![]() |
Kolejny wzór? Cyrk przyjeżdża do miasta.
Tylko niebieskie krzesełka. |
Wisła Pany - jako wzór wg mnie odpada
twarz Reymana - wg niewykonalne, żeby wyglądało dobrze, po drugie nie jest to aż tak rozpoznawana postać i 9 na 10 osób będzie się zastanawiać czyja to facjata. Nie o to chodzi chyba z tych propozycji SKWK najlepsza są niebieskie krzesełka lub zwykła szachownica (jak na C) tylko bez żadnych napisów P.S. Szkoda, że nawet sprawa wzoru krzesełek nie została przemyślana całościowo. Czyli mamy 4 trybuny i myślimy jak zrobić żeby CAŁOŚĆ wyglądała dobrze. Każda trybuna była robiona jako osobna. Oczywiście nie jest to uwaga do SKWK (przynajmniej nie tylko). No ale nic. Trzeba zrobić tak, żeby najwięcej wyciągnąć z tego co mamy obecnie P.S.2. Szkoda, że kolorem przewodnim na naszym stadionie jest niebieski, a nie czerwony... |
Cytat:
Co to znaczy "tylko Reyman" ? W chuju mam co kojarzą Polacy, a co nie. I kiedy były kamery. Nie dla nich te wzory. To jest nasz Reyman, nasza legenda i świętość. I to nie jest Deyna- to jest Henryk Reyman. Dwie różne osoby. Ja za rysami twarzy Reymana byłem od początku ale czy to jest wykonalne bo szczerze wątpię. Być może i tak ale pewnie musiałoby to pochłonąć sporo pracy i PROFESJONALIZMU. Przede wszystkim musiałby powstać wzorowy projekt osoby, której grafika na wysokim poziomie nie jest obca. Zrobić dokładne wyliczanki z rzędami krzesełek i ilością. Mi to się widzi tak że te rysy twarzy są gdzieś na boku (przed narożnikiem), a nad rysami na piętrze napis Henryk Reyman. Jeśli nici z tego to "Wisła Pany" tylko tą samą czcionką co na C (czyli prosty napis) żeby nie było mieszanki dwóch różnych koncepcji. |
No to znowu będzie chyba dreszczyk emocji ... z tymi Azerami ;/ Mamy szczęście w losowaniu ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że gramy z nimi nie przy R22, bo znowu na Hutniku będzie nieciekawie, pewnie z 1:0 dla nas a u nich nerwówka, przy R22 zupełnie inaczej się gra, przy R22 to nawet Barcelona nie ma szans :D:D
A tak w ogóle to takie pytania w interpelacji są natręctwem ;/ One są trochę takie na zasadzie "jak dokopać Majchrowi". Takie pytania powinny być kierowane do odpowiedniej osoby zajmującej się stadionem, bo Majcher gó** wie na temat tego stadionu, tak samo zresztą pewnie o stadionie Pasów. Powinna być odpowiednia osoba do kierowania tym stadionem, bo tutaj nie wiadomo do kogo są te pytania ? Do Majchrows Pytanie jak 7. Jakie kary finansowe zapłaci wykonawca w związku z opóźnieniem oddania trybuny wschodniej o około 8 miesięcy względem terminu zapisanego w umowie (grudzień 2010)? Opóźnienie z winy projektanta wynosiło około jednego do dwóch miesięcy, jednak wykonawca, prowadząc bardzo wolno prace wykończeniowe, dorzucił do tego około 6 miesięcy. Kary za takie opóźnienie spokojnie pokryłyby koszt brakujących elementów, jak telebimy, kioski gastronomiczne czy budowę zbiornika retencyjnego. Żadnej kasy miasto klubowi nie odda, bo i tak robi dla klubu profesjonalny stadion klasy "Elite", cóż może rozpieszczeni zostali ostatnio kibice przez stadniony budowane na Euro i chcą mieć wszystko idealnie ale niestety nie wszędzie się da ... bo odnośnie telebimu to nie da się go położyć gdzie indziej na tym stadionie i wiele innych spraw tego typu podobnych . Pytanie jest po prostu głupie, bo jest wiadomą, że stadion jest Miejski budowany za Miejską kasę i niekoniecznie dla Wisły, w każdym razie może wejść jeden potężny miliarder i kupi jakiś klubik w Krakowie i będzie chciał grać na R22 i Miasto może mu dać nawet operatora... a Wisła może co najwyżej powąchać. Jestem realistą i niestety błędy są także po stronie zarządu Wisły, nie ma podpisanego operatora, nie ma decyzji. Według mnie Wisła powinna podpisać tą umowę już wcześniej i mieć decydujący wpływ na tą budowę a nie P. Niedziałkowska, bo ten stadion jest nie dla niej i tyle. Wisła ma operatora i decyduję, że tutaj jest asfalt, a tu płyta jeżeli oczywiście jest to bez względu na koszty stadionowe. Zobaczymy co będzie do tego 21 lipca i co z tą trawą, bo jest po prostu fatalna jak się patrzy z kamerki. Budujemy stadion na za pięć dwunasta i tyle ... wszystko teraz jest na gorąco, coraz większe napięcie, bo tutaj trawa niedobrze położona, bo elewacja zbyt brzydka itp. |
Cytat:
A ze stadionu zrobi nam się za chwile wiejska umajona figurka. |
Cytat:
Miasto jest w tym wypadku piękną przepraszam za porównanie "krową dojną" - tylko pozazdrościć takiego inwestora wykonawcy (szkoda tylko że to nasze pieniądze są "wyprowadzane"). |
Jutro deszcz popada to i trawka urośnie... ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Szachownica, bez napisów. |
Cytat:
jestem za :-) 123456789 |
Jedyne rozsądne wyjście to napis Maciej Skorża !
skwk piało by z zachwytu Dzisiaj jak widac dalsze wylewanie asfaltu . Wygląda on przyzwoicie w porówananiu do tej nieszczęsnej trawy . Wygląda też na to że zamontowano 100% krzesełek na C . Idealnie to nie wygląda , ale to akurat najmniejszy problem . Mam obawy że najbliższy mecz z Litwinami nie będzie naszym ostatnim na Hutniku . Wszystko wskazuje na to że rozegramy tam także mecz III rundy oraz pierwszy mecz z Arką ( chyba że będziemy grali o zmroku , zgodnie z ustaloną godziną ) . To wszystko przechodzi już ludzkie pojęcie . |
Cytat:
|
Cytat:
-mysle ze ciezko byloby wykonac taki projekt -na zachodniej powstala koslawa 9,0 czy ucieta 6 a Wy chcielibyscie zeby robotnicy ulozyli twarz ludzka ;) |
Proponuję nie rozmieniać postaci Henryka Reymana na drobne.
Jestem za symetryczną kratownicą. |
Cytat:
Chociaż tak i tak skłaniałbym się ku opinii morgenesa - należałoby się zastanowić czy taki sposób oddania szacunku Wielkiemu Wiślakowi jest odpowiedni. Jestem zdecydowanie za szachownicą ( identyczną jak na sektorze C ), lecz bez napisów. :) |
Szachownica, bez napisów.
|
Szachownica, bez napisów jest najrozsądniejszą opcją.Bez żadnego cyrku.
|
Szachownica bez napisów bez dodatkowych wzorów napisów czy nie wiadomo czego już i tak za dużo się tego zrobiło...
|
Mógłby ktoś pokombinować i przedstawić cały stadion jak się będzie prezentował z krzesełkami niebieskimi, z szachownicą i z napisem Wisła Pany. Takie trzy projekty ułatwią na pewno wybór. Bo wyobraźnia a rzeczywistość zawsze się różnią. Reyman moim zdaniem odpada
|
Pozwólcie że zapytam po co wpisujecie tu swoje propozycje wzoru na krzesełkach skoro SKWK jasno napisało kto ma prawo głosu w tej sprawie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł inny na wygląd trybuny to jest mail od tego...
|
a coś takiego??
WHITE STAR ??http://maci0s.republika.pl/propozycja.jpg sorry za jakoś ale mam zwichnięty nadgarstek a lewą ani tyle nie narysuje;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem za tym by były to niebieskie krzesełka. Najlepiej identyczny wygląd całej trybuny jak na E.
|
przestancie - to ma byc stadion, darujcie sobie te kolorki i napisy bo to smiech na sali.
|
wszystko najważniejsze już jest czyli Biała Gwiazda i napis Wisła Kraków i jedyną opcją godną uwagi jest ta szachownica
Cytat:
ale to już trzeba sprawdzić na wizualizacjach |
Najlepiej jakby wzór zostawić dla przyszłego sponsora stadionu, któremu opłacałoby się bardziej i za większą forse jakby miał napis z krzesełek na stadionie ;) taki napis PEPSI ARENA fajnie by wyglądał :D
Najlepiej jakby Miasto ogłosiło jak najszybciej konkurs na nazwę nowego obiektu, bo szczerze to Stadion Miejski to tak sobie brzmi ;/ Najlepiej jak byłoby Orlen Arena :) Idealnie pasowałoby do trybuny |
A może by tak na nowym AiB podobnie jak na C zamiast WISŁA to KRAKÓW, zamiast 1906 obecny rok 2010. Tylko z tym że co roku trzeba by było zmienić datę. Fajne by było nawiązanie że Wisłą Kraków trwa nieprzerwanie. A zmiana cyfry to chyba najwyżej jeden dzień roboczy.
|
"Kraków" można by napisać, ale te cyfry daty to raczej średni pomysł ;)
|
a przypadkiem trybuna VIP nie będzie przeszkadzać ?
tzn chyba nie będzie dało sie dać jakiegoś napisu czy nawet symetrycznej szachownicy zrobić skoro na środku będzie odgrodzona trybuna z innymi krzesełkami niż na całym stadionie |
A po cholere robić tam jakikolwiek napis, szachownicę lub coś w tym stylu?! To będzie trybuna na której będą siedzieć dziennikarze, VIP-y i pewnie większa część dawnych bywalców sektorów A i B. Trybuna raczej rzadko będzie pokazywana w TV, a jeśli już to częściej z perspektywy pawilonu medialnego niż przeciwległej trybuny. Mam nadzieję, że ten stadion który zawsze będzie najpiękniejszym na świecie nie będzie przypominał domku z klocków ułożonym przez tatę 3 letniego chłopca. Tak żeby na siłę było jak najbardziej kolorowo...
|
No weźcie jeszcze k...wa barierki girlandami obwieście a pod dachem zamocujcie baloniki. Koniecznie w trzech kolorach. A jak komuś mało, to jeszcze proponuje dołożyć oświetlenie choinkowe. Będzie jak na wiejskim weselu.
U siebie w pokoju też macie takie disco-polo?! Żadnych napisów. W ostateczności szachownica. |
Też uważam że żadnych napisów. Nie ma co przesadzać i popadać w "barok" jakiś:)
|
http://wt02.wrzuc.to/obrazek/Ss8RTFqtP/jklu.png
Pamietacie jeszcze ten projekt. Był na prima aprilis, ale moze pójść w to żeby zrobić jakiś rysunek a nie pisać słów |
Cytat:
|
Ludzie rzucają pomysły trafione albo nietrafione a tu od razu krytyka, lepiej sami coś wymyślcie ... a jak już krytykujecie to przynajmniej podawajcie rzeczowe argumenty (a nie hasła: "bez sensu", "grzeje Ci").
Dla mnie bardzo ciekawym pomysłem jest twarz Henryka Reymana (bardzo trudna do wykonania), w końcu nie zapominajmy, że stadion nosi jego imię i nazwisko, więc jest to jak najbardziej na miejscu. Niewątpliwie, byłby to oryginalny pomysł bo z tego co kojarzę, żaden stadion w PL nie czegoś podobnego. * co do zarzutu, że się siedzi na twarzy Reymana : no to co mamy powiedzieć ? nie róbmy w ogóle wzorów, bo siedzimy na BG, bo siedzimy na dacie powstania Naszego Klubu ... wg mnie argument bezzasadny Lepiej rzucać pomysłami może któryś będzie dobry, albo się go odpowiednio zmodyfikuje tyle ode mnie :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl