Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

AOT 17.11.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 817708)
jak komp nie czyta to znaczy że ta płyta jest walnięta/porysowana etc. Odtwarzacz może ja czytać normalnie. Mam u siebie tak samo z jedną płytą 12 utworów działa, od 13 do 15 już nie bo płyta wiesza kompa. Możesz próbować np ashampoo, nero czy WMP przerabiać na mp3 ale jak płyta nie działa to nic z tego nie będzię. Najłatwiej byłoby pobrać płyte jeszcze raz w mp3.

Jak na nią patrzę, to jest czyściutka, może jedną maleńką ryske ma, ale taką, która nie powinna mieć wpływu. Wydaje mi się dziwne to, że w aucie normalnie czyta wszystkie utwory elegancko, nic nie przycina itp, a winamp i wmp wywalają po prostu błąd.
Gdybym mógł pobrać sobie te utwory z neta, to myślisz że bawiłbym się w przerabianie płyty audio ? To jest właśnie problem, że nie mam pojęcia jak sie to nazywa co mam na tej płycie.

someone_TSW 17.11.2009 18:36

Miał ktoś z Was podobne objawy albo znacie kogoś takiego ? : codzienne wymioty, biegunka, częste bóle brzucha utrzymujące się dośc dlugi czas. Lekarz ogólny stwierdził że jest to za wysoki poziom kwasu żołądkowego bo wykonanych badaniach, dał jakieś tam tabletki. Tabletek już nie ma, a objawy dalej są.
Czekac aż samo przejdzie czy udac sie do gastrologa ? Ktoś obeznany w takich tematach ?

fifi1906 17.11.2009 18:42

mój wujek też to miał...dwa dni przed śmiercią!! nie no zartuje!! bezwlocznie udaj się do lekarza pierwszego kontaktu a on powinien Cie skierować do szpitala jak cos powazniejszego!!

Wojtas 17.11.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SeQ (Post 817620)
Czy na dekoderach Cyfry Plus można w jakiś sposób odbierać Polsat Sport (najlepiej w jakości HD)? Wiem, że wszyscy polscy nadawcy (N, CP i C+) korzystają z HotBirda, więc zapewne jakaś możliwość by ten kanał złapać na pewno istnieje. Pytanie, czy dużo byłoby w takim przypadku zabawy...?

P!

Raczej nie ma takiej mozliwosci....

MatMario 17.11.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 817716)
Tak, tylko studio tv nie ma klimatu, taka poprostu hala...

Ma ktoś jakies inne propozycje?

Ja miałem studniówkę w Niepołomicach. Spoko było, bez rewelacji ale do przyjęcia. Na sporej studniówce byłem też w Novotelu na Armi Krajowej.

MichauSzczu 17.11.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 817747)
Miał ktoś z Was podobne objawy albo znacie kogoś takiego ? : codzienne wymioty, biegunka, częste bóle brzucha utrzymujące się dośc dlugi czas. Lekarz ogólny stwierdził że jest to za wysoki poziom kwasu żołądkowego bo wykonanych badaniach, dał jakieś tam tabletki. Tabletek już nie ma, a objawy dalej są.
Czekac aż samo przejdzie czy udac sie do gastrologa ? Ktoś obeznany w takich tematach ?

Określ czas ile to trwa, ja mialem cos takiego przez jakis tydzien,no moze troche więcej, na poczatku lekkie necenie, potem wymioty, goraczka i przeszło. Najlepiej udaj się do specjalisty prywatnie.

Zola 17.11.2009 19:46

do usunięcia

someone_TSW 17.11.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 817777)
Określ czas ile to trwa, ja mialem cos takiego przez jakis tydzien,no moze troche więcej, na poczatku lekkie necenie, potem wymioty, goraczka i przeszło. Najlepiej udaj się do specjalisty prywatnie.

Koło tygodnia już będzie... Gorączka też była przez kilka dni...
Ze specjalistą jest ten problem ze w moim mieście jest jeden i ustalic termin u niego to juz nie w tym roku...

Kamson 17.11.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dymcol (Post 817775)
to ja takie życiowe pytanie mam.:-p
kiedy dokładnie w 2012 ma być koniec świata?:lol:
bo chce wiedzieć czy będę pełnoletni.
:rotfl:

Chyba 21 grudzień ;)

Braknie mi miesiąca (bez dnia) do 20-stki :( :D

Lupo 17.11.2009 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanlej13 (Post 817612)
Lupo, można bez problemu, ale koszt zależy już od tego jakie to miasteczko, ale to będzie pewno około 10zł

Okej... a nie wiecie czy to jakoś trzeba wcześniej rezerwować czy można w dniu w którym się chce przyjści po prostu zapłacić?

WISŁAZWE 17.11.2009 20:42

Poratujcie może ktoś wrzucić te dwa linki
http://rapidshare.com/files/301876330/Image1.jpg.html
http://rapidshare.com/files/301877034/Image2.jpg.html

na jakiś inny serwer ważne dla mnie to jest.

E: AOT dzięki.

AOT 17.11.2009 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 817809)
Poratujcie może ktoś wrzucić te dwa linki
http://rapidshare.com/files/301876330/Image1.jpg.html
http://rapidshare.com/files/301877034/Image2.jpg.html

na jakiś inny serwer ważne dla mnie to jest.

http://i47.tinypic.com/2liyeyu.jpg
http://i48.tinypic.com/2qxx8o9.jpg

Kaan 17.11.2009 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 817782)
Koło tygodnia już będzie... Gorączka też była przez kilka dni...
Ze specjalistą jest ten problem ze w moim mieście jest jeden i ustalic termin u niego to juz nie w tym roku...

Goraczka wskazuje na stan zapalny. Czesta biegunka, wymioty lub same nudności, ból brzucha może wskazywać na grypę żołądkową lub np. na zapalenie okrężnicy (jelita grubego) a to poważna sprawa - collitis ulcerosa, choroba leśniewskiego-crohna - to są choroby przewlekłe wymagające natychmiastowej hospitalizacji, opisane przez Ciebie objawy pasują idealnie. Jeżeli objawy od tygodnia nie ustępują, musisz pójść do swojego lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do poradni gastrologicznej. Do poradni możesz pojechać (oczywiście lepiej najpierw zadzwonić) do większego najbliższego miasta. W poradniach krakowskich najwięcej jest osób z okolicznych miast/miasteczek.
Nie ufaj lekarzom piewszego kontaktu, częto mają mylne diagnozy.
Nie zwlekaj, to może być poważna sprawa, choć nie musi rzecz jasna czego Ci życze ale zdrowie ma się tylko jedno.

TSWalos 17.11.2009 22:27

różowy płyn do chłodnic to borygo czy petrygo ?

someone_TSW 17.11.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 817823)
Goraczka wskazuje na stan zapalny. Czesta biegunka, wymioty lub same nudności, ból brzucha może wskazywać na grypę żołądkową lub np. na zapalenie okrężnicy (jelita grubego) a to poważna sprawa - collitis ulcerosa, choroba leśniewskiego-crohna - to są choroby przewlekłe wymagające natychmiastowej hospitalizacji, opisane przez Ciebie objawy pasują idealnie. Jeżeli objawy od tygodnia nie ustępują, musisz pójść do swojego lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do poradni gastrologicznej. Do poradni możesz pojechać (oczywiście lepiej najpierw zadzwonić) do większego najbliższego miasta. W poradniach krakowskich najwięcej jest osób z okolicznych miast/miasteczek.
Nie ufaj lekarzom piewszego kontaktu, częto mają mylne diagnozy.
Nie zwlekaj, to może być poważna sprawa, choć nie musi rzecz jasna czego Ci życze ale zdrowie ma się tylko jedno.

Nie wygląda to dobrze z tego co piszesz...
Wielkie dzięki za rady.

Andrzej_TSW 17.11.2009 22:31

Czy fotoradary błyskają w dzień?

dostuffca 17.11.2009 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 817842)
różowy płyn do chłodnic to borygo czy petrygo ?

http://autosiatki.pl/img/borygo-petrygo-small.jpg

Kris54 17.11.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Andrzej_TSW (Post 817845)
Czy fotoradary błyskają w dzień?

Tak, cały czas. Czasem nawet fajnie można to zobaczyć.

Cetnik 17.11.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dymcol (Post 817775)
to ja takie życiowe pytanie mam.:-p
kiedy dokładnie w 2012 ma być koniec świata?:lol:
bo chce wiedzieć czy będę pełnoletni.
:rotfl:

Według filmu 2012 i Majów ma byc 21 grudnia właśnie. :p ale chyba nici z kolejnego końca świata chyba..bo według tych samych Majów, na których każdy sie powołuje w tej sprawie, w 2012 roku nie nastąpi koniec świata i czasu tylko koniec pewnej epoki po której będzie następna,równie nudna epoka która bedzie trwac ch** wie ile. :)

P.e.c.h 17.11.2009 23:05

A kalendarz w windowsie jest do 2099.
Zwazywszy ze Gates jest mózgiem informatyczno-biznesowym, a majowie chodzili z liśćmi na dupie, koniec swiata wg Windows jest bardziej prawdopodobny...

enzo 17.11.2009 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 817743)
Nie jestem pewien i nie chce Cie wprowadzic w blad ale z tego co wiem to nie bo maja inne oprogramowanie i sposob kodowania.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 817755)
Raczej nie ma takiej mozliwosci....

Dowiedziałem się co nieco i jest możliwe korzystanie z kanałów dostępnych na Cyfrowym Polsacie, ale w chwili obecnej (przynajmniej w moim przypadku) okazuje się to być zupełnie nieopłacalne.

Obaj macie zatem rację - dzięki Panowie za informację.

P!

TSW Fanatyk 18.11.2009 11:34

Na którym kanale jest transmitowany mecz Polaków w siatkówkę?

West 18.11.2009 13:01

na tym Lockerz co mozna robic procz odpowiadania na te pytania ?

palczi 18.11.2009 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 817780)
Czy Ktos , kto jest pod wplywem alkoholu i trafia na pogotowie z rozcieciem do zszycia, dostaje znieczulenie (tj trzezwy)? Wogole jak to jest? Przyjma takiego kogos normalnie? (bo slyszalem gdzies, ze sie placi w takim wypadku)

Jak jestes pijany to nie dostaniesz znieczulenia(znajomemu wiercili dziure w kosci na zywca ) ale mial ze 2 promile;)

Odnosnie placenia to nie pomoge-jesli jestes ubezpieczony to raczej nie -kolega nie placil nic ;)
pozdrawiam

saklak1906 18.11.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 817860)
Według filmu 2012 i Majów ma byc 21 grudnia właśnie. :p ale chyba nici z kolejnego końca świata chyba..bo według tych samych Majów, na których każdy sie powołuje w tej sprawie, w 2012 roku nie nastąpi koniec świata i czasu tylko koniec pewnej epoki po której będzie następna,równie nudna epoka która bedzie trwac ch** wie ile. :)

Koniec swiata bedzie w 2012 z pewnoscia, ale troche wczesniej. A mianowicie w tym miesiacu w ktorym PZPN bedzie organizowal Mistrzostwa Europy.:D

miba 18.11.2009 13:59

Co do tego odbierania "wszystkiego" to da sie :)

Tylko trzeba wiedziec gdzie szukac, miec dekoder, ktory latwo sie piraci i internet w domu :)

Troche szukania po sieci i mozna kogos kto sie tym zajmuje znalezc :)

I wtedy dziala WSZYSTKO co moze dzialac :)

klusek106 18.11.2009 15:37

Gulnalem przed chwila musujaca tabletke aspirin c. Stanie sie cos jak lykne za godzine jakis alkohol ?

WiślakNH 18.11.2009 15:59

Potrzebuje napisy do filmu "2012" , sprawdzałem już kilka ale żadne nie pasowały do tego filmu.

WISŁAZWE 18.11.2009 16:02

W banku KUFEREK zasady udzielania kredytów są następujące:
- oprocentowanie w wysokości 14 % pobierane jest od razu
- kwotę kredytu spłaca się w równych ratach miesięcznych
Oblicz ile pieniędzy wypłaci bank oraz jakiej wysokości będzie każda rata, jeżeli zaciągniemy w tym banku kredyt w wysokości:
a) 60 000 zł na 4 lata.

Jakby ktoś mógł pomóc rozwiązać zadanko byłbym wdzięczny, może być PRIV.

saklak1906 18.11.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 818010)
Gulnalem przed chwila musujaca tabletke aspirin c. Stanie sie cos jak lykne za godzine jakis alkohol ?

Nie nic Ci sie nie stanie, to nie jest antybiotyk.
Znam ludzi ktorzy zeby sie dobrze czuc po imprezie przed snem lykaja aspiryne i rano sa jak nowo narodzeni a wypijaja znaczne ilosci alkoholu.

leyzer87 18.11.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 818010)

Odpowiedź już dostałeś, a ja tylko dodam, że doskonale Cię rozumiem, bo ja też na trzeźwo meczy reprezentacji nie zdzierżę.:rotfl:

fifi1906 18.11.2009 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 818020)
Potrzebuje napisy do filmu "2012" , sprawdzałem już kilka ale żadne nie pasowały do tego filmu.

Ściągnij sobie program "napi projekt"!! wtedy tylko klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonce z filmem, naciskasz "znajdz napisy", a program sam Ci odnajduje napisy!!

TSW Fanatyk 18.11.2009 16:52

Jeśli dokupię sobie nowy dysk to on będzie podzielony na partycję czy będzie jedna całość?Jeśli całość to mam pytanie czy da się na nowym dysku zrobić partycje bez formatowania i instalowania od nowa windowsa?

WISŁAZWE 18.11.2009 17:40

R= 20000* (1,0075)48( potęga)
----------------------------------------- = 497,70
(1,0075)48(potęga)- 1

Kto mi powie jakim sposobem wyszło z tego 497,70 bo za nic w świecie nie może mi to wyjść.

chudy_TSW 18.11.2009 17:51

sorki ! czy ma ktoś z was TELEWIZJE NA KARTĘ jak tak to czy mieliście dziś problem z kanałami tzn. czy pisało wam >kodowane< POMOCY

matt1906 18.11.2009 17:59

kiedy są jakieś zawody sportów walki na Wiśle? (np boks) gdzie można coś takiego sprawdzić w ogóle?

dostuffca 18.11.2009 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 818034)
Jeśli dokupię sobie nowy dysk to on będzie podzielony na partycję czy będzie jedna całość?Jeśli całość to mam pytanie czy da się na nowym dysku zrobić partycje bez formatowania i instalowania od nowa windowsa?

Partition Magic - bardzo dobry program do zrobienia tego co potrzebujesz.

saklak1906 18.11.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 818047)
sorki ! czy ma ktoś z was TELEWIZJE NA KARTĘ jak tak to czy mieliście dziś problem z kanałami tzn. czy pisało wam >kodowane< POMOCY

Podpinam sie pod pytanie kolegi. Kupilem rodzicom i za cholere nie moge tego uruchomic, dekoder ferguson i karta juz byla wczesniej aktywowana i oplacona. No po prostu zalamna nic nie dziala a sygnal jest

miba 18.11.2009 18:41

Cytat:

Znawcy
http://www.allegro.pl/item822428381_...fv_gw_red.html

warto kupić?

W sklepach internetowych znalazlem najtanszy za 262zl,
ale nie wiem czy moze na rynku nie ma czegos lepszego/tanszego itd

Cos godnego polecenia macie?
Podbijam na nastepna stronke, bo sprawa pilna i wazna :)

chudy_TSW 18.11.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 818066)
Podpinam sie pod pytanie kolegi. Kupilem rodzicom i za cholere nie moge tego uruchomic, dekoder ferguson i karta juz byla wczesniej aktywowana i oplacona. No po prostu zalamna nic nie dziala a sygnal jest

Jesli chdzi o Ciebie to gdzie kupywałeś dekoder?? Bo możliwe Ze masz złego softa !?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl