Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

lukas74 12.05.2011 05:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1089618)
Na dzień dzisiejszy, jak by utrzymali decyzje? Spada 7 zespołów za brak licencji + 2 z ostatnich miejsc. Czyli leci (w nawiasie kto zastępuje):
- Arka (Podbeskidzie)
- Cracovia (ŁKS)
- Polonia Bytom (Flota Świnoujście)
- Górnik Zabrze (Sandecja N-S)
- Śląsk Wrocław (Piast Gliwice)
- Lechia Gdańsk (Ruch Radzionków)
- Jagiellonia Białystok (Bogdanka Łęczna)
- Polonia Warszawa (Górnik Polkowice)
- Ruch Chorzów (Warta Poznań)

:-D

Przypominam , że w myśl "nowych zasad" nie przesuwa się zespołów na ostatnie miejsca tylko lecą z miejsca które zajęli. Nie wiem co w przypadku gdy zajmie msc spadkowe (czyli jak np zajmie 15. to czy leci do I ligi, czy niżej).

Masz rację , ale chyba nie do końca:

Art. 2.2

W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2010/2011 został sklasyfikowany na 15 miejscu .

Art. 2.3

W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewiedzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub , kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu .

Art. 2.4.

W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
  • licencji nie otrzymały trzy kluby - do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011 awansuje 3 klub I ligi,
  • licencji nie otrzymały cztery kluby - do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011 awansuje 3 i 4 klub I ligi, itd.
Art. 2.5.

W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

Art. 2.6.

W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
  • a. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 3 miejsce w I lidze,
  • b. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 4 miejsce w I lidze, itd.

Żuczek 12.05.2011 06:34

Kurcze, poszedłem spać przy stanie 2:1 dla Korony i miałem tylko nadzieję, że Lechijce uda się wyrównać, a ty proszę, wygrała. Brawo dla Braci!

Zbychu 12.05.2011 07:01

Z tą Lechia to coś niesamowitego...Tak wogóle kto by się spodziewał że na trzy kolejki przed końcem będzie nam się szykować pasjonująca walka o brązowy medal - Jaga,Śląsk,Lechia,Legia,Ruch,Polonia,PGE,Górnik,Le ch.Żeby tylko jakiś "fryzjer" się nie znalazł bo stawka jest wysoka.
A co do Wisły - czas poważnie myśleć o wzmocnieniach aby się nie kończyło w pucharach jak ostatnio.

dj_ibutti 12.05.2011 08:13

Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.

westersyl 12.05.2011 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1090438)
Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.

Odniosłem identyczne wrażenie, widziałem tylko sam skrót i ja naliczyłem 3 karne dla Polonii chyba przy wyniku 1:0 dla Cracovii. W każdym bądź razie wynik wtedy był sprawą otwartą. To nie jest normalne, że trzyma się zawodnika w pół w polu karnym nie dając mu dojść do głowy, zupełnie jakby mieli świadomość tego że i tak nie zagwiżdżę.

Sartre 12.05.2011 08:38

Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny ;) Bez przesady ;)

zdzichu411 12.05.2011 08:47

Oglądając ten mecz odniosłem jednak inne wrażenie, wam się wydaje że faworyzował Cracovie, a ja jestem niemal pewien, że ten pan był po prostu mega słaby. Jak 90% naszych sędziów. Oni nie muszą brać w łape żeby sędziować źle. Wystarczy że robią swoje.

bridgeburner 12.05.2011 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1090458)
Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny ;) Bez przesady ;)

Prawda, z tym, że w tym przypadku
Stempniewski w L+ sam powiedział , że sie 3 karne należały
a on w krytyce sdecyzji sędziowskim jest baaaaaaaardzo wstrzemięźliwy

dj_ibutti 12.05.2011 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1090458)

Nawet obiektywni goście z C+ (w tym Krzysiu Przytuła i Sławek Stępniewski) stwierdzili, że powinny być 3 karne dla Polonii Bytom...

dynek.pl 12.05.2011 08:57

Cytat:

Wczoraj został rozstrzygnięty przetarg na prawa telewizyjne do meczów Ekstraklasy na najbliższe trzy sezony. Ligę w całości pokaże stacja Canal+, a niektóre ze spotkań Cyfrowy Polsat oraz Eurosport2.

Każda kolejka Ekstraklasy ma wyglądać następująco:

piątek:
1. mecz - 18:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
2. mecz - 20:00 (Canal+)

sobota:
3. mecz - 14:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
4. mecz - 16:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
5. mecz - 18:00 (Canal+)

niedziela:
6. mecz - 15:00 lub 16:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
7. mecz - 17:00 lub 18:00 (Canal+)

poniedziałek:
8. mecz - 18:30 (Canal+, Eurosport2)

Mysle, ze mecze soboteni powinny byc wszystkie przesuniete o godzine pozniej i byloby git.
Tak samo mecz poniedzialkowy no aletu pojawia sie konflikt interesow bo Canal+ czesto
o 21 pokazuje Premiership wiec pewnie chodzi o to zeby mecz Ekstraklasy skonczyl sie wczesniej.

Marszałek 12.05.2011 09:23

Po wczorajszej wygranej Lechii fajnie by było jakby był remis w starciu Jagiellonii z Legią. To by zaogniło walkę o drugą lokatę jeszcze bardziej. Dzieje się dzieje.

Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu.

dynek.pl 12.05.2011 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1090499)

Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu.

Nie, to jest Eurosport 2 - w tym czasie w kazdym kraju emitowane sa programy lokalne.

Marszałek 12.05.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1090500)
Nie, to jest Eurosport 2 - w tym czasie w kazdym kraju emitowane sa programy lokalne.

A no to nie wiedzą to tracą:)Ich strata:)

MatMario 12.05.2011 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1090469)
Nawet obiektywni goście z C+ (w tym Krzysiu Przytuła i Sławek Stępniewski) stwierdzili, że powinny być 3 karne dla Polonii Bytom...

Powiedzmy inaczej. POWINNY BYĆ JESZCZE 3 KARNE DLA POLONII OPRÓCZ JEDNEGO PODYKTOWANEGO!!!

O czystości tego meczu i pana sędziego niech świadczy ostatnia sytuacja w meczu. Wrzutka w pole karne pasków, sędzie gwiżdże faul w ofensywie piłkarza Polonii żeby się przypadkiem coś tam nie urodziło z tej wrzutki.

Ale pan szulc to dobry sędzia... Dramat.

Zbychu 12.05.2011 10:48

Ciekawie jak będzie z transmisjami dla posiadaczy cyfry plus ale bez canal+ tylko z orange sport? Kurna chyba nie będe musiał płacić podwójnego abonamentu aby mieć canal+? Nie dość że na orange sport zawsze puszczają mniej ciekawe mecze to jeszcze kanał wogóle nie będzie miał meczy od nowego sezonu...

AYALA 12.05.2011 11:31

Sasal zwolniony
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

szprotson 12.05.2011 13:28

Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową :D

Marszałek 12.05.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1090766)
Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową :D

I jak tu Legi nie lubić:)Cały sezon sprawia nam tyle radości.

Sartre 12.05.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1090769)
I jak tu Legi nie lubić:)Cały sezon sprawia nam tyle radości.

Dobra, już dobra ;) Astiz w meczu pucharowym złamał żebro, więc to nie jest sprawka naszego znachora ;) No i dodatkowo Komorowski z Vrdoljakiem zaskakująco dobrze sobie radzą. Nie będzie wam do śmiechu, jak w przyszłym sezonie Vrdoljak się przekwalifikuje na środkowego obrońcę i będzie się od niego bezskutecznie odbijał Genkov* :D :foch:

Tak nawiasem mówiąc, Skorża coś tam przebąknął, że być może na miejscu pauzującego za kartki Rzeźniczaka na prawej obronie zagra nie Jędrzejczak, nie Kneżević, ale... Manu! :) (co w opinii niżej podpisanego nie jest wcale głupią decyzją, zresztą dosyć często powtarzały się w internecie komentarze, że to lepszy boczny obrońca by był, niż skrzydłowy).

* a potem jak sędzia nie będzie patrzył, to Vrdoljak go podepcze, no bo czemu nie ;)

twardybidon 12.05.2011 13:40

A jednak także w innych krajach będzie transmitowana Ekstraklasa w Eurosporcie. Fajna sprawa :)

Cytat:

Relacja będzie docierała nie tylko do gospodarstw domowych w Polsce, które mają dostęp do Eurosportu 2, ale także za granicą. Poczynaniom polskich piłkarzy będą się mogli przyglądać kibice jeszcze z 21 krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Na podobnej zasadzie od dwóch lat na antenie Eurosportu 2 transmitowana jest Bundesliga.

Lista krajów, w których będzie można oglądać rozgrywki Ekstraklasy na antenie Eurosportu 2:
Albania, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Czarnogóra, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Węgry, Islandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Norwegia, Polska, Rumunia, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwecja
http://www.eurosport.pl/_sto2787758/story.shtml

sandomingo 12.05.2011 13:49

A nasz niedoszły bramkarz Moretto pogoniony z Gdyni.

Faktem jest że wczoraj zwłaszcza druga bramka to supercabaj był.

kreseq 12.05.2011 13:50

Oby tylko na tym poprzestali. Nie widzi mi sie ogladanie ligi Islandii czy Macedonii :D

emj10 12.05.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1090781)
Oby tylko na tym poprzestali. Nie widzi mi sie ogladanie ligi Islandii czy Macedonii :D

Ale Jóźwiak będzie miał co robić wieczorami. Nie będzie musiał już wszystkich filmów załatwiać od znajomych menago :D

Edson 12.05.2011 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1090775)
Komorowski z Vrdoljakiem zaskakująco dobrze sobie radzą. Nie będzie wam do śmiechu, jak w przyszłym sezonie Vrdoljak się przekwalifikuje na środkowego obrońcę i będzie się od niego bezskutecznie odbijał Genkov* :D :foch:

* a potem jak sędzia nie będzie patrzył, to Vrdoljak go podepcze, no bo czemu nie ;)

Co Wy legioniści macie z tym Vrdoljakiem? Gość kosztował 1mln euro, ma 28 lat i ani razu nie zagrał w reprezentacji swojego kraju - chyba o czymś to świadczy. Jesienią typowany na gwiazdę ligi rozegrał 2 mecze na poziomie jakiego się oczekuje od zawodnika za takie pieniądze: z Kuchenkami (2:1) i z Koroną (4:1). Wiosną dobrze zagrał tylko z Polonia Warszawa. W pozostałych meczach przeciętnie lub po prostu słabo. Wg prolegijnego tygodnika "Piłka Nożna" dostaje średnio notę 2,58 za występ w przeciągu 26 kolejek. Czyli mniejwięcej taką jak Pinheiro z Widzewa i Malinowski z Ruchu, ale już gorszą od Barana z Bełchatowa i Kwieka z Górnika. Bo o Mili, Meliksonie i Kazmierczaku to już nie wspomnę. Przestańcie się nim zachwycać bo gość jest cienki jak d..a węża. Ze wszystkich wzmocnien Legii w tym sezonie strzałem w "10" okazał się Kucharczyk.

Proud 12.05.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1090775)
Dobra, już dobra ;) Astiz w meczu pucharowym złamał żebro, więc to nie jest sprawka naszego znachora ;) No i dodatkowo Komorowski z Vrdoljakiem zaskakująco dobrze sobie radzą. Nie będzie wam do śmiechu, jak w przyszłym sezonie Vrdoljak się przekwalifikuje na środkowego obrońcę i będzie się od niego bezskutecznie odbijał Genkov* :D :foch:

A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem. Z tego co pamiętam Sobol nie miał problemów, żeby go przestawiać w Krk. A Genkow raczej do ułomków też nie należy.

Odbijają to się napastnicy od Chaveza ostatnio. Ten to ma warunki fizyczne. :D Wzrost niby tak jak Chorwat, ale jest masywniejszy.

A co do deptania to zapewne tak będzie bo Chorwat ma tak w zwyczaju. Ale i tak uchodzi mu to płazem.

emj10 12.05.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1090815)
Ze wszystkich wzmocnien Legii w tym sezonie strzałem w "10" okazał się Kucharczyk.

Proponuję oglądać spotkania, a nie czytać szmatławce typu PN. Ten tygodnik to dało się czytać 10 lat temu, ale nie teraz.

Jeśli już miałbym określać przydatność poszczególnych zawodników po 11 kolejkach tej rundy to zdecydowanie najlepiej prezentowała się trójka:
1. Rzeźniczak
2. Vrdoljak
3. Wawrzyniak

W takiej, a nie innej kolejności.

szprotson 12.05.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1090824)
A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem. Z tego co pamiętam Sobol nie miał problemów, żeby go przestawiać w Krk..

Dobra pamięć. Ja z tego meczu w ogole nie pamiętam Vrdoljaka,pamiętam tylko czapkę niewidke która Sobol mu założył podczas meczu.

I tak jak piszesz Proud...OSMAN. Osman wczoraj wyeliminował z gry, subtelnym strzałem z miednicy najwiekszą broń Lecha z która takie tuzy jak Juventus nie mogły sobie poradzic.Osmanik potrzebował kilkunastu minut. Zresztą, zapomniałem o Marcelo, w końcu.

Sartre 12.05.2011 15:34

Cytat:

Co Wy legioniści macie z tym Vrdoljakiem? Gość kosztował 1mln euro, ma 28 lat i ani razu nie zagrał w reprezentacji swojego kraju - chyba o czymś to świadczy. Jesienią typowany na gwiazdę ligi rozegrał 2 mecze na poziomie jakiego się oczekuje od zawodnika za takie pieniądze: z Kuchenkami (2:1) i z Koroną (4:1). Wiosną dobrze zagrał tylko z Polonia Warszawa. W pozostałych meczach przeciętnie lub po prostu słabo. Wg prolegijnego tygodnika "Piłka Nożna" dostaje średnio notę 2,58 za występ w przeciągu 26 kolejek. Czyli mniejwięcej taką jak Pinheiro z Widzewa i Malinowski z Ruchu, ale już gorszą od Barana z Bełchatowa i Kwieka z Górnika. Bo o Mili, Meliksonie i Kazmierczaku to już nie wspomnę. Przestańcie się nim zachwycać bo gość jest cienki jak d..a węża. Ze wszystkich wzmocnien Legii w tym sezonie strzałem w "10" okazał się Kucharczyk.
Cóż, Sobol poza meczem z nami też nie grał jakoś fenomenalnie. Vrdoljak odwrotnie - akurat przeciwko wam faktycznie zagrał słabiutko, ale ogólnie rzadko trafiały się mecze, o które można się było przyczepić, a kilka razy sam ostro pociągnął zespół (z Lechem na jesieni, to praktycznie sam wygrał mecz, graliśmy w 10, tyle że jego było x3). Koleś szalenie dużo daje, ale jak to defensywni pomocnicy - popisówy jak Melikson czy Traore nie zrobi ;D No generalnie my tu w Legii jesteśmy bardzo krytycznie nastawieni do naszych skórokopów, ale Vrdoljaka w zasadzie nikt się nie czepia - to też o czymś świadczy.

A co do jego bycia stoperem - ja się z tego śmieję, bo on stoperem generalnie nie jest, nie ma takich warunków jak Chavez czy Choto, ani też nie jest pod tym kątem wytrenowany. Popełnia błędy, których doświadczony ŚO by nie popełniał (typu - odbiór na raz, co nam zawaliło gola z koroną). A to że sobie solidnie poradził w tych już 4 meczach, w których zagrał na tej pozycji (chociaż tylko w 2 w pełnym wymiarze) - to zupełnie inna sprawa.

Zresztą jak się będziesz powoływał na PN, to zaraz Ci wyjdzie, że najlepszy skład ma Ruch Chorzów, bo Jankowski jest najlepszy i w napadzie i na środku pomocy i na skrzydłach i w obronie. Koleś sam wygrywa mecze i jest głównym kandydatem na podstawowy skład w napadzie reprezentacji, której powinien też zostać kapitanem.

[qoute]A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem.[/quote]

Nie, to bandyta i burak straszny na boisku ;) No ale ja pisałem o tym z przymrużeniem oka i miałem nadzieję, że dwie emotki wystarczą, żeby to podkreślić ;) Zresztą zupełnie serio - nogi nie odstawia, walczy solidnie, dobrze gra głową, raczej nie jest typem, którego się przestawia.

Cytat:

Ale i tak uchodzi mu to płazem.
Oj, jeden raz...:lol:

Sami 12.05.2011 15:46

Przed 27 kolejką:

Jagiellonia - Legia
Pauzują: Cionek, Sandomierski (Jagiellonia); Rzeźniczak (Legia)
Zagrożeni: Kascelan, Lato, Seratlić (Jagiellonia); Borysiuk, Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia)

Bytom - Górnik
Pauzują: Tymiński (Bytom);
Zagrożeni: Hricko, Radzewicz (Bytom); Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik)

Korona - Arka
Pauzują: Korzym, Niedzielan (Korona); Bruma (Arka)
Zagrożeni: Lisowski, Lech, (Korona); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka)

Śląsk - GKS
Pauzują: -
Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Baran, Fonfara, Vinicius (GKS)

Lechia - Polonia
Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia)

Lech - Ruch
Pauzują: Wołąkiewicz (Lech); Djokić (Ruch)
Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech); Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch)

Wisła - Cracovia
Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić, Wilk (Wisła); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia)

Widzew - Zagłębie
Pauzują: Hanzel, Horvath, Wilczek (Zagłębie)
Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Costa, Plizga (Zagłębie)

flamengista 12.05.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 1090777)
A jednak także w innych krajach będzie transmitowana Ekstraklasa w Eurosporcie. Fajna sprawa :)

http://www.eurosport.pl/_sto2787758/story.shtml

Co złego zrobili mieszkańcy tych krajów, że gotuje im się ten los? Czemu to robimy naszym Bratankom znad Balatonu?

Boję się pozwów zbiorowych za straty moralne i psychiczne. Nieświadomi niczego telewidzowie Eurosportu zasiądą w poniedziałkowy wieczór przed telewizorem z piwkiem w ręku i... no właśnie.

PS. Co do dyskusji o Vrdoljaku:
a. moim zdaniem to najlepszy grajek w Legii
b) jego dobra gra na stoperze nie jest chyba aż tak wielką sensacją, grywał już wcześniej na tej pozycji w swojej ojczyźnie

mitmichael 12.05.2011 18:27

A teraz cos z tematu powodow z braku licencji

"Zdaniem Komisji stadion Śląska Wrocław przy ul. Oporowskiej nie spełnia trzech kryteriów infrastrukturalnych. – Pierwszym powodem nieprzyznania licencji jest kolor bramy wejściowej na stadion, która pełni też rolę wyjścia ewakuacyjnego. Z tego powodu będziemy musieli przemalować ją z koloru czarnego na bardziej jaskrawy. Druga kwestia to brak kompletnej numeracji na krzesełkach dla kibiców gości. Krzesełka te są często wymieniane i stąd pojawiły się luki w numeracji – tłumaczy Małgorzata Korny, dyrektor ds. organizacyjnych we wrocławskim klubie. Ostatni powód dotyczy ławek rezerwowych na stadionie przy ul. Oporowskiej. Zdaniem Komisji ds. Licencji są zbyt niskie i uniemożliwiają przebywanie w okolicach ławki w wyprostowanej pozycji."

IncognitoTSW 12.05.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1090815)

Vrdoljak to jeszcze nic, bo to taki piłkarz jak Vuković, walczak i tyle.

Niemniej jednak lepiej zapowiadał się Hubnik, który miał dobre wejście i nic poza tym. Zgasł całkowicie, wpasował się w zespół. A coniektóre płaczki już zdążyły płakać, że Stan to mógł takiego Hubnika sprowadzić a nie Genkova, co bramek nie strzela. Wszystko się wyprostowało jak należy.

Takiego szrotu jak Legia sprowadziła w tym roku to dawno nie widziałem. Albo nie, widziałem - w końcu Branco to podobny poziom co te wszystkie Kneżevice, Kelhary, Mezengi i Antolovice. Tylko, że Branco przyszedł za darmo a większość z nich za spore pieniądze.

Titto 12.05.2011 18:57

Nasz niedoszły bramkarz odchodzi z Arki Gdynia
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...lashnews.shtml

PhantomRanger 12.05.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1091142)
Vrdoljak to jeszcze nic, bo to taki piłkarz jak Vuković, walczak i tyle.

Niemniej jednak lepiej zapowiadał się Hubnik, który miał dobre wejście i nic poza tym. Zgasł całkowicie, wpasował się w zespół. A coniektóre płaczki już zdążyły płakać, że Stan to mógł takiego Hubnika sprowadzić a nie Genkova, co bramek nie strzela. Wszystko się wyprostowało jak należy.

Takiego szrotu jak Legia sprowadziła w tym roku to dawno nie widziałem. Albo nie, widziałem - w końcu Branco to podobny poziom co te wszystkie Kneżevice, Kelhary, Mezengi i Antolovice. Tylko, że Branco przyszedł za darmo a większość z nich za spore pieniądze.

Cóż Hubnik może powrócił do swojej faktycznej formy. Wyskok formy w wieku przedemerytalnym jest możliwy, a najlepszym przykładem jest tu niejaki Grzegorz Piechna, który w wieku 30 lat został ogłoszny ... odkryciem roku zabierając ten tytuł 19 letniemu wówczas Błaszczykowskiemu. Hubnik nigdy nie był napastnikiem dobry bo w pół roku strzelił blisko połowę ilości swoich bramek.

wislak68 12.05.2011 20:26

Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy :).

FooFighter 12.05.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskwroclaw.pl
Śląsk bez licencji na nowy sezon

Dziś do siedziby Śląska wpłynęła pismo od Komisji ds. Licencji Klubowych Polskiego Związku Piłki Nożnej informujące, że naszemu klubowi nie została przyznana licencja na sezon rozgrywkowy 2011/12.

Zdaniem Komisji stadion Śląska Wrocław przy ul. Oporowskiej nie spełnia trzech kryteriów infrastrukturalnych.

Pierwszym powodem nieprzyznania licencji jest kolor bramy wejściowej na stadion, która pełni też rolę wyjścia ewakuacyjnego. Z tego powodu będziemy musieli przemalować ją z koloru czarnego na bardziej jaskrawy. Druga kwestia to brak kompletnej numeracji na krzesełkach dla kibiców gości. Krzesełka te są często wymieniane i stąd pojawiły się luki w numeracji – tłumaczy Małgorzata Korny, dyrektor ds. organizacyjnych we wrocławskim klubie.

Ostatni powód dotyczy ławek rezerwowych na stadionie przy ul. Oporowskiej. Zdaniem Komisji ds. Licencji są zbyt niskie i uniemożliwiają przebywanie w okolicach ławki w wyprostowanej pozycji.

– Sęk w tym, że w podręczniku licencyjnym nie ma słowa o tym, jaką wysokość powinny mieć ławki. Jedyne wymagania wobec nich dotyczą liczby miejsc oraz zadaszenia. Nasze ławki oczywiście spełniają te kryteria. Zresztą w protokole pokontrolnym potwierdził to przedstawiciel Komisji, który kilkanaście dni temu wizytował nasz obiekt – dodaje Małgorzata Korny.

Warto dodać, że obecne ławki zamontowane zostały z inicjatywy Polskiego Związku Piłki Nożnej przed meczem Polska – Słowenia, który odbył się przy Oporowskiej w 2008 roku. Wcześniej na stadionie zainstalowane były wyższe ławki, ale PZPN uznał, że należy je wymienić. Od tego czasu Śląsk już kilkakrotnie otrzymywał licencję na grę w Ekstraklasie, a wysokość ławek oraz kolor bramy wejściowej nie stanowiły wtedy żadnego problemu.

Klub ma pięć dni na odwołanie się od decyzji Komisji ds. Licencji.

To są jaja, Monthy Python by się uśmiał :rotfl:

gizmowisla 12.05.2011 20:50

Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy :).

A moze po prostu wspolny prysznic Arboledy i Rudnewsa sprawil tą kontuzje ??? ... w Poznaniu takie obyczaje są ....

szczebrzeszcz 12.05.2011 20:56

nie pierwszy raz miał za plecami Arboledę
dupa boli, to wystarczy lekkie otarcie

Edson 12.05.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1090888)
Cóż, Sobol poza meczem z nami też nie grał jakoś fenomenalnie.

Nie trzymasz się tego co napisałem. Sobol przeszedł do nas ZA DARMO. Jakby zimą 2004/05 Dyskobolia sobie za niego wyśpiewała milion euro to na bank by do nas nie przyszedł. Eksperci Canal + z Węgrzynem na czele twierdzą, że ten zawodnik robi różnicę w Legii czy nawet w naszej lidze, a mi się wydaje, że jest po prostu przereklamowanym defensywnym pomocnikiem, który raz na 5 meczy gra jak lider zespołu. Nie chcę być złośliwy, ale jeśli Legia w wyjściowej "11" ma 4 dobrych (Kucharczyk, Wawrzyniak, Rzeźniczak, Radović) zawodników to Vrdoljak jest od nich słabszy.

wislak68 12.05.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1091267)
dupa boli, to wystarczy lekkie otarcie

hmmm... Wygląda na to że wiesz co piszesz :>.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl