![]() |
Lech wygrał pewnie w Białymstoku grając na 60% swoich możliwości. Obawiam sie że już nie bedą tak łatwo gubic punktów jak z Bełchatowem.
Nooo a Odra Wodzisław i Arkadiusz Aleksander - dziekujemy:) |
Probierz to smieszny czlowieczek. Bo jak inaczej wytlumaczyc jego wypowiedzi pomeczowe ?
Roznica trzech klas - tak bym okreslil roznice dzielaca gre Jagi na tle Leszka. |
Kurczę, a mogło sie skończyc wynikiem 4-0 ..... gdyby tylko zawodnicy Odry posiedli umiejętność strzelania bramek w sytuacji sam na sam z bramkarzem, eh..
Zero - to jedyne okreslenie, jakie przychodzi mi do głowy oceniając dzisiejszy występ Legii, pod każdym względem klapa, no ale my tylko powinnismy się cieszyć:-) |
Cytat:
|
No to czekamy aż będzie pierwsza zmiana na ławce trenerskiej w tym sezonie. Czyżby koniec pracy Janka Urbana?
|
Cytat:
Terlecki podsumowal jego wypowiedz jako smieszna, ale ja mysle ze byla zalosna. |
Cytat:
|
Urban pewnie jeszcze ma kredyt zaufania do rewanżu w Moskwie. Jeżeli tam również polegnie, a drużyna zagra znów bez wyrazu, to pewnie się juz nie wybroni. Tylko kto niby miałby przyjść za niego? W takie bagno, jakim w trakcie konfliktu z kibicami jest ten klub niewielu będzie chciało się pchać...
|
Cytat:
Zajebiscie jest prosta odpowiedz: Trzeciak. kur.. Nawet porazka w Moskwie Urbana nie zwolni ( i dobrze ) bo ja caly czas twierdze ze jego wina w tym wszytskim jest najmniejsza. |
Dziwne troche że po pierwszej kolejsce większość na forum już śmiała się z pyrów że jak co roku się spinają i nic z tego nie bedzie.A teraz większość już sądzi że Lech będzie groźny.Legia na swoim normalnym poziomie :P Zobaczymy co dalej będzie, Lech może i wygrał wysoko ale Jaga niestety jest słaba.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tylko mam nadzieje, ze Urban z Szulem tam beda jak najdluzej :)
|
Cala ta liga jest przewesoła. Wlasnie ogladam Lige+ i jak slucham tego to tylko plakac ze smiechu.
Ten Zielinski to strasznie wywazony facet, a bardzo lubie Grzeska MIelcarksiego zwlaszcza jak mowi takie madre rzeczy. Oto facet ten powiedzial, ze nalezy wyciagac z nizszych lig chlopakow , bo sa tam naprawde utalentowani ludzie. I trudno sie nie zgodzic!Zwlaszcza jak sie ich nie kupuje z zadnej strony! |
Możemy dziękować Bogu że Urban jednak do nas nie trafił, bo było blisko... Jakby Odra miała Brożka to wygrałaby 5-6 do zera :D
|
Cytat:
Oni mają pewną wizję budowy profesjonalnego klubu i się jej trzymają. Niemniej jeśli Urban nie zdobędzie Majstra w tym sezonie, to straci pracę. Ale pewnie dopiero po zakończeniu rozgrywek. Jednak trochę muszą niepokoić takie słowa: Cytat:
W odpowiedzi na zdumione komentarze niektórych na tym forum - tak, moim zdaniem Legia ma obecnie najsilniejszą i najbardziej wyrównaną kadrę w lidze. Zaraz po niej jest Lech. My mamy najmocniejszą jedenastkę, ale brak zmienników. Nasz świetny start niewiele znaczy, bo w perspektywie całego sezonu Legia i Lech nadal mają więcej atutów. |
Cytat:
Taki przykład, z życia. Mój dziadek, chłop z dziada pradziada tolerował na gospodarstwie 2, góra 3 koty. Rano puszka (po rybkach) mleka dla każdego, później kop na pole i po następną porcję meldowały się po wieczornym dojeniu. I znowu kop, pod stodołę. Ich problem , jak z głodu nie zdechnąć, a jak dobrze pójdzie to i troche tłuszczykiem obrosnąć i błyszczące futerko mieć. Nic tak futerka nie wybłyszcza jak świeże mięsko :). Mialy góra po kilu-dwóch, zwinne, czujne i szybkie. Szczurów i myszy w sąsieku ze zbożem czy stajni ani śladu. Mój braciszek ciężko za Odrą harował, jako element uczłowieczający w germańskim morzu robiły dwa koty. Whiskas, Chappi, wątróbka, świeży ser i inne specjały pod sam nos. Spanie, żarcie, sranie i znowu spanie. Do 7 kilo skubańcy dochodziły, na drzewo wleźć nie umiały jak je przywoził na wieś pod Wieliczkę, a jak już weszły to je musiał ściągać :rotfl: . Powaźnie. Nie umiały zejść. Piłkarzom Legii to bliżej kotom brata niż dziadka. Po co się maja szarpać, jak miska pod sam nos pełna? |
Po takim meczu to trener z jajami (a za takiego mialem Urbana)to mowi co mysli a on powiedzial "no bardzo mi przykro przepraszam". Ja pier....
To co powiedzial Urban na konferencji prasowej jest w pełni przewidywalne i mozna było sie tego spodziewać. Prawda jest taka ze takimi pomocnikami jaki mamy teraz: Radovicem, Iwańskim, Rogerem, Giza, Vukovicem to przy odrobinie checi i ambicji bysmy na stojaca Odre rozklepali. Ale u nich ani checi ani ambicji. Błedem jaki zarzucam Urbanowi na dzien dobry jest kombinowanie z nimi: tj Roger na lewej Iwański jakis defensywny **** wie co. Skoro juz z poltora sezonu Roger gra w srodku to niech ta gra z boku ma Iwanskiego/Gize po lewej Edson/Rybus po prawej Radovic/Szałach a za soba Vuko/Borysiuk. 4-5 lat temu dałbym sie pociac za taki potenciał w pomocy. Cytat:
Wystarczy ze wiem ile połowa z piłkarzy w naszej lidze dostaje na konto i potem tam sie przygladam ich grze to wcale sie nie dziwie ze wiekszosc z nich stoi. I nie chodzi tylko o piłkarzy Legii ale wielu klubow ktore płaca podobnie (wiadomo kto) i te ktore niby podobno płaca słabej. |
Cytat:
Swoją drogą tak się zastanawiam jaki jest wpływ na postawę Legionistów Pana Szula... przypominają mi się głosy krytyki za czasów, gdy pracował w Krakowie. Cytat:
|
Legia ma chyba ten problem, że póki nie będzie atmosfery wokół drużyny, nie będzie ani drużyny, ani wyników. Kwestią otwartą jest, na ile władze klubu chcą osiągnąc sukces. Jeśli zależy im na stadionie i dokopaniu kibicom, to przeczekają te 2-3 lata aż powstanie boisko licząc na napływ nowych kibiców. Jeśli jednak chcą jakichś sukcesów (a zakładam, że po to pakują tam swoje pieniądze), to prędzej czy później się dogadają. Byłbym w stanie nawet się założyć, że nastąpi to jeszcze w tym roku. Paradoksalnie, to 14 miejsce w tabeli jest bardzo na rękę kibicom.
Probierz nie tyle śmieszny, co żałosny. Jego drużyna stworzyła jedną sytuację w pierwszej połowie, była wolna i anemiczna, Lech ją na dużym lajcie walnął na 2:0 i zaczął grać totalną padakę. Gdyby nie to, że w drugiej połowie wszyscy chcieli strzelić bramkę i przy kontrach grali indywidualnie, a reszta nie biegała, to skończyloby się na 5:0. A tak 3:0, co dobrym wynikiem jest. Bo cholernie się tego meczu obawiałem. edit: A właśnie, miałem się wcześniej o to zapytać.. Jak to jest z tym Szulem? Uchodził on w swoim czasie za najlepszego trenera od przygotowania fizycznego w naszym kraju. |
http://www.legialive.pl/mecz/362/komentarze
Dopiero pierwsza ich porażka w lidze i już chcą trenera i dyrektora sportowego zwalniać. Źle się dzieje w Legii i niestety przyjmuję to ze smutkiem. Bez silnej Legii nie będzie silnej Wisły, a bez silnej Wisły nie będzie silnej ligi. Tylko mam nadzieję, że sytuacja im się wyklaruje jak już będziemy mieli zapewnionego mistrza:rotfl: |
Cytat:
I jeszcze raz powtórzę - dzięki Bogu że Urban nie trafił do nas! |
i nawet te gwiazdy z Hizpanii nie mieszczą w meczowej kadrze
|
Ja tam wole Legię bijącą się z Wisłą o mistrza.Wiadomo- Legia to Legia...
Zaraz tu pewnie zostanę zjechany, ale fajnie by było by zaczeli wkoncu jakoś grać. O Lechu nie chce mi się pisać. |
Mnie tam bardzo cieszy porazka Legii:D W pucharach moge im kibicować ale w lidze? A nie ma cudów predzej czy później zaczną grać dobrze z takim potencjałem i dobrze jakby do tego czasu pogubili tyle punktów ile sie tylko da! A jakies "gorzkie żale" że Legia przegrała w Wodzisławiu mnie śmieszą:)
Oby Urban był jak najdłużej trenerem Legii! Jak nie Legia, to Lech, a jak nie Lech to ktos inny bedzie naszym rywalem o MP! Życie nie znosi pustki:) |
Cytat:
|
Widzisz..
Generalnie to wyniki sportowe to coś, co najmniej mnie w Wiśle jara.Owszem, cieszę się jak Wisła wygrywa, smucę jak przegrywa, ale jakoś strasznię się nie przejmuje.Coś innego \ się dla mnie liczy, mimo, że to ostatnio zaniedbałem. Ujme to tak. Legii nie lubie, ale mam do niej szacunek- za całokształt. A Lech?Dla mnie to Amica Poznań, z wielkim napompowanym balonem, gdzie kibice jeszcze 4 lata temu zjawili się w oszałamiającej liczbie 400 główn na meczu np Pucharu Polski.To drużyna którą uratowałai gra na licencji Amici, bo w innym wypadku spadła by z ligi za korupcję,to stadion gdzie wieszano skradzione przez cracovie flagi, gdzie kibice paradowali wymalowanymi na twarzach przekreśloną gwiazdą czy przekreśloną "Elką".To kibice, którzy nas wyzywają od "nożowników" a trzymają z ekipą, która zabijała w ostatnich latach wiślaków. Najlepiej jak Śląsk albo Lechia będą walczyć z nami o mistrza :) |
Andrzej Niedzielan powinien zapytać jeszcze raz Iwańskiego by ten spojrzał w tabelę i zobaczył kto otwiera tabele ekstraklasy,a kto ja zamyka.
Urban powinien ugryżć się w język i nie opowiadać wszem i wobec że Legia z meczu na mecz bedzie grala coraz lepiej. Naprawdę dziwię się jaka jest ogromna róznica polityki transferowej miedzy Legia a Lechem.Nigdy bym nie przypuszczał że Urban z Trzeciakiem moga tak bardzo sie pomylić, na tle Lecha Poznań ta pomyłka jest jeszcze bardziej widoczna. |
Cytat:
A Lech się rozkręca, pręży i napina. W meczu z GKSem już się nadziali, ale po rozgromieniu Szwajcarów komentarze są w takim tonie, że jakby grali z Barceloną to też by mieli 6-0. Z taką grą w lidze ( co już pokazali z Jagiellonią ) bedą wygrywać . Ale jakoś jestem spokojny, że jak trafią na Wisłę to zrozumieją jakie jest ich miejsce w szeregu ;) |
Cytat:
Rownie dobrze ja moge zapytac - kto kogo puknal 4 razy pod rzad. Tylko po co takie rozkminki? |
A powiedz co wam dało to puknięcie nas niby 4 razy pod rzad? PP był remis, nie zapominaj. SP - pokonaliscie nasze rezerwy ledwo, ledwo. W lidze też mieliście dużo szczęścia, bo mimo, ze gralismy w 10. prezentowaliśmy się od was duzo lepiej i gdyby Brożek strzelił karnego i Czoto nie sparował dośrodkowania Zieńka na słupek to byście przegrali. Więc nie rozkminiaj już tak.
|
Drogi Kijku spokojnie , jesteś rozgoryczony a na naszym forum zawsze bedzie troche napinki :P
Legia cóż zagrała kolejny słaby mecz :rotfl: Urban powinien się podać do dymisji ,b o nie da już nie temu zespołowi , a my musimy się cieszyć , ze po 2 kolejkach mamy 5 punktów przewagi :-) Cytat:
zapomniałeś dodać jeszcze ,że w meczu Pucharu Ekstraklasy Juszczyk strzeliłsa sobie gola a nie Grzelak |
Cytat:
Milusie. |
Cytat:
reszty komentowac nie bede bo "lig ą" na c+, wiec czasu szkoda :D |
Cytat:
Cytat:
|
Jasno było powiedziane przez wydział dyscyplyny, że Lechem się nie zajmują tylko dlatego,że gra na licencji Amici i starego Lecha już nie ma. Gdyby był to mielibyście problemy.
|
Cytat:
Amica Wronki 5-1 Kotwica Kołobrzeg 22 września, 18:00 (250) Amica Wronki 2-1 Zagłębie Lubin 24 października, 18:00 (400) Amica Wronki 1-1 Górnik Polkowice 5 grudnia, 13:00 (200) Wybacz,nie mogłem się powstrzymać wobec Twojego świętego oburzenia :-p |
A ja będe podkreślał dalszym ciągu. Jan Urban to wspaniały fachowiec, musi być trenerem Legii jak najdłużej.
Kibice Legii powinni stać murem za tym fachowcem. Kiedy Zarząd będzie chciał go zwolnić, protestujcie, zaostrzcie protest, obrzućcie kamieniami autokar z piłkarzami, bo to są piłkarze ITI a Wy przecież nie lubicie tego co Walterowe:). Pamiętajcie przyszłość Legi to Urban i nie dajcie sie zwieść. |
Ubiegłej wiosny gdy Urban grając w sporej mierze juniorami pyknął nas w PE i PP nikt nie pisał o nim jako o pseudofachowcu. Wystarczył kiepski start w lidze i nagle okazuje się, że w zasadzie wszyscy wiedzieli, że to dupa a nie trener. Moim zdaniem Legia już wkrótce zacznie wygrywać mecz za meczem. Mają jak na naszą ligę świetny, wyrównany skład i to w końcu musi zatrybić. Może z Urbanem jest jak ze Smudą, z tym że drużyny Franza wchodzą kiepsko w rundę wiosenną :).
Co do Lecha, to jak na ten moment wyglądają świetnie. Mecz z Bełchatowem to typowy wypadek przy pracy. Smuda to dobry trener, wreszcie ich poukładał po swojemu. Skład został świetnie uzupełniony w ostatnim okienku, w przeciwieństwie do Legii mają za sobą kibiców. Wszystkie elementy są więc na swoim miejscu i Kuchenkorz spokojnie może atakować mistrzostwo. U nas tymczasem jest jak jest. Na razie niby ok, ale chyba głównie ze względu na świetną formę Brożka. Gdyby przydarzyła mu się jakaś kontuzja (tfu, tfu, odpukać w niemalowane), jesteśmy w głębokiej dupie. Bednarz może szukać darmowych, znakomitych graczy, którzy zgodzą się na kontrakty motywacyjne do usranej śmierci. Może wreszcie jakaś dziennikarzyna zapyta go jaki przyzwoity klub europejski zbudowano w taki sposób. Ciekawy jestem odpowiedzi. |
Ja powiem tak: Szul nasz człowiek w Legii.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl