Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

CH. 08.08.2011 23:33

http://www.youtube.com/watch?v=haJJYsuRJ8I

zibi2000 09.08.2011 00:25

Niby zwykły wywiad, każdy może powiedzieć co chce, a dziennikarz jeszcze wszystko przekręci po swojemu, ale ta rozmowa wydaję mi się autentyczna, jakbym sam jej słuchał. Szacunek dla Radka, bo dla mnie jest uosobieniem tego co w piłce najlepsze - walki, determinacji, honoru i charakteru.

Mocny 09.08.2011 06:30

jan juz w 2005 roku uznalem Radka za jednego z wazniejszych pilkarzy wisly wszechczaqsow i po latach stierdzam ze jest to zdecydowanie pilkarz nr1 calej epoki "cupiala'

trzeba tez przyznac ze ma radek sporo szczescia ze w tak dlugiej karierze omijaja go kontuzje

oby tak dalej i nie mam nic przeciwko aby zostal naszym costacurtą i zakonczyl kariere grubo po 40-scte i niech nie bedzie taki skromny co do szybkosci , bo powrotem w meczu z polonia udowoodnil ze mlodsi pilkarze moga mu pozazdroscic formy !

pawelo84 09.08.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1143256)
jan juz w 2005 roku uznalem Radka za jednego z wazniejszych pilkarzy wisly wszechczaqsow i po latach stierdzam ze jest to zdecydowanie pilkarz nr1 calej epoki "cupiala'

trzeba tez przyznac ze ma radek sporo szczescia ze w tak dlugiej karierze omijaja go kontuzje

oby tak dalej i nie mam nic przeciwko aby zostal naszym costacurtą i zakonczyl kariere grubo po 40-scte i niech nie bedzie taki skromny co do szybkosci , bo powrotem w meczu z polonia udowoodnil ze mlodsi pilkarze moga mu pozazdroscic formy !

Nr. 1 to jest bez wątpienia i z całym szacunkiem dla dokonań Radka Maciek Żurawski. Nie róbmy jaj. Każdy ma specyficzny ogranizm i u niektórych dochodzi do jego wyeksploatowania szybciej niż u innych, tak jak u Maćka. Jednak to Maciek osiągnął z Wisłą dużo więcej niż Radek. To Maciek był ostatnim piłkarzem Wisły o porównywalnej klasie do Meliksona. Poziom ten utrzymywał przez 4 lata, dostarczając nam niesamowitych wrażeń i emocji.

Mocny 09.08.2011 15:03

nie no bez jaj kolego...

pawelo84 09.08.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1143460)
nie no bez jaj kolego...

Czemu bez jaj? Owszem Sobol dużo dla Wisły zrobił, ale nie przesadzajmy że był najlepszym piłkarzem w epoce Cupiała. Jakby nie odszedł Szymek do Trabzonu, to Radek grzałby ławę. To dzięki Żurawiowi przeżywaliśmy wspaniałe chwile w sezonie 2002/2003. Tak samo jak to on strzelił gola mocnemu Interowi.

CH. 09.08.2011 16:27

O Meliksonie w Lidze + Ekstra (gościem Osman Chavez)
http://www.youtube.com/watch?v=HUkj1Hn20Bo

Lukasz 09.08.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1143518)

Świetny link :)

OT:
Widać ze Osman to dobry mówca (w końcu kaznodzieja). Pełne długie zdania a nie tylko ... 'do przodu, gramy do przodu'.

tomasz_19 09.08.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1143518)

hehe spoko gość z tego Osmana :)

Chrisman 09.08.2011 17:09

http://www.youtube.com/watch?v=HFKLYA_Zu5I

francesc92 09.08.2011 17:49

Zna ktoś może tytuł piosenki, która leciała w trakcie materiału w ostatniej Lidze + Extra o Izraelczykach w Wiśle? Z tego co pamiętam było tam coś w stylu "Israel, can you hear" ...

szery 09.08.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez francesc92 (Post 1143562)
Zna ktoś może tytuł piosenki, która leciała w trakcie materiału w ostatniej Lidze + Extra o Izraelczykach w Wiśle? Z tego co pamiętam było tam coś w stylu "Israel, can you hear" ...

Aviad Cohen - Israel ;)

francesc92 09.08.2011 22:41

Wielkie dzięki!

nicolas 10.08.2011 00:04

Wczoraj na treningu byli jacyś goście i grali z naszymi nawet : ) i dostali klubową siatkę z upominkami. Tak wynika ze zdjęć z oficjalnej. Kto to był? : ) Pytam, bo wiem, że wiecie :D

PlacekTSW 10.08.2011 08:16

Podobno Smuda rozmawiał z Meliksonem, ale to wiadomość onetu, więc pewnie ściema.

Voin 10.08.2011 09:46

@nicolas Byli to pewnie przedstawiciele Uefa

dwdx1906 10.08.2011 13:19

Dajcie spokój, Melikson był, jest i będzie IZRAELCZYKIEM.

tomasz_19 10.08.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1143865)
Podobno Smuda rozmawiał z Meliksonem, ale to wiadomość onetu, więc pewnie ściema.

ciekawe w jakim języku? chyba migowym...:rotfl:

StelmiOriginal 10.08.2011 13:28

E tam, czytalem dawno temu że jak był w Zagłębiu Lubin Smuda, i sprowadzał Arbolede to porozumiewał się z nim tworząc nowe słowa typu 'agressivo' 'schnellivo' itd. :)

CH. 10.08.2011 14:16

Maor na treningu przed meczem z WKS
http://images.one.co.il/images/ONE/O.../gg1010816.jpg

szery 10.08.2011 14:29

http://www.youtube.com/watch?v=8nMoEMiHr4M - nie wiem, czy to już tu było, ale Maor porusza tu temat reprezentacji i jak dla mnie jego wypowiedź jest jednoznaczna, więc jeśli nawet to Smuda nie ma już o czym z nim rozmawiać. chyba że Melikson jest zmienny jak Ojgen Polanskyy

rychu 10.08.2011 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szery (Post 1144186)
http://www.youtube.com/watch?v=8nMoEMiHr4M - nie wiem, czy to już tu było, ale Maor porusza tu temat reprezentacji i jak dla mnie jego wypowiedź jest jednoznaczna, więc jeśli nawet to Smuda nie ma już o czym z nim rozmawiać. chyba że Melikson jest zmienny jak Ojgen Polanskyy

Dzięki za tego linka.
Rzeczywiście Maor wyraźnie mówi że chce grać dla Izraela.

Ciekawa również historia, że przed meczem z Cracovią bolały go plecy, ale zdecydował się grać na zastrzykach, ze względu na znajomych i dziewczynę, którzy do niego przyjechali. Oraz ze względu na to, że ten mecz decydował o mistrzostwie. Jak się skończyło - wiemy doskonale;)

westersyl 10.08.2011 15:03

Pozwalam sobie wkleić jeszcze tutaj:
Filmik pokazujący zagrania Maora z Litexem.
http://youtu.be/eyY_fN3Pv7o

1q2 10.08.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1144195)
Dzięki za tego linka.
Rzeczywiście Maor wyraźnie mówi że chce grać dla Izraela.
)

Ale niestety w Polsce robi mu się niezłe pranie mózgu w tej kwestii a chłopak nie wygląda na wielce związanego z Izraelem.
Gdyby nie miał obiekcji to już dawno publicznie powiedział by - 'tylko Izrael' i było by po temacie.A tu z dyzmą się spotyka i jest cisza czyli nie odmówił

Jest proste rozwiązanie ale tu wszystko zależy od trenera Izraela i od Maora - musi dostać szanse w meczu z Wybrzeżem, musi ją wykorzystać, musi dostać kolejne powołanie i musi zagrać choćby sekundę w meczu eliminacji do ME.

Wtedy sprawa definitywnie zdechnie - inaczej to niestety może być kiepsko bo dyzma już się cały ślini a 'podpowiadaczy' którzy chcą go widzieć w naszej reprezentacji jest wielu.

baro1995 10.08.2011 15:32

Jest ich nawet bardzo wielu, mi zależy na naszej kadrze,która jest na prawdę mocna i zasługuję spokojnie na miejsce w top 25.Za Leo w 2008 roku byliśmy na 16 miejscu a skład mieliśmy słabszy niż teraz,w rankingu jesteśmy tak nisko bo wszyscy grają EL.ME i zdobywają punkty,a my niestety nie,bo punkty z towarzyskich przy punktach z EL.Me to nic w dodatku inni tez towarzyskie grają.
Matka Meliksona jest polką,gra w Polsce, więc na chwile obecną bliżej mu do Polski,ja uważam,że kadrze by się przydał i jeszcze wzmocnił naszą siłę.Nie zapominajcie,że reprezentacja też ma duży wpływ na lige i graczy którzy chcą do niej przychodzic,jakby Polska była w pierwszej 20 na pewno łatwiej by nam było pozyskiwac wielu na prawdę dobrych graczy,a tak przez ten nie adekwatny do umiejętności ranking jest jak jest.

RAFi89 10.08.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1144205)
Ale niestety w Polsce robi mu się niezłe pranie mózgu w tej kwestii a chłopak nie wygląda na wielce związanego z Izraelem.
Gdyby nie miał obiekcji to już dawno publicznie powiedział by - 'tylko Izrael' i było by po temacie.A tu z dyzmą się spotyka i jest cisza czyli nie odmówił

Jest proste rozwiązanie ale tu wszystko zależy od trenera Izraela i od Maora - musi dostać szanse w meczu z Wybrzeżem, musi ją wykorzystać, musi dostać kolejne powołanie i musi zagrać choćby sekundę w meczu eliminacji do ME.

Wtedy sprawa definitywnie zdechnie - inaczej to niestety może być kiepsko bo dyzma już się cały ślini a 'podpowiadaczy' którzy chcą go widzieć w naszej reprezentacji jest wielu.

Ludzie nie róbcie jaj bo za chwilę dojdzie do tego że Maor będzie musiał przepraszać za to że nie określił jasno w której reprezentacji chce grać. Owszem jakiś czas temu zawodnik nie powiedział jednoznacznie czy widzi siebie w reprezentacji Polski. Ale później otrzymał jedno powołanie do kadry Izraela, teraz kolejne i temat powinien być zakończony. Ale u nas nastały dziwne czasy że za chwilę zawodnicy którzy trafią do tej ligi najpierw będą musieli się deklarować czy chcą grać dla reprezentacji Polski.
Smudzie po powołaniu Polanskiego się oberwało, kilka osób zauważyło że skoro powołujemy takich zawodników i dodatkowo czekamy na Arbolede czy Perquisa to dlaczego nie powołać zawodnika który to obywatelstwo już ma i nie starał się o nie tylko dlatego żeby zagrać na Euro. Dodatkowo dobre występy w el. LM i Smuda musi reagować. Zamienili dwa słowa, Smuda powie że rozmawiał a za miesiąc doda że się starał ale Melikson wybrał inną reprezentację. Smuda już ma gotowy skład reprezentacji i nic nie zmienimy, jakby Maora chciał w tej reprezentacji to goniłby za nim jak za Boenishem, Polanskim, Arboledą czy Perquisem.

kreseq 10.08.2011 17:40

Maor wychowal sie, uczyl sie, zdobyl wszystko w Izraelu. Moze nie chce mowic wprost ale kazdy wie ze lepiej go zostawic.
To ulozony, skromny i naprawde pozytywny chlopak - Mowie to ja, Legionista.

Zostawmy go dla kraju ktoremu wszystko zawdziecza.

Smyrgu 10.08.2011 17:57

w prawie 40 mln kraju nie mozna znalezc 11 przyzwoitych pilkarzy...to jest smieszne czy tragiczne ? bo mnie sie raczej na smiech zbiera :)... w reprezentacji powinni grac Ci ktorzy sa Polakami ale nie tylko przez pochodzenie czy obywatelstwo, dla mnie to stanowczo za malo ze kibicowac takiej reprezentacji...

szery 10.08.2011 18:24

Przecież w tamtym wywiadzie mówi wyraźnie, że grał w młodzieżowych reprezentacjach i chociaż przeszło mu przez głowe rozważenie propozycji Smudy, to zdecydował, bez względu na to czy będzie powoływany czy nie, grać dla Izraela. Reportaż był robiony po zdobyciu mistrzostwa przez Wisłę i nie sądzę, żeby od tego czasu zmienił poglądy. Dla mnie koniec tematu. Bez sensu w ogóle to roztrząsać, szczególnie, że sam zainteresowany podobno tego nie lubi.

Antystenes 10.08.2011 18:42

Jeśli Maor teraz zagra dla Izraela to koniec tematu o Polskiej kadrze? Czy towarzyskie się nie liczą?

sportnh 10.08.2011 18:42

yy gra MELIKSON? dajcie linka ze skladem

Kociewiak 10.08.2011 18:49

musi zagrac mecz o punkty

E: to do postu nad Tobą

sportnh 10.08.2011 18:52

Ja wiem nie chodzi mi o jego dalsza mozliwosc gry w kadrze Polski, po prostu pytam czy gra dzisiaj czy nie

mitmichael 10.08.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1144342)
yy gra MELIKSON? dajcie linka ze skladem

W wyjsciowej 11stce go nie ma (ławki nie podali)

Dudu Aouate - Almog Cohen, Dekel Keinan, Tal Ben Haim, Dedi Ben Dayan - Biram Leal, Beavers, Eran Zahavi, Yossi Benayoun - Tomer Hamad, Alinib Breda.

szery 10.08.2011 19:11

Mecz Bułgarii jest transmitowany na Eurosport2, Genkov gra. Zdaje się, że wszedł po przerwie.

Pusiek 10.08.2011 19:36

Wq livesports.pl Genkova nie ma w składzie..albo ja jestem ślepy

faraway 10.08.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 1144381)
Wq livesports.pl Genkova nie ma w składzie..albo ja jestem ślepy

a ja Genkova na boisku nie widzę ;/

Krzysiek 10.08.2011 19:42

Gra z numerem 20. Ale nie wyróżnia się na tle słabych Bułgarów. Generalnie, beznadziejny mecz.

Pusiek 10.08.2011 19:43

Nie ja pisałem, że Genkov gra:/

faraway 10.08.2011 19:49

Gra Genkov dopiero teraz udało mi się go dostrzec. A mecz rzeczywiście słaby

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl