Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

63.5 Kg 09.05.2015 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1399766)
Nie za wesoło...

Wisła się pali! Starszyzna złoży wypowiedzenia?
http://futbolplus.pl/kraj/item/649-w...-wypowiedzenie

Przeczytales caly artykul??
Można by było chociaż trocje w to uwierzyć gdyby nie ostatnie słowa..."Bednarz wroc"- większej ....a głupoty daawno nie czytałem...

Davss875 09.05.2015 08:50

Jak chcą niech odchodzą. Na siłe nikogo nie trzymają. Mowa o Głowackim, Brożku i kto jeszcze?

AntyMod 09.05.2015 09:54

no , zwlaszcza po Brozku to bede plakal najbardziej :D

88tajfun 09.05.2015 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1399777)
Przeczytales caly artykul??
Można by było chociaż trocje w to uwierzyć gdyby nie ostatnie słowa..."Bednarz wroc"- większej ....a głupoty daawno nie czytałem...

Wrzucam jako ciekawostkę bo to portal naczelnego, twitterowego hejtera... właściwie wszystkiego co nie po jego myśli ;)

To on wypuścił nieprawdziwą wiadomość o Smudzie u szejków, rozjechaną później przez wszystkich poważniejszych pismaków. Słowem - no stress :pala:

tofik 09.05.2015 11:20

Zarządzanie Wisłą i opowieści nowych prezesów mi się kojarzą z polityką. Taki sam burdel, dużo obietnic bez pokrycia i wieczne problemy.

emjot 09.05.2015 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1399795)
Wrzucam jako ciekawostkę bo to portal naczelnego, twitterowego hejtera... właściwie wszystkiego co nie po jego myśli ;)

To on wypuścił nieprawdziwą wiadomość o Smudzie u szejków, rozjechaną później przez wszystkich poważniejszych pismaków. Słowem - no stress :pala:

czyli kogo bo żadnych twiterów, fejsbuków i innych tam takich nie posiadam i nie zamierzam?

TS&ZKS 09.05.2015 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1399781)
Jak chcą niech odchodzą. Na siłe nikogo nie trzymają. Mowa o Głowackim, Brożku i kto jeszcze?

Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

63.5 Kg 09.05.2015 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1399815)
Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

a co On może??
Jest tylko kolejna marionetka w rekach grubego z Myslenic...
A to ze mydli oczy?? po prostu probuje nadac trochę optymizmu w tym całym gownie...

88tajfun 09.05.2015 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1399799)
czyli kogo bo żadnych twiterów, fejsbuków i innych tam takich nie posiadam i nie zamierzam?

Jacek Kmiecik :)

Ciekawie wygląda inna perspektywa. Mianowicie - dzisiejszy mecz to walka o lepsze kontrakty... w innych klubach :>

muerte 09.05.2015 23:44

Ciekawe informacje:)
https://twitter.com/KrystianKRK/stat...36704835825665

Stelio 10.05.2015 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1399835)

Może BC zamienił marchewkę na kij. Przez 13 lat pompował w Wisłę kasę i nie było awansu do LM, więc wyszedł z założenia, że teraz zapłaci piłkarzom dopiero wtedy kiedy awansują. Taki drastyczny system motywacyjny :lol: a tak na poważnie, przerażające to jest... obyśmy nie skończyli jak widzew :p

TSWthedues 10.05.2015 00:37

Ten facet chyba był prezesem SKWK awansował na Viceprezidenta TS-u:/ Goście z SKWK dostają darmowe wejściówki na stadion to może powinni zacząć płacić aby finanse klubu się polepszyły? Dramat! ehhhh

AntyMod 10.05.2015 00:43

widze ze pelikany łykaja ....czyli internet sie sprawdza

TSWthedues 10.05.2015 00:44

oki wstrzymuje się z osądem, czekam na oświadczenie TS Wisły.

63.5 Kg 10.05.2015 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1399840)
widze ze pelikany łykaja ....czyli internet sie sprawdza

Tylko ze to info praktycznie jest pewne w 100%...

KOMINEK 10.05.2015 09:31

Robert Szymański v-ce prezes TSWisła w ostatnich dniach podburzał piłkarzy przeciw klubowi.Głowackiemu nakazał bojkot treningów bo nie płacą

Naprawdę wy wierzycie że Szymański coś nakazuje Głowie. Może piłkarze się postawili bo kasy nie ma ale wierzycie że Brożek Głowa Dudka dają się wkręcać Szymańskiemu ??

Macie pretensje do prezesa a mnie przeraża ilość ludzi na wczorajszym meczu. Gdzie ta ABG, gdzie od zawsze na zawsze. Dla mnie to jest przerażające i pokazuje w jak wielkim kryzysie jest Wisła. Brak pieniędzy od Cupiała sponsorów to jedno ale to co mnie naprawdę niepokoi to sytuacja w wśród kibiców. Jesteśmy skłóceni podzieleni jedni nie ufają drugim.

Piknik podejrzliwie patrzy na ultrasa , ultras lekceważy piknika. Każdy uważa że Wisła to My. Porobiły się grupy interesów i każdy chce coś ugrać.

Sytuacja jest chora i to My kibice jesteśmy w dużej mierze za to odpowiedzialni.

63.5 Kg 10.05.2015 09:51

Oczywiście ze slowo" nakazal" jest pewnie mocno przesadzone ale...
Może bardziej chodzi o jakies dziwne powiazanie pomiędzy nim a pomysłem bojkotu treningu...

Kurz 10.05.2015 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1399856)
Naprawdę wy wierzycie że Szymański coś nakazuje Głowie. Może piłkarze się postawili bo kasy nie ma ale wierzycie że Brożek Głowa Dudka dają się wkręcać Szymańskiemu ??

Ktoś zawsze może piłkarzom dawać dobre rady, ale... Zawodnicy Wisły nie muszą wywierać nacisków w ten sposób. Bez ich dobrej woli, kolejnych ugód, klub nie dostanie licencji na kolejny sezon.

crazykaro 10.05.2015 11:37

SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska. Nie zalezy im na Wisle w pucharach tylko na rzadzeniu ich "ukochanym" klubem. I nie wciskajcie ludziom kitu o lykajacych pelikanach. Od starozytnosci wiadomo ze zasada dziel i rzadz dziala doskonale.
Myslicie ze frekwencja 8000 jest spowodowana tylko slaba gra pilkarzy? Mielismy juz gorsze sezony a frekwencja byla wyzsza. Jest to poklosie bojkotu i podniesienia cen biletow a do tego gra pilkarzy w tej rundzie.

serek.c2 10.05.2015 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1399871)
SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska...

.......nij się w ten swój pusty łeb.

szprotson 10.05.2015 12:47

http://allegro.pl/wisla-krakow-dudu-...323624500.html

wiem ze allegro, ale aukcja dotyczy polityki sporotwe-finansowej :)

TRZEBINIAnin 11.05.2015 15:35

Gaszyńskiemu można dopisać plusik, jest licencja na nowy sezon, także na puchary.

brylant17 11.05.2015 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1400039)
Gaszyńskiemu można dopisać plusik, jest licencja na nowy sezon, także na puchary.

Dorzucam jeszcze:

Cytat:

Na Wisłę Kraków w zakresie realizacji ugód zawartych z pracownikami. Klub został jednocześnie zobowiązany do spłaty wszystkich ugód w uzgodnionych terminach bez prawa ich dalszego odraczania.

63.5 Kg 11.05.2015 17:32

Bardzo dobra wiadomość...
Natomiast trzeba teraz się zabrać bo nie ma mozliowsci przedluzania splaty ugod...

FredzIo 11.05.2015 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1399877)
http://allegro.pl/wisla-krakow-dudu-...323624500.html

wiem ze allegro, ale aukcja dotyczy polityki sporotwe-finansowej :)

Co to za bełkot w opisie? Jaka umowa z "TS Wisła Kraków"? Sekcja piłkarska to Wisła Kraków SA i tylko z nią mogły być jakieś umowy.

Fugiel 11.05.2015 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1400051)
Co to za bełkot w opisie? Jaka umowa z "TS Wisła Kraków"? Sekcja piłkarska to Wisła Kraków SA i tylko z nią mogły być jakieś umowy.

Dokładnie! Ciekawe co za jeleń to kupi :)

PAC 12.05.2015 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1399871)
SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska. Nie zalezy im na Wisle w pucharach tylko na rzadzeniu ich "ukochanym" klubem. I nie wciskajcie ludziom kitu o lykajacych pelikanach. Od starozytnosci wiadomo ze zasada dziel i rzadz dziala doskonale.
Myslicie ze frekwencja 8000 jest spowodowana tylko slaba gra pilkarzy? Mielismy juz gorsze sezony a frekwencja byla wyzsza. Jest to poklosie bojkotu i podniesienia cen biletow a do tego gra pilkarzy w tej rundzie.

Dobrze ci kolega napisał …….nij się w łeb. Widzisz kto w ogóle prowadzi akcje marketingowe przed meczami, kto rozlepia plakaty na mieście ? Byłeś na stronie SKWK czytałeś ich tekst przed Górnikiem ?. Pewnie nie bo jesteś zapatrzony tylko w jeden punkt widzenia. A bojkot bardzo dobrze, że był bo z kibicami trzeba się liczyć a łysy buc miał nas gdzieś. Gdyby on tu dalej był to pewnie nie mielibyśmy nawet licencji na ligę. Nie mówiąc już o pucharach. Piszesz o frekwencji. Mogę cię zapewnić, że gdybyśmy walczyli teraz o mistrza i kupili w zimie ze trzy gwiazdy na każdym meczu byłoby po 22-23 tysiące. Niestety mamy takich kibiców jakich mamy.

Viper 12.05.2015 09:07

^^ Dziwne że od wielu miesięcy nie widziałem na mieście żadnego plakatu.

Reserve 12.05.2015 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 1400076)
Dobrze ci kolega napisał …….nij się w łeb. Widzisz kto w ogóle prowadzi akcje marketingowe przed meczami, kto rozlepia plakaty na mieście ? Byłeś na stronie SKWK czytałeś ich tekst przed Górnikiem ?. Pewnie nie bo jesteś zapatrzony tylko w jeden punkt widzenia. A bojkot bardzo dobrze, że był bo z kibicami trzeba się liczyć a łysy buc miał nas gdzieś. Gdyby on tu dalej był to pewnie nie mielibyśmy nawet licencji na ligę. Nie mówiąc już o pucharach. Piszesz o frekwencji. Mogę cię zapewnić, że gdybyśmy walczyli teraz o mistrza i kupili w zimie ze trzy gwiazdy na każdym meczu byłoby po 22-23 tysiące. Niestety mamy takich kibiców jakich mamy.

No właśnie, powiedz mi tylko gdzie. Bo jak chodze po Krakowie tak plakatów naszych spotkać nie mogę.

A co do licencji - to nie przypadkiem SKWK najpierw chciało wy.......enia Gaszyńskiego na zbity pysk po kilku dniach urzędowania? Bo kółeczko wzajemnej adoracji się poczuło urażone, że prezes w zębach zaproszenia na spotkanie nie przyniósł? A przyznało się toto do błędu? Nigdzie nie widziałem ani słowa.

wiesniak842 12.05.2015 16:23

A czy koleczko wzajemnych adoracji ma sie przyznac do bledu i spowiadac tobie czy Gaszynskiemu???

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl