Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

darotsok73 25.12.2017 10:25

Ramirez tu , Ramiresss tam. Od grupy mistrzowskiej poprzedniego sezonu nieustannie twierdziłem i twierdzę że Kiko był najsłabszym ogniwem drużyny. Przegrał 90% spotkań z rywalami z czołówki, plus różne Arki i KOrony. Wiem że budowa , przebudowa, zmiany roszady kontuzje. Taktyka w wielu meczach irytująco amatorsko samobójczo minimalistyczno prostacka :D . Za wkład w transfery i serce do pracy DZIĘKUJEMY. I POWODZENIA w ligach regionalnych. Ps. Rozstajemy się na miarę naszych potrzeb i możliwości finansowo organizacyjnych. Zycie............

czaro 25.12.2017 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1490703)
Ale co oszukuje?

Klub może wywalić trenera na zbity pysk w każdej chwili.

W takiej sytuacji mogą się zdarzyć 2 rzeczy :

- klub i były trener się dogadują i rozwiązują umowę za porozumieniem stron.
- nie dogadują się i trener ma płacone jak w umowie, ale nie może podjąć pracy gdzie indziej. Wisła w takim wypadku nadal może żądać od swojego pracownika świadczenia usług tj trenowania (tu od treści kontraktu zależy czy można to rozciągnąć na drużyny młodzieżowe albo bycie drugim lub trzecim trenerem).

Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka, a Ramirez tego oczekuje.

Nie podoba mu się propozycja Wisły odnośnie rozwiązania to niech sobie posiedzi na tyłku do końca kontraktu, chce trenować gdzie indziej - niech rozwiąże umowę i sobie zarabia w nowym klubie. Gdzie tu widzisz problem?

Śmieszne jest to, że niektórzy byli tak zapatrzeni w Ramireza, że teraz patrzą na wszystko oczami Kiko i nawet nie próbują na sprawę popatrzeć OBIEKTYWNIE JAK POSTRONNI OBSERWATORZY. O patrzeniu mając na względzie dobro klubu na pierwszym miejscu nawet nie zamierzam wspominać, bo taka zmiana optyki jest ewidentnie niemożliwa.

A Kiko w wywiadach się miesza - najpierw mówi o trzech miesiącach, po czym przytacza ponad miesięczne opóźnienie jako dowód. Mówi, że klub nie stać na nowe technologie, bo nie mógł kupić kamizelek GPS za jakąś absurdalną kwotę, a Pani Marzenie ewidentnie chodziło o dużo tańsze i bardziej dostępne technologie (podejrzewam, że chodziło o badania organizmów piłkarzy i dostosowywanie do nich obciążeń fizycznych jednostek treningowych). Generalnie jeśli czytać między wierszami, to wszystko jest jasne jak na dłoni. Kiko się wkurzył bo go pogoniono. Nie widzę tu żadnego oszukiwania ze strony klubu. Chyba, że dla Ciebie takim zachowaniem jest samo zwolnienie trenera, gdy się nie jest z niego zadowolonym. W takim razie każdy klub w Europie oszukuje. Pewnie z punktu widzenia Kiko tak to wygląda.

Kiko dostał kontrakt jak każdy pracownik, klub z niego zrezygnował. Takie prawo Wisły. Teraz Klub musi ponieść konsekwencje - czyli musi Kiko płacić do końca kontraktu za siedzenie na tyłku, chyba że ten podpisze kontrakt gdzie indziej. Jest jeszcze kwestia zawartego w kontrakcie minimum punktowego w 10 ostatnich meczach. Jeśli faktycznie Kiko nie spełnił tego warunku to klub może go pożegnać, jeśli (JEŚLI) ten punkt jest odpowiednio napisany. Zakładając, że tak jest - żaden sąd Kiko nie pomoże, a Wisła może go po prostu wywalić bez żadnych konsekwencji - i podkreślam BEZ ZŁAMANIA USTALEŃ.

Szczerze mówiąc, trochę szkoda mi czasu odpisywać, ale skoro już wszedłem na forum.

1) Post wyżej zaznaczyłem, że nie byłem adwokatem Ramireza. Więc co Ciebie śmieszy? Komentarza o obiektywnej perspektywie/perspektywie Wiślackiej też nie rozumiem, bo pisałem jako kibic Wisły, jakiej Wiśle chciałbym kibicować.
2) Nie ucz mnie, proszę, jak można rozwiązać umowę. Piszemy anonimowo i nie masz możliwości wiedzieć, z kim korespondujesz. W takim razie zrób chociaż tyle, że jak czegoś do końca nie wiesz, to nie pisz. Dodam, że porozumienie stron nie jest jedyna formą rozwiązania umowy!
3) Nie napisałem nigdzie, że Zarząd nie miał prawa zmienić trenera. Na każdym kroku podkreślam szczerą sympatię do ludzi, którzy sprawują tę funkcję. W innym miejscu napisałem, że Zarząd powinien był zwolnić trenera (jeśli się już na to zdecydował) zdecydowanie i sprawnie, a do tego poprawić dyscyplinę, którą ostatnio (!) poluźnił, ale mniejsza z tym. W poście, do którego się odniosłeś napisałem tylko, że należy albo wypowiedzieć umowę albo rozwiązać ją za porozumieniem, ale nie chwytać się nieczystych zagrań w stylu "klubów kokosa dla trenerów". Użytkownik, którego wpis komentowałem proponował przecież "zmuszenie Ramireza, żeby sam zrezygnował".

Proponuję najpierw czytać, potem pisać.

PAWEŁ 25.12.2017 12:54

No właśnie czaro 1906% poparcia.

teo 25.12.2017 13:25

Czaro,

rozwiazanie ktore Ty proponujesz to jest samoboj. Okazaloby sie bowiem, ze albo nie robimy transferow w najblizszym okienku, albo mamy problem z licencja.
To byloby zwyczajnie dzialanie na niekorzysc spolki.

Poza tym dla mnie nie ma nic zdroznego w zachowaniu klubu. Za to widze cwaniactwo i leberstwo Ramirka. Chlopek chce dostac cala kwote, za caly kontrakt i jednoczesnie isc gdzies pracowac za podobne pieniadze.
Jak mamy placic cala kwote to ratami :-) miesiecznymi :-) w obecnej sytuacji finansowej klubu to jedyne rozsadne rozwiazanie.
Jesli Ramirus chce gdzies indziej pracowac to niech zaakceptuje 3 miesieczna odprawe jak kazdy pracownik w PL i szuka sobie pracy.

TIR_DO_SŁUBIC 25.12.2017 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1490718)
a skad Ty wiesz kogo mamy? Znasz go, widziales jak prowadzi druzyne, wiesz jaki ma warsztat?
Biorac pod uwage, to co napisales, domniemuje ze tak jest. Tak wiec, przedstaw Nam tutaj zgromadzonym nieswiadomym kibicom, jakiego to asa teraz bedziemy mieli w talii.

Co sadzisz o jego analityku, i trenerze od przygotowania fizycznego? Jaki ma warsztat, jaka filozofie wyznaje, no i jak trzyma szatnie? To trener czy selekcjoner?

Wystarczy powiedzieć, że nasz nowy trener widział już kawałek poważnego piłkarskiego świata- trenując dobre kluby, ucząc się u boku znanych. Ramirez co najwyżej widział poważną piłkę w TV.

Tylko ślepy tego nie zauważy. Tylko złośliwy będzie oczekiwał dogłębnych analiz.

Ogryzek 25.12.2017 14:09

teo

Też tak uważam. Chce cwaniak całą kwotę - to po kawałku miesięcznym przez 1,5 roku. A jak woli z góry to musi zgodzić się na spory upust dla klubu. Tak to działa. Normalne biznesowe negocjacje. Swoje pieniądze dostanie. No chyba że jest ambitny i w międzyczasie znajdzie inny klub i sam poprosi o rozwiązanie kontraktu. Życie.

Na szczęście nasz Zarząd nie chce działać na szkodę Spółki (Wisły) i nie daje się robic w balona przez "płaczka" Kiko co to chciałby całą kasę naraz za 1,5 roku ale jednocześnie iść do innego klubu. Tak to nie ma.

czaro 25.12.2017 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490722)
Czaro,
rozwiazanie ktore Ty proponujesz to jest samoboj. Okazaloby sie bowiem, ze albo nie robimy transferow w najblizszym okienku, albo mamy problem z licencja.

Nie wiem tego. Ty chyba też.

Cytat:

To byloby zwyczajnie dzialanie na niekorzysc spolki.

Nie byłoby. Przynajmniej nie w takim sensie, jak przyjęło się używać formalnie/w praktyce.

Cytat:

Poza tym dla mnie nie ma nic zdroznego w zachowaniu klubu. Za to widze cwaniactwo i leberstwo Ramirka. Chlopek chce dostac cala kwote, za caly kontrakt i jednoczesnie isc gdzies pracowac za podobne pieniadze.
Jak mamy placic cala kwote to ratami :-) miesiecznymi :-) w obecnej sytuacji finansowej klubu to jedyne rozsadne rozwiazanie.

Jeżeli przepisy PZPN to dopuszczają, to proszę bardzo. To byłoby co prawda nieeleganckie (nieprofesjonalne?), ale do przeżycia. Ja odnosiłem się wyłącznie do sytuacji, w której Ramirez miałby być "przeczołgiwany" w jakimś trenerskim klubie kokosa po to, by zmusić go do ustąpienia.

Nie potrafię jaśniej wytłumaczyć tego, co napisałem stronę wcześniej.

PAWEŁ 25.12.2017 16:02

Jeżeli Kiko miał kontrakt ważny do 2019 i wiele na to wskazuje, że tak jest a w umowie zapis "trener pierwszej drużyny" to cała kasa należy mu się jak psu buda i klub nic na to nie poradzi. Miałem taką sytuację z poprzednim pracodawcą( nie związaną ze sportem) i dostałem całą kasę za 13 m-cy które miałem przepracować plus kasa za urlop.

krzaq12 25.12.2017 18:15

Cytat:

a skad Ty wiesz kogo mamy? Znasz go, widziales jak prowadzi druzyne, wiesz jaki ma warsztat?
Biorac pod uwage, to co napisales, domniemuje ze tak jest. Tak wiec, przedstaw Nam tutaj zgromadzonym nieswiadomym kibicom, jakiego to asa teraz bedziemy mieli w talii.

Co sadzisz o jego analityku, i trenerze od przygotowania fizycznego? Jaki ma warsztat, jaka filozofie wyznaje, no i jak trzyma szatnie? To trener czy selekcjoner?

W takim razie może ja pozwolę sobie na ocenę Carrillo.
Dokonam tego na podstawie suchych statystyk, gdyż widziałem tylko 1 mecz drużyny przez niego prowadzonej.
Chorwacja: Prowadził Hajduk w 39 meczach
-20 zwycięstw, 11 remisów i 8 porażek
-71 goli strzelonych, 38 traconych
Średnia ptk na mecz: 1,82
Preferował taktykę 1-4-3-3 lub 1-4-1-3-2 (jakieś 80% wszystkich spotkań było grane taką taktyką)
Co warte odnotowania Hajduk w tym czasie odniósł kilka wysokich, efektownych zwycięstw:
-4:0 z NK Rudes, 6:0 z Interem Zapresic, 5:1 z NK Osijek, byłym klubem Zorana, 4:0 z NK Istrą, czy
5:2 z RNK Split. Część z tych spotkań to wygrane na wyjeździe.

Węgry: Prowadził Videoton w 37 meczach (Tutaj rewelacyjne wyniki)
-28 zwycięstw, 5 remisów i tylko 4 porażki
-78 strzelonych goli i tylko 22 stracone
Średnia ptk na mecz: 2,41!!! Łącznie zrobił 89 punktów.

Preferował taktykę 1-4-2-3-1 w całym okresie swojej pracy na Węgrzech.
Tutaj również kilkukrotnie wygrał bardzo efektownie:
-4:0 z Pesci MFC, 7:0 z Haladas, 5:0 z Lombard Papa, czy 5:0 z MTK Budapest

Przygody w Hiszpanii nie przywołuję, bo w tamtym sezonie przez zespół Almerii przewinęło się 6 trenerów co normalnym zjawiskiem nie jest.
Z różnych opinii, które czytałem i słyszałem to jego analityk to jest jakiś kosmita i totalny maniak taktyki, przy tym znający języki i mający nowoczesny pogląd na piłkę nożną. Carillo spotkał go pierwszy raz na Węgrzech i od tamtej pory współpracują (Videoton, później Hajduk, teraz Wisła)

Przy tym dodać należy, że Carillo to gość pokroju Petrescu, dla którego każdy trening to święto i okazja do doskonalenia się i rozwoju. Myślę, że to bardziej czyni go trenerem, niż selekcjonerem.

Niestety nic nie wiem o trenerze przygotowania fizycznego więc się nie wypowiadam.

s1mone 25.12.2017 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490720)
Szczerze mówiąc, trochę szkoda mi czasu odpisywać, ale skoro już wszedłem na forum.

1) Post wyżej zaznaczyłem, że nie byłem adwokatem Ramireza. Więc co Ciebie śmieszy? Komentarza o obiektywnej perspektywie/perspektywie Wiślackiej też nie rozumiem, bo pisałem jako kibic Wisły, jakiej Wiśle chciałbym kibicować.

Twój edit powstał po tym jak napisałem (byłem w trakcie pisania) swojego posta, więc nijak nie mogłem się do niego odnieść.

Twój post w oryginalnej formie bez niego miał zupełnie inny wydźwięk.

Jeżeli mój post nie odnosił się do Twojej postawy to zwyczajnie go zignoruj. On był napisany do całego grona zaślepionych popleczników Kiko - jeżeli się do niego nie zaliczasz - to go olej.

Co do form rozwiązywania - można rozwiązać za porozumieniem stron, można w ramach obowiązującej umowy zmienić kompetencje danej osoby jeżeli sam kontrakt tego nie wyklucza (przenieść na zbliżone stanowisko) albo można zerwać jednostronnie. Dla mnie to oczywiste. I niekoniecznie w interesie Wisły jest od razu kontrakt zrywać, jeśli tylko istnieje inna możliwość.

Ja podejrzewam, że był zapis mówiący o minimalnej ilości punktów w x meczach ale albo był niedoprecyzowany albo Pani Sarapata chciała mieć tzw podwójne zabezpieczenie - dlatego wezwała Kiko do podpisu dokumentów. Bardzo możliwe, że jeżeli są dwa punkty przeciwstawne (jeden o przedłużeniu kontraktu z automatu, drugi o wymogach punktowych) to bez sądu się nie obejdzie (obym się mylił).

teo 25.12.2017 23:37

S1mone,
mysle, ze dobrze kminisz ;-)

blue.white.red 26.12.2017 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490720)
...Piszemy anonimowo...

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/...-sie-pl-ffffff

funkykoval 26.12.2017 09:56

Pamietam jak zwalniano 12 lat temu Kasperczaka i przywieziono Liczke Kasper tez chciał kupy szmalu ostatecznie dostawał swoje co miesiąc a ja po roku dostał ofertę pracy w Afryce to kontrakt rozwiązał za porozumieniem stron

bob85 26.12.2017 14:11

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ligi,12796588/ Popovic nak#rwia w Rosji, a tu byl w sumie nikim :D

szprotson 26.12.2017 15:04

kazdy rozgoryczony pracownik, czy to Legii czy Biedronki bedzie walczyl nawet o zlotowke, wiec nie rozumiem waszego zdziwienia.
Duma i honor nie wyżywią Ci rodziny.

Niech kazdy teraz uderzy sie w piers, popatrzy na ostatnie nascie lat dzialan klubu i powie, komu powinien ufac w takich sytuacjach jaka nastala i dlaczego z reguly klub nie ma racji...

JrQ- 26.12.2017 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bob85 (Post 1490762)
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ligi,12796588/ Popovic nak#rwia w Rosji, a tu byl w sumie nikim :D

ma podobne statystyki jak w polskiej I lidze

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1490764)
Niech kazdy teraz uderzy sie w piers, popatrzy na ostatnie nascie lat dzialan klubu i powie, komu powinien ufac w takich sytuacjach jaka nastala i dlaczego z reguly klub nie ma racji...

Ale tutaj akurat wszyscy wiemy, że Ramirez ma rację, sam Junco to przyznał.
Ma jeszcze 1.5 roku kontraktu

Ogryzek 26.12.2017 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1490764)
kazdy rozgoryczony pracownik, czy to Legii czy Biedronki bedzie walczyl nawet o zlotowke, wiec nie rozumiem waszego zdziwienia.
Duma i honor nie wyżywią Ci rodziny.

Spór nie dotyczy tego że Ramirezowi nikt nie chce zapłacić za 1,5 roku, tylko tego że klub nie chce mu zapłacić na raz całej kwoty. Kiko będzie sobie siedział w domu przez 1,5 roku i brał kasę w kawałku co miesiąc. W czym masz problem?

szprotson 26.12.2017 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1490768)
Spór nie dotyczy tego że Ramirezowi nikt nie chce zapłacić za 1,5 roku, tylko tego że klub nie chce mu zapłacić na raz całej kwoty. Kiko będzie sobie siedział w domu przez 1,5 roku i brał kasę w kawałku co miesiąc. W czym masz problem?

Panie kolego, gdzie ty w moim poscie ujrzales jakis problem? Ja tylko napisalem swoje zdanie, odnoszac sie do wczeniejsych dywagacji kolegow.
Dobrze ze wyjasniles i zamknales temat.

Dariook 27.12.2017 04:20

Dzisiaj na nc+ lecial wywiad Zelka z DG77 z Baku. Moze to powtórka- nie wiem. Ale co idiota tam wygadywał to jego. Ze kocha legie warszawe, ze jest w jego sercu itp.

Polecam :D

Patryko 27.12.2017 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1490779)
Dzisiaj na nc+ lecial wywiad Zelka z DG77 z Baku. Moze to powtórka- nie wiem. Ale co idiota tam wygadywał to jego. Ze kocha legie warszawe, ze jest w jego sercu itp.

Polecam :D

Sprawa była poruszana przy okazji ostatniej wizyty DG77 na domowym meczu Wisły. Potwierdza to tylko teorię, że numer na jego koszulce i jego iloraz inteligencji są identyczne.

wiesniak842 27.12.2017 13:48

Mysle, ze patogen milosci do Legii wpierw zostal zaszczepiony u Rzezniczaka, wraz z lisciem na ryj od Starucha. Przeniosl sie na Donalda i wywolal u niego podobne objawy. W wypadku tej choroby uklad immunologiczny sam sobie poradzi. Niestety tylko w wypadku gdy stwierdzi sie odrobine inteligencji u zaatakowanego organizmu.

Kamrat 27.12.2017 14:11

I jak tu nie być rasistą?

Blaszczu16 27.12.2017 15:18

Stara sprawa. Szkoda strzepic ryja.

TIR_DO_SŁUBIC 27.12.2017 15:48

Z kronikarskiego obowiązku wywiad ze Smudą:

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/fr...zwanie/m48dc38

Cytat:

Słynnego laptopa wciąż pan jednak nie używa...

Mam go, korzystam w domu, ale dla rozrywki. Gdybym wyszedł na trening z laptopem to byłoby śmieszne. Wolę przebrać się w dres i pokazać chłopakom parę ćwiczeń lub zagrań. Mnie to bawi, gdy trenerzy z komputerem na środku boiska wołają zawodnika i pokazują mu, jak ma kopnąć piłkę. Przecież na końcu i tak liczy się ta okrąglutka gała i zawodnik, a nie jakieś laptopy, czy drony.
Cały on :D

brylant17 03.01.2018 10:41

O kurka wodna:
Cytat:

Barça have been offered the services of Lyon centre-back, Marcelo, by the agency that represents the Brazilian. [bein sports]
Jakby to wypaliło to o kurczę :D plus kasa dla nas :)

wiesniak842 03.01.2018 10:52

Kasy raczej duzej by nie bylo skoro na sile chca sie go z Lyonu pozbywac. Zreszta to tylko oferta agencji. Z drugiej strony teraz takie sumy sa placone, ze niczego nie mozna wykluczyc. Pytanie tylko czy faktycznie Marcelo jest Barcelonie potrzebny.

Karherop 03.01.2018 11:35

Marcelo zostal nominowany do 11 rundy ligi francuskiej. Jestem przekonamy że sportowo ogarnalby grę w Barcelonie. Pytanie czy jest taki temat? Osobiście wątpię. To byloby zbyt piękne.

Z tego co slyszalem @wiesniak to Lyon właśnie nie chce się go pozbywać. Także w gre musialaby wchodzić kwota kolo 20 mln euro albo i wiecej. Wiemy jak bardzo rynek winduje ceny.

wiesniak842 03.01.2018 11:37

Nie chodzilo mi o klub tylko o agencje;)

Charlie 03.01.2018 12:43

Z tego co kojarze to w PSV i Hannoverze Marcelo nie prezentował sie jakoś powalająco i dopiero w Besiktasie się znacznie ogarnął (choć zrobił Jopa w derbach z Fenerbache :D) i teraz w Lyonie kontynuuje dobrą formę. Ma już 30 lat, może lepiej niech gra tam regularnie, zamiast znów sie przeprowadzać. Przy Umttim i Pique za wiele by nie pograł, a Vermaelen w Gran Derby też nie wyglądał źle.

Arkadiusz.Czerepach 03.01.2018 12:49

ile % byłoby dla nas ?

xanti1906 03.01.2018 14:00

O ile się nie mylę, to 5% z kwoty transferu zostaje rozdysponowane między byłe kluby zawodnika.

ashkeczup 03.01.2018 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1491066)
Z tego co kojarze to w PSV i Hannoverze Marcelo nie prezentował sie jakoś powalająco i dopiero w Besiktasie się znacznie ogarnął (choć zrobił Jopa w derbach z Fenerbache :D) i teraz w Lyonie kontynuuje dobrą formę. Ma już 30 lat, może lepiej niech gra tam regularnie, zamiast znów sie przeprowadzać. Przy Umttim i Pique za wiele by nie pograł, a Vermaelen w Gran Derby też nie wyglądał źle.

Poważnie? Barcelona się zgłasza, a on ma powiedzieć, że nie, bo w Lyonie regularnie gram?

Karherop 03.01.2018 15:22

99% piłkarzy na świecie nie odrzuciloby takiej oferty. Marcelo nie jest wyjątkiem.

Ech oby to nie była plotka..

Charlie 03.01.2018 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1491070)
Poważnie? Barcelona się zgłasza, a on ma powiedzieć, że nie, bo w Lyonie regularnie gram?

Nie o to mi chodziło. Jeśli coś jest na rzeczy to zapewne skorzysta. Natomiast nie sądze, by dużo tam pograł i czuje, że ewentualna przeprowadzka wyjdzie mu mniej więcej tak jak Krychowiakowi PSG.

Arkadiusz.Czerepach 03.01.2018 15:50

chwila andrzeje , ale to Barca napisała do agencji Marcelo

czy agent Marcelo próbuje go wypchnąć do Barcy ?

bo to 100% różne sprawy , angielskie tłumaczenie sugeruje druga opcje , a nie wiadomo skąd Brylant wziął tego newsa

For_FuN_ 03.01.2018 15:55

Pisanie o tym, że Marcelo nie sprawdził się w PSV to jakiś absurd... Jego kariera pokazuje, że w każdym klubie był doceniany i że każdy klub to krok do przodu.

Patryko 03.01.2018 16:14

Przy całej sympatii do Marcelo, Barcelona to chyba jednak dla niego za wysokie progi, chyba że potrzebują tanią zapchajdziurę na ławkę w razie kontuzji/na rotacje w meczach z jakimiś ogórami.

Karherop 03.01.2018 16:24

Ilu jest piłkarzy dla których ujma byloby byc 4 stoperem Barcelony?

ashkeczup 03.01.2018 16:24

No Pique raczej ze składu nie wygryzie, ale może odciążyć. A czy wyjdzie mu na dobre czy złe, to kwestia sporna. Domyślam się, że gdyby chociaż 10 razy wyszedł w koszulce Barcelony na oficjalny mecz, to będzie to dla niego więcej, niż rozegranie w Lyonie 3 sezonów. To jest awans, to już nie 3 liga mistrzów, to światowy top.

wiertar 03.01.2018 16:50

Dywagujecie czy Marcelo chciałby przejść do Barcelony. ..

Jak by ktoś go zapytal go o to na poważnie, to odpowiedziałby: gdzie mam podpisać? I sam podpis złożył swoją krwią....

Ludzie wy tak na prawdę?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl