![]() |
Pisałem o tym przy okazji pierwszego transferu. Rywale będą mocniejsi niż się wszystkim wydaje. Nikt się nie osłabia, a kasy z miast lecą pełnymi strumieniami do klubów. (Gdańsk, Płock, Katowice, Opole)
Ale tutaj nikt nie patrzy na rywali, jeszcze przez 3 lata będzie się powtarzać że Wisła ma najlepszych piłkarzy na każdej pozycji i że jak przegrywa to jedynie sobie jest winna ;) |
Mam nadzieje ze Kiko znajdzie jeszcze dobrego stopera i kocura do ataku
|
Cytat:
W tym miejscu warto też zauważyć, że obecnie mamy w klubie już dwie osoby, które na pewno bardzo dobrze znają i kojarzą zawodników niższych hiszpańskich lig. To otwiera ogromne możliwości. Warto byłoby z tego ich potencjału i znajomości zawodników skorzystać, bo może są tam obecnie kolejne okazje pozostające w zasięgu finansów Wisły. |
Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować). Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył. |
Cytat:
Ja liczę zarówno na jakąś promocje na rynku, jak i że kogos z wyższym kontraktem odpalimy. Choć poza Fazlagiciem chyba nikogo nie chcemy ewidentnie wypchnąć. Nie liczę tych z kontraktem do czerwca, bo i tak nikt ich nie chce. I jeszcze jeden aspekt: lepiej wyrwać jakąś perełkę i zgrywać ja już od wiosny, niż dopiero od lata, gdzie na 100% czeka nas duża rewolucja kadrowa i to bez względu na to w której będziemy grać lidze. |
Cytat:
Przypominam, że nie zadziałał przy Hyballi (jeśli brać pod uwagę tylko ostatnie lata). Mam nadzieję, że przy Rude, jeśli okaże się takim trenerem jak to wybrała SI i jak to na razie nieśmiało wygląda, piłkarze będą lepiej pod nim wyglądali w miarę im więcej będą pracowali. |
Cytat:
A tak bardziej serio to fizycznie to już zeszłej zimy sztab pokazał, że potrafi postawić zawodników na nogi. Nie wiem co się stało w lecie, że sp...no przygotowanie. Zakładam, że po to mamy nowy sztab by "efektu wisły" nie było. A należy mieć na uwadze to, że budżet Wisły nie jest z gumy. |
Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly". |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.
|
Cytat:
Rude po wczorajszym meczu do piłkarzy: "Nie chcę widzieć więcej Was grających tak, jak w pierwszych 5 minutach drugiej połowy. Tak było z Katowicami, Termalicą. 5 minut. To za nami, nie chcę tego więcej widzieć". Koniec opi...... To za nami !!!! |
Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego ;)
Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach. |
Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.
Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić. To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj. Tym bardziej że było o co |
Cytat:
To jest właśnie to podejście miłośników PMS że zawodnicy powinni wszystko sami, trener za nic nie odpowiada i nie jest niczemu winien. |
Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer? :) Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?
|
Cytat:
|
Przewidywałem że za Mikołajem szybko zatęsknimy.
Wobec dzisiejszej "usterki" Brody na treningu, szybciej niż sądziłem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jarek szkoda ze sztuczna inteligencja nie wzięła pod uwagę takiego rozwoju wydarzeń, że zostaniemy teraz w najważniejszym momencie sezonu z hiszpańska ....ą między słupkami
|
Prosiaczek włączył laptopka i ta jego sztuczna kreatura podpowiedziała mu że opier-dolimy wszystkich jak ssaki leśne opier-dalaja truckerom kolbę kukurydzy, więc panowie spokojnie awans mamy w kieszeni. :D Możemy się szykować na ekstraklape.
|
Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału. |
Cytat:
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana. |
Cytat:
Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć) Talar Fazlagic Będzie miał KD cięzko o plac. |
Cytat:
Ale to bardzo dobrze że jest wybór na "pozycję" młodzieżowca, można wpuścić aż trzech którzy nie są oczywistym proszeniem się o kłopoty. Ale nie dziwi mnie że Krzyżanowski wygrał z Dudą, jest po prostu lepszym piłkarzem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl