![]() |
Cytat:
Art. 2.2 W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2010/2011 został sklasyfikowany na 15 miejscu . Art. 2.3 W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewiedzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub , kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu . Art. 2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym. Art. 2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
|
Kurcze, poszedłem spać przy stanie 2:1 dla Korony i miałem tylko nadzieję, że Lechijce uda się wyrównać, a ty proszę, wygrała. Brawo dla Braci!
|
Z tą Lechia to coś niesamowitego...Tak wogóle kto by się spodziewał że na trzy kolejki przed końcem będzie nam się szykować pasjonująca walka o brązowy medal - Jaga,Śląsk,Lechia,Legia,Ruch,Polonia,PGE,Górnik,Le ch.Żeby tylko jakiś "fryzjer" się nie znalazł bo stawka jest wysoka.
A co do Wisły - czas poważnie myśleć o wzmocnieniach aby się nie kończyło w pucharach jak ostatnio. |
Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.
|
Cytat:
|
Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny ;) Bez przesady ;)
|
Oglądając ten mecz odniosłem jednak inne wrażenie, wam się wydaje że faworyzował Cracovie, a ja jestem niemal pewien, że ten pan był po prostu mega słaby. Jak 90% naszych sędziów. Oni nie muszą brać w łape żeby sędziować źle. Wystarczy że robią swoje.
|
Cytat:
Stempniewski w L+ sam powiedział , że sie 3 karne należały a on w krytyce sdecyzji sędziowskim jest baaaaaaaardzo wstrzemięźliwy |
Cytat:
|
Cytat:
Tak samo mecz poniedzialkowy no aletu pojawia sie konflikt interesow bo Canal+ czesto o 21 pokazuje Premiership wiec pewnie chodzi o to zeby mecz Ekstraklasy skonczyl sie wczesniej. |
Po wczorajszej wygranej Lechii fajnie by było jakby był remis w starciu Jagiellonii z Legią. To by zaogniło walkę o drugą lokatę jeszcze bardziej. Dzieje się dzieje.
Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O czystości tego meczu i pana sędziego niech świadczy ostatnia sytuacja w meczu. Wrzutka w pole karne pasków, sędzie gwiżdże faul w ofensywie piłkarza Polonii żeby się przypadkiem coś tam nie urodziło z tej wrzutki. Ale pan szulc to dobry sędzia... Dramat. |
Ciekawie jak będzie z transmisjami dla posiadaczy cyfry plus ale bez canal+ tylko z orange sport? Kurna chyba nie będe musiał płacić podwójnego abonamentu aby mieć canal+? Nie dość że na orange sport zawsze puszczają mniej ciekawe mecze to jeszcze kanał wogóle nie będzie miał meczy od nowego sezonu...
|
Sasal zwolniony
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak nawiasem mówiąc, Skorża coś tam przebąknął, że być może na miejscu pauzującego za kartki Rzeźniczaka na prawej obronie zagra nie Jędrzejczak, nie Kneżević, ale... Manu! :) (co w opinii niżej podpisanego nie jest wcale głupią decyzją, zresztą dosyć często powtarzały się w internecie komentarze, że to lepszy boczny obrońca by był, niż skrzydłowy). * a potem jak sędzia nie będzie patrzył, to Vrdoljak go podepcze, no bo czemu nie ;) |
A jednak także w innych krajach będzie transmitowana Ekstraklasa w Eurosporcie. Fajna sprawa :)
Cytat:
|
A nasz niedoszły bramkarz Moretto pogoniony z Gdyni.
Faktem jest że wczoraj zwłaszcza druga bramka to supercabaj był. |
Oby tylko na tym poprzestali. Nie widzi mi sie ogladanie ligi Islandii czy Macedonii :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odbijają to się napastnicy od Chaveza ostatnio. Ten to ma warunki fizyczne. :D Wzrost niby tak jak Chorwat, ale jest masywniejszy. A co do deptania to zapewne tak będzie bo Chorwat ma tak w zwyczaju. Ale i tak uchodzi mu to płazem. |
Cytat:
Jeśli już miałbym określać przydatność poszczególnych zawodników po 11 kolejkach tej rundy to zdecydowanie najlepiej prezentowała się trójka: 1. Rzeźniczak 2. Vrdoljak 3. Wawrzyniak W takiej, a nie innej kolejności. |
Cytat:
I tak jak piszesz Proud...OSMAN. Osman wczoraj wyeliminował z gry, subtelnym strzałem z miednicy najwiekszą broń Lecha z która takie tuzy jak Juventus nie mogły sobie poradzic.Osmanik potrzebował kilkunastu minut. Zresztą, zapomniałem o Marcelo, w końcu. |
Cytat:
A co do jego bycia stoperem - ja się z tego śmieję, bo on stoperem generalnie nie jest, nie ma takich warunków jak Chavez czy Choto, ani też nie jest pod tym kątem wytrenowany. Popełnia błędy, których doświadczony ŚO by nie popełniał (typu - odbiór na raz, co nam zawaliło gola z koroną). A to że sobie solidnie poradził w tych już 4 meczach, w których zagrał na tej pozycji (chociaż tylko w 2 w pełnym wymiarze) - to zupełnie inna sprawa. Zresztą jak się będziesz powoływał na PN, to zaraz Ci wyjdzie, że najlepszy skład ma Ruch Chorzów, bo Jankowski jest najlepszy i w napadzie i na środku pomocy i na skrzydłach i w obronie. Koleś sam wygrywa mecze i jest głównym kandydatem na podstawowy skład w napadzie reprezentacji, której powinien też zostać kapitanem. [qoute]A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem.[/quote] Nie, to bandyta i burak straszny na boisku ;) No ale ja pisałem o tym z przymrużeniem oka i miałem nadzieję, że dwie emotki wystarczą, żeby to podkreślić ;) Zresztą zupełnie serio - nogi nie odstawia, walczy solidnie, dobrze gra głową, raczej nie jest typem, którego się przestawia. Cytat:
|
Przed 27 kolejką:
Jagiellonia - Legia Pauzują: Cionek, Sandomierski (Jagiellonia); Rzeźniczak (Legia) Zagrożeni: Kascelan, Lato, Seratlić (Jagiellonia); Borysiuk, Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Bytom - Górnik Pauzują: Tymiński (Bytom); Zagrożeni: Hricko, Radzewicz (Bytom); Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik) Korona - Arka Pauzują: Korzym, Niedzielan (Korona); Bruma (Arka) Zagrożeni: Lisowski, Lech, (Korona); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka) Śląsk - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Baran, Fonfara, Vinicius (GKS) Lechia - Polonia Pauzują: - Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia) Lech - Ruch Pauzują: Wołąkiewicz (Lech); Djokić (Ruch) Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech); Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch) Wisła - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić, Wilk (Wisła); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Widzew - Zagłębie Pauzują: Hanzel, Horvath, Wilczek (Zagłębie) Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Costa, Plizga (Zagłębie) |
Cytat:
Boję się pozwów zbiorowych za straty moralne i psychiczne. Nieświadomi niczego telewidzowie Eurosportu zasiądą w poniedziałkowy wieczór przed telewizorem z piwkiem w ręku i... no właśnie. PS. Co do dyskusji o Vrdoljaku: a. moim zdaniem to najlepszy grajek w Legii b) jego dobra gra na stoperze nie jest chyba aż tak wielką sensacją, grywał już wcześniej na tej pozycji w swojej ojczyźnie |
A teraz cos z tematu powodow z braku licencji
"Zdaniem Komisji stadion Śląska Wrocław przy ul. Oporowskiej nie spełnia trzech kryteriów infrastrukturalnych. – Pierwszym powodem nieprzyznania licencji jest kolor bramy wejściowej na stadion, która pełni też rolę wyjścia ewakuacyjnego. Z tego powodu będziemy musieli przemalować ją z koloru czarnego na bardziej jaskrawy. Druga kwestia to brak kompletnej numeracji na krzesełkach dla kibiców gości. Krzesełka te są często wymieniane i stąd pojawiły się luki w numeracji – tłumaczy Małgorzata Korny, dyrektor ds. organizacyjnych we wrocławskim klubie. Ostatni powód dotyczy ławek rezerwowych na stadionie przy ul. Oporowskiej. Zdaniem Komisji ds. Licencji są zbyt niskie i uniemożliwiają przebywanie w okolicach ławki w wyprostowanej pozycji." |
Cytat:
Niemniej jednak lepiej zapowiadał się Hubnik, który miał dobre wejście i nic poza tym. Zgasł całkowicie, wpasował się w zespół. A coniektóre płaczki już zdążyły płakać, że Stan to mógł takiego Hubnika sprowadzić a nie Genkova, co bramek nie strzela. Wszystko się wyprostowało jak należy. Takiego szrotu jak Legia sprowadziła w tym roku to dawno nie widziałem. Albo nie, widziałem - w końcu Branco to podobny poziom co te wszystkie Kneżevice, Kelhary, Mezengi i Antolovice. Tylko, że Branco przyszedł za darmo a większość z nich za spore pieniądze. |
Nasz niedoszły bramkarz odchodzi z Arki Gdynia
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...lashnews.shtml |
Cytat:
|
Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy :).
|
Cytat:
|
Jakoś nikt nie wspomina o kontuzji Rudnevsa. A okazuje się że w trakcie meczu w Krakowie piłkarz ten odniósł kontuzję .... pośladków. Tak się zastanawiam czy to przypadkiem Chavez nie wziął przykładu z Arboledy :).
A moze po prostu wspolny prysznic Arboledy i Rudnewsa sprawil tą kontuzje ??? ... w Poznaniu takie obyczaje są .... |
nie pierwszy raz miał za plecami Arboledę
dupa boli, to wystarczy lekkie otarcie |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl