Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

spirit 12.05.2011 21:14

Zawodnik Jagiellonii Białystok Thiago Cionek , który w meczu 26. kolejki Ekstraklasy Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok otrzymał samoistną czerwoną kartkę za brutalny faul na przeciwniku został zdyskwalifikowany na sześć meczów Ekstraklasy. Dodatkowo nałożono na niego karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych.

Ekstraklasa SA

Dorzucić jeszcze karzący palec wiadomo kogo i niech wypierdala.

emj10 12.05.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1091282)
ale jeśli Legia w wyjściowej "11" ma 4 dobrych (Kucharczyk

No to się popisałeś. Widać ile meczy Legii widziałeś w tym sezonie. Nie chcę być czarnowidzem, ale dla mnie idzie on śladami Rybusa. Charakterny chłopak, ale podstawy rzemiosła piłkarskiego leżą i kwiczą.

rozarian 12.05.2011 21:26

Akurat wiele z tych 22 krajów,w których będzie można zobaczyć poniedziałkowe mecze ligi polskiej,to potencjalne miejsce łowów dla dyr.sportowych naszych klubów.Uważam,że to świetna wiadomość,więc proszę o nie stękanie w tym temacie.Gorszą wiadomością jest to,że te mecze to ma być tzw.czwarty sort,a tu wypadałoby się suto zaprezentować,jak nie przymierzając Pawlak z Kargulem przed wyprawą do Ameryki.Zastaw się,a postaw się!Tak wiec,najlepsze kluby i najlepsze stadiony tylko w poniedzialek,a Europa...na razie srodkowo-balkanska u naszych stop.

ToTylkoJa 12.05.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1091291)
No to się popisałeś. Widać ile meczy Legii widziałeś w tym sezonie. Nie chcę być czarnowidzem, ale dla mnie idzie on śladami Rybusa. Charakterny chłopak, ale podstawy rzemiosła piłkarskiego leżą i kwiczą.

Spieprzył sytuację i zaczęła się nagonka na Kucharczyka. Opanujcie się co niektórzy.

Kucharczyk- jeden z najlepszych piłkarzy Legii w tym sezonie i jedno czy dwa pudła tego nie zmienią. Oglądałem każdy mecz Legii i nie raz Kucharczyk był na placu najlepszy, a jak wchodził z ławki to odwracał losy spotkania lub wprowadzał ożywienie.

emj10 12.05.2011 22:18

Spierać się nie będę. Dla mnie balonik z nazwiskiem Kucharczyk był mocno pompowany i uszło z niego powietrze. Mamy jeszcze 4 kolejki i będzie można więcej na jego temat powiedzieć.

Oczywiście nie czepiam się ostatniej setki, a całokształtu gry w tym sezonie.

0 22 12.05.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1091142)
Vrdoljak to jeszcze nic, bo to taki piłkarz jak Vuković, walczak i tyle.

Niemniej jednak lepiej zapowiadał się Hubnik, który miał dobre wejście i nic poza tym. Zgasł całkowicie, wpasował się w zespół. A coniektóre płaczki już zdążyły płakać, że Stan to mógł takiego Hubnika sprowadzić a nie Genkova, co bramek nie strzela. Wszystko się wyprostowało jak należy.

1. Vrdoljak posiada zdecydowanie większe umiejętności czystko piłkarskie od Vukovicia, w połączeniu z podobną ambicją. Zacny piłkarz, dawno Legia takiego nie miała.
2. Hubnik po dobrym starcie złapał kontuzje i potem albo grał z lekką kontuzją albo ogony. Poczekamy z oceną do przyszłego sezonu.

radek2323 12.05.2011 22:53

Vrdoljak to by mi pasowal do klepy z Melinksonem :) w Legii niema zabardzo z kim grac ;)

mistico 13.05.2011 00:54

choćby nie wiem jak słaba była Legia, to jestem pewny że z Jagiellonią wygra, a to da nam mistrza, bo mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich. to może być najdziwniejsza kolejka jaką pamiętam - Wisła zdobywa mistrza, Cracovia spada, Legia daje mistrza Wiśle swoim zwycięstwem :)

twardybidon 13.05.2011 01:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1091424)
choćby nie wiem jak słaba była Legia, to jestem pewny że z Jagiellonią wygra, a to da nam mistrza, bo mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich. to może być najdziwniejsza kolejka jaką pamiętam - Wisła zdobywa mistrza, Cracovia spada, Legia daje mistrza Wiśle swoim zwycięstwem :)

Nie da, bo Legia wówczas będzie miała 42 punkty i będzie mogła matematycznie jeszcze Wisłę wyprzedzić.

harthausen 13.05.2011 04:36

To żaden kłopot, wtedy mistrz przybity nie z Cracovią tylko na Łazienkowskiej.
Też dobrze smakuje :)

northrop 13.05.2011 05:01

^Jednym slowem, zakladasz, ze Wisla przegra derby?

Antystenes 13.05.2011 05:10

Na gola tygodnia nominowane są trzy bramki z najlepszej ligi świata:-D

http://www.imscouting.com/global-new...-video-/13429/

szczepek19 13.05.2011 05:27

masz na myśli naszą kopaną ligę ? :D haha ale swoją drogą miłe widzieć gola Sivakova wśród np Hazarda ;)

mitmichael 13.05.2011 06:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 1091432)
To żaden kłopot, wtedy mistrz przybity nie z Cracovią tylko na Łazienkowskiej.
Też dobrze smakuje :)

Ale po co czekac do nastepnego meczu, roznie potem moga sie kolejki ułozyc. Jezeli jest okazja do zapewnienia sobie Mistrzostwa wczesniej trzeba najblizszy mecz wygrac.

AYALA 13.05.2011 08:07

Olisadebe chce wrócic do Polski
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Zbychu 13.05.2011 11:10

Coś czuje że im bliżej euro coraz więcej olisadebów,Rogerów i tym podobnych będzie chciało wracać.

Sartre 13.05.2011 11:17

Cytat:

Vrdoljak to by mi pasowal do klepy z Melinksonem :) w Legii niema zabardzo z kim grac ;)
Heh... środek Vrdoljak, Melikson, Traore - i można grać w europejskich pucharach.

A też tak przy okazji zagadka: który z powyższych panów jest Polakiem i jak to się ma do prawdy objawionej Mędrców Polskiej Piłki Nożnej, że obcokrajowcy zaniżają poziom ligi?

Cytat:

Olisadebe chce wrócic do Polski
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
"Jedyne testy jakie mnie interesują, to testy medyczne" - mówi 33-letni piłkarz, który nie grał w swoim chińskim klubie przez pół roku.

tofik 13.05.2011 11:42

Cytat:

"Jedyne testy jakie mnie interesują, to testy medyczne" - mówi 33-letni piłkarz, który nie grał w swoim chińskim klubie przez pół roku.
Grubo :) Facet do 40tki dobija ( w ten jego wiek z paszportu, przynajmniej ja, nie wierzę), ledwo biegał jeszcze jak grał w lidze chińskiej. A teraz po pół roku przerwy to musi być dopiero dramat.

sandomingo 13.05.2011 11:57

Tak się zastanawiam, kto w tej chwili TAK NAPRAWDĘ walczy o puchary?
Bo to są koszty, dojazdy, a pierwszej rundy eliminacji i meczy z Azerbejdżanu żadna telewizja pokazywać nie będzie.
Ponadto przygotowania trzeba wcześniej rozpocząć a więc krótsze wakacje.
Więc Ruch, Górnik na pewno nie.
Groclin i Amica tak, ale jak sprawa wygląda z Lechią i Śląskiem? W klubie jest ciśnienie na puchary czy raczej nie? Bo to może być decydujące w ostatnich kolejkach.

crazykaro 13.05.2011 12:06

Weiss dostał pozwolenie na pracę w Legii
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Sartre 13.05.2011 12:21

Cytat:

Weiss dostał pozwolenie na pracę w Legii
Na pracę w klubie, niekoniecznie w Legii. To może oznaczać, że będzie pracował u nas, ale równie dobrze za parę dni może zostać trenerem Zenita Sankt Petersburg.

szprotson 13.05.2011 13:52

czy któryś z kolegów z GDA wybiera się na POL-FRA?
jak tak walcie priva sprawe mam :)

p.s. ceny biletów jak na Metallice

E:Ja akurat u rodziny w Kartuzach chyba bede wiec myśle by przejsc sie powiedziec donaldowi co o Nim myśle

Kociewiak 13.05.2011 14:11

prawdziwe otwarcie będzie dopiero jak zagra Lechia. Ja jak i bardzo wielu moich kolegów bojkotuje ten mecz Polska - Francja B

flamengista 13.05.2011 17:11

Weiss to ciekawa kandydatura, choć też nie powala na kolana. Jedynym sukcesem klubowym była sensacja z Artmedią Petrzałka, ale potem szału już nie było.

Natomiast interesuje mnie, jak można pogodzić obowiązki selekcjonera z trenerem klubowym. Tu już może być problem i dziwne, że Legioniści o tym nie dyskutują.

PS. Kontuzja Rudnevsa może się okazać poważniejsza, niż sądzono:
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...m_sezonie.html

A bez niego Amika może mieć problem w walce o europejskie puchary. Szczerze? Życzę im jak najgorzej.

AYALA 13.05.2011 18:15

Pavel Hapal ,trener Ziliny wersją awaryjną
http://legia.net/wiadomosci,41529-we...rezerwowa.html

mitmichael 13.05.2011 18:30

Ten sezon na prawde moze byc znakomity. Wisła Mistrzem Polski, ktos z dwojki Slask-Lechia wicemistrzem Polski i ktos z nich na 3 miejscu. Takiego czegos przed tym sezonem pewnie nikt nie zakładal a teraz istnieje szansa na taki koniec.

cinekw 13.05.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1091731)
Grubo :) Facet do 40tki dobija ( w ten jego wiek z paszportu, przynajmniej ja, nie wierzę), ledwo biegał jeszcze jak grał w lidze chińskiej. A teraz po pół roku przerwy to musi być dopiero dramat.

Dla tych co mają wątpliwości ile gośc ma lat, wystarczy zerknąć na tą fotkę:

http://epilka.pl/upload/gallery/emma...lisadebe_1.jpg

:D

Sartre 13.05.2011 18:41

Cytat:

Weiss to ciekawa kandydatura, choć też nie powala na kolana. Jedynym sukcesem klubowym była sensacja z Artmedią Petrzałka, ale potem szału już nie było.
No tak, bo wprowadzenie Słowacji na MŚ + wyjście z grupy w RPA, to już pryszcz ;D

Cytat:

Dla tych co mają wątpliwości ile gośc ma lat, wystarczy zerknąć na tą fotkę:
Kuźwa, dać mu trąbkę i możesz go pomylić z Louisem Armstrongiem :D

LuKaS TSW 13.05.2011 18:44

Wiem że temat o ekstraklasie ,ale naszła mnie pewna refleksja co do innej sprawy,mam nadzieję że moderator będzie tolerancyjny i nie usunie tego postu,bo chciałbym abyście i wy powiedzieli co na ten temat sądzicie. Stilon wycofany z rozgrywek,Polonia Słubice wycofana z rozgrywek,Lechia Zielona Góra dołuje w tej 2 lidzie i kto wie czy by też nie spadła gdyby nie wycofanie się Nowego Tomyśla,to województwo nie ma w ogóle klimatu do piłki ,i chyba tylko w żużel opłaca tam się inwestować.

flamengista 13.05.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1092388)
No tak, bo wprowadzenie Słowacji na MŚ + wyjście z grupy w RPA, to już pryszcz ;D

Przecież piszę - sukcesy klubowe. Sukcesy jako selekcjonera są oczywiście znane, ale to inna para kaloszy. Wielu dobrych trenerów klubowych nie radziło sobie w reprezentacjach i na odwrót - wielu selekcjonerów nie radziło sobie w klubach. Najlepszy przykład: Luiz Felipe Scolari.

Z innej beczki: liczę dzisiaj na dobry mecz. Serio:-D

Semper Fidelis 1985 13.05.2011 18:59

Poprawcie mnie jeśli się mylę:

Dziś: Polonia - Górnik 1
Niedziela: Wisła - Cracovia 1
Za tydzień: Arka - Polonia 2
= Pasy w 1 lidze bez względu na wszystkie inne wyniki (nie licząc licencji itp)?

gris 13.05.2011 19:01

Na stadionie Jagi rozdają słonecznik za darmo, bo wszyscy wdupczają po kolei? Śmieszny widok trochę :D

grudziadzanin 13.05.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1092405)
Poprawcie mnie jeśli się mylę:

Dziś: Polonia - Górnik 1
Niedziela: Wisła - Cracovia 1
Za tydzień: Arka - Polonia 2
= Pasy w 1 lidze bez względu na wszystkie inne wyniki (nie licząc licencji itp)?

To poprawię :) Jest jeszcze Korona Kielce, która również będzie się liczyć w walce o utrzymanie:>

Schabek 13.05.2011 19:05

Zobaczymy dziś czy solidarność Śląska nadal działa.
A w meczu na szczycie chyba remis bedzie...

Semper Fidelis 1985 13.05.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grudziadzanin (Post 1092409)
To poprawię :) Jest jeszcze Korona Kielce, która również będzie się liczyć w walce o utrzymanie:>

A no tak, masz rację :)
Tylko oni mają u siebie jeszcze Arke i Górnik więc mają dużo dużo łatwiej, nie zmienia to faktu że razem z Arką i Polonią B. grają tragicznie

El'kabat 13.05.2011 19:21

Co z tym Cionkiem ? Wiadomo cos ,czy ekstraklasa zajmie sie faulem tego matoła z ostatniej kolejki ?

edit
Dzieki bardzo tomek i mit michael !

mitmichael 13.05.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1092421)
Co z tym Cionkiem ? Wiadomo cos ,czy ekstraklasa zajmie sie faulem tego matoła z ostatniej kolejki ?

Juz sie zajeła - został zdyskwalifikowany na 6 spotkan i zapłaci 10 tys zlotych kary

tomek100 13.05.2011 19:23

dostał 6 meczy zawieszenia i 10 tys. PLN kary

scofield 13.05.2011 19:41

Polonia do boju !!! :)

mitmichael 13.05.2011 19:46

Wychodzi na to, ze dobrym posunieciem było niezatrudnienie Marcelo Moretto. Namieszał, namieszał i wyjechal
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...straklase.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl