![]() |
Skoro zwalniają to znaczy że będą zatrudniać.
|
Paradoks 1:
- Kiko miał budować klub. Nie ma już Kiko Paradoks 2: - pozbywamy się szrotu z tego okienka transferowego robionego przez? Kiko? Zaskrońca? Omrani i Bregu out, Cziczkan ok, Dziedzic dziecko nie do grania Paradoks 3: - pozbywamy się szrotu hiszpańskiego ściągniętego rok temu, jako wielkie wzmocnienia Tyle zostało po ostatnim planie 3-letnim i wielkim Kiko oraz wielkich Hiszpanach w Wiśle. I teraz tak, jeśli Markus ma rację i Wisłę tak Hiszpanie ciągnęli to nieźle musi być .......nięty Królewski, że ich zwalnia na pierwszy ogień. To jest klub mem wraz z tymi markusami, drozdami itp. Te wszystkie wielkie wzmocnienia, notes Kiko, wielkie transfery ratujące Wisłę własnie sa wypieprzane do kosza. Jedyny rodzynek to Rodado, którego każdy chciałby zatrzymać. Reszta to śmieci, które można już wynosić albo za chwilę (nastepne okienka). Tak wygląda wielka Wisła budowana przez Królewskiego i wielka hiszpańska Wisła markusa. |
Cytat:
na kontrakcie III ligowym do rezerw takie miałoby być to przedłużenie - i to by było ok, bo wśród IV ligowców daje radę, więc i w III też da radę i pomógłby utrzymać rezerwy ale pewnie (co dodałem) pan piłkarz by się nie zgodził więc pisz tak jak jest a nie jak ci się w głowie pdoli |
Cytat:
Deci Klarić Pukelevicius Svitica Valencia no i as nad asy Sikhosana z jednym meczem :) |
Cytat:
|
Oby naprawdę racjonalne decyzje ze zwalnianiem przełożyły się również na zatrudnianie.
|
Bardzo mnie ciekawi, jak wygląda sam proces decyzyjny dotyczący nie przedłużania kontraktów. Czy Rude w tym uczestniczy np. Nie mówię, żeby były jakieś wielkie kontrowersje ;)
|
Jestem bardzo zawiedziony postawą Mikiego w tym sezonie :/ Zobaczymy czy zostanie w Polsce i coś jeszcze pokarze po zmianie otoczenia.
|
Cytat:
bo nie ma tam nikogo kto w jakiejkolwiek perspektywie miałby się dostać do I składu max poziom to II liga i to tylko w przypadku 3 góra 4 grajków no chyba że mają wskoczyć do podstawy jak zlecimy do II ps Niewiadomskiego ściągnął Brzęczek, co on w nim widział to nie wiem. Więc pretensje do wuja, a nie do chłopaka. ty byś oczywiście zrezygnował z kasy ku chwale Wielkiej Wisły :rotfl: |
no nie wierzę
Sobczak wyleciał :lol: zostało 41 ps. zatliła się nadzieja, że skoro tak hula wiatr zmian przy R22, to może i Łasicki się pożegna... |
Mnie dziwi zwalnianie graczy, przecież po każdym meczu Rude i Jaro chwalili wszystkich piłkarzy, jazdy się starał, pracował świetnie i profesjonalnie, a nagle się okazuje że 3/4 graczy do wyjebania
PS w tak serio to podejrzewam że Zaskroniec zwalnia kogo może i tego kto zarabia "dobrze" i w zamian będzie sprowadzał tani szrot |
@emjot
Sikhosana to w ogóle w piłkę grać nie umiał, ale był pierwszym Murzynem w polskiej lidze (oraz pierwszym egzotycznym obcokrajowcem, bo wcześniej tylko Jagiellonia miała dwóch Litwinów, którzy chyba nawet po polsku gadali) i ściągnął więcej ludzi na mecz z Sosnowcem, więc zrobił swoje i mógł odejść :) Z Omranim to chyba tylko Burdenskiego można porównać, ale wtedy to zadłużeni nie byliśmy i Smuda mógł dać zarobić synowi kumpla bez większych negatywnych konsekwencji :D |
Cytat:
wrzuciłem jako ciekawostkę tych co grać nie umieli a mieli więcej występów w Wiśle to można na pęczki... taki Daniel Sikorski słynny albo Echaverria który nie zagrał ani jednego meczu w Wiśle, bo kupili go żeby Valencia się lepiej aklimatyzował w klubie a słynny Wyn Belotte który tylko w rezerwach grał za Kaspra :lol: czy taki Jorge Garcia potrafił grać w piłkę no wątpię a 4 mecze w Wiśle ma Edno który miał zbawić nasze skrzydła po odejściu Kosy bodaj? no też nie a 4 mecze nastukał :lol: itp. itd. ... |
Boguski i Małecki dogadani. Mateusz Kowalski i Daniel Brud lada moment też podpiszą.
|
Ale jak to?
Pozbywamy się lekka rączką piłkarzy bez żadnej konsultacji z nowym dyrektorem sportowym czy nowym trenerem? A jak by ich chciał? No chyba, że te 2 funkcje będzie teraz pełnił Królewski albo AI? |
Cytat:
A tak na serio, przecież zdecydowaliśmy na forum kto powinien wyp....dalać. Materiał poglądowy jest. Teraz Sapala. Po nim Raton. |
Największym problemem chyba będzie pozbycie się:
- Sapała kontrakt do 30.06.2025 - Goku kontrakt do 30.06.2025 - Fazlagic kontrakt do 30.06.2026 - Uryga kontrakt do 30.06.2026 Ci goście niesamowicie męczą swoją grą. Może Uryga by trochę mniej męczył, jakby zszedł z wagi i chociaż trochę poprawił szybkość... |
Czyli Sobczak wyrzucony, bo sprzeciwił się hiszpańskiej łapance i trenerowi z Kostaryki, a wizjoner z Hańczowej poczuł się urażony...
|
Cytat:
Co do rezerw - nie są wartością samą w sobie. Mają służyć ogrywaniu młodych piłkarzy. Jeżeli ktoś nie będzie się nadawał do dorosłej piłki to lepiej żeby odpadł tam. @FraMat - z KIM mają być konsultowane ruchy kadrowe? :> |
Zdajecie sobie sprawę, że jesteśmy obecnie bez napastnika?? Żyro, Sobczak, Rodado, (o omranim nie wspominam) -- tych gościu JUŻ NIE MA.
PS. Dzisiaj w klubie był agent Rodado. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Teraz będzie tak, że Królewski pozbędzie się balastu, być może kogoś sprowadzi, potem zatrudni trenera i powie mu: napisz mi 80 stronicowy raport jak będziesz nimi grał (w Superpucharze i eliminacjach do LE/LK) Bo awans do Ekstraklasy już wykluczył. |
Nie FraMat... nie być może, tylko TAK JEST, to już się dzieje. Sam Królewski potwierdził na TT, że robi teraz za dyrektora i decyduje w pojedynko kto OUT i kto IN...
|
Kolejny odcinek serialu pt. "klub mem". A co odcinek to jest co raz grubiej. Także ten sezon powinien być szalony.
|
Cytat:
on jest za cienki nawet na II ligę więc na kontrakcie zafundowanym mu przez wuja grał sobie w IV lidze |
Cytat:
Ściągnięty jako trzeci napastnik ch.j wie po co za Kasperczaka, jeden mecz w lidze i chyba jeden w pucharach w którym strzelił nawet gola jakimś biedakom (Wit Georgia?) było bodajże 3-0.. Był to klocek co się zowie. |
Cytat:
Umówmy się, Rodado powinno się sprzedać, bo szkoda temu zawodnikowi niszczyć kariery zapleczem eklapy, jeśli on odejdzie to... może być różnie. Osobiście nie widzę nikogo, kto miałby go zastąpić. I wiem, że narzekacie na Sobczaka, ale jego też (zwłaszcza sprzed PP) będzie ciężko zastąpić, bo co? Starzyński i Młyński zostaną przemianowani na napastników? |
Cytat:
tych klocków do wymieniana to jest tyle że szkoda gadać dlatego nie padło jego nazwisko zresztą tych obcokrajowców którzy zagrali choć jeden mecz w Wiśle ... to jest już 150 + kilku którzy nie przebili się z rezerw, albo szybciutko rozwiązali kontrakty jak Hall czy Suljić ps. a taki Branco co się pojawił chyba za drugiej kadencji Kaspra? to był egzemplarz na 4 mecze :P a Oudaja za pierwszego Kaspra? całe 12 spotkań nastukał a Beto kawał klocka brazylijskiego za Skorży? 8 spotkań, pamiętam jak go reklamowali że "potrafi grać tyłem do bramki" lol długo można by tak wymieniać a na deser Fatos Beciraj :P 11 spotkań bez bramki a to pono napstanik był |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl