Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Arapaho 27.04.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 889230)
Z tego co można wyczytać na stadionwisly.info , dla przyjezdnych na naszym stadionie jest przeznaczonych około 1900 miejsc.

Zaden njus wiadomo o tym od początku budowy- mieli miec narożnik w którym ma być pojemność 1919 osób

crazykaro 27.04.2010 12:06

Co do krzesełek to może udałoby się w firmie ktora je produkuje dowiedzieć jaki model krzesełek został zamówiony?

Markus 27.04.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 889288)
Dzisiaj upływa termin odpowiedźi Prezydenta na moją ostatnią interpelację (23 pytania) w sprawie stadionu i zadzwoniłem do UMK z przypomnieniem, ale niestety otrzymałem przez telefon informację, że dostanę dziś pismo od Prezydenta informujące o przedłużeniu terminu do 30 kwietnia, ze względu na to, że ZIKIT nie miał czasu przygotować odpowiedźi, bo miał ważniejsze sprawy... Zadzwoniłem więc do ZIKIT, ale pani dyrektor Niedziałkowska jest na urlopie do przyszłego tygodnia, a jej zastępców podobno nie ma w siedzibie ZIKIT, więc prosiłem o połączenie z jakimkolwiek z pracowników, którzy zajmują się stadionem, lecz niestety nikt tam nie odbiera telefonu. Chyba tam nikt nie świadczy pracy, a mi tłumaczą, że mają ważniejsze sprawy...
do Arapaho: albo burdel albo nikt się tym nie zajmuje... ja też się tym irytuję, że nikt nic nie robi, a my się denerwujemy... bo dla nas stadion jest najważniejszy, dla nich tylko dodatkowa praca, a wolą przecież spokojnie zjeść "kebaba z czosnkiem" i wypić herbatkę w godzinach pracy. A później na sesjach i komisjach jeszcze mnie beszczelnie proszą, żebym nie składał interpelacji, bo musza odpisywać. Sic!
do Kuba: w sprawie tych krzesełek byłem u zastępcy prezydenta ds. inwestycji Trzmiela i powiedział mi, że on nie widział tych krzesełek, a za wybór ich odpowiada pani dyrektor Niedziałkowska, która nie odbiera komórki. Miał być prezydent Majchrowski na stadionie i zobaczyć stan prac, ale podobno ze względu na śmierć pracownika nie był i wizytował tylko stadion po drugiej stronie błoń. Przecież mógł przyjechać parę dni później. Natomiast Trzmiel powiedział mi też, że mają być te krzesełka wystawione na stadionie w dniu otwartym 1 maja, tyle że wtedy już może być za późno, żeby zmienić zamówienie, a dalej nie ma oficjalnego potwierdzenia tej daty jako dnia otwartego. Chyba nie chcą żeby kibice przyszli. Dzisiaj jeszcze zadzwonię, a jutro podejdę ze skargą za te zaniechania jego pracowników i może się coś ustnie dowiem więcej...
ps. gdybym był prezydentem to bym osobiście sprawdził i rozliczył tych nierobów z pracy!
A dzisiaj komisja sportu RMK na stadionie przy Kałuży...
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=15416&sub=biezacy_plan

To po prostu skandal. Dziwię sie, że żaden dziennikarz nie potrafi opisać w ogólnopolskiej lub chociaż lokalnej prasie tego burdelu, niekompetencji w nadzorze nad inwestycją, "pracowitości" urzędników, podejścia do sprawy tak ważnej nie tylko dla kibiców, ale i wizerunku oraz finansów miasta. Niech ktoś im w końcu jakkolwiek dobierze się do tyłka, by choć przez chwilę zaczęli profesjonalnie pracować....

A my płacimy podatki na tych obiboków i darmozjadów - za co?!

Wicked 27.04.2010 13:46

nie dało by się nasłać kontrole z NIK na ta budowę??

lukaszkm 27.04.2010 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 889288)
Natomiast Trzmiel powiedział mi też, że mają być te krzesełka wystawione na stadionie w dniu otwartym 1 maja, tyle że wtedy już może być za późno, żeby zmienić zamówienie, a dalej nie ma oficjalnego potwierdzenia tej daty jako dnia otwartego

Właśnie chciałem o to zapytać, bo widziałem niedawno filmik na którym prezydent Majchrowski zachwala stadion Cracovii i mówi o dniu otwartym. Materiał znajduje się tu http://www.youtube.com/watch?v=IDwFhRLRFS4 wypowiedź w tym temacie jest od 7:10. Wynika z tego, ze dzień otwarty to będzie sobota 1.05.2010 w godzinach od 10:00 do 15:00 na obu stadionach. Może nie potrzeba oficjalnego potwierdzenia.

joyrider 27.04.2010 14:06

Właśnie co z tym Dniem Otwartym???

sorin320 27.04.2010 14:18

Dzieńdobry
JA PIERD**E !!!!!!!!!
Gdzie są informacje na temat dnia otwartego ????????? PYTAM SIE ? GDZIE ? Co to ma być za organizacja... zero !!!!!!!! POWTARZAM ZERO ! Zero informacji takich o których chcielibyśmy wiedzieć wszyscy, popatrzcie na wspomniany juz stadion Legii ! Strona o stadionie opisuje wszystko : za przeproszeniem jak sobie robotnik pierdnie w krzesełko to niemal że opisują jaki odgłos sie rozchodzi, a my nawet nie wiemy kiedy jest Dzień Otwarty, dzień otwarty o który sie domagamy od wielu miesięcy...
Ale wszyscy to mają w dupyie.....
Dobranoc....JEZU>.... jak mnie to wpienia....

joyrider 27.04.2010 14:44

Wielkie dzięki....
No i plany na sobotę już znamy :P

Arapaho 27.04.2010 15:18

Nie no zajebiście! dzięki Radnemu i youtube dowiadujemy się kiedy bedzie Dzień Otwarty, krzesełka SKWK wyprasza gdzies na korytarzach za pięc dwunasta, Ochalik pieprzy że oni nic nie wiedzą bo ich na budowe nie wpuszczają (to odnośnie wypadku o który go pytali) albo że akcja marketinowa juz od dawna trwa bo kopacze jeżdzą po szkolach i rozmawiają z uczniami mega sic !w ZIKIT-cie nie odbieraja telefonów a szefowa sobie siedzi na urlopie, o murawie,północnej i IT - nie ma słowa, Prezydencio - przesuwa termin interpelacji - bo mial ważniejsze sprawy - no jasne przeciez "musial" wizytwowac kurnik na Kaluży.A jednynego Radnego który interesuje sie stadionem - traktują jak natreta ktory im przeszkadza w cięzkim zmaganiu sie w ciągu dnia ze szklankami herbaty czy kawy.
Prezesa SSa nie ma , dyr ds marketingu też, skautem został towarzysz Kapka.Suuuuper.
Nie chcę byc czarnowidzem ale jeśli w tym roku bedzie Mistrz- to bedzie to najprawdopodobniej ostatni - na długie lata.Inwestycje w młodzież i bazę w Lechu od kilku lat i zapowiadane gigantczne transfery Legii ( nie pomijając parchów i niesamowitego działania w kwestii bazy Filipiaka i jego zaufania do dość dobrego trenera ktory może w dłuższym okresie zrobic wynik )- są dla nas bardzo złym znakiem.
Budowa bazy i sieci skautingu trwa kilka lat ci którzy zaczeli 2-3 lata temu o tyle nas będą wyprzedzać bo jakoś nie wierzę że nadrobimy to w sposób analogiczny do lat 98-99 tj.wielkimi transferami

Mario Nh 27.04.2010 15:39

Wszystko co piszecie jest niestety prawdą. Może najwyższy czas dać wyraz swojemu niezadowoleniu? Czarne chmury zbierają się nad Wisłą...

Gwiaździsty 27.04.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 889376)
Nie chcę byc czarnowidzem ale jeśli w tym roku bedzie Mistrz- to bedzie to najprawdopodobniej ostatni - na długie lata.Inwestycje w młodzież i bazę w Lechu od kilku lat i zapowiadane gigantczne transfery Legii ( nie pomijając parchów i niesamowitego działania w kwestii bazy Filipiaka i jego zaufania do dość dobrego trenera ktory może w dłuższym okresie zrobic wynik )- są dla nas bardzo złym znakiem.

Wdech i wydech. czyżby efekt wiosennego przegrzania ?

Arapaho 27.04.2010 18:36

^^^Następny który myśli że mamy wykupiony abonament na Mistrza.Życzę żebyś tylko nie miał jesiennej depresji na Suchych Stawach.

crazykaro 27.04.2010 18:57

^^ Bo jak się wyżalisz na forum to od razu prace przyspieszą

zidanemarcin 27.04.2010 20:30

Co do dnia otwartego to bedzie tak, ze beda robione grupy ok.25 osobowe z "przewodnikami", ktory bedzie oprowadzal po budowie. Nie bedzie mozna zagladnac w kazde miejsce ze wzgledow bezpieczenstwa.

Arapaho 28.04.2010 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 889513)
^^ Bo jak się wyżalisz na forum to od razu prace przyspieszą

Mój ulubiony 15 latek się odezwał :-).No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe

Proud 28.04.2010 10:31

mogę prosić o zdj z kamerki na A/B?

nie śmiga mi ta kamera.

edit:

dziękuję, PiotrG!

PiotrG 28.04.2010 10:59

http://i39.tinypic.com/fw51ys.png

Cytat:

No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe
W sumie mogą konstrukcję postawić i w miesiąc, to i tak na razie mało ważne. Dopóki nie zobaczę informacji o podpisanych aneksach/umowach na pozostałe prace, nie uwierzę w powrót Wisły na następny sezon na stadion. Patrząc na poczynania ZIKITu czuję, że runda jesienna 2010/2011 zostanie rozegrana przez Wisłę na Hutniku.

QBAS 28.04.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 889933)
mogę prosić o zdj z kamerki na A/B?

nie śmiga mi ta kamera.

edit:

dziękuję, PiotrG!

Kurcze, mnie też tak kamerka A/B nie śmiga. Daję "odśwież łącze" to wtedy mi wyskakuje jakiś błąd i cały FF się zamyka. Ściągnąłem jeszcze raz Quicktima i problem nie zniknął. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje?

Na oficjalnej pojawił się komunikat o dniu otwartym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oficjalna strona Wisły Kraków
"Pierwszego maja Urząd Miasta Krakowa organizuje dzień otwarty stadionu Wisły. Każdy chętny między 10:00 a 15:00 będzie się mógł z bliska przyjrzeć budowie stadionu przy Reymonta 22.

Obiekt będzie udostępniony dla odwiedzających 1 maja 2010 r. w godz. 10.00 – 15.00 i wtedy pod opieką przewodnika będzie możliwe wejście na teren budowy. Ze względów bezpieczeństwa grupy zwiedzających mogą liczyć jednorazowo maksymalnie 25 osób. Z każdą grupą porozmawiają przedstawiciele wykonawcy i klubu.

Program dnia otwartego:
- wejście/wjazd od al. 3-go Maja;
- Pawilon Medialny (I p.);
- zejście na parter – wyjście na poziom płyty boiska obok trybuny E;
- wejście na sektor E5 – przejście górą trybuny E – zejście przez sektor E1 - powrót na parking od str. al. 3-go Maja.

Na czas zwiedzania, od strony Błoń, dostępny będzie klubowy parking od strony Al. 3-go Maja (ok. 60-70 miejsc w wydzielonym sektorze).

W Pawilonie Multimedialnym będzie można obejrzeć film przedstawiający budowę stadionu, plansze z wizualizacjami i makietę, a następnie udać się na trybuny, skąd będzie można obserwować postęp prac (dla grup zwiedzających wydawane będą specjalne identyfikatory).

Dzień otwarty stadionu może będzie też okazją do spotkania piłkarzy i trenerów aktualnego Mistrza Polski.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA"

Mam nadzieję, że informacja ta pojawi się także w krakowskich mediach, żeby większa liczba osób mogła się o tym dowiedzieć.

Ciekawie zapowiada się ta wycieczka.. pawilon medialny, boiska przy trybunie E (która stoi od roku), przejście na górne rzędy trybuny E...

Po byku można będzie zwiedzić najnowszą część budowy :)

Ja wiem, że są względy bezpieczeństwa. Ale nikt mnie nie przekona, że przy odrobinie dobrej woli nie można było wpuścić tych małych grupek do sky-boxów w trybunie C. No nic. Ważne że dzień otwarty został oficjalnie ogłoszony. Choć istotniejsze są i tak ostatnie przetargi bez rozstrzygnięcia których stadion nie będzie dopuszczony do gry..

Sinoos 28.04.2010 13:15

@QBAS

U mnie jest ten sam problem.

Rozwiązałem go troszkę prowizorycznie - uruchamiam IE ( tak, tak, jestem otwarty na świat - dosłownie :D ) i tam uruchamiam kamerki. Na początku w QT wyświetla "404", ale jak daję refresh ( w QT te dwie strzałeczki :D ) to po kilku odświeżeniach rusza.

A w FF cały czas wywala, od jakiegoś miesiąca.

RLY 28.04.2010 13:16

@QBAS Najnowszy quicktime robi jaja sciągnij sobie wcześniejszą wersje

QBAS 28.04.2010 13:21

Rzeczywiście problem jest od kilku tygodni bo wcześniej było dobrze. Teraz tylko cieszy fakt, że to nie mój sprzęt nawalił, a QT jak mówicie ;)

Fuks 28.04.2010 13:23

Tez tak mialem z QT, wiec sciagnalem jakis QT alternative czy cos takiego, i działa, tyle ze nie widze normalnego panelu tego okienka z kamery, zamiast niego mam czarny pasek, gdzie na slepo musze naciskac "play" zeby odswiezyc obraz

Wicked 28.04.2010 13:23

ewentualnie quick time alternative. Ja z tego korzystam i działa bez problemu.

SpoXsteR 28.04.2010 13:57

Dzień otwarty - info
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tadionu_wisly/

najlepiej to zabrac ze soba byle prześcieradła z odpowiednimi haslami na nich.. bedzie zapewne duzo osob z telewizji, radia itp, mozna je bedzie rozlozyc po trybunach i naglosnic sprawe z tym stadionem.. zeby w koncu naglosnili jakie jaja towarzysza temu stadionowi.. i ze zaden powrot na stadion w nastepnej rundzie nie jest mozliwy
to jest ten jedyny dzien kiedy media moga sie zainteresowac sprawa

bravelukas 28.04.2010 14:24

bedą przedstawiciele wykonawcy a takze ktos z miasta na tym dniu otwartym wiec Ci ktorzy sie udadza na dzien otwarty mogli by go popytac o przetargi na IT itp.

crazykaro 28.04.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 889929)
Mój ulubiony 15 latek się odezwał :-).No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe

Arapaho nie wiesz kim jestem i ile mam lat a to raczej twoje narzekania wyglądają jakbyś miał 12 lat i ktoś ci zabrał cukierka:-P Widzę że nie lubisz krytyki, a tak na przyszłośc nie traktuj ludzi protekcjonalnie szczególnie jeśli nie wiesz z kim masz do czynienia

Kuba 28.04.2010 15:32

co za kpina z tym dniem otwartym

widok z sektora E można zobaczyć na zdjęciach i kamerach
tak naprawde liczy się wnętrze C, poziomy, widok z samej trybuny etc

skandal.

pan Dudi 28.04.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 890102)

skandal.

Może to dobry moment, żeby wyrazić swoje niezadowolenie z tego, co dzieje się w okół tej budowy? Powinno przyjść sporo osób, a chyba 99% z nas jest na maksa w****iona na Majchra i naszych działaczy za bierność. Odpowiednio ukierunkować emocje i skończy się wywiezieniem Majchra i Turzańskiego na taczkach ze swoich ciepłych biur i zrównaniem z ziemią budowy przy Kałuży.

Ela 28.04.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 890102)

skandal.

To było do przewidzenia, że nie wpuszczą na C podczas budowy.
Takich rzeczy się nie praktykuje mdz. in. ze względów bezpieczeństwa.

A teraz jeszcze po tym wypadku śmiertelnym to już w ogóle będą dmuchać na zimne.

QBAS 28.04.2010 16:04

Dobrze piszecie, ten dzień otwarty, a w zasadzie zamknięty, bo trybuna E to JEDYNA trybuna, która jest cała otwarta, to jedyna okazja do zainteresowania sprawą stadionu mediów. Na pewno choć jeden dziennikarz z każdej większej redakcji się pokaże, żeby kilka zdań skrobnąć. Jeśli udałoby się ich zainteresować sprawą wiślackiego stadionu to może w końcu sprawa nabrałaby rozgłosu na jaki "zasługuje"..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl