Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

baro1995 10.08.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1144475)
Zauważyliście ,że odkąd Wisła ściągnęła Meliksona ( i teraz Bitona) to teraz wszystkie polskie kluby coś zyglują z tymi Żydami. Już jest ich 4 naszej lidze a szykują się kolejni. Prym w papugowaniu Wisły wiedzie Legia i Jóźwiak.

Bez przesady...Legia Buzaglo chciała już rok temu,ale padło na Cabrala,jak na tym wyszli,wszyscy wiemy,Ohayona próbowali ściągnąc w zimowym okienku,ale im się nie udało,więc było to jeszcze czasy zanim Melikson stał się gwiazdą naszej ligi.

dawiss 10.08.2011 21:29

Znalazl ktos jakis skrot?

Mareq 10.08.2011 21:36

Brawa dla Maora , oby mu się wiodło jak najlepiej w kadrze Izraela.

CH. 10.08.2011 21:37

Mówisz, masz
http://www.sport5.co.il/HTML/article...85.104809.html

szczepek19 10.08.2011 21:39

Maor niech gra u nas do końca kariery :D to jest diament poprostu ! :)

mitmichael 10.08.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1144500)

Przy pierwszej bramce Maor miał troche szczescia - ale znajac jego mocne uderzenie musiało sie to skonczyc golem. A co do karnego to fajna sprawa bo wykonał go tak samo jak z Litexem. Swietna forma Naszej gwiazdy

!!IRIVER!! 10.08.2011 21:46

W sumie te gole Maora trochę przyfarcone, ale to nieważne :) Niech się chłopak rozwija i gra możliwie najdłużej u nas, choć obawiam się, że już w zimowym okienku możemy go stracić.

KoPer 10.08.2011 21:48

Heh pierwsza bramka to raczej samobój a karnego strzelił jak z Litexem. Bramkarz prawie obronił. Tak czy siak: brawo Maor!!!

Elefant 10.08.2011 21:50

Tylko nie popadajmy w Maoromanie:-D

Mhaifa jak tu jeszcze zaglądasz - czekamy na szerszą relację. Jak zagrał, jakie komentarze itd.

jcts 10.08.2011 21:50

to teraz czekamy na relacje kolegi MHaifa o komentarzach w Izrealu po tym co Maor pokazał :)

rychu 10.08.2011 21:53

Andraž Kirm wystąpił w reprezentacji Słowenii w zremisowanym bezbramkowo towarzyskim meczu z Belgią. Pomocnik krakowskiej Wisły przebywał na boisku do 77. minuty, kiedy zmienił go Dare Vršič.

vaazon 10.08.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1144508)
Heh pierwsza bramka to raczej samobój a karnego strzelił jak z Litexem. Bramkarz prawie obronił. Tak czy siak: brawo Maor!!!

No już zaczyna się polaczkowanie, równanie w dół, umniejszanie osiągnięcia.
Poza tym, piłka po strzale Meliksona zmierzała w światło bramki, a to że był rykoszet od obrońcy niczego nie zmienia. Bramka prawidłowo przypisana Maorowi. Samobój byłby, gdyby piłka nie zmierzała w światło bramki.

Billy 10.08.2011 21:58

Melikson jak tak dalej będzie strzelał cały czas w lewą stronę, to w końcu któryś bramkarz go wyłapie :P

CH. 10.08.2011 22:00

Cytat:

Specjalnie dla Was, przeprowadzamy ankietę, w której możecie zadecydować, któremu piłkarzowi Wisły chcielibyście zadać pytanie.

Kiedy wyłoniony zostanie zwycięzca, uruchomimy specjalny adres mailowy, na który będziecie mogli przesyłać swoje pytania. Gwarantujemy, że każde z nich zostanie zadane, a wywiad zamieszczony zostanie później na stronie. Swoje głosy można oddawać do sobotniego wieczoru.

Zachęcamy do udziału w ankiecie!
Sonda znajduje się na stronie SKWK.

MłodePokolenie 10.08.2011 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1144510)

Mhaifa jak tu jeszcze zaglądasz - czekamy na szerszą relację. Jak zagrał, jakie komentarze itd.

Ona już trwa :) Delektujmy się jego grą przez najbliższe miesiące, bo to mogą być ostatnie w barwach Wisły.
Mam nadzieję, że Stan umie tak dobrze negocjować w trakcie sprzedaży jak dobrze negocjuje w trakcie kupna :)

snikki_(konto-usuniete) 10.08.2011 22:03

Cieszy niezmiernie że Maor wystąpił w tym meczu. W końcu trener izraelski na Niego postawił, a ten na dodatek strzelił dwa gole. Tak jak i wielu z Was chciałbym żeby temat gry Maora w naszej międzynarodowej reprezentacji został definitywnie zakończony. Miejsce Meliksona jest w Wisełce a dopiero później w błękitno-białych barwach (i nie w żadnych innych).

Szkoda Sergieja...wyciągał dziś aż trzy razy :(

riv 10.08.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1144506)
W sumie te gole Maora trochę przyfarcone, ale to nieważne :) Niech się chłopak rozwija i gra możliwie najdłużej u nas, choć obawiam się, że już w zimowym okienku możemy go stracić.

Już jesteśmy w LE, za którą wpadnie nam kasa. Mam nadzieję, że zamiast tego będziemy w LM, za którą wpadnie nam WIĘKSZA KASA. Klub jest w na tyle dobrej sytuacji, że Maora puszczać nie musi. Stan może zabawić się w Wojciechowskiego i czekać an oferty typu 7 mln euro (na tyle wycenił Maora Szymek). Sądze, że najwcześniej sprzedamy go po tym sezonie.

CH. 10.08.2011 22:07

Po sezonie to za długo. Możemy nie awansować do pucharów i każdy o nim zapomni. Zreszta jakaś kontuzja w trakcie sezonu czy słabsze momenty, za duże ryzyko.
Dzisiejsza sytuacja Maora przypomina mi Małyszomanię i należy to wykorzystać, zaraz po pucharach.
Dobrze wypromować, on sam niech się dobrze pokaże na tle zespołów w fazie grupowej LM / LE i szybko opchnąć póki jego nazwisko jest gorące.
Zajebisty interes zrobimy. Za grosze kupiony, sprzedany za miliony. Byle nie mieć gorących głów i ośmieszać się z przyjęciem propozycji 3-6 mln euro. Stanowczo za mało. Daj Boże żeby jakieś Turki czy Rosjanie się trafiły , Ci drudzy to by jebnęli nawet kwotę 15 mln euro.. chociaż za Maora to nie dużo :D
A to czy rykoszet, czy karny nie ma najmniejszego znaczenia. Gole idą w świat.
Zaraz po pucharach sprzedać, bo potem będzie za pózno.. a takie czekanie i czekanie zawsze zle wychodzi. Przekonał się o tym między innymi Lech. Mieli szanse na zajebisty zarobek to przeciągali sprawę i sprzedali za grosze.

Cytat:

Fajnie by było jakby Stan wywalczył jeszcze jakieś procenty od jego kolejnych transferów.
Właśnie!

Takich piłkarzy po prostu nie możemy trzymać za długo. Teraz jest fantastyczny moment (faza grupowa LE / LM). Maor w zajebistej formie, piszą o nim od gadu gadu po inne pudelki.pl nawet i to trzeba wykorzystać.
Byle tylko jakaś kontuzja mu się nie przytrafiła w meczach pucharowych. Jakoś na razie mu się udaje, faulują go i faulują. I oby tak do ostatniego meczu w pucharach.

KoPer 10.08.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1144515)
No już zaczyna się polaczkowanie, równanie w dół, umniejszanie osiągnięcia.
Poza tym, piłka po strzale Meliksona zmierzała w światło bramki, a to że był rykoszet od obrońcy niczego nie zmienia. Bramka prawidłowo przypisana Maorowi. Samobój byłby, gdyby piłka nie zmierzała w światło bramki.

Jakie polaczkowanie ? Zastanów się co piszesz. Nie umniejszam Maorowi niczego. Strzelił dwie bramki i to się liczy i należy się z tego cieszyć.

Oczywiście piłka zmierza w kierunku bramki, ale gdyby obrońca lepiej się ustawił to normalnie zablokowałby strzał i bramki pewnie by nie było. Powtarzam jeszcze raz: gratulacje dla Maora! Miejmy nadzieję, że Smuda go teraz nie powoła.

jova 10.08.2011 22:11

Po Liteksie ucieszyłem się, że w końcu mamy kogoś, kto potrafi strzelać karne. Dziś już w to zwątpiłem. :lol: Melikson wykorzystał trzy jedenastki (Lubin, Litex, WKS), ale wszystkie wykonał identycznie. Mam nadzieję, że skuteczne strzały w prawy róg będzie miał okazję zaprezentować z APOELem.

MłodePokolenie 10.08.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1144532)
Po sezonie to za długo. Możemy nie awansować do pucharów i każdy o nim zapomni. Zreszta jakaś kontuzja w trakcie sezonu czy słabsze momenty, za duże ryzyko.
Dzisiejsza sytuacja Maora przypomina mi Małyszomanię i należy to wykorzystać, zaraz po pucharach.
Dobrze wypromować, on sam niech się dobrze pokaże na tle zespołów w fazie grupowej LM / LE i szybko opchnąć póki jego nazwisko jest gorące.
Zajebisty interes zrobimy. Za grosze kupiony, sprzedany za miliony. Byle nie mieć gorących głów i ośmieszać się z przyjęciem propozycji 3-6 mln euro. Stanowczo za mało. Daj Boże żeby jakieś Turki czy Rosjanie się trafiły , Ci drudzy to by jebnęli nawet kwotę 15 mln euro.. chociaż za Maora to nie dużo :D
A to czy rykoszet, czy karny nie ma najmniejszego znaczenia. Gole idą w świat.
Zaraz po pucharach sprzedać, bo potem będzie za pózno.. a takie czekanie i czekanie zawsze zle wychodzi. Przekonał się o tym między innymi Lech. Mieli szanse na zajebisty zarobek to przeciągali sprawę i sprzedali za grosze.

Fajnie by było jakby Stan wywalczył jeszcze jakieś procenty od jego kolejnych transferów.

sayek89 10.08.2011 22:27

Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko...

Fuks 10.08.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1144537)
Po Liteksie ucieszyłem się, że w końcu mamy kogoś, kto potrafi strzelać karne. Dziś już w to zwątpiłem. :lol: Melikson wykorzystał trzy jedenastki (Lubin, Litex, WKS), ale wszystkie wykonał identycznie. Mam nadzieję, że skuteczne strzały w prawy róg będzie miał okazję zaprezentować z APOELem.

jak ktos umie wykonywac rzut karny w jeden, ale dobry sposob, to jest w zupelnosci wystarczajace, zeby 95% karnych zamienic na gola. Poza tym, bramkarz moze sie zawsze zastanawiac, ze skoro gosc strzela w ten rog za kazdym razeim ,to kiedys musi to zmienic, i dlaczego akurat nie teraz? ;D

labtec 10.08.2011 23:15

Niby pierdoła, ale ciekawi mnie to po prostu.
Maaskant jest żonaty tak ? Wziął ślub parę tygodni temu i ich dziecko jest w drodze.

Tymczasem widzę, że Robert ma dziecko, syna .

Więc przypuszczam, że to rozwodnik?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...9743342378.jpg

Wojtas 10.08.2011 23:20

Cos mi sie wydaje ze jesli sprzedamy (kiedys napewno) Maora,to to bedzie rekordowa kwota w historii Polskiej Pilki na długo ,długo.

snikki_(konto-usuniete) 10.08.2011 23:27

@labtec

Rozwiódł się wcześniej z Helene, która powtórnie wyszła za mąż i w przylegającym do Deventer miasteczku Bathmen wychowuje ich 12-letniego syna Bo.

Bob, Robert, Bo... Wszystko ma swój sens. – Bo na co dzień jest z matką, ale co weekend się widzimy. Oglądam sobotnie mecze Bo, potem spędzamy trochę czasu we trójkę z Connie – opowiadał nam zimą dziadek Maaskant. – A potem zaraz informuję syna, czy mój wnuk znów coś strzelił – dodawał.

z tego wywiadu: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

MHaifa 11.08.2011 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1144510)

Meczu nie ogladalem, ale z komentarzy wynika ze wniosl sporo ozywienia i sprawil pozytywny bol glowy trenerowi :) Wszyscy go chwala a sam Maor mowil ze dla niego te 2 gole nie maja znaczenia i by wolal wygrac bo bardzo chcial wygrac. Bardzo wazne dla niego bylo zagrac w reprezentacji i utrzymac forme z gry w Polsce. Liczy na to ze wywalczy miejsce w skladzie reprezentacji.

Co do Maoromanii to komentarze w Polsce i Izraelu sa tak podobne ze zapowiada sie miedzynarodowa Maoromania wszystkich kibicow klubow w ktorych gral :D

PS: Izrael ma tak samo glupiego trenera co Polska. Gdyby nie cyrk Smudy to Maor mogl zagrac dla Polski (zaraz po pierwszych meczach w Wisle). Potem bylo za pozno a jak go w Izraelu na ten temat pytali to mowil ze Smuda mowi onim ze z dobra obrona sobie nie radzi i go nie potrzebuje wiec niema tematu...

1q2 11.08.2011 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MHaifa (Post 1144610)
wiec niema tematu...

Ja nadal myślę że ten temat był.Choćby wypowiedź Maaskanta że ma miesiąc na podjęcie decyzji co by znaczyło że jednak do końca jej nie podjął i o tyle się nie dziwię że ostro musiano nad nim 'pracować' - Popatrz, tam Cię nie chcą a tu grasz i jesteś gwiazdą, paszport masz ,matka Polka, będziesz pewniakiem na Euro a tak nigdy na takiej imprezie nie zagrasz...itp itd.Większości by to mogło namiszać w głowie.

Ale po dzisiejszym meczu to można chyba już ogłosić że temat zdechł:P
I świetnie bo polubiłem Meliksona za grę oczywiście ale też waleczność, skromność, docenianie kibiców(widać było ten jego szok co tu się dzieje i jak został przyjęty) ,no i cechy przywódcze o które bym go nie podejrzewał;)

Widok jego biegającego z resztą tych farbowanych lisów byłby nie do zniesienia.

Maciuś 11.08.2011 06:28

Ja tez jestem za tym zeby po sezonie od razu go sprzedac za 5 mln euro. Za te pieniadze Stanisław sprowadzi nam 5 takich zawodnikow.

GliwickiWislak 11.08.2011 07:10

"Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko..."

A o Marcelo zapomniałeś?

Glazik 11.08.2011 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1144620)
Ja tez jestem za tym zeby po sezonie od razu go sprzedac za 5 mln euro. Za te pieniadze Stanisław sprowadzi nam 5 takich zawodnikow.

za 5mln??? myslisz ze Stan glupi czy z gipsu??? przeciez cala Polska widzi ile jest wart...wejdziemy do fazy grupowej LM i caly swiat pozna jego talent.., a ty myslisz ze go SV sprzeda za takie grosze..

tofik 11.08.2011 07:44

Maor czas chyba zmienić róg :). Myślę, że bramkarz APOELU będzie dokładnie przygotowany jak i gdzie Melikson strzela karnego.

Marszałek 11.08.2011 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1144634)
Maor czas chyba zmienić róg :). Myślę, że bramkarz APOELU będzie dokładnie przygotowany jak i gdzie Melikson strzela karnego.

I dobrze, tym większe będzie jego zdziwienie:)

sevenheaven 11.08.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1144620)

5 takich Meliksonów ?
mam nadzieję, że żartujesz :rotfl:

pawelo84 11.08.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GliwickiWislak (Post 1144625)
"Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko..."

A o Marcelo zapomniałeś?

Ale Marcelo nie błyszczał tak jak Maor, owszem był świetny w ofensywie, dobry w obronie, ale czasami też po jego błędach traciliśmy gole. W każdym razie jak każdy życzę mu jak najlepiej, ale do kadry Brazylii ma jeszcze niestety daleko.

_ukoL 11.08.2011 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1144743)
Ale Marcelo nie błyszczał tak jak Maor, owszem był świetny w ofensywie, dobry w obronie, ale czasami też po jego błędach traciliśmy gole. W każdym razie jak każdy życzę mu jak najlepiej, ale do kadry Brazylii ma jeszcze niestety daleko.

Nikt nie jest idealny. Melikson też błędy popełnia. Chociaż i tak jestem w ciągłym szoku, że gość o takim potencjale został nie zauważony przez lepsze kluby niż Wisła. Nie oszukujmy się, że T-Mobile Ekstraklasa nie jest najatrakcyjniejsza więc tym bardziej chwała Stanowi, że ściągnął geniusza jak na polskie realia.

dwdx1906 11.08.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1144743)

No nie wiem, reprezentacja Brazylii jest teraz chyba najsłabsza w historii. Co raz mniej wielkich nazwisk, nie będę zdziwiony, jak wkrótce i Marcelo w niej zadebiutuje.

grogoriogreg 11.08.2011 11:37

A ja uwazam ze nalezy czekac jak najdluzej, czekac do momentu az pojawi sie dobra finansowo oferta z bardzo silnej europejskiej ligi.
Melikson imo jest na tyle dobrym graczem, ze nie potrzebuje juz zadnego posredniego klubu miedzy swiatowa czolowka, na prawde nie zdziwie sie jesli odejdzie do 3 klubu w lidze hiszpanskiej, ktora jest po prostu dla niego stworzona.

Panowie i panie, mamy teraz el. lm, lm lub le, el. me i ewenrualne euro 2012. Jesli sprzedawac Meliksona to w lipcu 2012, Maor jest rowniez swietnym czlowiekiem i nie zrobi nam numeru Uche, choc nie ma co sie oszukiwac, wystarczy oferta nie do odrzucenia i tracimy swoja biala gwiazde.

Marszałek 11.08.2011 11:49

Już będziecie sprzedawać,spokojnie. Pograjmy coś w Europie,nam się nigdzie nie spieszy a i Maorowi też,bo chyba zdaje sobie sprawę, przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi, ile zawdzięcza Wiśle. Gdzie on był dwa lata temu a gdzie jet teraz. Tak więc spokojnie,ani jego ani nas nigdzie nie ciśnie.

mitmichael 11.08.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1144773)
Już będziecie sprzedawać,spokojnie. Pograjmy coś w Europie,nam się nigdzie nie spieszy a i Maorowi też,bo chyba zdaje sobie sprawę, przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi, ile zawdzięcza Wiśle. Gdzie on był dwa lata temu a gdzie jet teraz. Tak więc spokojnie,ani jego ani nas nigdzie nie ciśnie.

Jakby mu sie spieszyło to by tyle nie grał w sredniaku ligi izraelskiej. Dziennikarze tak niby o wszystkim wiedza a jednak w Lidze+extra mowili, ze Maor jak tak dalej bedzie grał to sam bedzie chciał odejsc. Szkoda tylko, ze nie słyszeli jak mowił, ze odejdzie tylko wtedy jak klub bedzie mogł na Nim sporo zarobic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl