Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

crate digger 20.05.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prorok (Post 1096541)
z innego forum dowiedziałem się ,że blisko Wisły jest jakiś Polski orońca z ekstrakalasy.Ciekawe czy to prawda bo tu same cieniasy są.

ja znowu czytałem że do wisły przyjdzie piłkarz który ma obie nogi sprawne. WRÓŻBITA MACIEJ MA MOCNĄ KONKURENCJĘ :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Wasiu 20.05.2011 20:35

Robert Jez z Gornika to jest swietny zawodnik. Z Meliksonem stworzyli by srodek pomocy na miare LM. W Zabrzu maja problemy finansowe, grzechem byloby nie sprobowac.

anthony09 20.05.2011 20:48

30 letni Robert Jeż miałby być wzmocnieniem dla Wisły ? Z jakich względów ? Poprzez to,iż wyróżnia się w niektórych meczach Ekstraklasy ? Jest wielu takich piłkarzy chociażby Daniel Sikorski, który z każdym dniem pokazuje, że ma to coś w sobie. Widzę w nim potencjał może nie na "11" ale na dobrego szybkiego, zadziornego napastnika, a również spekulacja o przyjściu do Wisły Filipa Modelskiego robi wrażenie. Na takich zawodników należy stawiać, przykład Kupisza dużo mówi. Może z takimi zawodnikami jest trochę loterii, ale jak się uda to później tacy odchodzą za grube miliony, dodatkowy plus to "Polak".

brylant17 20.05.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1096644)
Robert Jez z Gornika to jest swietny zawodnik. Z Meliksonem stworzyli by srodek pomocy na miare LM. W Zabrzu maja problemy finansowe, grzechem byloby nie sprobowac.

Właśnie ile ten Jez jest warty? bo chyba nie dużo i tak samo dużo nie zarabia wydaję mi się, że do Wisły by przyszedł przemawiają za nią 3 argumenty.1.13-krotny Mistrz Polski 2.Gra w Pucharach 3.Sama marka Wisła.Szczerze mówiąc w Górniku za dużo nie osiągnie, środek tabeli?

Ogryzek 20.05.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1096656)
Właśnie ile ten Jez jest warty? bo chyba nie dużo i tak samo dużo nie zarabia wydaję mi się, że do Wisły by przyszedł przemawiają za nią 3 argumenty.1.13-krotny Mistrz Polski 2.Gra w Pucharach 3.Sama marka Wisła.Szczerze mówiąc w Górniku za dużo nie osiągnie, środek tabeli?

Górnik dla odmiany jest 14 krotnym mistrzem Polski.... słaby argument:)

prorok 20.05.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1096573)
ja znowu czytałem że do wisły przyjdzie piłkarz który ma obie nogi sprawne. WRÓŻBITA MACIEJ MA MOCNĄ KONKURENCJĘ :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

A jednak Wawrzyniak:rotfl: I co powiesz cwaniaczku:D

blackluk 21.05.2011 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1096573)

I co ciekawe ze ten wróżbita jednak wiedział pierwszy. Pomyśl zanim coś napiszesz.

anthony09 21.05.2011 10:09

Czytać, że przyjdzie to jedno a żeby to się sprawdziło to drugie.
Ja powiem tylko, że gdzieś czytałem że do Wisły przyjdzie jakiś grajek z zagranicy, ktoś podważy moją opinię ?

blackluk 21.05.2011 10:54

Nie bądź śmieszny przecież to nie oni załatwiają zawodników. Temat jest wiedział o tym i tyle, a co z tego wyniknie? kto to wie. Potwierdza tylko że ma świetne info.

bakiagh 21.05.2011 13:00

Z naszej ligi u nas widziałbym :
1. Sikorski - Górnik
2. Socha - Śląsk - do walki z Cikosem
3. Pawłowski - Zagłębie
4. Kaźmierczak - Śląsk

Tak na szybko i brałem pod uwagę tych którzy są realni.

Fifiorek 21.05.2011 13:02

Aktualna cena Pawłowskiego wg Zagłębia to 1.5 mln euro :)

GaoFeng 21.05.2011 14:50

- Slawomir Peszko (prawdopodobnie nie zostanie w Kolonii)
- Marcin Robak (Konyaspor spadl z Süperlig)
- Lukasz Tyminski (bardzo dobre spotkanie przeciwko niemieckej U-20; bardzo dobra technika, dobry przeglad pola i dobre podania; to ze on gra tylko w Polonii Bytom swiadczy o katastrofalnym skautingiem w Polsce...)
- Daniel Sikorski (wiadomo)
- Kamil Rado (wroci z wypozyczenia, moim zdaniem bardzo utalentowany)
- Rafal Zawislan (Kolejarz Stroze, szybki skrzydlowy z dobra technika)

TOMEK 11 21.05.2011 15:10

Kupisz brama dzisiaj

i druga :P

Johny84.ts 21.05.2011 16:26

http://www.90minut.pl/news/157/news1...straklasy.html

32-letni obrońca z ogromnym doświadczeniem...

Orson 21.05.2011 16:32

i ogromnymi oczekiwaniami finansowymi rzędu 1 mln euro za sezon

Zlatan93 21.05.2011 17:27

Jest w Ekstraklasie zawodnik, który mógłby wzmocnić Wisłę i myślę, że nie kosztowałby więcej niż Piotr Grzelczak. Oprócz niego w tej chwili nie widzę nikogo kogo możnaby kupić za rozsądną cenę więc nie psioczcie, że w Wisle grają w przewadze piłkarze z zagranicy.

KMZ 21.05.2011 19:24

Cytat:

32-letni obrońca z ogromnym doświadczeniem...
chyba raczej Defensywny Pomocnik ;-)

BiałaGwiazda 21.05.2011 19:34

Z polskiej ligi widziałbym u nas:
-Dudu Paraiba (Widzew Łódź)_ - chyba najlepsza opcja na tę chwilę,lewa obrona musi zostac wzmocniona,bo Paljic gra w kratke,a w przypadku jego braku nie ma alternatywy
-Dawid Plizga (Zagłębie Lubin) - świetna runda,ale już obserwuje go od dłuższego czasu i zawsze tkwił w nim potencjał,teraz widac,ze doróśł i byłby bardzo mocnym punktem drużyny na skrzydle lub w ataku
-Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław) - spory potencjał,dobry drybling,myślę,że u nas mógłby się wybic,bo na lewej pomocy potrzeba wzmocnienia

filemon 21.05.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1096945)
- Slawomir Peszko (prawdopodobnie nie zostanie w Kolonii)

:rotfl:
nie zostanie w Kolonii bo chcą go lepsze kluby, proponujące lepszy kontrakt :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1097463)
Z polskiej ligi widziałbym u nas:
-Dudu Paraiba (Widzew Łódź)

TAK TAK TAK!

Marszałek 21.05.2011 20:51

Z naszej ligi to tylko Jeż z Górnika. Myślę,że owocniejsza dla Wisły byłaby jego rywalizacja z Melliksonem niż bezproduktywni Jirsak i słaby Garguła.

BiałaGwiazda 22.05.2011 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1095774)
http://en.wikipedia.org/wiki/Eduardo_Ratinho i taki brazylisjki prawy obrońca, grał w CSKA Moskwa, potem tułał się po Brazylii uczesnik MŚ do lat 20 w 2007 roku

O tak,to byłaby bardzo ciekawa opcja,wielu zawodników,którzy nie mogli się przebic w dobrych klubach(w tym przypadku CSKA Moskwa) z pewnością wybiłaby się w Ekstraklasie.

Od siebie dodam:
http://www.transfermarkt.de/de/silvi...ler_88082.html napastnik argentyńskiego Lanus,22 lata,w dzisiejszym meczu wyjazdowym przeciwko Tigre ustrzelił hat-tricka :) spory talent..

WCracow 22.05.2011 13:41

Ekstraklasa - wymienie tylko paru, bo nie chce mi sie wiecej:
Dzalamidze, Traore, Jeż, Sobota ...

Reser 22.05.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1097928)
Ekstraklasa - wymienie tylko paru, bo nie chce mi sie wiecej:
Dzalamidze, Traore, Jeż, Sobota ...

Dzalamidze za to, że zagrał jeden dobry mecz?

skeba 22.05.2011 16:02

Myślę, ze przyjaciele z Gdańska nie robiliby wielkich problemów, gdybyśmy im złożyli dobrą ofertą za Traore.
500-700 tys euro + kogoś w rozliczeniu np. Jirsaka albo Gargułę

leyzer87 22.05.2011 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1098020)
Myślę, ze przyjaciele z Gdańska nie robiliby wielkich problemów, gdybyśmy im złożyli dobrą ofertą za Traore.
500-700 tys euro + kogoś w rozliczeniu np. Jirsaka albo Gargułę

Myślę, że jednak by robili problemy. Za dużo dla nich ten zawodnik znaczy, a jeżeli już by go sprzedawali to bardzo drogo.

anthony09 22.05.2011 16:53

No nie wiem czy bardzo drogo. Najwyższy pułap za zawodnika Lechii to 1,5mln euro, a zważywszy na fakt iż za ok. 1,5 roku będzie wolny to racjonalnie myśląc powinni go sprzedać za 800 tys. euro + dwójkę z Gargułe/Jirsaka/Mączyńskiego

Syn Kangura z 1984 22.05.2011 16:58

Wielkimi krokami zbliża się dzień w którym będziemy mieli ostre wietrzenie szatni. Ja to widzę tak:

Bramkarze:
1. Pareiko
2. Jovanić
3. Kurto

Sytuacja wydaje się klarowna, Pareiko nie ma zamiaru kończyć kariery, więc bramkarza numer jeden mamy. Kurto - młody chłopak, jego czas jeszcze przyjdzie. Mały znak zapytania przy Milanie. Jak dużo nie zarabia i nie przeszkadza mu rola rezerwowego - niech zostaje.

Prawa obrona:
1. Cikos
2. Burliga
3. Branco

Tutaj potrzeba klasowego zawodnika do pierwszego składu. Cikosa wykupić by spełniał rolę rezerwowego. Pożegnać Branco i Burligę.

Stoperzy:
1. Jaliens
2. Chavez
3. Bunoza
4. Kowalski

Kowalskiego sprzedać, Bunoza - rezerwowy, dokupić jednego gracza do pierwszego składu, a Jaliens i Chavez(o ile zostanie wykupiony - myślę że powinien) stoczą rywalizacje o gre u boku nowego stopera.

Lewa Obrona:
1. Palijć

Tutaj sytuacja jest beznadziejna. Przyjmijmy że obrońcą jest Dragan - może zostać w roli rezerwowego, ale nic więcej. Nie muszę mówić że koniecznie musimy kogoś kupić.

Prawa Pomoc:
1. Małecki
2. Łobodziński

Łobodzińskiego wreszcie się pozbyć. Małecki pozycję ma niepodważalną, dokupić solidnego zmiennika.

Środek Pomocy:
1. Melikson
2. Wilk
3. Sobolewski
4. Jirsak
5. Sivakov
6. Boukhari
7. Garguła

Widać tutaj sporą gromadkę. W moim odczuciu pierwsza trójka na niepodważalnie pierwszy skład. Powinniśmy postarać się o wykupienie Sivakowa bo moim zdaniem jest dobrym zmiennikiem dla Sobola/Wilka. Pozostaje trójka Jirsak-Boukhari-Garguła - niestety mimo iż darzę sympatią szczególnie dwóch pierwszych to należy sprzedać wszystkich i rozglądnąć się z zmiennikiem Meliksona.
Lewa Pomoc:
1. Kirm

Dokupić zmiennika.

Atak:
1. Genkov
2. Boguski
3. Żurawski
4. Rios

Zostawić tylko Genkova i dokupić mu zmiennika. Ewentualnie Boguskiego można zostawić.

Podsumowując:
Odchodzi dziewiątka: Burliga, Branco, Kowalski, Boukhari, Garguła, Jirsak, Boguski, Żurawski, Rios.
Do pierwszego składu przyjść powinni: Lewy i prawy obrońca oraz stoper.
Na ławkę dokupić: Prawy, lewy i środkowy pomocnik oraz napastnik.
Łącznie 7 zawodników, w tym trzech do podstawowej jedenastki. Jeśli chodzi o zawodników którzy mają grać w pierwszym składzie to na prawą obronę postarałbym się o Wasyla, resztę sprowadzić z zagranicy(tutaj liczę na Stana i spółkę). Jeśli chodzi o zawodników rezerwowych to porozglądać się można po Polskiej lidze(Pomijam drużyny z Warszawy, Amikę oraz Cracovię) i tutaj można postarać się o:
1. Waldemar Sobota(Śląsk) lub Tomasz Kupisz (Jagiellonia)
2. Mouhamadou Traore (Zagłębie L.)
3. Abdou Traore (Lechia)
4. Robert Jeż (Górnik)

Oczywiście to wszystko co napisałem to tylko moję pobożne życzenia :D Ale gdyby udało się zrobić coś na ten wzór to mamy po dwóch porządnych zawodników na każdą pozycję i możemy atakować LM :P

Titto 22.05.2011 18:39

Oszalałeś?
Chcesz zrezygnować z Boguskiego na rzecz Mouhamadou Traore? :shock:

Boguski jest dużo lepszym piłkarzem od Traore. Daj my mu szanse. Przepracuje okres przygotowawczy i być może będziemy mieli jeszcze z niego trochę pożytku...

TOMEK 11 22.05.2011 19:13

moje uwagi:

1.Kurto wypożyczyć do seniorskiej piłki, nawet I liga, i dać zapis, minimum 2 000 rozegranych minut inaczej jakaś tam kara

2.Bunoze wypożyczyć gdzieś na środek tabeli naszej ligi i wpisać też 2 000 minut, załatwić 2 stoperów chociaż zbliżonych do Arka i Marcelo

3.Kupić 2 LO bo nie mamy żadnego

4.Sivakov, Boukhari- out

5.Jirsak, Garguła- wypożyczyć na środek ligi, dodać te 2 000 minut

6.Boguski- wypożyczyć na środek ligi, dodać te 2 000 minut

tomasz_19 22.05.2011 19:41

Dudu znów w jedenastce kolejki canal +... chciałbym, żeby ten lewy obrońca do nas trafił

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl