![]() |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: jeszcze a propos zmian trenera: http://www.legia.net/wiadomosci,4149...sko_legii.html Trudno powiedzieć ile w tym prawdy (- "czy będzie pan trenerem Legii?" - "Ahoj!"), ale to zdecydowanie jest mój rodzaj muzyki. Oby do powyższej listy dodać kolejne cztery słowa... Vladimir Weiss - Legia Warszawa; Ahoj! |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
To wszystko wygląda naprawdę bardzo zachęcająco i nietrudno będzie skusić jakiegoś niezłego zagranicznego trenera do pracy w Legi w mojej opinii. O ile oczywiście zagwarantuje mu się odpowiednie zarobki. A dla samego Weissa na pierwszy rzut oka Legia jest niezłym wyborem na powrót do piłki klubowej. |
z przykrością stwierdzam że po porażce Polonii z Bytomia, pasiaści są faworytem do utrzymania i nawet po wpier.... od nas prawdopodobnie się utrzymają, tym samym Polonia B. zapewne spada i będzie to początek jej końca chyba biorąc pod uwagę stan finansów.
Niestety nie dane nam było zakosztowanie najpiękniejszego scenariusza w historii polskiej piłki: Derby Wisła Mistrz, pasiaki 1 liga |
Cytat:
Poczekajmy z Weissem. Ja miałem inne informacje :P |
Probierz wystawił sobie fatalną laurkę. Dymisja,nie dymisja,jak zwał tak zwał. Facet zwyczajnie dał do zrozumienia,że nie chce w kluczowym momencie dla drużyny, mieć z nią cokolwiek wspólnego. Okazał się nieodpowiedzialny. Nie wyobrażam sobie aby po takim występie, ktoś mógł z czystym sumieniem go podpisać?Bo jaką ma gwarancje,że Probierz nie wywinie mu takiego samego numeru?Czegoś takiego nie widziałem, nie słyszałem. Ciężko mi to zrozumieć, tym bardziej,że Probierz robił w Jagiellonii co chciał.
W Jagiellonii przed wieloma kopaczami najważniejsze mecze w ich przygodzie z piłką. Z Legią będą rywalizować o drugie miejsce. Pewnie tylko w snach o tym marzyli. Nie chce mi się jakoś wierzyć w to,że graliby przeciwko trenerowi i robili mu na złość. Po co? Przecież to nie są super kopacze,którzy poz zakończeniu sezonu będą mieć miliony ofert na grubą kasę. Niektórzy na tym osiągnięciu będą jechali całe życie. Szansa na to,że powtórzą kiedykolwiek tak dobrą lokatę w lidze są minimalne. Tak więc tu i teraz,a trener mówi im do widzenia. Nieprawdopodobne. Kolejną sprawą jest to,że ktoś kiedyś tam powiedział,po wygranym spotkaniu z Jagiellonia,że już zdobyliśmy MP. Co dziwne co niektórzy w to uwierzyli. Gdzie i jak?Przy tak nierównej grze naszego zespołu, dopóki istnieją matematyczne szanse to trzeba walczyć. Jakie było zdziwienie gdy nagle okazało się,że Jagiellonia doszła nas na 3 punkty,no ale głupio było odwoływać wcześniejsze wypowiedzi,że to już mistrz jest. Podobnie ma się sprawa z spadkowiczami. Kto zagwarantuje,że Cracovia się utrzyma? Znów jakiś pismak mozolnie wysnuła jakąś teorię i wszyscy to kupują. Nie,nie utrzymała się. Tak samo jak Arka i Polonia Bytom. Na przestrzeni tylu kolejek, które zostały do końca może zdarzyć się wiele. |
Cytat:
1. Amika dogaduje się z Probierzem. 2. Probierz po porażce z Polonią chce rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron ("dymisja"), co oczywiście jest nie do przyjęcia dla Jagiellonii ("odmowa dymisji"), bo przecież kontrakt jest kontrakt i chociażby okresy wypowiedzenia obowiązują. To nie ma znaczenia, wiadomo od początku że klub się nie zgodzi i Probierz o tym wie. Wypowiada kontrakt i prowadzi drużynę do końca sezonu w ramach okresu wypowiedzenia. 3. W związku z dymisją i ogólnym pogorszeniem atmosfery dookoła Jagiellonii nikt nie ma już wielkich pretensji do Probierza, że Jagiellonia do końca nie zagra dobrze - a z trenerem sabotującym grę i w nieciekawym klimacie o porażki nietrudno. Jagiellończycy przegrywają nie tylko z Legią, ale jeszcze kilka meczów do końca, ostatecznie przestając się liczyć zupełnie w wyścigu o puchary, kończąc np. na 5 albo 6 miejsu. 4. Jagiellonia na 5/6 miejscu oznacza, że do pucharowego zagospodarowania pozostają 2 miejsca na jakieś 5 drużyn: Legia, Lech, Śląsk, Lechia, może Polonia jakimś psim swędem. W dodatku Lechia słabuje ostatnio, a Polonia ma trudny terminarz i też może nie dać rady, zresztą tam klimat też marny. W Śląsku jest wojna na górze. Mało tego - Legia praktycznie nie ma znaczenia dla tego wyścigu, bo start w pucharach ma z PP, a MP nie zdobędzie - więc którego miejsca by nie zajęła, w końcowym rozrachunku nie ma znaczenia. Szanse Kuchenkorza na zagranie w Pucharach są niebagatelne. 5. Probierz przechodzi do Lecha i byczy się w europejskich pucharach z lepszą drużyną, niż miał na Podlasiu, w dodatku za lepszą kasę i w lepszych warunkach. Szansa życia dla polskiego Guardiolli. Ten scenariusz to raczej taka zabawa, ale w sumie czemu nie? :) |
Cytat:
Generalnie to chyba ktos tam albo i wszyscy nie wytrzymali psychicznie szczęścia (PP, bdb jesień), które na nich spadło. Cóż... bywa i tak. |
Ta wersja Sarte w sumie ma sens. Skoro jest już dogadany z Pyrami, to trudno żeby mu zależało, aby jego były klub grał w pucharach kosztem tego przyszłego / aktualnego.
Cytat:
|
Cytat:
Czemu nie zrobiono tego w bardziej cywilizowany sposób?W Bayernie Van Gaal nie będzie prowadził Bayernu w przyszłym roku, a wiadomo o tym od dawien dawna.Podano to do publicznej wiadomości. To samo swego czasu było z Mourinho. Prowadził Inter a wiadomym było,że przejmie Real. Tez nikt niczego nie ukrywał. Czemu Probierz nie podał się do dymisji na papierze w tygodniu, informując w między czasie o tym piłkarzy? Osiągnąłby to samo a byłoby normalnie. A tak to rzeczywiście może dojść do pewnych domysłów godzących w samego Probierza. Tak czy siak faceta po takim numerze nie zatrudniłbym nigdzie. Nawet do tarcia chrzanu. |
Na bank jest dogadany juz z kims ( oby z Lechem ) i cala reszta nie ma tak naprawde znaczenia.
Slodkie pierdzenie o efekcie miotly itp mozna sobie darowac. |
Wyniki (można napisać, że tradycyjnie) pod Wisłę :) Dzisiaj czeka nas spotkanie z gatunku niespotykanych. Niezły, potrafiący wygrywać pojedynki w europie przeciwnik, zmotywowany na 100%, walczący o życie.
Sam jestem ciekawy jak wypadniemy. |
Jak wypadniemy? Zakręcimy gaz kuchenką!
- Probierz bankowo jest już z kimś dogadany - Powinien się podać do dymisji w tygodniu i nie pierdzieć nic o efekcie miotły - Jagiellonia skończy sezon na 4 miejscu - Amica POZnan* z zakręconym gazem pobiega 15 minut i padnie - pierwszy gol dla Wisły. Fakt, że będą zmotywowani i nakręceni na nas jak na mecz z Realem/Barceloną, ale to my jesteśmy Wisła, a kim są oni?? - Cracovia, gorsza niż enigma. Same niewiadome. Stój!... jest jedna wiadoma, Janusz lubi dawać. - ... |
Wronski - obyś się nie mylił, bo inaczej będziesz największym błaznem na tym forum, obiektem niewybrednych żartów. A już podpis to naprawdę kuszenie losu.
|
Cytat:
------- Dziwne gadanie o motywacji na 100%, oni tak pieprzą od początku sezonu a wyniki jakie są takie są. Kwestia przyzwyczajenia. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Najwidoczniej w Warszawie dobrze nie kształcą.
|
A czy ja mówię, że to ma sens? Ja tylko mówiłem jak można zakręcić kuchenką gaz :D Podszkólcie się trochę z sarkazmu, bo widzę że w Poznaniu tego nie uczą :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Żeby tylko na wybory zdążyli...
|
Ale jaja:
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,95..._licencji.html Cytat:
|
Hę? Co? Kuźwa, mają rozmach :D A wszystko tylko po to, by Cracovię utrzymać w lidze... :D
Czy to oznacza, że zmniejszamy ekstraklasę do 12 zespołów czy coś? I co w tym gronie robią Śląsk, Polonia W., Lechia czy Jagiellonia, bo trochę nie ogarniam o co można realnie się do nich przyczepić? Chciałbym też zwrócić uwagę, że nie ma w tym gronie niepłacącego zawodnikom Widzewa. |
Ciekawe, że Cracovia ze względów finansowych dostała licencję..
|
Arka przygrywa juz z Ruchem 0:1 :D
|
Cytat:
|
Czyli co, zamieniamy połowe ekstraklasy na połowe 1 ligi czy lige zmniejszamy do 12 zespołow? Jak nie dostana takie kluby jak Slask, Polonia W, Lechia czy Jagiellonia to ciekawe ktore z 1 ligi dostaną.
|
Cytat:
edit: a sorry, dopiero teraz zauważyłem po sygnaturce, że kolega z Gdańska;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- Arka (Podbeskidzie) - Cracovia (ŁKS) - Polonia Bytom (Flota Świnoujście) - Górnik Zabrze (Sandecja N-S) - Śląsk Wrocław (Piast Gliwice) - Lechia Gdańsk (Ruch Radzionków) - Jagiellonia Białystok (Bogdanka Łęczna) - Polonia Warszawa (Górnik Polkowice) - Ruch Chorzów (Warta Poznań) :-D Przypominam , że w myśl "nowych zasad" nie przesuwa się zespołów na ostatnie miejsca tylko lecą z miejsca które zajęli. Nie wiem co w przypadku gdy zajmie msc spadkowe (czyli jak np zajmie 15. to czy leci do I ligi, czy niżej). |
Żeby nie było to kilka klubów powtarza się od paru lat jeśli chodzi o licencję, bądź nadzór.
2011 Licencji nie otrzymały Polonia Bytom, Górnik Zabrze, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk, Jagiellonia Białystok, Polonia Warszawa i Ruch Chorzów. 2010 Czternaście klubów piłkarskiej Ekstraklasy otrzymało licencję na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2010/11. Licencję otrzymały wszystkie kluby, które się o nią ubiegały. W kilku przypadkach zdecydowaliśmy o nadzorze, bowiem dopatrzyliśmy się pewnych niedociągnięć. Polonia Bytom, Jagiellonia Białystok i Ruch Chorzów otrzymały nadzór finansowy i infrastrukturalny, zaś Wisła Kraków i Cracovia - infrastrukturalny. 2009 Polonia Warszawa, Cracovia, Łódzki KS, Piast Gliwice i Arka Gdynia nie otrzymały od Komisji PZPN ds. Licencji Klubów Ekstraklasy pozwolenia na występy w przyszłym sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej. |
Ale Wy to interpretujecie, tak jakbyście się urodzili wczoraj.
Poszło info,że kluby nie dostały licencji i to aż tak licznie. Młody,wykształcony z dużego miasta, myśli -"no to pewnie przez to że Pan Premier znalazł jakieś uchybienia, ci kibole........ i Nasz Dzielny z Najdzielniejszych" Wiadomym jest,że każdy z tych klubów zagra w przyszłym sezonie w E-klasie. Spokojnie. |
Cytat:
|
Arka juz 0:2 w plecy z Ruchem. No to Sledziki już mogą sie pożegnac z ekstraklasą :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Najbardziej zagrożone brakiem licencji jest trio ze Śląska. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl