Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wislak68 12.03.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 691155)

Wiślak68 - podobno na 4,5 roku z Panathinaikosem Ateny podpisał kontrakt (zresztą według plotek które się przy nim pojawiały (że to niby Marcelo chcą w Grecji, a ten dla nas na podmiankę, raczej od początku on miał być wytransferowany do Grecji, a u nas był tylko "przy okazji" Beto).

Ale jakoś go tam grającego nie widziałem (choćby w LM). Może gra w lidze? Wie ktoś?

martinius028 12.03.2009 16:42

Z tego co pamiętam to serwisy związane z Wisłą podawały że Brazylijska Federacja uznała że kontrakt z jego kubem obowiązuje i nigdzie nie poszedł.

eye63 12.03.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 691193)
Z tego co pamiętam to serwisy związane z Wisłą podawały że Brazylijska Federacja uznała że kontrakt z jego kubem obowiązuje i nigdzie nie poszedł.

Jezu, a tak ciężko wejść na oficjalną PAO? Według statystyk nie wystąpił jeszcze, może jest za cienki, może się aklimatyzuje. W końcu to nie jest mały klubik, a gość jest bardzo młody i przyszedł za darmo.

1q2 12.03.2009 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 691090)
Tu jest bardziej odwrócona parabola zarobków i Baszczu z Zieniem muszą to zrozumieć i przestać robić z siebie gwiazdy (przygłupie z resztą, skoro takie rzeczy do nich nie docierają).

heh dokładnie ,ja i tak się klubowi dziwie że chce dać im jakąkolwiek podwyżkę a nie obniżkę.Czas i jednego i drugiego w Wiśle dobiegł końca -do tego nie są to piłkarze niezbędni, więc jak wietrzymy skład, to wietrzmy go do końca.

flamengista 12.03.2009 18:08

W kwestii nieszczęsnego artykułu o Wiśle w Gazecie Krakowskiej...

Żal mi, że solidna skądinąd gazeta i jej dziennikarze popełnili takie dziełko. Wiadomości są absurdalne - równie dobrze zamiast Jodłowcem możemy być zainteresowani Nemanja Vidicem. Obaj są równie prawdopodobni jako "wzmocnienie" Wisły. Obok Kluivertów, Kallonów i Tristanów.

Natomiast jak słyszę o podwyżkach dla Zieńczuka i Baszczyńskiego to skacze mi ciśnienie. Obaj panowie mogą od biedy podpisać roczny-dwuletni kontrakt z Wisłą. Motywacyjny, max. 120 tys. € od łebka rocznie.

A jak się nie podoba - wolna droga. Czeka na nich kolejka chętnych, na czele z czołowymi drużynami cypryjskimi i izraelskimi. Oraz potentaci z ligi chińskiej.

Żeby było jasne - lubię Baszcza, ale lepszy to on już nie będzie. Teraz to równia pochyła, z ew. korektą na przekwalifikowanie się na stopera. Perspektywy Zieńczuka są jeszcze gorsze - może skończyć jak Bartosz Karwan lub Tomasz Iwan. Niech więc obaj panowie zejdą na ziemię.

Liczę, że w tej kwestii zarząd będzie stanowczy. Na podwyżkę z obecnego składu zasługuje jedynie Paweł Brożek. Jemu to bym zaoferował nowy kontrakt - motywacyjny, z możliwością zarobków do 400 tys. € rocznie. Pewnie i tak nie skorzysta z okazji, ale warto spróbować.

Dive Pirate 12.03.2009 18:35

Popieram przedmówcę, nawet skłaniałbym się za max 100 tys. € dla starszych panów. Jeśli nie pasuje to należy ładnie ich pożegnać i podziękować za dotychczasową pracę. Pana Cantoro natomiast pożegnałbym od razu. A kaskę zaoszczędzoną dać Broziowi.

FraMat 12.03.2009 18:53

coż za odwrócenie trendu na forum ... :-P
już nie trzeba spektakularnych transferów - wszyscy przejeli się kiszką finansową.
Zarząd dopiął swego - kibice troszczą się bardziej o bieżące finanse klubu niż o inwestycje.
Sugerują stawianie na wychowanków z ME i juz nawet nie wspominają o Etienie

Linia prezentowana przez markusa upada

bigi333 12.03.2009 18:56

Po pierwsze to nie wiadomo czy jest tak jak piszą, czy Wisła daje takie warunki jak dotychczas, może dawać gorsze. A po drugie to popatrzcie na perspektywy jakie ma Baszczu (Zieńczuk ma podobne). Powiedział już że to będzie pewnie ostatni kontrakt w karierze, więc ma do wyboru: zostanie w Wiśle i do końca życia żal ze nigdy nie spróbował sił za granicą lub pójście do jakiejś Grecji czy innego Cypru i branie dwa razy większej kasy w jakimś fajnym klimacie, co ważne awans sportowy i poczucie spełnionego piłkarza bo ktoś kto ma takie umiejętności jak Baszczu, a całe życie grał w polskiej lidze to piłkarz niespełniony. Szkoda, ale zanosi się na to że będziemy musieli w lecie szukać zastępców dla: Clebera, Baszczyńskiego i Zieńczuka.

wolfy 12.03.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 691269)
coż za odwrócenie trendu na forum ... :-P
już nie trzeba spektakularnych transferów - wszyscy przejeli się kiszką finansową.
Zarząd dopiął swego - kibice troszczą się bardziej o bieżące finanse klubu niż o inwestycje.
Sugerują stawianie na wychowanków z ME i juz nawet nie wspominają o Etienie

Nie można się wiecznie odwracać od rzeczywistości. A Markus czekał aż morale opadnie w stopniu wystarczającym do snucia swoich wizji. Niestety(?), tym razem nie porwał tłumów...

Spektakularne transfery - czy w naszej lidze można w ogóle mówić o czymś takim?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333
Szkoda, ale zanosi się na to że będziemy musieli w lecie szukać zastępców dla: Clebera, Baszczyńskiego i Zieńczuka.

Taka jest naturalna kolej rzeczy, Ci zawodnicy - mówiąc wprost - są w wieku, w którym coraz bliżej im do sportowej emerytury. Znacznie większym problemem będzie(ewentualne)zastąpienie Pawła Brożka.

sevenheaven 12.03.2009 19:11

A według mnie jakby Brożek dostał kontrakt motywacyjny np 400 tys euro rocznie to by został tutaj u nas nawet i do końca kariery ..
za granicą pewnie dostanie milion euro, ale należy pamiętać, że życie też jest troszke droższe ..
poza tym byłby blisko rodziny a to też ważne ..

on i tak gra prawie w każdym meczu po 90 minut, więc motywacyjny nie robi mu różnicy

Co do Jodłowca - za niego trzeba zapłacić minimum milion euro, macie już odpowiedź czy przejdzie do nas

KamAr 12.03.2009 19:29

Nie wydaje mi się, żeby został. Paweł chce się sprawdzić zagranicą...Jego wybór. Ale już niejeden się tak sprawdzał i na tym się zakończył jego blask... Oby tak z Brożkiem nie było

martinius028 12.03.2009 19:36

Skoro Jodłowiec nie przyjął ofery Włochów to nie sądze by przyją naszą.Pozatym ma kontrakt który go obowiązuje więc trzeba by było za niego zapłacić więc chyba odpada ta opcja.Brożek jeśli będzie miał dobrą oferte odejdzie i nie ma się co łudzić że jakiekolwiek pieniądze go u nas zatrzymają.Paweł ma już 26 lat ,gra u nas już kawał czasu więc dla niego to chyba najlepsza pora by odejść.Dobrze że nie robi tego na siłe w środku sezonu.A jeśli chodzi o jego potencjalnego zastępce to zostanie nim pewnie Ćwielong albo Małecki.I któryś z napastników z ME dołączy na stałe do pierwszej drużyny.

grogoriogreg 12.03.2009 19:41

Brożek jeśli teraz po sezonie nie wyjedzie to już nic wielkiego nie osiągnie.
Żuraw za długo czekał i tylko na początku w Celticu był gwiazdą w następnych sezonach było gorzej.

Zrobił dla nas dużo dobrego, może nie strzelil tyle goli co Franek i Żuraw, ale został wielką gwiazdą Wisły.

Co do Jodłowca to plotka, nie ma szans na jego przejście do Wisły, Polonia nie sprzeda go za 300 euro.

Najbardziej żal Ettiena, brakuje nam środkowych pomocników

wislak68 12.03.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 691212)
Jezu, a tak ciężko wejść na oficjalną PAO? Według statystyk nie wystąpił jeszcze, może jest za cienki, może się aklimatyzuje. W końcu to nie jest mały klubik, a gość jest bardzo młody i przyszedł za darmo.

Dzięki za info. Wygląda na to że nie jest aż takim orłem. Ciekawe czy ten przykład da do myślenia Marcelo?

Dubi 12.03.2009 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 691288)
Nie wydaje mi się, żeby został. Paweł chce się sprawdzić zagranicą...Jego wybór. Ale już niejeden się tak sprawdzał i na tym się zakończył jego blask... Oby tak z Brożkiem nie było

Paweł odejdzie - tego jestem pewien.Nie bedzie tego podkreslał po kazdym zdobyciu bramki,ale jego letni wyjazd zagranicę jest niemal przesądzony.
Ważne bysmy nie obudzili sie z reka w nocniku, ciezko bedzie go zastąpić,ale jest to mozliwe.Klub MUSI juz teraz szukac następcy, wcale nie jest powiedziane ze bedzie nim Zurawski.Mam nadzieje ze Bednarz pracuje nad tym...

Janusz13 12.03.2009 20:38

Panowie nie zapominajcie że dochodzi nam Varga, który potrafi grać na tej pozycji. Wszyscy wiem, że słabym piłkarzem to on nie był, kontuzje sprawiły, że opinia na jego temat jest jaka jest.

Raphael 12.03.2009 20:44

Odejście Brożka nie musi oznaczać katastrofy dla Wisły. Obowiązek strzelania bramek przejmie za pewne jego następca we spółkę z innymi piłkarzami z formacji ofensywnych.
Dwa lata temu po transferze najlepszego wtedy w zespole Błaszczykowskiego Wisła się nie zawaliła ale nawet zagrała jeden z najlepszych sezonów w swojej historii.

Liczę na to, że z tych potencjalnych na razie 3-4 mln euro za Brożka klub zainwestuje chociaż część i to nie tylko na zastępcę dla Pawła ale też na jakiegoś pomocnika o dużych umiejętnościach ofensywnych, najlepiej w dynamicznego, dysponującego dobrym dryblingiem i szybkością lewoskrzydłowego. Takiego, który mógłby się stać nowym motorem napędowym drużyny i wspólnie z wyzdrowiałym Gargułą inicjować akcje ofensywne Wisły.

Arked 12.03.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 691306)
Paweł odejdzie - tego jestem pewien.Nie bedzie tego podkreslał po kazdym zdobyciu bramki,ale jego letni wyjazd zagranicę jest niemal przesądzony.
Ważne bysmy nie obudzili sie z reka w nocniku, ciezko bedzie go zastąpić,ale jest to mozliwe.Klub MUSI juz teraz szukac następcy, wcale nie jest powiedziane ze bedzie nim Zurawski.Mam nadzieje ze Bednarz pracuje nad tym...

Następcą (a raczej zastępcą) Brożka będzie prawdopodobnie ktoś z obecnej kadry. Nie oszukujmy się, pozyskanie dobrego napastnika za darmo jest bardzo mało prawdopodobne, żeby nie powiedzieć niemożliwe. Dlatego należy sciskać kciuki za rozwój Ćwielonga, Małeckiego i Beto oraz innych młodych piłkarzy bo to w nich leży nadzieja na uniknięcie całkowitej sportowej degradacji. Bez pieniędzy nie mamy co liczyć na rozwój klubu i zaistnienie w Europie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Nie można się wiecznie odwracać od rzeczywistości. A Markus czekał aż morale opadnie w stopniu wystarczającym do snucia swoich wizji. Niestety(?), tym razem nie porwał tłumów...

Spektakularne transfery - czy w naszej lidze można w ogóle mówić o czymś takim?

Odnośnie Markusa. Dawniej na pewno nie odwracał rzeczywistośći tylko pisał o Wiśle, jako o klubie który chciał stale podnościć swój poziom sportowy i zaistnieć w Europie. Wisła przez pewien czas na pewno takim klubem była lub chciała być i posty Markusa, moim zdaniem, były w większości słuszne. Obserwując obecną sytuację jasne staje się jednak, że Wisła takim klubem już nie jest. Markus nie "porwał tłumów" bo już mało kto już wierzy w nasze mocarstwowe plany.

Spektakularne transfery w naszej lidze to rzeczywiście pojęcie bez znaczenia. Ludzie finansujący futbol w naszym kraju wydają się nie mieć zbyt wielkich ambicji i rozmachu. Brakuje po prostu osób pasjonujących się futbolem na tyle, że gotowi byliby wyłożyć duże pieniądze, wiedząc, że nigdy ich nie odzyskają. Dopóki nikt taki się nie pojawi to nadal będziemy oglądać obecną ligową miernotę.

el Nuero 12.03.2009 21:27

Nie tylko piłkarze - zarząd też jest FOR SALE

Przykro to stwierdzić, ale władze naszego klubu naprawdę bardzo ciężko pracowały, aby nikt im już nie wierzył w sprawie transferów. Kibice Wisełki nie po raz pierwszy zawiedli się na planach i obietnicach zarządu. Kiedyś był np. taki JJ "zaprzeczam że zaprzeczam", dzisiaj są inni.:-P

Trudno uwierzyć w transfer Jodłowca, jeśli Polonia nie sprzedała go Włochom za dużo lepsze pieniądze, niż my moglibyśmy dać. To już nie te czasy. Zresztą skoro u nas niemal wszystko jest FOR SALE i tylko kwestia kwoty, by w każdej chwili sprzedać nawet kluczowego zawodnika, to o czym my mówimy? Współczuje Skorży, że pracuje w takich warunkach. Trzeba się modlić, by kontuzje i kartki nie wyeliminowały naszych przed ważnymi meczami z naszą "anty-zgodą": Cracovia, potem Lech(Amica).

martinius028 12.03.2009 22:45

Ja się boje żebynasi stoperzy podczas derbów nie złapali kartek bo wiadomo są derby to i adrenalina czasem za duża więc jeśli by tak obaj dostali po żółtej (odpukać w nie mlowane)to będzie bardzo ciężko.Transferów raczej w lecie nie ma się co spodziewać chyba że przyjdzie do klubu ktoś z niezłą kasą który będzie chciał zainwestować w przeciwnym razie uzupełnienia składu juniorami.

Garguła jeśli będzie zdrowy pod koniec rundy jesiennej to będzie dobrze.Mam nadzieje że jakoś ten czas "na wygnaniu" jakoś przetrwamy.

Sopranos 12.03.2009 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 691249)
Żal mi, że solidna skądinąd gazeta i jej dziennikarze popełnili takie dziełko. Wiadomości są absurdalne - równie dobrze zamiast Jodłowcem możemy być zainteresowani Nemanja Vidicem.

Mi się wydaje, że po prostu gazeta podchwyciła temat sprzed tygodnia. Bo w ubiegłym tygodniu "odgrzewano kotleta", czyli przypominano, że Jodłowiec latem był bliski przejscia do Wisły, gdzies tam dopisano, że Jodłowiec nadal chętnie by do Wisły przeszedł i stąd się zrodził temat.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 691249)
Natomiast jak słyszę o podwyżkach dla Zieńczuka i Baszczyńskiego to skacze mi ciśnienie. Obaj panowie mogą od biedy podpisać roczny-dwuletni kontrakt z Wisłą. Motywacyjny, max. 120 tys. € od łebka rocznie.

Oczywiscie masz rację. Obaj nie są już w takiej pozycji żeby dyktować warunki. Jesli chcą jeszcze trochę poodcinać kupony od dotychczasowej kariery, to niech jadą do Grecji lub na Cypr, gdzie z pewnoscią zarobią więcej. Gdyby Zieńczuk był w takiej formie jak przed rokiem, to można by się jeszcze zastanawiać

Dla mnie szanse pozostania obu w Wisle są minimalne, własnie z uwagi na to, że oni żądają znacznej podwyżki, której po prostu nie dostaną.

Cytat:

Po prostu każdy zdał sobie sprawę z tego, że przy tak kosmicznych wynagrodzeniach dla zawodników nic nie wnoszących do zespołu (Cantoro, Niedzielan, Dawidowski) oraz przy braku dokładania do budżetu przez Cupiała jak to było kiedys, transferów nie będzie. Klub sam musi kombinować pieniądze na transfery, a nie będzie ich jak będziemy mieć przeładowany budżet wynagrodzeń.

Cytat:

Linia prezentowana przez markusa upada

To Markus żyje jeszcze? ;) To i tak były utopijne wizje, niemożliwe do zrealizowania przy tak mało profesjonalnym zarządzaniu klubem.

Cytat:

Trudno uwierzyć w transfer Jodłowca, jeśli Polonia nie sprzedała go Włochom za dużo lepsze pieniądze, niż my moglibyśmy dać.
Przeszkodą był brak zgody samego zawodnika na wyjazd zagraniczny. Po prostu Jodłowiec chce dograć ten sezon w Polonii i dopiero potem zdecydować o swojej przyszłosci. Napoli mogło spokojnie Jodłowca kupić, bo ten klub z pewnoscią na to stać. Jednak jego przejscie do innego polskiego klubu jest mało prawdopodobne, najpewniej wybierze którąs z zagranicznych ofert.

nesta 13.03.2009 11:33

Ja jestem tylko ciekawy czy klub w osobie Bednarza czy kogokolwiek innego czyni juz jakies starania w sprawie sprowadzenia nastepcy Brozka. Bo zakladam, ze jednak bedziemy kupowac jakiegos dobrego napastnika kiedy Pawel w lecie odejdzie. A chyba wszyscy zdaja sobie sprawe, ze trasnfer takiego pilkarza do Wisly to nie jest kwestia miesiaca. Po pierwsze wypadaloby znalezc najpierw odpowiedniego kandydata i juz cala ta runde Bednarz powinien wozic swoje 4 litery po roznych stadionach w Europie i nie tylko. Wiecej.. Taka lista powinna byc gotowa juz dawno i teraz powinna nastepowac finalna selekcja kandydatow pod wzgledem ich walorow pilkarskich i aktualnej sytuacji ekonomicznej klubu.Po drugie na negocjacje, znajac Wisle, tez trzeba przeznaczyc z minimum miesiac.
Chodzi o to, ze taki gracz, jesli rzeczywiscie bedziemy chcieli zeby zastapil Brozka musi od poczatku przygotowan przebywac z druzyna. Zeby znow nie bylo sytuacji, ze klub obudzi sie z reka w nocniku.

matti123 13.03.2009 12:15

Na początku okienka transferowego wierzyłem że coś się ruszy, jednak żaden transfer nie wypalił. Przyznaję się myliłem. Powodów takiego stanu jest pewnie kryzys jak i stagnacja na rynku piłkarskim. Musimy zjeść na ziemię ale i mieć nadzieje na sensowne zarządzanie a nie wielkie transfery. Co do przyszłości to uważam że lepiej mieć takich Zieńczuka i Baszcza niż nie mieć ich wcale.

Marszałek 13.03.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 691565)
stagnacja na rynku piłkarskim. .

Możesz wyjaśnić o co chodzi?

sevenheaven 13.03.2009 12:27

jakto nie ma nastepny Brożka ?
jest ..

Brożek był nastepna Żurawia, a teraz Żuraw jego :)

szkoda, że w lecie okaże się, że Macka dalej obowiązuje kontrakt z Larissą, a my nie mamy napastnika
i będzie znowu " staraliśmy się .. "

kristos 13.03.2009 13:46

Chcąc mieć dobrego następcę Pawła B trzeba wydac spore pieniądze ,wiec jak dla mnie lepiej jest podwoić mu gażę i podpisać jeszcze na dwa lata.
Uważam ,że dałoby mu to sporo do myślenia,zwłaszcza po tym jak sie kończą przeważnie eskapady naszych zawodników na zachód.

1q2 13.03.2009 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 691599)
Chcąc mieć dobrego następcę Pawła B trzeba wydac spore pieniądze ,wiec jak dla mnie lepiej jest podwoić mu gażę i podpisać jeszcze na dwa lata.
Uważam ,że dałoby mu to sporo do myślenia,zwłaszcza po tym jak sie kończą przeważnie eskapady naszych zawodników na zachód.

Tak by było najlepiej ,tyle że ja jestem przekonany że Paweł chce się sprawdzić w lepszej lidze.Dla mnie(choć tak jak napisałem w 1 zdaniu - jestem zdecydowanie za tym by został),gdyby zdecydował się zostać, oznaczało by to że troche brak mu ambicji - Polska liga to 3 świat jeśli chodzi o Europe - wiem że też właśnie przez to że co kto kopnie prosto piłke to juz chce emigrować , ale taki jest życie i jeden Brożek tego i tak nie odmieni.

Pozatym wd. mnie Brożek dorósł do tego, by mieć szanse inaczej skończyć niż 90 procent naszych 'emigrantów'.
Tak jak nie palił się do wyjazdu, gdy miał oferty choćby z Nancy - bo zdawał sobie sprawę że po prostu zginie piłkarsko , tak teraz zależy mu na tym, by w tym najlepszym okresie wyjechać.Nie chce tez pewnie powtórzyć błędu Żurawia, który za długo w pl siedział.

No i nie ukrywajmy - jak kiedyś Wisła nie chciała nikogo sprzedawać(Żuraw, Uche czy choćby Kosa który ten transfer troche wymusił) , bo nie było takiej potrzeby, teraz jak tylko pojawi się satysfakcjonująca klub oferta, to siła Brożka z Wisły sprzedadzą:>

Wojtas 13.03.2009 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 691599)

Mysle ze Paweł jest na tyle inteligentny ze wie czym moze skonczyc sie wyjazd na zachód.
Wbrew pozorom to ciezki kawałek chleba ,zadnej pewnosci ze sie powiedzie "Bo to tylko polak" ,zadych gwarancjii ze sie bedzie grało itd..

Wiekszosc pilkarzy wyjezdza z nastawieniem "ze chce sie sprawdzić".No sory ale co on ma sprawdzac?Czy umie pilke kopnac??To juz jest bład na starcie.on wyjezdza zeby zrobic kareire i grać w lepszym klubie przez co podnosci swoje kwalifikacje a nie sie sprawdzac.

Polscy pilkarze juz mentalnie na poczatku stawiaja sie w gorszej sytuacjii,bo powinni byc pewni siebie a nie zastanawiac sie czy sa na tyle dobrzy zeby grac tu i tu.

Jak piszesz wiekszosc wraca do Polski z podkulonym ogonem,wizja wielkich karier została gdzies stłamszona a gdzie bedzie im lepiej jak w Polsce.Nawet za killkakrotnie mniejsza kase.....Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej.

wolek1986 13.03.2009 16:25

Hm.. Jestem ciekaw jak rozegra się historia Pawła ale ja np nie twierdze że jak by zaakceptował kwotę ok 400 tyś euro rocznie i został w klubie to by oznaczało brak ambicji. Byłby to dla niego znak że klub nadal ma chęć zaistnienia w Europie i chce to osiągnąć zostawiając najlepszych graczy. My tak psioczymy na brak transferów i że z klubu odchodzą zawodnicy z pierwszej jedenastki. A może to celowe oszczędzanie kasy na lato?! Nikt tego nie wie... Mamy kilku zawodników na wypożyczeniach może któryś z nich nas zaskoczy po powrocie. Ja szczególnie jestem ciekaw Mateusza Kowalskiego. Uważam gościa za dobrego stopera, który na pewno sprawdziłby się jako 3-ci obrońca. Dawid Kubowicz i Łukasz Burliga to też nieprzeciętni gracze. Nową kadrę powinni tworzyć młodzi, ambitni piłkarze oraz 3 ikony klubu Sobolewski, Głowacki i Paweł Brożek. Pozdrawiam

Radeon 13.03.2009 17:11

Ja tam jestem zadowolony z transferow i tego jak sprawy ida w naszym klubie.
Kilka błedów zostało popełnionych wcześniej i teraz mamy znaki zapytania dotyczących pewnych zawodników.

Przykładowo trzeba było puścić Sobolewskiego za 1.5 mln do Southampton. Trza bylo też puscic sezon temu Baszczyńskiego.

Mielibyśmy pewnie z 2 nowych perspektywicznych zawodników na ich miejsce i troche kaski.

Sprzedanie Clebera to swietne posuniecie IMHO. My jesteśmy klubem z tych co promuja zawodnika i sprzedaje z zyskiem i nie ma sie czego wstydzic bo takich klubów jest od groma. Przy dobrym zarzadzaniu klub musi miec tylko liste przygotowana wczesniej potencjalnych nastepców i wymieniac zawodników ktorzy wyjezdzaja na zachod (czy tez wschod gdzie rowniez sa spore pieniadze, a naszym jakby latwiej sie zaaklimatyzowac)

Mamy dobra mieszanke młodości z doświadczeniem. Prawie w kazdej formacji, najslasza kadrowo jest obrona i sadze ze trzeba bedzie ktoregos z zawodnikow ofensywnych przekwalifikować (tymczasowo lub na dłużej) do obrony. Ja bym na miejscu Pana Skorzy sprubowal Lobodzińskiego na prawa obrone, wysoki dosc silny, wystarczająco szybki i zwrotny, mogłby sie sprawdzić podobnie jak Pietia raczej daje rade na lewej. Nie sadze zeby gardził tez gra na tej pozycji jezeli mialby mozliwosc czestych i ofensywnych wejsc . jedyne o co bym sie obawiał to wytrzymalość, ale być moze niekoniecznie.

chetnie widzialbym w naszej druzynie Dja Ettiena bo to wszechstrony zawodnik i moze grac w srodku pomocy jak i na prawej obronie czy pomocy. Jesli jednak prawda sa jego wymagania finansowe (400 tys euro o tylu slyszalem) to jednak jest to o wiele za duzo. Bardziej odpowiednie byloby 200 tys + bonusy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl