolbrzymiać. Więc na wszystko co powie patrzcie przez OGROMNY filtr i pomniejszajcie kilkukrotnie tego znaczenie. Stosując ten filtr to Vanna Ly zainwestuje, ale nie 130, a 13 milionów w skali roku albo i nic ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl