![]() |
Cytat:
niemniej Jarek pochwalił się na X że dobry bajerant może nas wydoić nawet na 17,5 tysiąca euro miesięcznie, dlatego z kasą wcale nie musi być tak źle, prawda? |
Cytat:
|
Cytat:
|
17,5 tysiąca euro netto czy brutto?
Jest to moim zdaniem kasa totalnie niewspółmierna do poziomu sportowego, prezentowanego przez kopaczy I ligi. Chętnie poznałbym medianę zarobków piłkarzy pierwszej drużyny za sezon 23/24, ale nie tą z audytów, tylko taką full, z bonusami za występy/bramki/asysty etc. |
Cytat:
|
Jak celujemy, w co my celujemy? Dobrze widzę że za Sobczaka przyszedł gościu co strzela 2-3 razy mniej niż Sobczak i jeszcze przyszedł młody zdolny z II ligi? Coś mnie ominęło czy jeszcze ktoś doszedł? No i nasze gwiazdy z wypożyczen ale niech mi ktoś przypomni czy w Wiśle sprawdził się kiedyś zawodnik, który był za słaby, wrócił z wypożyczenia i coś grał u nas? Tylko nie piszcie o Boguskim :D
|
Cytat:
bo nikt o ataku nie przyszedł za tego z Arki a Chełmecki prawdopodobnie znowu pójdzie na wypo do SSW ps. baj de łej: Niewiadomski z wozu koniom lżej. Nie przedłużyli go w rezerwach. |
AA sorki, coś mi się spojrzało, że ten Mikulec to na atak. To przepraszam pana Mikulca bo prawilny obrońca, bramkostrzelny.
No tak czy siak wzmocnienia dojebane, same mocne nazwiska i dużo, dużo. |
Cytat:
Ilu polskich zawodników w minionym sezonie w lidze zagrało choć jeden mecz z równym zaangażowaniem jak oni? |
Cytat:
Oby klub miał kogoś nagranego, ale dopóko kontrakt nie podpisany... Dobrze że ktoś pomyślał i przyoszczędziliśmy na leszczu. Odejście Niewiadomskiego też na plus. Potrzebujemy wzmocnień, a nie szrotu na ilość. |
Bierzemy to, na co nas stać podzielone przez naszą nieznajomość rynku. Nad czym tu się rozwodzić.
|
Cytat:
podpisany 20.08 debiut 26.08 Carbo podpisany 3.08 debiut 27.08 Jak kadra będzie skompletowana do końca lipca, to będzie można mówić o dobrym wyniku. Tak wiem, byłoby fajnie wcześniej, ale to niestety kosztuje. A Sapały to w ogóle nie chce mi się komentować. Chłop w rundzie przed przyjściem do nas zagrał, uwaga 34 minuty z Astaną w rewanżu gdzie sprawa po pierwszym meczu byłą już wyjaśniona 6 w superpucharze 53 w ligowym ze Stalą W całym wcześniejszym sezonie miał 397 z czego połowę w dwóch meczach PP. W ESA tylko ogryzki. Przez cały rok Papszun nie dał mu w lidze pełnych 90 minut. Dla porównania nawet wiecznie połamany Junca miał u nas w zakończonym sezonie +1000 minut. Przez półtora roku w Rakowie nie miał nawet 500 minut na boisku i my takiemu chłopu daliśmy 2,5 roczny kontrakt. Nawet jeśli w klubie był wtedy wyjątkowy chlew - rozjebanie pionu sportowego przez Wuje, właścicielskie ruchawki, przyjście Kiko. To jest to niepojęte. |
A zimą kogo braliśmy? Gruby Omrani, gwiazda Bregu i jeszcze chcieli murzyna z Ghany połamanego wciskać i już Zaskroniec wiwatował na X że gościu jest na miarę Igbekeme.
To okienko z kolei to powrót do sprawdzonych sposób czyli stawiamy na młodzież. Póki co w sumie nikogo nie ściągnęliśmy bo nie wiem czy to mąka być nazwiska na ławkę czy pierwszy skład... Taka jest polityka Zaskrońca. Chuja robi bo chuja rozumie i chuja się zna. |
ależ cię bolą ci Hiszanie :help::haha::haha::haha:
masz żonę stamtąd która cię opierdala jak nie bronisz ich "honoru" ??:haha::haha::haha: Goku to pierwszy leser Villar kolejny Eneko podający piłkę rywalowi bo "ma braki koncentracji" wynikające z olewactwa i ignorowania przeciwnika Junca, który zagrał jeden dobry mecz w ubiegłym sezonie a z innych nacji sprzed kilku sezonów Savić pierwszy leser Bregu czy innych Omranich nie wspomnę |
Panowie, nie kłóćmy się.
Najważniejsze jest to, iż corupcjovia zakontraktowała Burka:p Czyli mamy tam swojego człowieka... No może nie człowieka:P |
Cytat:
1. Stawianie cech wolicjonalnych ponad wszystko i tłumaczenie nimi rzeczywistości. Aka filozofia "walczyć, biegać i się starać, a jak nie to wypierdalać". Bo piłka nożna to sport walki. Wystarczy bardzo chcieć. 2. Przekonanie, że o tychże parametrach wolicjonalnych decyduje paszport albo pochodzenie, a nie indywidualne cechy człowieka. 3. Ignorowanie przytłaczających faktów, które przeczyły powyższym w nawet niezbyt odległej przyszłości. Tymczasem nasi najlepsi zawodnicy w ostatnich latach to byli głównie Hiszpanie. Nie dlatego, że hiszpański paszport jest magiczny tylko po prostu ich system szkolenia produkuje rzędy wielkości więcej dobrze wyszkolonych piłkarzy na odpowiednim poziomie. Dlatego Hiszpanie sprowadzani zdawałoby się znikąd w polskich ligach często zostają gwiazdami od strzała i są nieproporcjonalnie reprezentowani we wszelkich pozytywnych statystykach i klasyfikacjach. To są fakty. Faktem jest również to, że polskich zawodników na odpowiednim poziomie jest bardzo mało. Przez to ich cena jest zazwyczaj zupełnie nieproporcjonalna do umiejętności. Rodzimi piłkarze na jakich nas stać zazwyczaj nas zawodzili i się nie sprawdzali, bo po prostu cudów nie ma. To samo się tyczy wychowanków. Nic specjalnego w nich nie ma, jeśli nie prezentują odpowiedniego poziomu wyszkolenia. Dodam również, że nigdy nie zaobserwowałem u rodzimych piłkarzy wybitnych cech wolicjonalnych, poświęcenia, honoru i innych górnolotnych wartości. Zauważyłem natomiast u tych co lepszych dużą chęć wy.......enia z klubu przy pierwszej lepszej okazji (bo jak napisałem w pierwszym zdaniu takich piłkarzy jest mało i są w cenie, również za granicą). |
Carbo kontuzja, czyli witamy Sapałe jako podstawowego DEF POM w naszej drużynie <oklaski>
|
Ej ale przecież Gogół to też jest DEF POM. Zawodnik, który wchodząc z ławki dawał więcej konkretów niż cała reszta środkowych pomocników razem wzięta. Tak wiem, wszystkie górne piłki w środku przegrane w duecie z Dudą. Ale lepsze to niż Sapała chyba.
|
tak tak oszywiście
Junca, Benito, Villar w poprzednim sezonie top topów z topów hiszpańskich pastwisk Segunda B:alleluja: |
Cytat:
|
Cytat:
Jest oczywistym, że Hiszpanie z niższych lig będą mieć swoje wady. Jedną z nich może być chimeryczność. Wciąż statystycznie to są zawodnicy, których transfer ma znacznie większe szanse powodzenia i dania czegoś pozytywnego drużynie, niż piłkarz typowo "polskoligowy". Takie są fakty. |
to nie jest kwestia pomijania tylko wskazania zakochanym w paszportach naszych grajków tych z nich którzy byli beznadziejni
i poza skasowaniem Wisły na gruby szmal nic lub prawie nic nie wnieśli drogą donikąd jest ściąganie wszystkiego jak leci tylko dlatego że ma hiszpański paszport a przecież poza Llonchem, Imazem, Fernandezem, Rodado, Carlitosem, Gonzalezem i częściowo Carbo cały zaciąg hiszpanski to szrot z Segunda Division B Nie mam nic przeciwko obcokrajowcom w składzie ale jako uzupełnienie go a nie jako 9 na 11 ps. no może jeszcze Velez się broni |
Ale my nie ściągaliśmy kogo popadnie tylko mieliśmy dobre rozeznanie w tamtym rynku ze względu na osobę Ramireza. I szanse powodzenia tych transferów wg mnie były znacznie wyższe, niż za przeproszeniem grzebanie po śmietnikach w krajowych rozgrywkach. Wg mnie nie wymieniłeś wszystkich zawodników, których można uznać za udane transfery.
Uważam, że w składzie powinni grać najlepsi możliwi zawodnicy jakich jesteśmy w stanie pozyskać. Paszport mnie nie interesuje. Hiszpania jest popularnym kierunkiem, bo po prostu jako rynek ma wysoką podaż, korzystny stosunek jakości do ceny oraz wysokie szanse powodzenia transferu. Próbowanie sprowadzania na siłę Polaków, jeśli ma to miejsce, znacząco nam zaszkodzi. |
Cytat:
Cytat:
|
Podtrzymuje to co wtedy napisałem. Jak widać zdania nie zmieniłem.
Napiszę także jeszcze raz, że ta Hiszpańska, niezbalansowana Wisła najlepiej grała z Sobolewskim jako trenerem i jego odejście wg mnie pogrzebało nasze szanse na awans. Napiszę także, że jeśli chcemy grać w bardziej zbalansowany sposób, z solidną defensywą to potrzebujemy albo lepszych środkowych obrońców i defensywnych pomocników, albo potrzebujemy ich więcej, żeby móc wystawić ich więcej w składzie kosztem zawodników ofensywnych. Póki co takich ruchów transferowych u nas nie widzę. Pozostaje chyba (naiwna?) wiara w to, że nasz blok defensywny skorzysta z faktu gry obok siebie przez dłuższy okres czasu i kolektywnie zagra świetny sezon... |
żartujesz chyba
Ramierez i rozeznanie :haha::haha::haha: chyba w kopaczach z Segunda Division B nikt nawet z La liga 2 go nie wziął na skauta a ty tu piszesz o jakimś jego rozeznaniu taki jest znany i mega profesjonalny :haha::haha::haha: |
Tak, dokładnie o takich kopaczy chodzi. Dokładnie stamtąd jest Angel Rodado.
|
gościu
z ludzi z Segunda Division B wypala co 4 lub co piąty gmeramy w gównie i przepalamy hajs tyle w temacie:alleluja: |
Moskal dla lovekrakow.pl Wydaje się, że jesteśmy blisko porozumienia z jakimś zawodnikiem, a nagle okazuje się, że trafia do innego klubu. Dopóki nie podpiszemy dokumentów, to nie ma co ogłaszać nowych ludzi lub tego, z kim rozmawiamy
To chyba przypadek tego hiszpańskiego Kameruńczyka, ale nie wróży to dobrze |
Jesteśmy 10 zespołem 1 ligi polskiej z zeszłego sezonu..
Tabunu gwiazd płynących do nas to nie ma co się spodziewać |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl