Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

snyrting 17.02.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1051974)
nie mieszaj etyki z moralnością.

Leże...

Mechaniki ciał stałych z fizyką też nie wolno mieszać?

crate digger 17.02.2011 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1051979)
Leże...

Mechaniki ciał stałych z fizyką też nie wolno mieszać?

aj chyba nie jest to tak proste.

Ar222 17.02.2011 09:18

crate digger, z Tymi Żydami to sprawa jest jeszcze trochę bardziej skomplikowana, bo należy wyróżnić 3 kwestie:
Izraelczyk - obywatel Izraela
Żyd - etniczny Żyd, wedle Prawa ten, kto ma matkę Żydówkę
żyd - czyli wyznawca judaizmu.

Tak więc Maor jest Izraelczykiem, nie jest Żydem, a czy jest żydem to nie wiem :D

Pan Jotka 17.02.2011 09:22

Jako żydożerca akceptuje naszego żyda. Wali mnie czy modli sie do drzewa, ściany czy Boga. Niech grają ci co umieją. Wolę takich niż polskich , pszaśnych Łobodzińskich!

Reser 17.02.2011 10:45

Panowie a zmienia wam to coś , czy jest Żydem, Gojem czy Polakiem? Śmiać mi się chce z tych waszych ksenofobicznych przepychanek.

Kordel_Walker 17.02.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1052015)
nie został wychowany "po Polsku".

.

To chyba dobrze, coś może z niego być.. i pchniemy go za grubszą kase:-)

Ar222 17.02.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1052023)
Panowie a zmienia wam to coś , czy jest Żydem, Gojem czy Polakiem? Śmiać mi się chce z tych waszych ksenofobicznych przepychanek.

Ale dlaczego od razu ksenofobicznych? Widzisz tu gdzieś jakieś negatywne nacechowanie którejkolwiek wypowiedzi? Mi osobiście zwisa czy jest Polakiem, Niemcem, Żydem, Kazachem czy Eskimosem* :) Ale żeby porozkminiać sobie nie można było? Przecież to temat o piłkarzach - fakty, opinie, komentarze. Wyluzuj... :)

*przepraszam: Inuitą - żebyś mnie od ksenofobów czasem nie wyzwał ;)

Marszałek 17.02.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ar222 (Post 1051984)
crate digger, z Tymi Żydami to sprawa jest jeszcze trochę bardziej skomplikowana, bo należy wyróżnić 3 kwestie:
Izraelczyk - obywatel Izraela
Żyd - etniczny Żyd, wedle Prawa ten, kto ma matkę Żydówkę
żyd - czyli wyznawca judaizmu.

Tak więc Maor jest Izraelczykiem, nie jest Żydem, a czy jest żydem to nie wiem :D

Kiedy Maor je rosół nie ma sensu roztrząsać. A może w ogóle nie je rosołu? Skoro dostał obywatelstwo to wynika z tego,że jego matka jest Polką, tyle że czyta z prawa do lewej i chodzi się modlić albo nie chodzi w piątek i sobotę ,zamiast w niedzielę. Tak w skrócie. Po matce jest Żydem aszkenazyjskim. A może Maor wyciął wszystkim numer i jest Żydem mesjanistycznym:)czyli wg prawa izraelskiego nie jest Żydem a obywatelem Izraela i do tego Jezus jego Zbawicielem:)

Dajta spokój,bo to nie ma absolutnie żadnego znaczenia.

Mario Nh 17.02.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1051653)
Że co? Rozumiem że można nie lubić Rooneya, ale aż tak chamsko mu pojechać to przesada...

Któryś komentator podczas którejś transmisji meczu tak go określał.

gypsy 17.02.2011 15:40

Religia/pochodzenie Meliksona nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Jak dla mnie może pochodzić z Grenlandii i być buddystą czy rastafarianem. Osobiście jestem tolerancyjną osobą, nawet bardzo jak na kraj, w którym żyję. Liczę więc, że Maor będzie grał na wysokim poziomie, podniesie trochę poziom naszej cienkiej ligi.

tomo 17.02.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1052225)
Religia/pochodzenie Meliksona nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Jak dla mnie może pochodzić z Grenlandii i być buddystą czy rastafarianem. Osobiście jestem tolerancyjną osobą, nawet bardzo jak na kraj, w którym żyję. Liczę więc, że Maor będzie grał na wysokim poziomie, podniesie trochę poziom naszej cienkiej ligi.

Nick zgodny z pochodzeniem ? :)

aNouc 17.02.2011 19:33

Rarytas
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1479732

Na cele charytatywne.

tomasz_19 18.02.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1052253)

Tomo fajna animacja :D

tofik 18.02.2011 11:19

Fajna, ale zamula forum.

QBAS 18.02.2011 11:50

Oj tam oj tam - niech zamula. Lepsze to niż posty pokemonów, które też zamulają ;)

gypsy 18.02.2011 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1052253)

Nie ;P

10znaków

Maciuś 18.02.2011 14:26

"Gypsy" to nie jest Żyd tylko Cygan.

IncognitoTSW 18.02.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1052674)
"Gypsy" to nie jest Żyd tylko Cygan.

A ktoś pisał, że Żyd?

tomo 18.02.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc

Inicjatywa świetna. Choćby po kwotach widać, którzy zawodnicy darzeni są największą sympatią/szacunkiem przez kibiców czyli de facto przez nas. Cóż miałem "chrapkę" na koszulkę Małego bądź Sobola, ale widzę szybko zostałem przebity.

Łobo, Kowalski, Branco i Tomek Jirsak liderzy :>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1052579)
Tomo fajna animacja :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1052580)
Fajna, ale zamula forum.

Fajna fajna, muli chyba tylko chwilkę a potem śmiga w porządku. Przynajmniej u mnie. Do wczoraj odebrałem 24 prywatne wiadomości z pytaniem kto to jest. Niestety pomimo poszukiwań nie udało mi się ustalić tożsamości. Konia z rzędem temu kto to zrobi.

Szarny 18.02.2011 16:46

No toż przecież to Sara Varone. Ludzie... :D

matkur 18.02.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1052733)
No toż przecież to Sara Varone. Ludzie... :D

i po co to napisałeś?? teraz wiekszość do pracy i fap fap fap:D

nh79 18.02.2011 19:19

http://www.youtube.com/watch?v=kfd_F...layer_embedded sory za OT, ale nosz fak:)

aNouc 18.02.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.wisla.krakow.pl
To, jak spisał się w trakcie sparingu Sergiej Pareiko, wszyscy mieli już możliwość zobaczyć. Teraz czas sprawdzić, jak nowy golkiper Białej Gwiazdy prezentuje się w trakcie treningów. Zapraszamy do oglądania naszego materiału wideo prosto z Turcji.

http://www.youtube.com/watch?v=syyP7WF2Mms

gianbuffon 18.02.2011 19:56

To gdzie ona będzie grała, na bramce?
Idźcie chłopaki na RT, a laska ma fajne cycki i nic po za tym...

nesta 19.02.2011 15:20

Do zalosnego poziomu TVN 24 zdarzylem sie juz przyzwyczaic, ale ostatnie popisy lokalnych dziennikarzy GW, w tym niejakiego pana Jawora, pozwalaja przypuszczac, ze wielkiej roznicy w poziomie nie ma...
Na pewno niektorym wpadl w oko ostatni artykul na temat ilosci cudzoziemcow w Wisle. Otoz dziennikarz podnosi i stara sie stworzyc jakis nieistniejacy problem, cytujac sposrod tysiecy normalnych postow, kilka osob, dla ktorych 15 obcokrajowcow w Wisle wydaje sie dramatem. Jak zawsze zeby zamieszac, zwiekszyc sprzedaz... Zenada. Co ciekawe sam pomysl moglby byc ciekawy, jest tam rozmowa z prof. kulturoznawsta na wspomniany temat. Tylko po co robic w okol tego taka otoczke, przypinac znow na sile kibicom jakies dziwne laty i zadawac idiotyczne pytania czy pilkarze roznych religii moga grac w jednym zespole... Poziom dziennikarstwa siegnal drodzy Panstwo w naszym kraju bruku.

westersyl 19.02.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1053050)
Do zalosnego poziomu TVN 24 zdarzylem sie juz przyzwyczaic, ale ostatnie popisy lokalnych dziennikarzy GW, w tym niejakiego pana Jawora, pozwalaja przypuszczac, ze wielkiej roznicy w poziomie nie ma...
Na pewno niektorym wpadl w oko ostatni artykul na temat ilosci cudzoziemcow w Wisle. Otoz dziennikarz podnosi i stara sie stworzyc jakis nieistniejacy problem, cytujac sposrod tysiecy normalnych postow, kilka osob, dla ktorych 15 obcokrajowcow w Wisle wydaje sie dramatem. Jak zawsze zeby zamieszac, zwiekszyc sprzedaz... Zenada. Co ciekawe sam pomysl moglby byc ciekawy, jest tam rozmowa z prof. kulturoznawsta na wspomniany temat. Tylko po co robic w okol tego taka otoczke, przypinac znow na sile kibicom jakies dziwne laty i zadawac idiotyczne pytania czy pilkarze roznych religii moga grac w jednym zespole... Poziom dziennikarstwa siegnal drodzy Panstwo w naszym kraju bruku.

Kwestia jest tego, że on robi to moim zdaniem specjalnie nam na złość, tutaj duża rola jest klubu który powinien takiego gościa przykrócić. Żeby jeden człowiek wprowadzał takie zamieszanie ? To już nie pierwszy raz. Przecież to się w głowie nie mieści. Jego pracodawca powinien rozliczać go z takich bredni, zamiast zrobić z kimś wywiady, szukać informacji transferowych, to siedzi sobie w domku pije kawę i czyta forum. Przy tym zniechęcając kibiców do tej gazety raz po raz, systematycznie niszczy wizerunek swojego pracodawcy. Swoje sympatie kibicowskie dziennikarze powinni zostawić czasami w domu i nie przenosić ich do pracy. Oczywiście nie mówię że dziennikarze mają cały czas głaskać Wisłę, można wjeżdżać na klub jednak trzeba robić to z jajem i wtedy kiedy trzeba a nie robić jak ktoś mi nie dawno napisał z igły widły.

grogoriogreg 19.02.2011 18:14

ŁKS wygrał w sparingu z Koroną 2:1, a jedną bramkę zdobył Mączyński.

Titto 19.02.2011 18:25

"Broniący po przerwie Pilarz, wyrzucił piłkę ręką prosto pod nogi stojącego około 30 metrów od bramki gospodarzy Krzysztofa Mączyńskiego. „Mączka” bez trudu opanował futbolówkę i wspaniałym lobem wrzucił ją „za kołnierz” bramkarzowi"
Tak padła bramka dla ŁKSu strzelona przez Maczyńskiego.

Karherop 19.02.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1053192)
ŁKS wygrał w sparingu z Koroną 2:1, a jedną bramkę zdobył Mączyński.

ŁKS taki mocny , czy Korona taka słaba ?

Mączyński wywalczył sobie naprawdę mocną pozycję w ŁKSie, oby po powrocie z wypożyczenia pokazał wkoncu że potrafi grać na solidnym ekstraklasowym poziomie . Będzie miał na to rok , więc jest nadzieja .

JrQ- 19.02.2011 19:25

Mąka ciekawy zawodnik, taki typowy środkowy pomocnik, ale z dużą inklinacją do gry do przodu.
Może się ogarnie i za jakiś rok będziemy mieć środek:
Wilk - Melikson - Mączyński?
oby!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl