Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Marcin(L) 16.08.2009 22:19

Mogę sobie pukać i tak to nic nie zmieni. Od tylu sezonów się łudzimy, byli już na finansowym i organizacyjnym oraz infrastrukturalnym dnie i co? Nadal tu są. Teraz pod tymi względami, które wymieniłem jest już u nich lepiej więc tym bardziej nie ma szans.
Są niezatapialni po prostu
Za przeproszeniem: "Towarzystwo nie do wy*ebania".
Ich kibice mogliby zrobić taką flagę

P.S. Bolt to człowiek nie z tej Ziemi:/

Wojtas 16.08.2009 22:48

Amika dzis fanatycznie dopingowana do konca,nie ma to jak byc z druzyna kiedy przegrywa

Szkoda mi braci z Lechii ,Odra ich zwyczanijne wypunktowała

P.S Jak tu wszyscy zachwycjaja sie tym Boltem,to ja tez,koles jest ...brak słow :)

I jeszcze do posta kibica Amiki ktory rozpaczliwie sie nam spowiada :lol:

Cytat:

poznaniak1922

Zastanawia mnie jedno... co Was obchodzi sprawa z licencja Lechem itd Forum Wisły a wiecej piszecie o Amice niz o wlasnej druzynie. Kompleksy
A co do tego artkulu to nasz zarzadz w huuja nas robi. Bo zeby wykrecic sie od korupcji w Amice mowia teraz ze to nie jest Amica a wczesniej ze dawny Lech, i tak jest bo byl WKP a jest KKS a zmiana WKP na KKS ma z historia i sukcesami tyle wspolnego co yeti z pustynia. W czasach WKP Lech meczy nie kupowal jak to robila wieksza czesc ligi. Nawet gdyby chcieli kupic to nie mieli za co bo bylismy zadluzeni po uszy. Zarzut postawiono tylko Reissowi, ktory obok Krygera byl odpowiedzialny za oddanie meczu z Gornikiem Polkowice i Switem. Najlepsze jest to ze do tej pory nic im nie udowodniono. Na chwile obecna na sprzedawanie nie ma kar degradacji. Jesli nie wierzycie to googl.pl i odpowiednie artykuly o prawie. Degraduja kluby ktore dzialaly na wlasna korzysc Arka, Korona i w przeszlosci Amica pewnie bo gdyby byli czysci to dzisiaj tego artykuly by nie bylo. Wladze kluby, ktorzy kiedys mieli swoje za uszami chca teraz uniknac kary. A co do licencji, to nie jest to ani licencja WKP ani Amici tylko KKS'u. A zamieszanie powstaje stad ze zarzad chce uniknac kary za korupcje w Amice. A jesli chodzi o to co to za twor..
W Lechu doszlo do zmiany na stanowisku wlasciciel klubu. Rutkowski z racji tego ze posiadal klub sportowy: Amica Wronki mial rzecz jasna licencje do grania w 1 lidze. Co wchodzi w sklad takiej licencji. Miedzy innymi dokument dotyczący prawa do korzystania z obiektów piłkarskich, potwierdzającego uiszczenie opłaty licencyjnej, wyciąg z właściwego rejestru sądowego, zawierający dane dotyczące formy prawnej klubu oraz aktualnego składu osobowego jego władz, itd.. nic nie ma slowa o nazwie klubu czy innych .......ach. licencja nie okresla klubu tylko ma pare podpunktow ktre musza byc spelnione zeby dostac licencje na gre w lidze. Klub bez licencji istnieje tylko nie moze grac w zadnej lidze. Ale licencja nie jest papierkiem w ktorym wypisuje sie sukcesy itd
Nudzi mnie poruszanie przez media sprawy genezy dzisiejszego Lecha. Sprawa jest prosta jak nie powiem co. Jak kupię sobie zorganizowaną część jakiegoś przedsiębiorstwa to mam prawo do kontynuowania działalności pod marką nabytą oraz do posługiwania się jej referencjami. Firma lub jej część nagle nie znika, tylko dlatego, że ktoś ją kupił. Tak jest w biznesie i ta zasada działa też w Lechu. Jak ktoś tego nie rozumie, to niech idzie do szkoły.
Lech kontynuje historie WKP. Zmienila sie tylko licencja w ktorej wszystko jest dobrze z dlugami. Jest to KKS Lech Poznań. A to ze w mediach pisza tak jak pisza, to ze miedzy innymi Wy nazywacie nas Amica, zawdzieczamy tylko naszym dzialaczom ktorzy boja sie kary za swoje czyny w czasach Amici. Nie jest to druzyna z 3 letnia historia bo licencja klubu nie "okresla". Jak nie zrozumiecie to coz... dalej spiewajcie sobie o Amice, wolny kraj
:lol:

Dawno sie tak nie usmiałem,idz na inne forum,najlepiej www.crazygirls.pl.moze któras ci tam uwierzy :lol:

Jaroo1 16.08.2009 23:15

Fajnie jakby tak Wisła juz nie oddała lidera do konca sezonu :))
A Lechowu trzeba zyczyc jak najlepiej, niech awansuje do fazy gr LE i niech sie chłopaki Poznaniaki zajada hehe
Mysle ze w sytuacji takiej jaka jest, czyli Wisła nie gra juz w pucharach, Legia co by jednak nie mowic to gra słabo- az mnie to dziwi bo naprawde zapowiadali sie interesujaco a tutaj słaby mecz z Arka i wtopa z Cracovia- to Lech jelsi jeszcze miałby w tej rundzie zagrac 8 meczow w LE to by sie zajechał.
Poznaniaki niech se awansuja do LE i pieja jacy to sa super a pozniej i tak ten balonik peknie tak jak dzis, a co jak spadac to z wysokiego konia. Szanowałem ich jako kibicow bo naprawde robili fajna robote, na wyjazdach dopingowali dzielnie klub ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne

DysoN 17.08.2009 07:55

Ladny winik wczoraj we Wronkach :D

Niemniej jednak, to dopiero trzecia kolejka i choc na pewno porazka Lecha u siebie jest nam na reke, to skreslanie jakiejkolwiek druzyny (z trojki Wisła, Legia, Lech) jest w tej chwili bez sensu. Ostatnie sezony pokazaly ze sytuacja sie moze szybko zmieniac. ze 2 lata temu Legia zaczela bodajze od 7 zwyciestw z rzedu by potem miec na koniec 14 punktow straty do Wisły. My w zeszlym seoznie tez w okolicach 20 kolejki w wiekszosci przekresilismy nasza szanse na mistrzostwo i ukoronowalismy Lecha a jak bylo wszyscy wiedza.

Co do Odry Wodzislaw: ja ich w pewien sposob szanuje. Od lat maja swoje organizacyjne problemy, pieniedzy nigdy nie mieli za duzo ale ciagle sobie radza w czasie gdy takie kluby jak Widzew, ŁKS, Lech, Górnik spadały do drugiej ligi. Odra to tez klub uczciwy. Potrzebowali punktow pod koniec zeszlego sezonu i pozyczyli 3 punkty od Jagi ale w tym sezonie bez szemrania pozyczke oddali potrzebujacej punktow Jadze :)
Mnie Odra ani troche nie przeszkadza.

WiślakMyślenice 17.08.2009 08:20

Cytat:

Poznaniaki niech se awansuja do LE i pieja jacy to sa super a pozniej i tak ten balonik peknie tak jak dzis, a co jak spadac to z wysokiego konia. Szanowałem ich jako kibicow bo naprawde robili fajna robote, na wyjazdach dopingowali dzielnie klub ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne
Dokładnie. Cisza grobowa, jak włączyłem to od 80 minuty to myślałem, że ktoś kopnął w kalendarz na murawie. Potem patrzę, 3-2 dla Polonii, zaskoczony jak cholera, myślałem, że tak jak to pyry mają w zwyczaju będą gwizdać na swoich, ale się przeliczyłem. Na stadion 7 tysięczny przyszło 5 tysięcy, a oni wpierają oglądającym, że komplet ;/ kolejkarze skandowali: "idźcie do domu, my nie powiemy nikomu", buta i pycha została w końcu ukarana. Sędzia Japończyk najlepszy wg mnie, bardzo dokładny, wszystko widział, widać, że to jedyny sędzia z którym nie można się dogadać ws. koperty :) Przy 4-2 zacząłem się tak cieszyć, jak z MP :D Widzieć michy fanów Lokomotivu Wronki - bezcenne :D A jeszcze ten głos opadających szczęk przy 4 bramce, poezja x)

PS: Teraz najbardziej nielubianym klubie w Polsce nie jest wcale Legia, tylko amika. Szczerze? Szanuję Legię, że lubię trochę za dużo powiedziane. Doping przy 4 tys. miejsc + pikniki naprawdę imponujący, z żydownią do ostatniej sekundy meczu śpiewali, nie to, co pyry.

Gordian 17.08.2009 09:06

Trafne podsumowanie kolejki:

http://www.weszlo.com/news/3486

DJ Hazel 17.08.2009 09:49

Lech wczoraj pokazał się z tymi swoimi kibicami $UKCE$U niema co:)

Jazon 17.08.2009 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 779995)
(...) ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne

No bo przegrywa "Wielki-Allmighty-Lech-Nadzieja-Białych-Duma-Polski" no to mogli być z tego powodu w szoku, który odebrało im mowę, no nie?;) A poza tym, to są Najlepsi-Kibice-w-Polsce, więc nie muszą dopingować, oni samą obecnością robią swoje, jak idzie źle to skupiają się na swojej energii astralnej i w tej medytacji przekazują pozytywne bioprądy swoim piłkarzom. Dodatkowo przepływ tej energii karmicznej wspomagany jest przez gwizdy (i buczenie a także pośpieszne wychodzenie ze stadionu), ale skąd kibice Wisły mają o tym wiedzieć, przecież my im do pięt nie sięgamy i nie rozumiemy wyższego poziomu kibicowania;)

konrad89 17.08.2009 10:28

Co do meczu Amiki to nie sprawdziło się powiedzonko, że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... :D. A tak na serio to gol Peszki, nie można powiedzieć bo ładny, ale po niesłusznie podyktowanym wolnym. Polonia nie grała jakoś cudownie, ale bardzo skutecznie i będzie trzeba na nich uważać. Najważniejsze, że mamy lidera, tylko szkoda Lechii bo mieli wczoraj pecha. LIDERA MAMY...

Stavanger 17.08.2009 10:42

Jak oglądam akcje na 4:2 dla Polonii to nie mogę powstrzymać się ze śmiechu. Mierzejewski biegnie z piłką, a za nim piłkarz Lecha ( bodajże Bandrowski ) macha łapami. Ja bym go ubrał w białe prześcieradło i straszyłby Mierzejewskiego: uuuu, jestem duchem, uuuu:rotfl:

andys 17.08.2009 10:51

Lech? po paru latach wreszcie zagrał u siebie.Podobał mi się też komentarz w Canal+ :najpierw ochy i achy , jak to Lech wspaniale gra , a im dalej ,mieli mniej do powiedyenia na ten temat.
www.kontakredyty.com.pl

MatMario 17.08.2009 11:23

Na amice jest sposób. w przewrie podchodzisz do Ivana Djurdjevica i prosisz o wywiad. On się tak stresuje że w drugiej połowie nic nie gra :) A tak poważnie to nigdy nie widziałem żeby ktoś się tak zestresował wywiadem jak on wczoraj.

Jazon 17.08.2009 11:33

Jaroo1 17.08.2009 13:51

a w ramach ciekawostki. W tym roku Lech na swoim stadionie (w roku kalendarzowym na stadionie w Poznaniu i teraz we Wronkach juz liczac :p) wygrał w lidze 2 mecze!! Jak kiedys u siebie rali dobrze to teraz przed własnymi kibicami beda przegrywali kolejne MP itd jelsi dlaej tak bedzie im szło hehe

szprotson 17.08.2009 13:57

w ramach ciekawostki rowniez, we wczorajszej Lidze+Extra wypowiedź Jacka Grembockiego, że tak powiem, wprawiła mnie w osłupienie.
Miałem do niego szacunek, za to że był Lechistą, ale co chłop opowiada.
Wg. niego to maja najlepszy zespól, przejebanych super zawodnikow, z czego niektorzy to za niedługo kadra narodowa. Porażka w Kielcach, to niefart. Byli lepsi i powinni wygrać, ale jakoś zostali oszukani.
Obrona nie gra źle, a Przyrowski super broni.

Sami ślepy w naszym kraju.

R33 17.08.2009 15:23

Z tego co się orientuje to Lech miał jakąś serię meczów bez porażki na własnym stadionie. Jeśli teraz przegrał to seria się kończy czy w takich seriach nie liczy się meczów które niby są u siebie, ale tak naprawdę na wyjeździe?

Gwiaździsty 17.08.2009 15:51

Reksio33 napisał:
Cytat:

Z tego co się orientuje to Lech miał jakąś serię meczów bez porażki na własnym stadionie. Jeśli teraz przegrał to seria się kończy czy w takich seriach nie liczy się meczów które niby są u siebie, ale tak naprawdę na wyjeździe?
Na wyjeździe to Amica grała do tej pory, czyli w Poznaniu. Teraz gra u siebie czyli we Wronkach :) Seria "u siebie" liczy się gdy jesteś gospodarzem meczu. Nie ważne gdzie grasz, możesz nawet w Honolulu.

DJ Hazel 17.08.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 780103)
Na amice jest sposób. w przewrie podchodzisz do Ivana Djurdjevica i prosisz o wywiad. On się tak stresuje że w drugiej połowie nic nie gra :) A tak poważnie to nigdy nie widziałem żeby ktoś się tak zestresował wywiadem jak on wczoraj.

Aż mi go wczoraj szkoda się zrobiło:lol: Cały się chłopak trząś:lol:

Fuks 17.08.2009 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 780103)

on sie nie stresował tylko jąkał , chyba tak zawsze mowi a nie tylko z okazji wywiadu, przynajmniej ja takie odnioslem wrazenie, bo to pierwszy raz jak widziałem go wypowiadajacego sie .

unpredictable_wislaczka 17.08.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 780208)
w ramach ciekawostki rowniez, we wczorajszej Lidze+Extra wypowiedź Jacka Grembockiego, że tak powiem, wprawiła mnie w osłupienie.
Miałem do niego szacunek, za to że był Lechistą, ale co chłop opowiada.
Wg. niego to maja najlepszy zespól, przejebanych super zawodnikow, z czego niektorzy to za niedługo kadra narodowa. Porażka w Kielcach, to niefart. Byli lepsi i powinni wygrać, ale jakoś zostali oszukani.
Obrona nie gra źle, a Przyrowski super broni.

Sami ślepy w naszym kraju.

To było coś w rodzaju,że nie grali wcale tak źle, mieli sytuacje bramkowe, powinni strzelić ze 4 bramki, no ale niestety 4 stracili :D
Kiedy Smuda miał przejąć Polonię? Od jutra? Jestem ciekawa,jaką decyzję podejmie Wojciechowski. Chyba,że podjął ją już wcześniej i jest ona nieodwołalna...

ed: Marek Chojnacki nie jest już trenerem Arki Gdynia. Podał się do dymisji.

wolfy 17.08.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 780342)
Kiedy Smuda miał przejąć Polonię? Od jutra? Jestem ciekawa,jaką decyzję podejmie Wojciechowski. Chyba,że podjął ją już wcześniej i jest ona nieodwołalna...

Ponieważ to o Wojciechowskiego chodzi - myślę, że o wszystkim zadecyduje rzut monetą. Wyeliminuje to omylny - jak wiadomo - czynnik ludzki, co w przypadku tego człowieka jest nie do przecenienia.

Aaarrgh 17.08.2009 20:58

Wojciechowski jest teraz na etapie "wczesnego Cupiała". Jest zniecierpliwiony brakiem szybkich sukcesów i szybko pozbywa się trenerów - Cupiał był taki. Nakupował niezłych grajków najpierw w hurcie (rok temu razem z licencją na grę w ekstraklasie) i w detalu (obecnie Sarvas i Nikolić) - zaciągi Cupiała z przełomu XX i XXI wieku były trochę podobne. Teraz właściciel Polonii szuka "swojego Kasperczaka", który pozwoli mu się pokazać zarówno w Polsce jak i w Europie.

RAFi89 17.08.2009 22:57

Nie wiem czy było już pisane ale niejaki Mariusza Ż. ( nie pamiętam nazwiska wczoraj Szostek w szybkiej piłce mówił) przyznał się do brania w łapę i w prezencie po roku zawieszenia będzie mógł wrócić co sędziowania.
Powinienem być zaskoczony ale w Polsce wszystko jest możliwe, zawodnicy zamieszani w korupcje grają więc czemu sędziowie mają nie sędziować. Jak w tej lidze ma być normalnie.

Jazon 17.08.2009 23:09

^^To jest paranoja, powinien dostać dożywotniego bana na sędziowanie w najwyższej klasie rozgrywkowej i 15-letniego na niższe ligi (tak żeby chłopa nie dobijać, niech sobie kiedyś posędziuje okręgówkę, jak go ktoś będzie z taką kartą chciał zatrudnić, bądźmy miłosierni). Te łagodne wyroki sądów są na prawdę zadziwiające, przecież w braniu w łapę nie chodzi tylko o samo kantowanie na boisku, ale odpowiedzialność takiego działania jest znacznie szersza: Wypaczając wyniki meczów wypaczamy także zakłady sportowe, które przecież idą w miliony złotych. Jak można tego nie brać pod uwagę? Polska...

MatMario 18.08.2009 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 780371)
Ponieważ to o Wojciechowskiego chodzi - myślę, że o wszystkim zadecyduje rzut monetą. Wyeliminuje to omylny - jak wiadomo - czynnik ludzki, co w przypadku tego człowieka jest nie do przecenienia.

Info z Ekstraklasa Raport na Orenge Sport jest takie że nie będzei Smudy w Poloni. Miał być, Godlewski twierdził że Smuda powiedział mu w rozmowie telefonicznej w niedzielę o 17 że od wtorku jest trenerem Polonii, podczas trwania programu od osób bardzo dobrze poinformowanych uzyskali info że tematu Smudy już nie ma.
Czeski film!

jova 18.08.2009 00:42

hehe, wesoło. Jeśli Grembocki faktycznie zostaje, to kibice Polonii mają czego żałować. Smuda mógłby znacznie lepiej poukładać ten zespół. Potencjał Polonia ma całkiem spory i przy sensowniejszym trenerze oraz równej grze mogliby nawet włączyć się do walki o mistrza.

unpredictable_wislaczka 18.08.2009 10:06

Dzisiaj już mówią,że to podobno sam Smuda zrezygnował z tej posady, bo Polonia pod okiem Grembockiego wygrała dwa mecze i Smuda nie chciałby dlatego zabierać mu stołka...

konrad89 18.08.2009 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 780403)
Wojciechowski jest teraz na etapie "wczesnego Cupiała". Jest zniecierpliwiony brakiem szybkich sukcesów i szybko pozbywa się trenerów - Cupiał był taki. Nakupował niezłych grajków najpierw w hurcie (rok temu razem z licencją na grę w ekstraklasie) i w detalu (obecnie Sarvas i Nikolić) - zaciągi Cupiała z przełomu XX i XXI wieku były trochę podobne. Teraz właściciel Polonii szuka "swojego Kasperczaka", który pozwoli mu się pokazać zarówno w Polsce jak i w Europie.

Nic dodać nic ująć. Tylko, że Cupiał nie kupił sobie licencji na grę w ekstraklasie. Widać, że gdyby Grembocki miał więcej spokoju i trochę lepszy skład to mógłby coś więcej osiągnąć z tą Polonią w lidze chociaż na pewno przytrafią im się jakieś wpadki. W sumie to nie najgorszy z niego trener, ale za bardzo roztrzepany i zbyt zarozumiały i to go kiedyś zgubi.

Proud 18.08.2009 10:19

Panowie, polonia pod wodzą Grembockiego nic nie pogra...

z Lechem grali przeraźliwie słabo, mili problem aby wymienić 3-4 celne podania. Fatalne błędy stoperów (Jodłowiec chyba stracił formę). A w ofensywie tylko ten Sarvas coś prezentował, a potem Mierzejewski.
całe szczęście dla nich że Lech niewiele lepszy, stąd przy fuksie wygrali to spotkanie.

Oby Grembocki zachował posade do 8. kolejki :)

For_FuN_ 18.08.2009 11:49

Cupial, to przede wszystkim zainwestowal w Wisle, a Wojciechowski nawet o tym nie mysli, a oczekuje wynikow. Co wiecej w Polonii jest prowadzona regularna wyprzedaz...wypozyczyli za grosze Majewskiego(blokujac mu rozwoj kariery w innym polskim klubie), a nastepni w kolejce to Jodlowiec i Iwanovski. Nie wiem, kim Polonia bedzie grala, ale to juz problem wlasciciela. Porownania do Wisly troche nie na miejscu.

Aaarrgh 18.08.2009 13:52

@For_FuN Ja nie porównuję klubów tylko zachowanie właścicieli - wiele decyzji Cupiała też było podejmowanych pod wpływem emocji.

Wojciechowski "zainwestował" rok temu ponad 20 mln PLN kupując zawodników wraz z licencją. Polonia nie prowadzi regularnej wyprzedaży, tylko pozbywa się graczy nieprzydatnych jak Piechniak czy Majewski, który znacznie obniżył loty wiosną. Z Majewskim w składzie nie byłoby zwycięstwa nad Lechem, bo Radek bardzo spowalniał akcje ofensywne. Inną sprawą jest, że Majewskiemu nie w smak było przedłużenie kontraktu, więc i tak nie było sensu trzymanie go w klubie. Poszedł do Anglii aby nie wzmacnieć krajowej konkurencji (no bo może na przykład w Legii, której pewnie dalej kibicuje, przypomniałby sobie że grać potrafi).

1q2 18.08.2009 13:53

Groclin miał fajną pakę za Skorży , teraz jeszcze z oszołomem Wojciechowskim to im niczego dobrego nie wróżę i dobrze;)

For_FuN_ 18.08.2009 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 780608)
@For_FuN Ja nie porównuję klubów tylko zachowanie właścicieli - wiele decyzji Cupiała też było podejmowanych pod wpływem emocji.

Wojciechowski "zainwestował" rok temu ponad 20 mln PLN kupując zawodników wraz z licencją. Polonia nie prowadzi regularnej wyprzedaży, tylko pozbywa się graczy nieprzydatnych jak Piechniak czy Majewski, który znacznie obniżył loty wiosną. Z Majewskim w składzie nie byłoby zwycięstwa nad Lechem, bo Radek bardzo spowalniał akcje ofensywne. Inną sprawą jest, że Majewskiemu nie w smak było przedłużenie kontraktu, więc i tak nie było sensu trzymanie go w klubie. Poszedł do Anglii aby nie wzmacnieć krajowej konkurencji (no bo może na przykład w Legii, której pewnie dalej kibicuje, przypomniałby sobie że grać potrafi).

Czyli wydal tylko na kupno klubu. Iwanovski ile klubow w Niemczech pozwiedzal w przerwie letniej :D? Majewski z tego co pamietam, przedluzyl kontrakt jesiena tamtego roku. Ja stawiam duze pieniadze, ze w najblizszym czasie odejda z Polonii kolejni pilkarze, a glosnych transferow do klubu nie bedzie. Wojciechowski przede wszystkim chce nabic wlasna kieszen. To tak samo, jak z Gornikiem i Slaskiem...gdzie te wielkie pieniadze? Mozni wlasciciele czy sponsorzy sa, a nowych pilkarzy, jak na lekarstwo.

Aaarrgh 18.08.2009 14:45

Ja bym dużych pieniędzy na to nie stawiał. Wojciechowski będzie musiał sięgnąć głębiej do kieszeni, bo jak wieść gminna niesie jest inwestor, który chce postawić na Konwiktorskiej nowoczesny kompleks sportowo-handlowo-hotelowy. Aby zarobić na czynsz Polonia będzie musiała mieć wyniki, więc będzie musiała mieć też lepszych niż obecnie piłkarzy.
Podobna sytuacja będzie zresztą w Lechii i Śląsku, których nowe stadiony już powstają.

wolfy 18.08.2009 21:40

Cała napinka warszawsko-krakowska przeniesiona tutaj.
A Stadion Narodowy powinien stanąć w Kielcach:P

skttrbrain 18.08.2009 22:07

http://www.weszlo.com/news/3479
chyba tego tutaj nie było, a śmieszne ;)

konrad1991tsw 18.08.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 780874)
http://www.weszlo.com/news/3479
chyba tego tutaj nie było, a śmieszne ;)

Mnie osobiście nie śmieszy ten "nius". Bo zauważyłem że weszło jak złapie jakiś temat (Benhakker, Trzeciak,Zahorski czy ktokolwiek inny) to wyśmiewają to przy każdej okazji, mimo że to już nie jest śmieszne. A jak już tak lubisz to weszło to co powiesz na tego newsa http://www.weszlo.com/news/3486 ? " Samotnym liderem jest już Wisła Kraków - wprawdzie to zespół słabszy od Levadii Tallin, ale wciąż jednak mocniejszy od reszty naszej ligi. Czy się to komuś podoba, czy nie - chyba warto się przyzwyczaić":idea: I to jest hasło przewodnie naszej ekstraklasy. Pozdrawiam

skttrbrain 18.08.2009 23:38

Czytałem wczoraj to, co wkleiłeś. Cóż, pominąłeś w tym zdaniu jego najważniejszą, śmieszno-gorzką część ;) Weszło to tabloid, czasem śmieszy, czasem żenuje. Jestem ciekaw jak skomentują transfer Burego, w końcu strasznie obśmiali pogłoski o zainteresowaniu Metalista jego osobą.

wolfy 19.08.2009 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 780898)
Czytałem wczoraj to, co wkleiłeś. Cóż, pominąłeś w tym zdaniu jego najważniejszą, śmieszno-gorzką część ;) Weszło to tabloid, czasem śmieszy, czasem żenuje. Jestem ciekaw jak skomentują transfer Burego, w końcu strasznie obśmiali pogłoski o zainteresowaniu Metalista jego osobą.

Pewnie w ogóle.
EDIT:
A jednak:)

szprotson 19.08.2009 09:35

jakiego Burego?
Kundla Burego czy kogo?
http://www.weszlo.com/fotonews/1250639694_charkow.jpg
http://www.weszlo.com/news/3499

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl