Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Styk83 01.07.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 754671)
Mnie ciekawi jedno, tyle było trąbienia że dzisiaj decydujący mecz Nurkovića i ma zadecydować o tym czy u nas zostanie czy nie, a tu Pawełek w pierwszym składzie. Oby mu dali szansę w II połowie, mam nadzieje że będzie miał szanse pokazać na co go stać.

warunki pogodowy wysmienite do pokazania swoich umiejetnosci,ciekawe jak po tym meczu trener bramkarzy oceni jego przydatnosc do druzyny :>

matizaq 01.07.2009 18:33

Jak dla mnie to nie ma sensu ściągać tego bramkarza jeżeli ma iść na ławę. A skoro sztab zdecydował,że wejdzie dopiero po przerwie to widocznie stwierdzono ,że jest słabszy od Pawełka. Wiadomą rolę odegrał pewnie Pan Kazimierski.....l

kuba126 01.07.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 754688)
Jak dla mnie to nie ma sensu ściągać tego bramkarza jeżeli ma iść na ławę. A skoro sztab zdecydował,że wejdzie dopiero po przerwie to widocznie stwierdzono ,że jest słabszy od Pawełka. Wiadomą rolę odegrał pewnie Pan Kazimierski.....l

a nie pomyślałes ze Pawełek też musi grać??? Żeby nie narzekał potem że nie grał bo grali testowani piłkarze:) i ogolnie dla podtrzymania formy

canarinhos 01.07.2009 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 754688)

niekoniecznie, bo pewnie po I polowie zagra gorszy sklad i Nurkovic bedzie mial szanse sie pokazac, bo pewnie sie troche cofniemy.

piotek 01.07.2009 18:44

Jop? Chyba tylko na ławkę pójdzie bo nie wierzę żeby był lepszy od Marcelo lub Arka, więc chyba tylko na wypadek kontuzji by przyszedł.

canarinhos 01.07.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 754696)
Jop? Chyba tylko na ławkę pójdzie bo nie wierzę żeby był lepszy od Marcelo lub Arka, więc chyba tylko na wypadek kontuzji by przyszedł.

temat Jopa jest juz chyba zamkniety po tym co powiedzial Ochalik

mic 01.07.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 754671)
Mnie ciekawi jedno, tyle było trąbienia że dzisiaj decydujący mecz Nurkovića i ma zadecydować o tym czy u nas zostanie czy nie, a tu Pawełek w pierwszym składzie. Oby mu dali szansę w II połowie, mam nadzieje że będzie miał szanse pokazać na co go stać.

No i dostal szanse, zagra w II polowie, mam nadzieje ze przekona do siebie i kontrakt bedzie podpisany

piotek 01.07.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 754697)
temat Jopa jest juz chyba zamkniety po tym co powiedzial Ochalik

tylko że jak pisałem to jakieś 10 postów mniej było :P,
ale Nurković jest chyba dobrym bramkarzem bo widziałem skrót meczu z Rużemberokiem to ładnie bronił, więc nawet jeśli ma grzać ławę to lepiej żeby on niż Cebanu. Potwierdzeniem tego ,że Nurković ma prawie pewny angaż jest próba wypożyczenia Cebanu do jakieś śląskiego klubu.

Przemoo 01.07.2009 18:51

Tak czy siak dzisiaj chyba nie zaznamy żadnych efektów transferowych... Martwi sprawa z "tajemnicą poliszynela" dnia dzisiejszego...
Może da rade Nurkovic...

matizaq 01.07.2009 18:59

"Kuriozalna sytuacja .Piłka kierowana do Nurkovicia nagle zatrzymała sie w kałuży, golkiper próbował wybić ją wślizgiem, ale piłka po raz drugi ugrzęzła w wodzie. W efekcie dopadł do niej jeden z napastników, ale nie trafił do pustej bramki"

I jak w takiej sytuacjii ten chłopak ma pokazać pełnie umiejętności?
Nie chcę zapeszać ,ale znowu sie jakiś indonezyjski zaciąg szykuje.....

Luk4s 01.07.2009 19:11

Mecz chyba przerwany przez grad... i się zaprezentował Nurkovic przez niecałe 20 minut :/
I weź tu oceń obiektywnie jego postawę...

royalmichael 01.07.2009 19:27

No i już jest powód, żeby go wysłać do domu.
Czy ja kiedyś wejdę na oficjalną stronę i przeczytam, że ktoś podpisał kontrakt? :P

Przemoo 01.07.2009 19:31

napewno nie dzisiaj... biorąc pod uwagę niechęć do tego bramkarza dwa poważne kiksy niezależnie od warunków skreślają go niemal w 100%. Chociaż nie padła bramka z żadnego z nich ale drugiego "Szczęściarza" na bramce nie potrzebujemy...

grzesiek632 01.07.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 754723)
No i już jest powód, żeby go wysłać do domu.
Czy ja kiedyś wejdę na oficjalną stronę i przeczytam, że ktoś podpisał kontrakt? :P

powodem moze byc jego ponoc słabiutka postawa na traningach... moim zdaniem to nie jest napewno bramkarz lepszy od Mariusza Pawełka.. wiec się nie zdziwie jak go dzis posla do Bośni.

Luk4s 01.07.2009 19:34

mecz się skończył poczekamy jeszcze trochę czasu i się dowiemy jakie decyzje podjęte zostały...

fialo 01.07.2009 19:36

Chyba nie ma opcji, żeby go zatrzymali. Historia podobna do Saalinpyy - jeden zły mecz i narazie. Nie jestem przekonany co do słuszności tej strategii...

iiYama 01.07.2009 19:38

Jest też kwestia przecież na ile można podciągnąć jeszcze jego umiejętności. Tu kłania się trener i czy będzie mu się chciało :/

Opis z wypluciem piłki rzeczywiści nie napawa optymizmem, ale też nie wiemy dokładnie jak to wyglądało. Były przecież trudne warunki na boisku.

Zarząd moim zdaniem powinien się zastanowić czy gość jest lepszy od Cebanu jako drugi bramkarz, i czy kwota transferu odpowiada jego umiejętnościom czy też przepłacamy.

Boję się cholernie że Pawełek złapie kontuzję i zostaniemy z sitem między słupkami.

xdarek 01.07.2009 19:44

to już sie staje flustrujące podpisze dziś o nie podpisze wogóle i tak w kolo

Santosinho 01.07.2009 19:46

No i szkoda... nie żebym krakał, ale chyba będziesz dalej testować "nowego" bramkarza. Tylko ile można?

Przemoo 01.07.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xdarek (Post 754737)
to już sie staje flustrujące podpisze dziś o nie podpisze wogóle i tak w kolo

nono właśnie niektórych przez to grypa zatruwa nawet;)
trzeba czekać... jak jutro Pan z Domżale nie pojawi sie na zgrupowaniu to po ptokach... i Bednarz będzie musiał dzwonić do Rużomberoka i mówić : żartowałem !!

Jaroo1 01.07.2009 19:47

Czekamy na filmik z meczu. Ciekawe jak to wsyztsko wygladało- te nieudane interwencje. Ale wez tu graj w takich warunkach gdzie deszcz dopierdziela zamaszyscie, mokro wszedzie a boisko to pewnie była jedna wielka kałuza. Do tego mysle ze jesli Kazimierskiemu naprawde zalezy na tym zeby nie kupowac bramkarza aby Pawełkowi nie robic konkurencji to zapewne Nurkovic to czuje i dochodzi niezla presja wywierana przez Kazimierskiego.
Generalnie moim zdaniem to dzisiaj nie było podstaw do oceniania jego gry.
Aha i było go wypuscic od poczatku zeby normalnie wchodizł w mecz a Pawełka w 2 połowie ;/

kohprzem'68 01.07.2009 20:03

To jest trochę dziwne jesli obserwuje się kogos od pół roku i dopiero po wdóch meczach i kilku dniach treningów uznaje się że to jednak nie to .

Zienczuk8 01.07.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 754747)
To jest trochę dziwne jesli obserwuje się kogos od pół roku i dopiero po wdóch meczach i kilku dniach treningów uznaje się że to jednak nie to .

naprawde wierzysz, ze ktokolwiek kogokolwiek ogladal?

blanco 01.07.2009 20:09

Ja jestem zdania,że powinni go wziąć. Nie był pewny siebie i stąd słabsza postawa.Tak jak koledzy wcześniej mówili boisko nie nadawało się wogóle do gry.Na wideo z meczu z Rużomberokiem miał dobre interwencje. Jak Wisła odeśle go do domu to tylko sie zbłaźni i tyle;/

Santosinho 01.07.2009 20:09

Spokojnie trzeba się wstrzymać do decyzji w sprawie Nurkovicia, jeśli nie podpiszą z nim kontraktu to dopiero będą jaja jak następny bramkarz przyjedzie na testy. Już krążą o nas różne legendy, że Wisła przetestowała 20 bramkarzy nie podpisując z żadnym kontraktu...a to nie jest powód do dumy.

mic 01.07.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Santosinho (Post 754751)
Już krążą o nas różne legendy, że Wisła przetestowała 20 bramkarzy nie podpisując z żadnym kontraktu...a to nie jest powód do dumy.

Kiedys chcialem zliczyc wszystkich bramkarzy testowanych, wyszlo mi ich 5 (pieciu). Wiec legendy made by weszlo lepiej sobie pozostawic w glebokim powazaniu. Wstyd w testowaniu ? Dla mnie wstyd bylby jakby podpisali z jakims lamaga co pilki zlapac nie umie

iiYama 01.07.2009 20:14

Za wyborczą:

"Wczoraj nie doszło jeszcze do podpisania umowy z reprezentantem Słowenii Andrażem Kirmem. Do zawarcia kontraktu powinno dojść jednak do końca tygodnia."

Ehhh...

JrQ- 01.07.2009 20:16

Zostawią go pewnie na jeszcze jeden mecz.
Czekajcie z osądami.

edit: o GK mówię ofc

szprotson 01.07.2009 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 754753)
Kiedys chcialem zliczyc wszystkich bramkarzy testowanych, wyszlo mi ich 5 (pieciu). Wiec legendy made by weszlo lepiej sobie pozostawic w glebokim powazaniu. Wstyd w testowaniu ? Dla mnie wstyd bylby jakby podpisali z jakims lamaga co pilki zlapac nie umie

no własnie, dlaczego nikt tego nie rozumie?
CO ku*** śmieją sie z nas ? KTO ? może kibice Amicy się smieja?
z czego tutaj sie śmiać ? no z czego ? z tego ze nie bieremy kota w worku i po prostu nie stac nas na transfery gotowkowe i szukamy najlepszego z najtanszych? To niech sie śmieją, z Dolhy też może się śmiali co?

A może po prostu, mimo paru błędów, ciężko znalezc konkurenta dla Pawełka?HE?
Może on jest po prostu dobry?Niee....Mario jest zły, bo mu sie kiksy zdarzają....nikt przeciez nie pamieta jego interwencji bo...bo Pawełek jest słaby i tyle co nie? NIE.

edit : do tego co pisał o legendach, ze krążą
raz - gdzie krążą
dwa - LEGENDA : w literaturze opowieść, posługująca się elementami niezwykłości oraz cudowności, związanej z życiem świętych i męczenników. Informuje o powstaniu jakiegoś miasta lub państwa, zawiera zdarzenia historyczne, najczęściej występuje w niej jakiś bohater lub rycerz. Często osnuta na wątkach ludowych i apokryficznych; rozpowszechniona w średniowieczu. Pierwotnie przekazywana ustnie, następnie zapisywana.

dawidex44 01.07.2009 20:23

Zaczyna się ten sam cyrk, co przed rokiem...Jeszcze tylko Kluiverta brakuje:p

Santosinho 01.07.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 754753)

Też nie wiem jak to wyliczyli, ale tak powtają właśnie legendy

leszekpw 01.07.2009 20:23

A jednak Nurkovic podpisuje kontrakt- wiadomość z pewnego źródła. Jutro będzie na oficjalnej!

nowicjusz432 01.07.2009 20:26

Wczoraj nie doszło jeszcze do podpisania umowy z reprezentantem Słowenii Andrażem Kirmem. Do zawarcia kontraktu powinno dojść jednak do końca tygodnia."
no to się cyrk zaczyna znowu. Podobnie jak z Bozokiem. Miejmy nadzieje ze uda się sfinalizować kontrakt.
Ile tu już bylo pewnych źródeł. Nie ma info na oficjalnej nie ma nic. Tak samo ta wiadomosć dziś o Jopie. Pierwsza pojawiła sie wislakrakow.com a okazalo się ze to plotka i rzecznik odrazy zdementowal.

3rider 01.07.2009 20:28

Martwi zerowa alternatywa w obronie. Pi. Brozek nie jest prawym obronca (Diaz rowniez nie), a przy kontuzji Singlara nie mamy nawet jednego NOMINALNEGO prawego obroncy! Co bedzie jesli - odpukac- kontuzje zlapie dodatkowo Marcelo czy Glowa? Przeciez za dwa tygodnie startujemy z Levadia. Co zrobi Maciek? "Wytrenuje" jakiegos juniora w 2 tygodnie? Tylko nie mowcie, ze okno transferowe sie dopiero zaczelo, bo odejscie Baszcza bylo przesadzone kilka miesiecy temu i bylo sporo czasu na chocby zabezpieczenie tej pozycji jakims "poprawnym" zawodnikiem. De facto Skorza znow ma slabsza kadre na poczatku przygotowan i wsrod nazwisk, ktore kraza w prasie raczej prawego obroncy sie nie uswiadczy. Wiec albo Bednarz wyciagnie krolika z kapelusza, albo skonczmy bicie piany i dyrdymaly o walce o LM.

brylant17 01.07.2009 20:28

kurde ludzie weźcie dajcie sobie niekótrzy na wstrzymanie szlag człowieka trafia jak wszyscy płaczą, że dzisiaj nie ma transferów.Czy nie można poczekać spokojnie i cierpliwie?Owszem mamy jeden transfer zwie się Łukasz Garguła od dzisiaj obowiązuje go 5 letnia umowa.Transfery będą w swoim czasie

wojtole14 01.07.2009 20:29

Oj nie przesadzajmy z tym że Nurković już skreślony, Diaz strzelił samobója w pierwszym sparingu, a teraz żeby go wydrzeć Wiśle trzeba rzucić na stół 1,5mln euro.

FraMat 01.07.2009 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 754765)
Martwi zerowa alternatywa w obronie. Pi. Brozek nie jest prawym obronca (Diaz rowniez nie), a przy kontuzji Singlara nie mamy nawet jednego NOMINALNEGO prawego obroncy!

zagramy 3-5-2
:>
nie panikujcie jeszcze

lorddavy 01.07.2009 20:43

Jest jeszcze Burliga na prawą ;)

banasik 01.07.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 754769)
zagramy 3-5-2
:>
nie panikujcie jeszcze

albo w myśl JOGA BONITO 1-2-7 !!

janko04 01.07.2009 20:51

bo oni wszyscy myślą, że Wisła to Real Madryt, a Bogusław Cupiał to Florentino Perez. Niestety tak nie jest. Nie mamy 200 mln Euro.... Nie szastamy pieniedzmy na prawo i lewo. A nasza liga podwórkowa to dno. Żaden piłkarz z nazwiskiem i renomą w Europie nie przejdzie do nas. Okienko ruszyło dopiero trwa nie cały 1 dzien, a wy juz lamentujecie, ze nie ma transferów? Głowe pod kran z zimna wodą dać i ochłonąć. Jak maja być transfery to będą. Zaufajmy Bednarzowi. Juz pokazał, że może nas zaskoczyć. A jak przyjdzie 3-4 piłkarzy to wtedy będziecie go wychwalać i nosić na rękach. Napinacze internetowi........

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl