![]() |
Cytat:
jakbyśmy kupili Stilica to by SKWK skakało że z Lecha :lol: |
Cytat:
|
U nas jest nagorsza hybryda miedzy kupowaniem a sprowadzaniem zawodników z karta w reku. Wypozyczenia.
Rios Cikos Sivakow Diaz Biton Nunez Boukhari i NIKT nie zostal/nie zostanie w klubie. I o to przy.......ilbym sie do Stana, mimo ze jestem jego oredownikiem(ilosc) bo nic z tego nie bedzie na przyszlosc a kasy na to sporo poszlo. |
Po jutrzejszym meczu już nikt tutaj nawet nie wspomni o Stilicu. O ile w ogóle wstanie z ławki rezerwowych, bo to głównie tam ostatnio spędzał czas na meczach Lecha.
Czym on się różni od takiego Kirma? Bo ja nie widzę różnicy, obaj są tak samo ślamazarni i wyraźnie znudzeni grą w Polsce. To, że ktoś tuta się o niego dopomina w kontekście Wisły to tylko kolejny dowód na to, że w Ekstraklasie wystarczy mieć jedną dobrą rundę (niekiedy nawet 2-3 mecze), a potem można już jechać na opinii. |
Cytat:
|
Cytat:
jest bardzo doświadczony jak na swój wiek rok starszy od Małeckiego, a 2 lata młodszy od Wilka |
Cytat:
Porównaj sobie zawodników z kartą w ręku, których sprowadził choćby APOEL. |
Mi chodzi o to, ze wypozyczylismy zawodnikow zamiast ich najac/kupic. Zamiast 7 wypozyczen powiedzmy 2/3 podpisy typu Iliev lub 1,2 transfery. Chcielismy miec 2 jedenastki ale nigdy ich naprawde nie bylo, zgadzal sie tylko stan liczebny.
|
Cytat:
Oczywiście w grę wchodzą podatki, a te podejrzewam że na Cyprze summa summarum są niższe niz w Polsce. Jednak twierdzenie, że każdy gracz Apoelu z I składu zarabia 400 tys euro, to chyba bujda na resorach. Pewnie dostali jakieś spore pieniądze za grę w LM, i awans do strefy pucharowej - ale dotyczy to wyników sportowych a nie kwestii regularnych zarobków.... |
Ty wierz w cyfry podane przez PS
Na pewno zarabiają więcej niż nasze asy |
Cytat:
|
transfermarkt + filtr na konczacy sie kontrakt. Cos jak Bednarz.
|
Cytat:
|
Małecki blisko wyjazdu do Premier League
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...e0f5&_ticrsn=3 |
Cytat:
|
Ciekawe co to za drużyna.?
|
Cytat:
Taki Przyrowski na przykład był swego czasu na testach w Tottenhamie :D Anglia to za wysokie progi dla Patryka, ale mimo wszystko życzę mu powodzenia i podpisania kontraktu. Wyszłoby z korzyścią dla Wisły i przede wszystkim dla niego. |
A potem się okaże, że nie Premier League, a Premier Liga ;)
|
Cytat:
BETO, CHRISTOW czy jak mu tam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jovanic, Milan - nieprzydatny
Kurto, Filip - powinien być zastępcą Pareiki, grać w każdym meczu PP Pareiko, Sergei - podstawowy bramkarz Jaliens, Kew - ma ważny kontrakt, na gotówkowy transfer nie będzie chetnych Chávez, Osman - dobry w destrukcji, powinien zostać, pomimo iż mało zwrotny Bunoza, Gordan - powinien zostać Jovanovic, Marko - obsada na prawej obronie Czekaj, Michal - moim zdaniem Bunoza lepszy Díaz, Júnior - Junior wraca do FCBrugge Lamey, Michael - Michaelowi podziekować Paljic, Dragan - nie oszukujmy się, blokuje miejsce chłopakom z ME, najgorszy obcokrajowiec, (do Jovanica nie porównuję) Sobolewski, Radoslaw - Radek... jego widzę w roli trenera:) Núnez, Gervasio - 1ml euro... podziękować, napisze na końcu dlaczego Wilk, Cezary - środek pomocy Jirsak, Tomas - kontrakt się kończy za pół roku, nie przedłużą Kirm, Andraz - Andraz powinien zostać sprzedany, robi jakieś statystyki więc chętny by się znalazł Melikson, Maor - motor napędowy, Gargula, Lukasz - do pary z Maorem lub na zmiane. Malecki, Patryk - niech podbija świat;) Iliev, Ivica - jest naprawdę dobry, ale tylko jako joker Boguski, Rafal - z całym szacunkiem, ale pracownik wiecznie na L4, to nie pracownik Genkov, Tzvetan - to nie jest łowca bramek. wydaje mi się, że to nie jest napastnik do systemu grania na jednego wysuniętego jak to było do tej pory Dudu Biton - nie dla polskiego klubu taki transfer Należy pożeganać, się z zawodnikami z wypożyczeń, sprzedać Kirma i wziąć innych. Wykupienie Nuneza i Bitona wg mediów oznacza wydatek 2.6mln euro... myślę, że za taką kasę można mieć 4 zawaodników którzy łatają luki na lewej obronie, skrzydłach i ataku. Dániel Völgyi,LO Ádám Dudás, PP, koniec kontraktu 06.2012 Maxime Lestienne - LP Etien Velikonja - N |
@Tominho: Kominów płacowych nam nie potrzeba. Póki co Wisła ma tyle samo korzyści z wolnych zawodników co Legia, czyli Pareiko jak i Ljuboja są czołowymi piłkarzami w swoich klubach. Co do Blanco i Novo to nie jest powiedziane że pójdą drogą tych dwóch. Najgorsze co może być to kominy płacowe. Już wole te wypożyczenia.
Edycja: Co do Stilicia, to ciekawa opcja. Sam nad nim swego czasu myślałem. Może mu zaproponować kontrakt jakiś lepszy, z racji tego że ma dopiero 25 lat i można na nim zarobić. Mistrzostwo i perspektywa walki o LM na pewno ułatwiłyby nam z nim negocjacje. Guła-Stilić-Maor, ciekawy tercet byłby. |
Cytat:
1. Czy Bednarz przed Wisla mial jakiekolwiek doswiadczenie w przeprowadzaniu transferow? (jak, do kogo uderzyc) 2. Czy Bednarz chociazby potułał sie troche po klubach zagranicznych w trakcie kariery zawodniczej, podejrzec jak to powinno fachowo wygladac? 3. Serial z bramkarzami i testami innych zawodników, popatrz Stan jedzie zawodnika zobaczyc a JB zapraszal na testy. 4. Ocena prawie wylacznie na podstawie plyt dvd ze skladankami, przeciez o tym wszyscy wiedza. 5. Poleganie na tym "co agent podrzuci". (a np Diaz) 6. Aktywnosc w czaie okienka - slynny urlop. Jesli czepiasz sie ze napisalem ze JB szukal pilkarzy na TM , to byc moze nie ale niewiele bardziej profesjonalnie a w moim poscie i szydzeniu z JB chodzilo wlasnie o to. |
ty no ale udowodnij ze Beto był podpisany przez transfermarkt
daj scan umowy czy czy wywiad z Beto/Skorża/Bednarzem 1. Jóźwiak miał ? Nie, a dokonał ciekawych (novo,blanco,ljuboja) 2. Czyżniewski był sędzią a ma bardzo dobrą opinie jako dyr.sportowy 3. Czy Stan cos zmienił w sprawie bramkarzy? Jakby nie Frankowski to Pareiki by nie było 4.UDOWODNIJ. wszyscy wiedzą wsyzscy wiedzą ...to jest dobre. NIKT NIE WIEM, kazdy .......i udając ze cos wie. 5.UDOWODNIJ. 6.CO ma aktywanosc w trakcie okienka do transfermarktu ? Skoro przed okienkiem masz zaklepanych ludzi w okienku nie musisz byc aktywny prawda? |
Cytat:
Ad. 1 Narzie to tak jak piszesz Novo, Blanco ciekawe i nic wiecej(nic jeszcze nie pokazali), Ljuboja powiedzmy trafilo sie jak JB Marcelo. (Jozwiak tez ma dluga liste podpisanych asow) Ad. 2 Opinie i co oprocz tego? Ad. 3 Tak POSLUCHAL to tez trzeba umiec. Ad. 4 no popatrz a np. czemu z Maleckim byles za kara, w szatni Cie nie bylo? Ad. 5 Slyszales o podrozach JB do Kostaryki?:) (wiem napiszsz ze byl incognito:) Ad. 6 Zaklepanych moze miec ale 1000 rzeczy moze sie spier... okienko - 2 miesiace to jest najbardziej goracy okres w pracy dyrektora sportowego. To tak jakby rolnik uprawiajacy ogorki pojechal na wakacje w momecie zbiorow bo juz posadzi, wyrosly i wogole:) Mozemy tak jechac jeszcze dlugo, jak chcesz moje zdanie jest takie ze JB=Amatorka. Jestem jeszcze 1.40 pod netem:) |
heh.
nie interesowało mnie czy amatorka czy nie, twierdziłes ze Bendarz szukał piłkarzy poprzez filtr transfermarkta. Nie wiem przez co szukał Stan skoro w zimowym okienku nie znalazł NIKOGO. Nawet Branco nie znalazał. To jest chłop który bije Beto i Dudu na głowę, ah ten mistrz transferów. Jakim cudem on miał go w swoim boskim notesie. |
Obiektywnie to SV też za bardzo czym pochwalić nie ma. Gdyby nie Melikson to słabiutko by było.
Przez caly okres wylansowal jednego zawodnika i tak naprawdę nie wiadomo kiedy i za ile pójdzie. Tak na chlodno: Pareiko - Franek jova - Iliev Biton - agent Maora Diaz -- przybłęda. Jednak co by nie pisać to lepszy nam się Dyrektor nie trafi. |
No widzisz Ciebie nie obchodzilo czy amatorka i umknal Ci caly kontekst wypowiedzi, ktora walkujemy.
Nie znalazł czy nie miał na to środków, a nawet jesli mial minimalne wolisz brac Dudu czy wogole odpuscic?. Najlepsze porownanie to jest 700K EUR i ich wykorzystanie Jirsak/Melikson. Vlackx ma Branco, Jaliensa. Bednarz mial Christowa, Dudu,Beto, Lobodzinskiego, Kirma. Powyzsze w sensie pilkarze ktorzy okazali sie zdecydowanie beznadziejni. Gdybym był złośliwy to bym zapytał w sprawie "Nie wiem przez co szukał Stan skoro w zimowym okienku nie znalazl NIKOGO." - a skad to wiesz i czy masz bilingi telefonu, ktore wskazuja ze dzwonil wylacznie po pizze? |
No to my nie potrzebujemy dyrektowa sportowego! Wystarczy popytać chłopaków z drużyny, każdy z nich kogoś poleci ze swojego kraju.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S Nie chcę napinki. Jeśli nie zgadzasz się z tym co pisze, to po prostu normalnie to uzasadnij. |
Blaszczu16
Cytat:
Alez coz to za podejscie? Futbolowy socjalizm, czy co? Na takich kominach wlasnie swa potega budowaly i buduja kluby z takich krajow jak Turcja, Grecja, Ukraina czy Rosja. Nas nie bedzie nigdy stac na 11 zawodnikow z kontraktami na poziomie 700 tys euro. Czyli co, jak sie trafi jakas okazja na niezlego grajka ktory tyle chce zarabiac, to sie nie zgadzamy? Bo komin placowy bedzie...?:mysli: Komin placowy jest zly, gdy jest z dupy wziety. Np. Arboleda. Rownie dobrze tyle mogli dac Lewandowskiemu czy Rudnevsowi, ale dali Arboledzie. To psuje atmosfere w druzynie. Ale gdy np. mowa o konkretnym grajku z nazwiskiem, to... nic taki komin nie zepsuje. No, chyba ze bedzie gral na poziomie Jaliensa :lol: Akurat porownanie Pareiki i Ljuboji to krzywienie rzeczywistosci na wlasne potrzeby. Gdyby nie Ljuboja, to Legia pewnie odpadla by juz na Spartaku. Warto tez zauwazyc jaki progres zanotowala przy nim mlodziez legijna. Pareiko jest poprostu solidny. Ani jakos specjalnie sie nie wyroznia, ani jakos specjalnie nie psuje. Poprostu solidny bramkarz. Ljuboja to os centralna ofensywy Legii. |
GK:
- Pareiko - [młody gk za małe pieniądze] - Kurto? OBR: - Jaliens - Chavez - Jovanovic - Bunoza - Czekaj - Diaz (pod warunkiem że cena nie będzie wygórowana) - [solidny lewy obrońca (nawet na WT na wysokim kontrakcie, ale żeby prezentował odpowiedni poziom)] POM: - Wilk - Sobolewski - [środkowy pomocnik] - Jirsak (przedłużyć kontrakt o rok, bo nie mamy zmiennikow na tę pozycję, a wydatki są niezbędne na inne pozycje) - Chrapek? - Melikson / ktoś nowy (jeśli Maor odejdzie) - Iliev - [szybki skrzydłowy] - [ofensywny pomocnik] ATK: - Genkov - Piech - [młody napastnik] - Boguski OUT: Paljic, Kirm, Małecki (wiadomo), Maor? ;/, Garguła, Nunez, Biton, Jovanić, Brud...o kimś zapomniałem? |
Cytat:
|
Kirma tak łatwo nie wyoutujesz ma kontrakt do 2015 roku bodaj. Chyba, żeby go westersyl podpromował jakimś mega filmikiem kilka bramek ładnych mu wpadło może jakieś Turki by się podjarały. Bo na razie mało go na jutubie więc ja kto kiedyś weszło pisało "nie ma cie na jutubie to znaczy ze nie istniejesz" i dlatego ofert za niego brak :)
Także jak masz czas wester - działaj! :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl