![]() |
Prawy obrońca to jest konieczność i gdyby sie stoper pojawił to bym się nie obraził.
Bo na dzień dzisiejszy mamy 5 obrońców Głowa Marcelo Brozek Singlar Diaz W tym tylko jednego prawego. Nie chcialbym żeby znów kogos przekwalfikowali na obronce. Mozna kupic obronce ktory bedzie gral i na prawej i na srodku. |
poczekajmy Bednarz mówił że w Austri pojawią sie nowe twarze i napewno będzie prawy obrońca
|
http://www.futbol.pl/artykul/56787.html
kolejna plotka o napastniku rodem z Urugwaju z Regginy Calcio Christian Stuani I prawym obronca Pablo Menedez Alvarez Ochalik mówi ze druzyna będzie silna. Trzeba sie na dniach godzinach spodziewać jakis informacji. |
... nasuwa się jeden piłkarz ... David Braz ;)
|
Ja bym widział w Wisle dwoch nowych obroncow. Głowa miał tamten sezon jakis wyjatkowy, kontuzje sie mu nie przydarzyły a trzeba sobie powiedziec ze jakby złapał taka dłuzsza kontuzje to pewnie majstra by nie było - wiem gdybam ale taka prawda bo kim mielibysmy go zastapic ;)
Teraz dajmy na to ze przydarzy mu sie kontuzja, do tego i Marcelo cos sie stanie lub wypadnie za kartki i co wtedy. Zostajemy bez stopera :O Wiec najlepiej byłoby sprowadzic i srodkowego obronce i prawego. Co prawda moze byc tez tak ze zostanie Burliga i bedzie po malutku sie ogrywał w seniorskiej kadrze, jak Singlar złapie kontuzje to Burliga bedzie gral - tez nie jest to zły sposob bo młodziez mamy zdolna i historia pokazuje ze warto stawiac na swoje talenty: Brozki, Cwielong, Mały itd Mam nadzieje ze tego Nurkovica zakontraktujemy i pan Kazimierski nie bedzie strzelał fochow... Jesli pozyskalibysmy tych 3 piłkarzy + Kirm to juz zostaje chyba tylko jeden transfer do zrealizowania. Skrzydłowy pomocnik lub napastnik. Jesli kupilibysmy skrzydłowego to Cwielong albo Mały moga spokojnie grac w ataku jesli napastnika to mamy Boguskiego, Brozia i nowego napastnika a na skrzydłach Kirm, Cwielong, Mały i Łobo i gra gitara :D 5 dobrych transferow i swiat jest nasz :P |
To co się ostatnio dzieje na internetowej stronie Wisły jest rozbrajające. Wszyscy dookoła dyskutują o transferach, przyszłości klubu, zbliżającym się sezonie, sprawach kadrowych, a na oficjalnej witrynie jak gdyby nigdy nic możemy przeczytać, że:
Give me more!!! ;) |
Cytat:
Jak nam chcą gazety wcisnąć Urugwajczyka z Regginy , to niech nam dadzą Carlosa Valdeza na stopera. Do tego jeszcze Krajcika na prawą i będzie fajnie... A nie jakieś odpady nam wciskać :-P |
Cytat:
|
Cytat:
mają napisać np. 1. Rozmawiamy z Kirmem 2. Oferujemy 500 tys. euro za Kirma itd. pomyśl :) mam nadzieję że jak zaraz odświeżę stronę to wyskoczy Kirm w Wiśle :) a może jeszcze jakaś niespodzianka :) |
Bo to jest oficjalna strona. Gdyby o deszczu w Austrii pisał tylko Fakt to też by o nim nie wspominali :D Tam są tylko pewne informacje.
|
- Ja o Urugwajczykach pierwsze słyszę, ale prowadzimy wiele rozmów na temat transferów i zapewniam, że Wisła będzie w przyszłym sezonie mocnym zespołem - powiedział Futbol.pl Adrian Ochalik, rzecznik klubu.
I wszystko jasne |
Posty na temat naszych obecnych piłkarzy poleciały do Nasi piłkarze- fakty……
Przypominam ponadto: Cytat:
Są wakacje dla niektórych jest to wspaniały czas by poklepać po klawiaturze. Naprawdę są tematy gdzie nie ma tak ostrego moderowania http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=4404&page=110 http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=5447&page=7 http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=5299&page=271 i można bez skrepowania przedstawiać tam wizję swego świata |
Póki klub nie potwierdzi oficjalnie zainteresowania tymi piłkarzami nie ma co gdybać... 90% newsów w mediach to wymysły, dziennikarze muszą o czymś pisać :) Poza tym nie wiadomo jak grają liczba występów w lidze nie jest imponująca, nie każdy gracz z Ameryki Południowej będzie gwiazdą w naszym zespole:) Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać, choć przyznaje, że przychodzi mi to z wielkim trudem, bo transfery miały być już 20 czerwca :)
|
ludzie zaglądajcie na oficjalną..
jeśli tam NIE MA informacji o danym zawodniku, że go kupiliśmy/wypożyczyliśmy to nic nie jest pewne. |
Już jest po dwunastej a o Kirmie ni c nie ma ;/
|
Tnijcie żyły śmiało! Jak do 12 nic nie ma, to już go nie podpiszą.
|
Cytat:
|
@ kinoautorskie, element, PasiorWKS, Krystian168
Cytat:
Lepiej mniej, ale poziom wyżej jakościowo. Cytat:
|
Niejaki Edvin Kurtagić - serbski menadżer Admira Vladavicia dał głos i ponoć powiedział co następuje:
"- Jest możliwość przejścia Admira Vladavicia z Żiliny do Wisły Kraków. Tylko że Polacy zaoferowali 350 tysięcy euro, a realna cena to 600 tysięcy. Gwarantuję, że za pół roku Vladavić byłby jedną z największych gwiazd polskiej ligi. W jego sprawie miałem też telefon od ludzi związanych z Legią. Koniecznie chcieli wiedzieć, jaki indywidualny kontrakt oferuje Vladaviciowi Wisła. Mówili, że są w stanie to przebić. Dzwonił też Lech Poznań, bo Vladavić to dobry kolega Semira Stilicia. Możliwości jest więc co najmniej kilka". Ale oczywiście może to być takie sobie gadanie (co do zainteresowania wszystkich tych klubów). Pewnie dowiemy się wkróce ;) Updt: Jako że pojawiają się pytania o źródło: niestety dość mało wiarygodne bo SE. Informacja pojawiła się nieco "przy okazji" opowieści tego menago o niezrealizowanym transferze jakiegoś grajka do Legii, który to grajek jest teraz topowym graczem Partizana. Całość można zobaczyć na http://legia.com.pl/pl/25761,Agent_z...owa_Legii.html |
Jeśli Wisła daje 350tys a oni chcą 600tys to są naprawdę marne szanse na transfer, jesli dojdzie do transferu Karima to wydamy jakies 400-500 tys euro, a to duzo jak na naszą sytuacje finansową. No chyba, że pan Cupiał stara sie wzmocnić skład widząc wielką szanse gry w LM i postanowił wyłożyc większe pieniądze.
|
Cytat:
Właśnie przez takie posty na forum robi się bałagan! |
Cytat:
Jakie źródło? Nie dziwię się wcale że klub nie puszcza pary z ust na temat rozmów jakie prowadzi... |
Cytat:
|
Jeżeli brakuję części kwoty na zakup jakiegoś zawodnika zawsze można zaoferować któregoś piłkarza z naszej kadry + gotówka.
Np. Niedzielan, Cantoro , |
miał przyjść Bozok .. nie bo jest okazja na Kirma ... kirm miał byc w Wiśle ... niee ... przeciez można mieć Vladavica tylko 100 tyś € drożej. a mam pytanie czy nei orientuję sie ktoś czy zaplanowana jest jakac konferencja prasowa ?? to pytanie raczej do modów.
|
Było tak ( przynajmniej moim zdanie ) Pisali newsy "Bożok o krok od Wisły !" czyli, że formalnie jest już w Wiśle, jak wiecie minął tydzień kontraktu nie ma ;/ Wtedy był nowy news "Słoweński reprezentant w Wiśle?" Też pisali, że dzisiaj miał podpisać kontrakt i dołączyć do drużyny w Austrii. Ale jak widać kontraktu nie ma ;/ O co w tym do cholery chodzi ???
|
To wszystko to jakaś dziwna polityka transferowa z kosmosu, my sie w tym połapać nie możemy , a chyba co gorsze to zarząd i J.Bednarz też , testują, oglądają od roku , i kiedy wszyscy trąbią że tylko podpisu brakuje nagle cisza, zawodników nie ma , i pojawiają sie kolejni kandydaci do gry w naszym zespole.Boli głowa od tego zamieszania związanego z transferami, jeśli tak dalej pójdzie to do eliminacji LM przystąpimy w niezmienionym składzie.
|
|
spokojnie
dzień się jeszcze nie skończył. Zobaczymy co to będzie bo jeśli dziś nie podpiszą to może być podobnie jak z Bozokiem. Nic tylko trzeba czekać co sie wydarzy. Przecież muszą być jakies transfery w tym okienku. Bo kadra nie jest zbyt szeroka. I tak z Levadia Skorża mowil ze bedziemy grać starym skladem ale juz w 3 rundzie to by sie przydali nowi zawodnicy długo nie pociagniemy bez lewego pomocnika prawego obroncy i srodkowego. |
Tylko, że on miał przyjechać na ten obóz bo miał być na tym meczu z Ujpestem. Ale mogli już podpisać bo nowe newsy nie są od razu dodawane więc to jest jeden plus ;)
|
a ja uważam, że nie podpiszemy tego Bośniaka, bo to oznaczałoby odesłanie Pawełka na ławkę rezerwowych.. a jak dobrze wiemy Mario jest bardzo dobrym kumplem naszego trenera bramkarzy więc na 100% dzisiejszy test-mecz okażę się dla Bośniaka pożegnalnym obojętnie jakby w nim nie wypadł...
trener bramkarzy powie, że go nie przekonał do siebie i trudno.. Mario dalej będzie nr 1 i tak jeszcze przez kilka lat :D a co do innych transferów to mam informacje, że będą... do tygodnia.. |
Rzadko wypowiadam się na tym forum ale tak sobie czytam wasze komentarze i zastanawiam się jakie są granice naiwności przeciętnego kibica Wisły. Wierzycie we wszystko co wam podadzą media, agenci, menadżerowie nie myśląc o tym że oni to traktują jako towar który można sprzedać. Media bo jak ktoś przeczyta nagłówek "Zawodnik X o krok od Wisły" to oznaczać będzie więcej kliknięć, agenci i menadżerowie bo im większe zamieszanie koło zawodnika tym większe zainteresowanie ich osobą = wieksza "renoma" = większe prawdopodobieństwo na zaistnienie. Szary kibic jest tutaj na samym końcu i tak naprawdę nikogo nie interesuje to że ktoś uwierzy w brednie czy nie. Liczy się sprzedaż rewelacji czyli kasa. i tyle. A my z naszymi frustracjami spowodowanymi rzekomym brakiem transferów jesteśmy na szarym końcu tej piramidy.
Dziwie się że po tylu doświadczeniach dalej jesteście tacy nawini. Wklejacie linki do transfermarketów, rozpisujecie składy, szacujecie ile dany piłkarz będzie zarabiał. Nie pamiętacie Galamaza, Grigorie, Neia, Kaźmierczaka, Grzelaka i wielu innych... A potem był żal i płacz jaki to ten Bednarz jest be... LICZY SIĘ TYLKO TO CO PODA STRONA OFICJALNA. Reszte trzeba odfiltrować. Oczywiście nie wspominając o sytuacji ekonomicznej Wisełki która dla przeciętnego FM Maniaka się nie liczy. Liczy się tylko transfer i wzmocnienie składu a całą resztę FM Maniak ma głęboko w pupie Ze sportowym pozdrowieniem |
|
Zaskakujące info, jak dla mnie może być na trzeciego obrońce ujdzie, mam tylko nadzieje że jakiegos wielkiego kontraktu nie dostanie i jestem ciekaw co z jego formą. Ile on ostatnio grał w FK Moskwa, bo z tego co pamiętam to różnie z tym bywało.
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21258
o nie ... załamująca informacja jak dla mnie ... |
|
Cytat:
|
Bynajmniej za darmo, najwolniejszy obronca na swiecie.
|
Cytat:
|
Jop Mariusz to przez tego pana odpadliśmy z Lazio. Może to żart
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl