Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

QBAS 16.07.2010 16:04

Zostawcie kolegę VanBasten'a. Zarejestrował się 3 tygodnie temu i musi pisać kolejne posty, żeby utrzymać wysoką formę 1,48 post na dzień :]

Stadion rzeczywiście wygląda coraz lepiej. Oczywiście z im większej perspektywy tym lepiej, bo mniej szczegółów widać. A moglibyśmy być przykładem ilustrującym powiedzenie "diabeł tkwi w szczegółach" :)

wojti11795 16.07.2010 16:09

Murawa też z dnia na dzień się poprawia.

1q2 16.07.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 934839)
Polecam prace Patricka Blanca. Gosc moze i jest dziwakiem ale jednoczesnie jest geniuszem.
I skoro Paryz moze go prosic o te jego pionowe ogrody, to moze tym bardziej Krakow.

Zielen na stadionie - jak najbardziej tak.
W formie ogrodow elewacyjnych - jeszcze badziej tak.

Bryla stadionu jest beznadziejna, nieodpowiednia do miejsca. W tym stadionie wszystko co widoczne dla turysty lezy i kwiczy.
COS TRZEBA Z TYM ZROBIC>

Skoro nie mozna zburzyc i wybudowac nowego - nalezy albo przeprojektowac - ale ta bryla nie ma zadnego potencjalu, albo zakryc. A czym innym zakryc jak nie zielenia ?

Tak z ciekawości wybrałem się parę dni temu obadać tą budowlę i to że bryła jest beznadziejna to raz.Dwa - polecam każdemu przejść się i zobaczyć na własne oczy jak wyglądają ściany od parku Jordana.Wyglądają jakby miały ze 30 lat, brudne i wszędzie szare zacieki.Coś obrzydliwego - a piszę to nie żeby sobie ponarzekać ale podobno decyzji co do pomalowania tego nie ma a nie może to tak zostać.

rozarian 16.07.2010 17:36

Wybaczcie że z głupia frant zapytam,bo nie chce mi się w tym upale gmerać w "guglu".Ta niby sztuczna trawka na asfalcie,to tak faktycznie maty udające sztuczną trawę?Bo przecież sztuczną trawę znaną z boisk treningowych robi się na innym podłożu...chyba.Czy aby nie ma to być coś takiego jak onegdaj na torze kolarskim za Błoniami?PZPN kazał swego czasu "ichnim"wyłożyć za liniami maty,bo piłkarze tłukli sobie kolanka.

rafal777 16.07.2010 20:27

Ten odcinek asfaltu jest na tyle krótki że i tak nie będzie go widac w TV. Na stadionie i tak cały czas patrzę na piłkarzy więc mnie ta sprawa nie boli. Bardziej wypominqałbym brak kiosków gastronomicznych bo to jest problem a nie alsfalt. A co do podlewania trawy. Był ktoś w jakimś ciepłym kraju na wakacjach to pewnie widzaił jak to tam wygląda. Np Egipt, koleś od trawy nawadnia w samo południe i leje wody po kostki żeby trawa nie uschła. Obecnie mamy pogodę prosto z Afrki więc nie płaczcie bo tak pewnie musi być. Czy tu każdy musi być specem od wszystkiego?

TymonPRO 16.07.2010 20:32

Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?

http://kamera2012.eu/kamera/krakow2.jpg?1279309095349

Sam stadion nocą wygląda super

PS :A co z miejscem na banery reklamowe?

Donki 16.07.2010 20:35

Jak sobie teraz tak patrze na kamerkę to ten asfalt wcale tak zle nie wygląda ;-)

rabi86 16.07.2010 20:47

"Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?"

No raczej spokojnie się piłkarz powinien wyrobić ze wślizgiem. Jeszcze nie widziałem wślizgu 6 metrowego o 10 metrowym nie wspominając.

MatMario 16.07.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 936054)
****a człowieku T jesteś z kosmosu ? Oczywiście , że jest umowa i wszystko to co ma w nij być . Z odszkodowaniami jest jednak ten problem że powstały one nie wyniku guzdrania się wykonawcy ale z powodu między innym opóźniej w dostawie kolejnych projektów przez architekta .A architekt to kumpel Majchra !

Oddychaj kolego, oddychaj bo ci żyłka pęknie. Że umowa jest to zdaje sobie sprawę, chcę znać jej dokładne zapisy. Tak jak udostępnione są plany tak samo myślałem o umowie. Chociaż tak też nie do końca bo z tego co pamiętam to umowa np z architektem była podpisana po oddaniu przez niego już jakiś planów i to chyba nie początkowych.

Czy ta wszystko w niej jest to właśnie nie jestem pewien, ale jak masz wiedzę to przedstaw dane jakie są zapisane kary umowne, daty odbiorów.

Co do spraw bieżących to nie rozumiem jedynie po co ten asfalt przed ławkami. Po bokach ok, ale tam?

Luker08 16.07.2010 20:56

Tak, jezeli zrobi wslizg wyladuje na asfalie bo linie boiska ida wzdluz kraweznikow :) ja p ...

MatMario 16.07.2010 21:07

Nie wyląduje bo od lini do krawężnika to ma min 11 metrów.

satori 16.07.2010 21:44

O moj Boze to jednak prawda z tym asfaltem ja myslalem ze to tylko jakies nieporozumienie i bylem pewny ze to za zadne skarby nie przejdzie :D Szok !!!! :D
kiedy malowanie pasów i instalacja swiatel? :D

Macioos45 16.07.2010 22:07

Z całym szacunkiem Panowie... Ja wiem że Brata się nie obraża... Ale Wy wszyscy jesteście popieer... Malkontenci do sześcianu... Jak czytam niektóre Wasze posty mam wrażenie że jestem z innej planety...normalnie ręce opadają...a że asflat taki a że sraki...a że trawa za mało zielona...jezu ileż można tak pierd... bez sensu... dajcie se siana... pozdro 600

iiYama 16.07.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 936302)
O moj Boze to jednak prawda z tym asfaltem ja myslalem ze to tylko jakies nieporozumienie i bylem pewny ze to za zadne skarby nie przejdzie :D Szok !!!! :D
kiedy malowanie pasów i instalacja swiatel? :D

Czego malowanie? :evil:

Liniiiii, qźwa, liniiiii, żadnych p.....ych p......w, mówi się na te białe wyznaczające boisko linie :foch:

Linia bramkowa, linia autowa etc. :!:

Capisci?

satori 16.07.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 936330)
Czego malowanie? :evil:

Liniiiii, qźwa, liniiiii, żadnych p......, mówi się na te białe wyznaczające boisko linie ??

Linia bramkowa, linia autowa etc. :!:

Capisci?

Tylko ja mowilem o tych na asfalcie a raczej na drodze ;-) szczerze mowiac myslalem ze to Ci po drugiej stronie Błon maja kompleks nas a nie na odwrot ;-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Macioos45 (Post 936323)
Z całym szacunkiem Panowie... Ja wiem że Brata się nie obraża... Ale Wy wszyscy jesteście popieer... Malkontenci do sześcianu... Jak czytam niektóre Wasze posty mam wrażenie że jestem z innej planety...normalnie ręce opadają...a że asflat taki a że sraki...a że trawa za mało zielona...jezu ileż można tak pierd... bez sensu... dajcie se siana... pozdro 600

Człowieku... 500 milionow zlotych czy Ty wiesz ile to jest pieniedzy? I powiedz mi gdzie sa te pieniadze? w tej asfaltowej drodze? Nie jestes zly ze jak nie Twoje to Twoich rodzicow podatki sa tak marnowane... bo szczerze mowiac to z tego stadionu juz zaczyna sie smiac cala Polska... stadion usterek jak to powiedzial wczoraj Pan Borek.

iiYama 16.07.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 936332)
Tylko ja mowilem o tych na asfalcie a raczej na drodze ;-) szczerze mowiac myslalem ze to Ci po drugiej stronie Błon maja kompleks nas a nie na odwrot ;-)

A kto mówi że ja mam kompleks?

Jak się mówi po polskiemu?

Pasy boiska czy linie boiska? Hę?

Pasy to masz na przejściu dla pieszych, a na boisku linie prawda ( zwłaszcza na naszym boisku :-p ) ? Proste jak but.

rafalek 16.07.2010 22:21

No i jemu chodziło o TE pasy - przejście. Bo na drogach, asfalcie są pasy. Jeżeli wy nie wyczuwacie sarkazmu w tych postach to ja wspołczuje. Dalej nawet on pisze o sygnalizacji świetlnej

iiYama 16.07.2010 22:23

Sorry nie doczytałem o asfalcie, sypię głowę popiołem :-/

Shame on me :(

vabanq 16.07.2010 22:34

****a ale zasmiecacie ten temat..

Sopranos 16.07.2010 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 936251)
Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?

Ty tak na serio? Boisko będzie otoczone bandami reklamowymi, a za nimi będzie jeszcze przestrzeń na rozgrzewkę. Część asfaltu ma być też przykryta sztuczną nawierzchnią, więc nie ma szans żeby piłkarz wylądował z boiska na asfalcie.

PS. Panie Olszówka interpelacja (punkt 5) rychło w czas. Pytanie dlaczego jak już coś jest wykonywane nie ma większego sensu, więc proponuję zająć się tym, na co jeszcze można wpłynąć. Pan Majchrowski zostanie sumiennie rozliczony przez wyborców, o ile zdecyduje się kandydować.

Dzimi 16.07.2010 23:57

Co do estetyki stadionu to jest ona fatalna, zwłaszcza nowych jeszcze bardziej betonowych trybun (tych piętrowych).

W zasadzie zawinił projektant - szyby które są wstawione pomiędzy tymi betonowymi słupami konstrukcji nośnej można było wstawić na samym skraju, i dodatkowo także obłożyć nimi konstrukcje betonowe. Wówczas cały stadion z zewnątrz byłby szklany, i wyglądało by to zdecydowanie ładniej.

Przykład: http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...f913941_o2.jpg

Z tym że to szkło na tym dworcu jest założone inną technika niż na Galerii Krakowskiej. Ale wg. mnie takie obłożenie całego stadionu z zewnątrz szkłem, to jedne z sensowniejszych rozwiązań poprawy jego fatalnej estetyki.

fantom chicago 17.07.2010 00:40

Czy pan Olszowka nie moglby wystartowac w wyborach na Prezydenta Krakowa , jestem przekonany , ze poparcie dla Niego byloby wieksze niz dla ( sylwestrowo-kacowego ) Majchrowskiego?
I prosze nie zarzucac mi zadnego wazeliniarstwa , po prostu pisze co uwazam...

Island 17.07.2010 01:17

Panie Darku - Dobra robota!
Dziekuje

willow 17.07.2010 01:33

Panie Darku,

Jeśli mogę coś zasugerować, to w następnej interpelacji prosiłbym o zobowiązanie Prezydenta Majchrowskiego do podania konkretnie z imienia i nazwiska osób odpowiedzialnych za uchybienia w budowie stadionu i to na każdym etapie.
Nie bawmy się w odpowiedzialność zbiorową. Chciałbym poznać personalia konkretnych delikwentów, którzy podejmowali takie a nie inne decyzje (lub ich zaniechali).

pozdrawiam

kweber 17.07.2010 08:33

Wyrazy Szacunku dla Pana Darka!
Odnoszę nieodparte wrażenie, że bez tej osoby bylibyśmy jeszcze daleko w dupie.

A tutaj, dla odmiany, taki mały i nieśmiały pomysł na rozwiązanie kwestii parkingów:
http://www.youtube.com/watch?v=IZzbH14jVjI

TymonPRO 17.07.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 936383)
Ty tak na serio? Boisko będzie otoczone bandami reklamowymi, a za nimi będzie jeszcze przestrzeń na rozgrzewkę. Część asfaltu ma być też przykryta sztuczną nawierzchnią, więc nie ma szans żeby piłkarz wylądował z boiska na asfalcie.

PS. Panie Olszówka interpelacja (punkt 5) rychło w czas. Pytanie dlaczego jak już coś jest wykonywane nie ma większego sensu, więc proponuję zająć się tym, na co jeszcze można wpłynąć. Pan Majchrowski zostanie sumiennie rozliczony przez wyborców, o ile zdecyduje się kandydować.

No dla tego zadałem to pytanie ,czy bedzie jakas trawa na tym czy nie

zibikraw 17.07.2010 09:07

bardzo ciekawy ten system parkingowy,ale przy prędkości parkowania jednego samochodu bardziej nadawałby się na osiedlowe parkingi.przy setkach samochodów naraz na pewno ten system odpada.

Maciuś 17.07.2010 09:22

Ten parking to typowy bajer, malo efektywnie to wyglada. A jak zaraz po wyjsciu z samochodu bede chcial wrocic po fajki to co, czekac az mi go pdostawia do wyjscia, potem znowu trzeba jechac do wejscia zeby ponownie zaparkowac co lacznie zajmie pewnie kilkanascie minut nie mowiac o podwojnej oplacie.

rav 17.07.2010 09:24

Owszem, nie ma zagrożenia, że ktoś wyjedzie po wślizgu na asfalt. Natomiast w sztuczną trawę nie wierzę. ZIKiT jest śmieszny: mówią, że nie będzie asfaltu, ale wokół murawy będzie asfaltowa droga techniczna. To jest asfalt, czy nie? Jest...
Na szczęście nie taki, jak wydawało się na samym początku, tzn. że będzie prawie pod linie boczne boiska.

willow 17.07.2010 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 936454)
Owszem, nie ma zagrożenia, że ktoś wyjedzie po wślizgu na asfalt. Natomiast w sztuczną trawę nie wierzę. ZIKiT jest śmieszny: mówią, że nie będzie asfaltu, ale wokół murawy będzie asfaltowa droga techniczna. To jest asfalt, czy nie? Jest...
Na szczęście nie taki, jak wydawało się na samym początku, tzn. że będzie prawie pod linie boczne boiska.

Oni tak się pogubili w tym wszystkim, że sami nie wiedzą, co będzie a co nie.
Tak czy owak, taki asfalt jestem w stanie - z bólem bo z bólem - przełknąć...

anthony09 17.07.2010 09:43

Dzisiaj jest 17 lipca, a my zapewne nie mamy podpisane umowy na dzierżawę stadionu itp. Ja się pytam jak to jest możliwe że ZIKIT planował rozegranie pierwszego meczu w połowie lipca jak nawet płyta boiska nie nadaję się do grania a o innych rzeczach nie będę wspominał, bo jeżeli patrzę się realnie na ten stadion to zapewne na 40% zdążymy zgłosić stadion, a nawet jak ten stadion zgłosimy to UEFA nie koniecznie może się zgodzić na rozgrywanie meczów na tym stadionie ( Nie mamy zrobionych zagospodarowanych miejsc dla prasy, sędziów, dyrektorów technicznych z uefa itp. a co najważniejsze nie mamy miejsca na rozgrzewkę dla piłkarzy rezerwowych, nie ma też głupich ławek rezerwowych xD Ciekawe gdzie nasi piłkorze będą siedzieć, bo jak na razie to będą chyba musieli kupić sobie gdzieś na straganie jakieś taborety za 5 złotych...
A tak nawiasem mówiąc, jeżeli ta murawa się nie poprawi to nie wiadomo czy Uefa pozwoli nam na niej zagrać ;/
Nie łudźcie się, że Uefa zgodzi się na coś takiego, że "my ten stadion dokończymy do tygodnia ..." nie, nie ...
Podsumowując : termin na zgłoszenie stadionu 21 lipca , szansę są malutkie ;/
Edit:
zostały jeszcze 3 dni na zrobienie tego wszystkiego co nam się przez długi czas nie udało ...

willow 17.07.2010 09:51

Na dzień dzisiejszy trwa swoisty ping-pong między Wisłą a ZIKIT-em.
ZIKIT mówi: "Podpiszcie umowę, to zrealizujemy poprawki na stadionie, o które wnioskujecie".
A Wisła na to: "Najpierw zróbcie porządek z niedoróbkami, a potem podpiszemy umowę"

Patowa sytuacja, w której chyba nieco lepsze karty ma ZIKIT. To Wiśle tak na prawdę się spieszy.

jutro 17.07.2010 09:55

Na stronie SKWK pojawiło się pierwsze info odnośnie wzoru krzesełek na zachodniej.

Ja osobiście wolałbym jednak, żeby żadnego wzoru nie było, niebieskie krzesełka i było by git. Jednakże na wschodniej jest grafika, na północnej też jest i teraz żeby zachować pseudo symetrię odnośnie krzesełek to przydałoby się jakiś wzór na zachodniej umieścić. Ta ostatnia propozycje SKWK według mnie jest najgorsza, postać jak najbardziej zasłużona, ale popatrzmy jakie mamy sektory na wschodniej i teraz wątpię żeby dało się z krzesełek ułożyć twarz w jednym sektorze, a jak juz by ułożyli to nie czytelna byłaby. Takie moje zdanie.

M89 17.07.2010 10:21

Ktoś tu kiedyś zamieścił super projekt, czyli taki jak pozycja nr 1 na stronie SKWK ("puste kratki w układzie kolorystycznym podobnym jak na trybunie wschodniej"). Ja słowo podobnym zamieniłbym na identycznym. Jak ktoś ma jeszcze tą wizualkę, to niech wrzuci.

PiotrG 17.07.2010 10:45

Zmiana wzoru nie ma sensu, trybuna zachodnia powinna dostać krzesełka ułożone kolorystycznie tak samo, jedynie bez napisu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 936470)
Na dzień dzisiejszy trwa swoisty ping-pong między Wisłą a ZIKIT-em.
ZIKIT mówi: "Podpiszcie umowę, to zrealizujemy poprawki na stadionie, o które wnioskujecie".
A Wisła na to: "Najpierw zróbcie porządek z niedoróbkami, a potem podpiszemy umowę"

Patowa sytuacja, w której chyba nieco lepsze karty ma ZIKIT. To Wiśle tak na prawdę się spieszy.

Czy ja wiem czy lepsze karty ma ZIKIT? Ktoś musi na tym stadionie grać, a tym kimś jest Wisła. Jeśli nie chcą, aby stadion był pusty, to musi pójść na ustępstwo klubowi.
Wisła NIE POWINNA podpisywać umowy dzierżawy aż do chwili, w której ZIKIT nie podpisze umowy na wykonanie niezleconych jeszcze prac - telebimy, kioski gastronomiczne, zaplecze trybuny północnej, zbiornik retencyjny oraz zrobienia wszelkich niezbędnych poprawek (kasy biletowe i inne "niedociągnięcia" ). Jak Wisła podpisze umowę przed zleceniem tych prac, to dostanie figę z makiem, płacić będzie za niekompletny stadion, który nie wiadomo kiedy będzie w pełni otwarty.

willow 17.07.2010 10:47

Nie no, dość już wzorków...

ewcia 17.07.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M89 (Post 936487)
Ktoś tu kiedyś zamieścił super projekt, czyli taki jak pozycja nr 1 na stronie SKWK ("puste kratki w układzie kolorystycznym podobnym jak na trybunie wschodniej"). Ja słowo podobnym zamieniłbym na identycznym. Jak ktoś ma jeszcze tą wizualkę, to niech wrzuci.

Wszystkie uwagi i propozycje ślijcie na mail który jest podany w newsie na stronie SKWK. Wtedy będziecie mieć pewność, że wasza uwaga czy propozycja trafi do odpowiedniej osoby.

crazykaro 17.07.2010 10:54

Te propozycje SKWK na wzór poza 1 są nie do zaakceptowania
2- jak można robić symetrię napisu? Na stadionach nie umieszcza się podwójnych napisów i do tego jeszcze ten drugi napis Pany. Kto to wymyślił?
3-jak się już powiedziało "a" trzeba powiedzieć "b" a nie zmienić zdanie i robić całą niebieską trybunę. Trzeba było wcześniej o tym pomyśleć że ten fatalny wzór jest do bani a nie teraz sobie o tym przypomnieć
4- No jeszcze takiej głupoty to nie widziałem ani nie słyszałem. Twarz? Na piętrowej trybunie? I to jeszcze taka której nikt by nie skojarzył? To nie jest Deyna którego większość Polaków kojarzy tylko Reyman który grał kiedy kamery dopiero powstawały. Jak w ogóle wygląda projekt tego wzoru bo aż jestem ciekaw.

jutro 17.07.2010 11:04

Zgadzam się, najlepiej będzie z tą szachownicą, bez żadnych napisów, bo dawać napisy żeby tylko były, by pokazać, że w Krakowie, ludzie potrafią zrobić wzór z krzesełek to bez sensu, taka sztuka dla sztuki:-p

Wiem teraz już za późno ale jednak trzy trybuny niebieskie i tylko północna ze wzorem było by idealnie. Biała Gwiazda jako symbol klubu i tyle, zresztą sama gwiazda a reszta niebieskich krzesełek to wtedy symbol byłby wyróżniony, a cóż jak będą jeszcze te dwie szachownice to nie wiadomo na co okiem rzucić, ale to takie niepotrzebne dywagacje co by było gdyby:-p

jaro1985r 17.07.2010 11:06

Tylko niebieskie krzesełka !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl