Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

master17 12.05.2015 17:40

Jaki interes SKWK i reszta by miała, aby Wisła skończyła w niższych ligach ?

Viper 12.05.2015 17:44

^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.

silver03 12.05.2015 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1400170)
^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.

Wprowadzenie swoich ludzi do klubu :>

master17 12.05.2015 18:36

Dobra a teraz się zastanówmy co daje większe profity - większa frekwencja co za tym idzie liczniejsze wyjazdy, zbiórki itp, czy garstka osób i całkowite przeciwieństwo ? Przepraszam, macie racje będąc wtedy w klubie i obracając ogromną kasą (3 liga) można skubnąć pierwsze miliony ;) Prawda jest taka, że upadek klubu równa się z upadkiem finansowym owej grupy.

63.5 Kg 12.05.2015 18:40

Przepraszam Wy tak na poważnie toczycie te rozmowe??

:shock:

arti 12.05.2015 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1400155)
No właśnie, powiedz mi tylko gdzie. Bo jak chodze po Krakowie tak plakatów naszych spotkać nie mogę.

A co do licencji - to nie przypadkiem SKWK najpierw chciało wy.......enia Gaszyńskiego na zbity pysk po kilku dniach urzędowania? Bo kółeczko wzajemnej adoracji się poczuło urażone, że prezes w zębach zaproszenia na spotkanie nie przyniósł? A przyznało się toto do błędu? Nigdzie nie widziałem ani słowa.

Widziałem na Rondzie Matecznego (w zasadzie tuż przed) jak się jedzie z centrum (Razem gramy do końca)... Stojący w korku albo na przystanku autobusowym w stronę centrum widzą go doskonale. I jeszcze w jakimś miejscu, ale nie pamiętam gdzie.

siemstein 12.05.2015 21:08

Przy czyżyńskim

Kocur 12.05.2015 22:09

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...BFkcCACPCq.gif

Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?

s1mone 12.05.2015 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1399815)
Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.

TS&ZKS 14.05.2015 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1400197)
Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Bez pozdrowień.

Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS

Wit.Ek. 14.05.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1400197)

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.

Piękny post. Podpisuje się pod nim w 100%

Reserve 16.05.2015 09:59

Pobawię się w górnika:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1400195)
Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?

Świadomie MAM NADZIEJĘ że nie. Ale nieraz swoim idiotycznym zachowaniem nieświadomie działało na szkodę :mysli:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1400364)
Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS

A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie? :mysli:

brylant17 16.05.2015 13:14

Ciekawe czy nasi dostali zielone ? pewne tak do 15 mieli czas, a jak nie to pewnie grali by na pół gwizdka

TS&ZKS 16.05.2015 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1400565)

A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie? :mysli:

Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....

63.5 Kg 16.05.2015 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1400584)
Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....

Powiedzial ze sponsor będzie w tym roku ...
A ze z kilkoma firmami sa prowadzone zaawansowane rozmowy..

siemstein 21.05.2015 14:11

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ews#MTrek_3zdj

W końcu coś się zaczyna dziać

FraMat 21.05.2015 15:31

200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.

piotek 21.05.2015 16:09

Dramat. Sprzedanych było ponad 10 tys, ale i tak chała

ociec Ciemka 21.05.2015 16:46

Hm! Za Bednarza było więcej kibiców niż sprzedanych biletów, teraz jest widać odwrotnie. Co lepsze? :)

63.5 Kg 21.05.2015 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1401295)
200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.

Pare dni temu nawet takiej frekwencji się nie spodziewałem..
Frekwencja slabiutka oczywiście ale o dziwo wcale nie mniejsza niż w weeknd...

piotek 21.05.2015 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1401304)
Dramat. Sprzedanych było ponad 10 tys, ale i tak chała

Pisałem z telefonu. Miało być "Framat", wyszło jak wyszło, ale chyba nawet moja Nokia orientuje się w sytuacji Klubu.

Lukasz 26.05.2015 07:57

Finanse. „Biała Gwiazda” planuje wyemitować obligacje i pozyskać w ten sposób około 4 mln zł. Klub sonduje potencjalnych nabywców.

Cytat:

Najnowszym pomysłem zarządu „Białej Gwiazdy” jest emisja obligacji. Ich sprzedaż przyniosłaby zastrzyk gotówki, co pozwoliłoby spłacić najpilniejsze zobowiązania. Przy ul. Reymonta liczą, że w ten sposób uda się pozyskać blisko cztery miliony złotych.
Cytat:

Ich planowany koszt to ponoć 10 tysięcy złotych za sztukę. Wyemitowanych ma zostać około 400 obligacji.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1

Viper 26.05.2015 10:17

^^ Nie wiem czy w naszej sytuacji, spłacanie zadłużenia nowym zadłużeniem jest dobrym pomysłem.

Lukasz 26.05.2015 10:46

Widać nie mogą wziąc kredytu.

Viper 26.05.2015 12:44

^^ Akurat obligacje to na pewno tańsza forma finansowania niż kredyt. Więc jak już to konieczne, lepiej w ten sposób niż kolejna chwilówka.

Kurz 26.05.2015 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1402005)
Widać nie mogą wziąc kredytu.

Obecnie Wisła przynosi straty, ma pewnie zaległości do ZUS i US. W takiej sytuacji nie ma szansy na kredyt.

Prawdę mówiąc jest bankrutem, który funkcjonuje tylko dlatego, że wierzyciele wierzą w odzyskanie pieniędzy i zgodzili się na ugody.

Przybyszewski 26.05.2015 14:35

Czyli bierzemy nowe zobowiazania zeby miec czym splacac odsetki Telefonice (miedzy innymi).

crazykaro 26.05.2015 18:00

Problemem przede wszystkim sa niesplacone zaleglosci, ktorych ekstraklasa nie pozwolila przedluzyc. Teraz podstawowym problemem jest wyzerowanie zaleglosci i zbalansowanie budzetu i wtedy mozna myslec o rozwoju. Oczywiscie obligacje pozwola rozlozyc te zaleglosci w czasie, co wydaje sie logiczne i potrzebne, jesli Wisla ma zaczac budowac liczaca sie w lidze druzyne.
Niestety takie postaci jak Smuda ciagna caly czas Wisle finansowo w dol.
Nalezy tez podkreslic ze brak sponsora koszulkowego, gdy innze zespoly maja dwoch czy trzech, jest karygodnym zaniedbaniem. A niestety Cupial liczy na sponsora ktory od razu wylozy 1mln jurkow za sezon, co jest kosmiczna kwota biorac pod uwage obecna pozycje druzyny.

piotek 26.05.2015 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1402053)
Problemem przede wszystkim sa niesplacone zaleglosci, ktorych ekstraklasa nie pozwolila przedluzyc. Teraz podstawowym problemem jest wyzerowanie zaleglosci i zbalansowanie budzetu i wtedy mozna myslec o rozwoju. Oczywiscie obligacje pozwola rozlozyc te zaleglosci w czasie, co wydaje sie logiczne i potrzebne, jesli Wisla ma zaczac budowac liczaca sie w lidze druzyne.
Niestety takie postaci jak Smuda ciagna caly czas Wisle finansowo w dol.
Nalezy tez podkreslic ze brak sponsora koszulkowego, gdy innze zespoly maja dwoch czy trzech, jest karygodnym zaniedbaniem. A niestety Cupial liczy na sponsora ktory od razu wylozy 1mln jurkow za sezon, co jest kosmiczna kwota biorac pod uwage obecna pozycje druzyny.

Na szczęście zanosi się, że Smuda dostanie jakąś fuchę i zejdzie nam z płac. Co do sponsora to Gaszyński mówił, że były toczone rozmowy z kilkoma potencjalnymi (sugerował, że może w to wejść jakieś miasto, ale nie Kraków). Zobaczymy, co z tego wyniknie.

arti 26.05.2015 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1402064)
Na szczęście zanosi się, że Smuda dostanie jakąś fuchę i zejdzie nam z płac. Co do sponsora to Gaszyński mówił, że były toczone rozmowy z kilkoma potencjalnymi (sugerował, że może w to wejść jakieś miasto, ale nie Kraków). Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Smuda trenujący młodzieżówkę Peru to byłyby przejaja :D:D:D Prędzej mi kaktus... niestety:(
Aż trzyletni kontrakt dla Smudy był kolejnym "świetnym" pomysłem BC więc teraz niech sprzeda maybacha czy co tam ma i spłaci Franza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl