Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

pan_premier 02.09.2009 11:19

panowie proponuje nadac temu tematowi konwencje bardziej informacyjną czy dyskusyjną, a nie wrażeniowa i pisanie o zgodach, kosach i innych, przez osoby których jakoś z aktywnych na Wiśle nie bardzo można skojarzyć.

wycinam tylko te ostatnie bo mi sie nie chce przedzierac przez poprzednie strony

Żmijka 02.09.2009 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez merphy (Post 787016)
A ja mam pytanie, mam nadzieję że na miejscu, co było nie tak wg delegata PZPN na transparencie wywieszonym wczoraj na meczu Wisła - Jaga o treści "GILEK 3-maj się" że trzeba było go zdjąć?

Bo ja nie wiem co tu jest faszystowskiego, antysemickiego, rasistowskiego, obelżywego czy tym podobnego...

Nie był zgłoszony przed meczem ?

Nie mówię, że to słuszne, ale to chyba zakłada ta nowa ustawa - zgłaszanie wszystkiego (flag, transparentów ect) do akceptacji.

Krissu 02.09.2009 12:29

"Oberschleisen" raus

edit:

http://i30.tinypic.com/f50ns8.jpg

kreseq 02.09.2009 13:09

Ja rozumiem piro...mozna zrobic krzywde...ja rozumiem alko...nie kazdy umie pic... ale przypierniczac sie do flag to juz przegiecie paly. Oczywiscie sa jakies tam rasistowsko/propagandowo/nazistowsko/komunistyczno/antysemicko itp flagi ale o Oberschleisen sie czepiac ?
Tak...kibicujmy tylko poprawna polszczyzna. Kilka przyspiewek trzeba bedzie zmienic...

" Legia to brzydka pani, Legia niechciana jest, Legii trzeba nie lubic Legii CWKS" plus oczywiscie trzebe bedzie odpowiednio wszystko akcentowac i pamietac o ąę :D

Wojtas 02.09.2009 17:27

Kiedys to byly czasy ..race ,bengale ,i wszytsko to co wybuchało :D

cos sie dzialo ,szare i brudne stadiony nabieraly jakichs kolorytow

Dzis wszytsko nagle jest be,nic sie niepodoba ,kibic sprowadzony zostal do synonimu bandyta albo cham.,najlepej jaby caly stadion zajeli biznesmeni ogladajacy mecz z lozy i pijacy szampana za 5 tys zł.

Szkoda ze w takim kierunku to idzie(m.in wyplewieniu ultrasow pod pretekstem "szkodliwosci" ich dzialania) ...chca zrobic druga Anglie mam nadzieje ze sie sku***** om nie uda.

Bati_NS_TSW 02.09.2009 18:15

a ja mam takie pytanie jedno :

Jaką celowość widzicie w poczynaniach kibiców Amici, w zaprzestaniu dopingu i tych tekstach typu : wzory flag chcecie dopingu mieć nie będziecie.
To samo pytanie kieruję do zachowania Legionistów którzy zaprzestali dopingu.

Przecież jasne jest, że pzpnowi nie zależy na tym żeby na stadionach było zajebiście, żeby był doping,
więc dla mnie taki wzór protestu czy też strajku (odejścia od zawodu ;)) ) mija się z celem i jak by nie było
jest trochę strzałem w stopę, czyż nie sądzicie ?

My mamy dbać o to żeby BYŁO kolorowo, głośno, rytmicznie itd a przez takie protesty nooo jakby nie było dajemy im malutkie zwycięstwa odnosić

jaro1985r 02.09.2009 18:26

W Polsce nigdy nie będzie tak jak w Anglii bo nasza liga jest słaba! Całego kolorytu w naszej szarej rzeczywistości dodają ultrasi swoimi oprawami, dopingiem i dobrymi wyjazdami! W Anglii jest piękna piłka, świetni piłkarze i nowoczesne stadiony... U nas jest Ultraska. Jeśli nam to odbiorą to będzie DRAMAT !

Mario Nh 02.09.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 788489)
a ja mam takie pytanie jedno :

Jaką celowość widzicie w poczynaniach kibiców Amici, w zaprzestaniu dopingu i tych tekstach typu : wzory flag chcecie dopingu mieć nie będziecie.

Przecież jasne jest, że pzpnowi nie zależy na tym żeby na stadionach było zajebiście, żeby był doping,
więc dla mnie taki wzór protestu czy też strajku (odejścia od zawodu ;)) ) mija się z celem i jak by nie było
jest trochę strzałem w stopę, czyż nie sądzicie ?

Owszem mija się, zaprzestanie dopingu działa na niekorzyść swojej drużyny a szanse na powodzenie akcji są niemal zerowe.
Pomimo tego, protestować trzeba. Są w końcu jeszcze inne formy protestu. Zaprzestanie dopingu powinno mieć jednak miejsce tylko w ostateczności.

Wisła Prokocim 02.09.2009 19:07

Trzeba coś robić bo niedługo obudzimy się z rękom w nocniku. Przyjdziemy na stadion i będziemy siedzieć przez 90 min na dupie i oglądać jak nasi kopacze biegają po trawie. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem było by zorganizowanie jakiegoś ogólnopolskiego protestu i nie mówię tu o jakiś transach na stadionach bo to gówno da tylko coś większego

ToTylkoJa 02.09.2009 19:26

zaprzestanie dopingu na wszystkich stadionach (bo na jednym czy dwóch to mija się z celem) może przynieść więcej, niż może się wydawać. Zwykły kibic oglądający mecze w canal+ może się zrazić, gdy zamiast dopingu będzie słyszał bluzgi z trybun itp(a, że pojedynczy kibice bluzgają na złe zagrania piłkarzy to rzecz normalna. A to dobrze słychać w tv gdy jest cisza). I taki ojciec nie będzie chciał oglądać meczu np z 15 letnim synem. I w pierwszej kolejności tracić może na tym canal+, który wykłada kasę na sponsorowanie tego badziewia. Atrakcyjność spotkań spadnie, będzie przychodziło mniej kibiców. Mniej kibiców=mniej kasy dla klubów, które w tej sytuacji wg mnie również poszły by na małą wojenkę z PZPN-em w celu przywrócenia normalności na trybunach.
Bardziej radykalnym krokiem jest akcja pusty stadion. Ale co z tymi, którzy wydali kasę na karnety?

praca Zagłębia S.
http://i28.tinypic.com/2wdde3c.jpg
http://i31.tinypic.com/149nnzq.jpg
http://i29.tinypic.com/kcbe4z.jpg
http://i32.tinypic.com/wj88p0.jpg

SONNE 02.09.2009 19:53

Lepsza byłaby pikieta w Warszawie. Gdyby tak zjechać z całej Polski w kilkadziesiąt tysięcy to by dopiero wszyscy byli posrani ze strachu.A gdyby to dobrze zorganizować , nie dać się sprowokować i mieć przedstawicieli kibiców z większości klubów to musieliby potraktować nas poważnie.

0 22 02.09.2009 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 788489)

My walczymy z klubem, nie z pzpn. Za dwa lata okaze sie czy byla to walka skuteczna. Albo w sezonie bedzie frekwencja 20 tysiecy srednio albo 5 i wtedy obywatele zaczna pytac miasto czemu dalo 500 mln zlotych na rozrywke dla 5 tys ludzi i potem juz poleci domino. I tego nam zycz. :)

Cytat:

Lepsza byłaby pikieta w Warszawie. Gdyby tak zjechać z całej Polski w kilkadziesiąt tysięcy to by dopiero wszyscy byli posrani ze strachu.A gdyby to dobrze zorganizować , nie dać się sprowokować i mieć przedstawicieli kibiców z większości klubów to musieliby potraktować nas poważnie.
Własnie. Posrani ze strachu. Przez to masa policji, brak szans na brak prowokacji i strzelenie giga samobója.

Wisła Prokocim 02.09.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SONNE (Post 788530)

Pomysł dobry tylko z drugiej strony czy nie przerodziło by się to w wielką awanturkę a druga sprawa czy nasze jebane media czy zrozumiały o co nam chodzi bo boje się że pojawiły by się komentarze że kibole się zebrali i protestują przeciwko wytępieniu hools ze stadionów i zaraz by się zrobiła afera

Grisza1 02.09.2009 22:14

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/901618155

GemHZR 03.09.2009 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 788531)
My walczymy z klubem, nie z pzpn. Za dwa lata okaze sie czy byla to walka skuteczna. Albo w sezonie bedzie frekwencja 20 tysiecy srednio albo 5 i wtedy obywatele zaczna pytac miasto czemu dalo 500 mln zlotych na rozrywke dla 5 tys ludzi i potem juz poleci domino. I tego nam zycz. :)

heh dokładnie, nawet nie możemy protestować przeciwko ustawie, bo klub jej nie realizuje. Zabrania oprawy i flag chyba że będą zgłoszone 4h przed meczem... ostatnio była zgłoszona kilka dni wcześniej to też nie pasowało. oBłędowski odpowiedział(negatywnie) w trakcie meczu. Flag też sami nie zgłosili (jak jest w ustawie) nawet na prośbę SKLW, ostatnio nie wpuścili żadnej poza Deyną (np Wielkie Księstwo Warszawskie), na jakiej podstawie akurat Deynę pozwolili? Oni żyją w swoim świecie, obudzą się jak będzie nowy stadion.

Kamson 03.09.2009 19:57

Zagłębia czy wynajętych przez Zagłębie artystów? Pytanie bez napinki, czysto informacyjne.

GemHZR 03.09.2009 20:18

Zagłębie miało niedawno podobną (dużo rac), więc raczej ich. Ale co jeśli artysta jest kibicem Zagłębia? ;)

Byku 03.09.2009 21:34

.......one euro2012 :(

wisl@k_TS 03.09.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 788873)
Zagłębie miało niedawno podobną (dużo rac), więc raczej ich. Ale co jeśli artysta jest kibicem Zagłębia? ;)

Może inaczej, czy ten artysta-kibic otrzymał zapłatę za swoje dzieło? :>

mcovalski 04.09.2009 07:30

oglądał ktoś wczoraj fakty po faktach ? Widziałem tylko końcówkę i usłyszałem tylko kilka bredni Tomaszewskiego, a wiem że całość poświęcona kibicom.

Dziękuje Alu :)

Ala1955 04.09.2009 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 789025)
oglądał ktoś wczoraj fakty po faktach ? Widziałem tylko końcówkę i usłyszałem tylko kilka bredni Tomaszewskiego, a wiem że całość poświęcona kibicom.

Tylko krótka końcowa część była poświęcona kibicom - a konkretnie protestowi Rzecznika Praw Obywatelskich, który dotyczył umieszczenia w internecie na stronie głównej policji zdjęć (zatrzymanych i nie tylko) kibiców zrobionych podczas różnych zajść na stadionach. Rzecznik zarzucił łamanie ustawy o ochronie danych osobowych i mecenas bronił jego stanowiska, a Tomaszewski..... jak zwykle "walka z kibolami usprawiedliwia... itd". W sumie część "Faktów po faktach" poświęcona temu tematowi trwała ok. 5 minut (wg mojej oceny - na zegarek nie patrzyłam :P)

Ależ proszę bardzo :-)

Pablooo 04.09.2009 12:20

Ugotujemy i zjemy Irlandczyków!

Chore ceny biletów na nędzny sparing

rafiABG 06.09.2009 16:26

czy flagę Nowa Huta reprezentacyjną,która była wczoraj za bramką, można przypisać do jakiegoś krakowskiego klubu czy są to tylko fani Reprezentacji ?

nce 06.09.2009 16:28

Z moich informacji sympatyzują z Hutnikiem.

bbbnba 07.09.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RWD (Post 777424)
Ostatni epizod - skardzione flagi. Tą sprawę można obracać w koło na wszlekie sposoby. Ty podałeś jeden, ja mogę podac odwrotny = ekipa Lecha, kreująca się na najbardziej honorową w Polsce toleruje niehonorowych przyjaciół, mało tego nie ogranicza się tylko do tolerancji ale również wspira ją w takich działaniach.
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Ty masz swoją rację, ja mam swoją.

Wtrace 3 grosze, bo pukacz czolek mogl nie zrozumiec sensu mojej wypowiedzi. Przed akcja z flagami zdarzaly sie incydenty, nazwijmy to sprzetowe, gdzie osoby od nas byly atakowane przez kibicow Wisly.
Incydenty jakich wiele, dla was pewnie nic szczegolnego, ale fakt jest faktem jedna ze stron nie potrafi/nie chce walczyc na normalnych warunkach. Akcja-reakcja, proste.
Cytat:

...ale zastanów się np (głupie porównanie mi wpadło do głowy ale dokończę) czy pozytywnie oceniałbyś Polaków, którzy po drugiej wojnie światowej uruchomili by krematoria i palili w nich Niemców tłumacząc "a bo Niemcy sami zaczęli"?
Faktycznie dziwne porownanie. Po wojnie czesc zbrodniarzy zostala osadzona, bowiem niedoszle ofiary mogly zeznawac i wspolpracowac z organami scigania. Jak to sobie wyobrazasz w naszym swiatku? Mamy na psach wskazywac palcem tych, ktorzy mieli w rekach siekiery? :)
Cytat:

Chyba jednak lepiej uważając się za kogoś z zasadami i honorem nie zniżać się do pogardzanego przez siebie stylu i skoro krucjatuje się przeciw frajerstwu to także przeciw frajerstwu swoich kolegów a nie tylko przeciew frajesrstwu wrogów.

Nie mam racji?
Troche masz, a troche nie. Jesli ktos jest niehonorowy w stosunku do nas, to odwdzieczamy mu sie tym samym i spora czesc z "najlepszych i najbardziej honorowych kibicow w Polsce" nie ma z tego powodu wyrzutow sumienia.

E:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 788519)
zaprzestanie dopingu na wszystkich stadionach (bo na jednym czy dwóch to mija się z celem) może przynieść więcej, niż może się wydawać. Zwykły kibic oglądający mecze w canal+ może się zrazić, gdy zamiast dopingu będzie słyszał bluzgi z trybun itp(a, że pojedynczy kibice bluzgają na złe zagrania piłkarzy to rzecz normalna. A to dobrze słychać w tv gdy jest cisza). I taki ojciec nie będzie chciał oglądać meczu np z 15 letnim synem. I w pierwszej kolejności tracić może na tym canal+, który wykłada kasę na sponsorowanie tego badziewia. Atrakcyjność spotkań spadnie, będzie przychodziło mniej kibiców. Mniej kibiców=mniej kasy dla klubów, które w tej sytuacji wg mnie również poszły by na małą wojenkę z PZPN-em w celu przywrócenia normalności na trybunach.

Cale szczescie, ze ktos tu ma leb na karku.Przyklad: Rozgrywki Pucharu Ekstraklasy zostaly zakonczone i jakos nikomu nie spieszy sie,by ponownie je zorganizowac. A przypomne, ze w pierwszym sezonie zostaly zbojkotowane przez wiekszosc ekip. Odpuszczono wyjazdy, oprawy, doping i oflagowanie.

South 08.09.2009 21:12

Cytat:

Spotters będzie siedział na trybunie, w kamizelce z napisem "policja".
reszta click

pojebani,ciekawe czy będzie skakać do "kto nie skacze ten z policji"

Kamson 08.09.2009 21:47

Cytat:

Od przyszłego roku na stadionach pojawią się tzw. spottersi, czyli policjanci w mundurach, których głównym zadaniem będzie rozpracowywanie środowisk kibiców.
Czyli siedzi sobie taki spotters w kamizelce i rozkminia środowisko kibiców... jak to ma niby wyglądać :lol:
Ekipy mocnych wrażeń będą siadać obok spottersa i rozmawiać o planowanej ustawce, tak by on usłyszał?

Pan Jotka 09.09.2009 05:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 790600)
reszta click

pojebani,ciekawe czy będzie skakać do "kto nie skacze ten z policji"

Teraz to hasło nabiera sensu :D

Pablo84 09.09.2009 06:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 790241)
Wtrace 3 grosze, bo pukacz czolek mogl nie zrozumiec sensu mojej wypowiedzi. Przed akcja z flagami zdarzaly sie incydenty, nazwijmy to sprzetowe, gdzie osoby od nas byly atakowane przez kibicow Wisly.
Incydenty jakich wiele, dla was pewnie nic szczegolnego, ale fakt jest faktem jedna ze stron nie potrafi/nie chce walczyc na normalnych warunkach. Akcja-reakcja, proste.
Faktycznie dziwne porownanie. Po wojnie czesc zbrodniarzy zostala osadzona, bowiem niedoszle ofiary mogly zeznawac i wspolpracowac z organami scigania. Jak to sobie wyobrazasz w naszym swiatku? Mamy na psach wskazywac palcem tych, ktorzy mieli w rekach siekiery? :)
Troche masz, a troche nie. Jesli ktos jest niehonorowy w stosunku do nas, to odwdzieczamy mu sie tym samym i spora czesc z "najlepszych i najbardziej honorowych kibicow w Polsce" nie ma z tego powodu wyrzutow sumienia.

E:

Cale szczescie, ze ktos tu ma leb na karku.Przyklad: Rozgrywki Pucharu Ekstraklasy zostaly zakonczone i jakos nikomu nie spieszy sie,by ponownie je zorganizowac. A przypomne, ze w pierwszym sezonie zostaly zbojkotowane przez wiekszosc ekip. Odpuszczono wyjazdy, oprawy, doping i oflagowanie.

Bez urazy, ale dawno nie czytałem równie żenującej odpowiedzi.

Jak w przedszkolu...

orzeu 09.09.2009 08:17

Wszystkie niehonorowe i zenujace akcje Lecha usprawiedliwiono jakimis rzekomymi anonimowymi napasciami wislakow ze sprzetem na lechitow. Tak jakbysmy mieli nawzajem milion okazji do takich spotkan:lol:
Nieweryfikowalne farmazony sa najlepsze bo jak odeprzec "argument" w stylu "ktos cos komus gdzies kiedys i dlatego teraz tak a nie inaczej"
co bedzie nastepne? Moze zamiast setek zimnych ogni rzucicie w nasz sektor np. koktajlami molotowa bo juz macie przeciez gotowe usprawiedliwienie w stylu "prosze pani bo jeden wislak kiedys postraszyl nozem na wakacjach nad jeziorem Wdzydze dwoch piknikow z Lecha"

bbbnba 09.09.2009 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 790674)
Wszystkie niehonorowe i zenujace akcje Lecha usprawiedliwiono jakimis rzekomymi anonimowymi napasciami wislakow ze sprzetem na lechitow. Tak jakbysmy mieli nawzajem milion okazji do takich spotkan:lol:
Nieweryfikowalne farmazony sa najlepsze bo jak odeprzec "argument" w stylu "ktos cos komus gdzies kiedys i dlatego teraz tak a nie inaczej"
co bedzie nastepne? Moze zamiast setek zimnych ogni rzucicie w nasz sektor np. koktajlami molotowa bo juz macie przeciez gotowe usprawiedliwienie w stylu "prosze pani bo jeden wislak kiedys postraszyl nozem na wakacjach nad jeziorem Wdzydze dwoch piknikow z Lecha"

Spokojnie, wiem, ze to ty masz monopol na tworzenie faktow i nie mam zamiaru odbierac ci chleba :)
Akcje, ktore opisywalem mialy miejsce, jak chcesz poznac szczegoly zapraszam na priv.

AYALA 10.09.2009 09:21

Kibice Zagłebie Sosnowiec czesto manifestuja swoje przywiązanie do socjalizmu, chyba wręcz odwrotnie jak ich bracia Legioniści.

http://www.zaglebie.info/wobiektywie...a/P1060511.JPG

7 kotów 10.09.2009 09:31

No co... Old Fashion Men Club - Zaglebie!

0 22 10.09.2009 13:35

Po pierwsze antykomunizm nie jest w 100% przeciwstawny socjalizmowi. Po drugie Zagłębiacy czczą o ile się nie myle jakies wydarzenia sprzed 1918 roku (i masakry robotnikow w okolicach kopalni).

Pozdrawiam

P.S. Mam zaczać zestawiać patriotyczne flagi Wisły z przynależnością partyjną bohatera Lechii Gdańsk?

szprotson 10.09.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 791290)
Po pierwsze antykomunizm nie jest w 100% przeciwstawny socjalizmowi. Po drugie Zagłębiacy czczą o ile się nie myle jakies wydarzenia sprzed 1918 roku (i masakry robotnikow w okolicach kopalni).

Pozdrawiam

P.S. Mam zaczać zestawiać patriotyczne flagi Wisły z przynależnością partyjną bohatera Lechii Gdańsk?

Z racji że jesteś gościem na forum - Nie, nie masz uprawnień do zadawania pytań nt. Rudolfa H.

:)

0 22 10.09.2009 14:09

Wobec tego sygnalizuję tylko problem w razie dalszego szukania nieścisłości w 'stosunkach zewnetrznych Legii" :)

wtf 10.09.2009 14:18

Faktycznie, kolega ze stolicy ma rację, przyczepiłeś się bez sensu drogi AYALA bo ani Ameryki nie odkryłeś (lewicowe ciągoty Zagłębia S są znane powszechnie) ani nie trafiłeś z porównaniami do komunizmu bo to niezupełnie o to chodzi. Zresztą już wolę takie "Czerwone" Zagłębie niż mieszczański, akademicki dotkliwie pokrzywdzony przez komunę klub z którym niestety przyszło nam sąsiadować

@0 22 i naprawdę uważasz że przerzucanie się takimi argumentami ma jakiś sens?

szprotson 10.09.2009 14:29

zamiast dywagować o kolorach etc, nie lepiej powspominać o wczorajszej super grze Krzynówka

0 22 10.09.2009 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wtf (Post 791305)
@0 22 i naprawdę uważasz że przerzucanie się takimi argumentami ma jakiś sens?

Nie, dlatego 'uciszylem' Waszego brata po szalu, ze równiez we własnym ogródku mozna znalezc takie ciekawostki oraz ze zycie kibicowskie i jego stosunki sa nieco bardziej skomplikowane niz wklejanki. :)

P.S. Dzieki za glos rozsadku.

węgorz2 10.09.2009 19:28

mam pytanie ...słyszeliscie czasami na meczu okrzyki pewnej grupy ludzi RUDOLF HESS NASZYM... i jakis tam bełkot dalej ,co to ma znaczyć?,co to za debile? co to za hasło? masakra! ,morderca ktory w jeden dzien postanowil wlasnorecznie zamordowac kilkaset kobiet i dzieci bo taki miał akurat kaprys jest uznawany za jakiegos tam bohatera? może mi ktoś to wytłumaczyć?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl