![]() |
Panowie składa ktoś na pedagogiczną? Jak ktoś tam idzie to priv. Dzieki.
|
jak to z tymi wynikami jest? każdy bedzie miał wyniki 30 czerwca czy można się ich spodziewać wcześniej ?
|
Każdy będzie miał 30czerwca. Była kiedyś informacja na stronie OKE (czy CKE), że nie ma co liczyć aby wyniki były wcześniej podane.
|
http://cke.edu.pl/index.php?option=c...d=803&Itemid=2
gdyby ktoś był zainteresowany oficjalnymi kluczami. chociaż nie polecam ;) bo nie wiem jak Wy, ale ja już niewiele pamiętam z moich odpowiedzi. |
Mam niemały problem... wybieram się na Politechnikę do Gliwic... Zdawałem matematykę podstawową(60-76%), angielski rozszerzony(80-90%) i polski podstawa(40-x%). Ktoś poleca jakiś kierunek? Albo może opisać któryś z kierunków na tej politechnice??
|
Panowie i panie. Jak dostajemy wyniki, bo słyszałem dwie wersje, że są wywieszane na tablicach i podpisane numerami pesel a druga że otrzymujemy w kopercie. Ktoś wie ?
|
Eee.. chyba w kopercie.. Tak mi się wydaje.. Przecież dostajesz wraz ze świadectwem maturalnym, gdzie wszystkie wyniki widnieją..
|
Koperta - nie każdy życzyłby sobie,żeby jego wynik widniał na tablicy.
|
za moich czasow;) wyniki byly tylko w kopercie i w internecie (a ze juz dwukrotnie sobie ta mature pisalam, to moge Was uspokoic- przed 30/06 nikt tych wynikow w necie nie umiescil wczesniej, nie musicie sprawdzac wiec piec razy dziennie stron oke;)).
wydaje mi sie, ze z perspektywy ustawy o ochronie danych osobowych wynikow nikt publicznie- nawet numerami pesel- nie wywiesi, choc na- nomen omen- wydziale prawa zawsze nas tak o wynikach egzaminow informuja;) |
Cytat:
|
mam pytanie bo to bardziej temat zwiazany z matura, zdawal ktos egzamin zawodowy?
|
Odliczamy... 10 dni!
Macie już wybrane kierunki, bo ja im bliżej rozstrzygnięć mam większy mętlik. Jeszcze miesiąc temu byłem pewny studiowania na PK budownistwo, dzisiaj doszły do tego: elektronika i telekomunikacja, inżynieria biomedyczna i automatyka i robotyka.. Zastanawiam się, ktoś coś opowie? :P 10 dni... |
mam pytanie do tych ktorzy zdawali geografie na maturze na jakie kierunki sie wybieracie, bo ja jestem totalnie nie zdecydowany moze ktos napisze o jakims ciekawym sensownym kierunku studiow
|
własnie podbijam bo ja juz zaczynam sie stresowac zdawalem rozszerzona i nie wiem gdzie isc na dzienne ;/;/
|
A wie ktoś gdzie mozna sie dostac z WOSem podstawowym?
|
Cytat:
A jakie studia Cię interesują? Na polibudach są niedobory, ale nie wiem, czy interesują Cię kierunki techniczne, skoro zdawałeś WOS. Myślę, że na PK, na Wydziale Mechanicznym, na transport się dostaniesz. A jeśli chodzi o studia humanistyczne, to nic Ci nie powiem. Ale tam podobno jest dużo chętnych i trzeba mieć dobrze zdaną maturę. Możesz iść również na zaoczne. Tam na pewno będą wolne miejsca. |
Tak się mówi, że na kierunki z deficytem przyjmują wszystkich ale to nie prawda (przynajmniej w zeszłym roku).
Nawet na te najmniej popularne kierunki trzeba mieć jakąś tam określoną ilość punktów, a mając mniej nie jesteś nawet dopuszczony do rekrutacji. Ten próg to zazwyczaj jest bardzo mało, ale mając np WOS na kierunku gdzie go nie biorą, ma się 0, a kasy za rekrutacje nie zwrócą. |
Cytat:
|
Może się ktoś wypowiedzieć o kierunkach takich jak: Mechatronika, Elektronika i Telekomunikacja, Automatyka i Robotyka, Elektrotechnika, Mechanika i Budowa Maszyn? Jaki jest poziom trudności? Który najbardziej polecacie? (Kierunki na Politechnice Śląskiej w Gliwicach:) )
|
Może to pytanie nie do końca w temacie matury, ale chyba najbardziej pasuje to pytanie zadać tutaj::)A więc, czy wie ktos albo widział gdzieś na necie odpowiedzi do pytań z egzaminu zawodowego?(chodzi mi o egzamin zawodowy:(technik technologi żywienia)
|
http://www.oke.krakow.pl/inf/article...90625135411308
Ja na swoje konto na stronie OKE nie mogę wejść,może w[isuja wyniki matur:D taki komunikat mi się wyświetla: Trwa konserwacja systemu informatycznego, proszę spróbować później. Za utrudnienia przepraszamy. |
Cytat:
|
hehe ciekawe :D..zobaczymy co będzie dziś po 21:00..:D
|
Cytat:
|
A mi się wydaję że za nim będą rozdawać świadectwa to pierw wyniki będą na stronie OKE, takie moje zdanie.Jak będzie naprawdę dowiemy się już niedługo:)
|
Będą, bęą na OKE... przynajmniej Nam tak nauczyciele mówili, że będą... mowili, zebysmy dzisiaj w nocy sprawdzali...
|
dzisiaj w nocy? nie slyszalemm o takiej opcji jeszcze
kiedys przypadkowo spotkana maturzystka powiedziala mi, ze z 25/ 26 w nocy i sie nie sprwdzilo wiec dlatego to sceptyczne podejscie |
Będę lekko podpity, wobec czego ewentualną porażkę przyjmę z mniejszym załamaniem... :P
Choć nie wiem, czy dziś zajrzę :D |
A skąd te hasła na stronę itp.?:) Bo nam w szkole nic nie dawali :D
a swoją drogą,aż tak Wam się spieszy do wyników?:D mi tam ten 30 jak najbardziej odpowiada:P |
Cytat:
aczkolwiek mi sie nie chcialo po te haslo isc, i dopiero wyniki poznam we wtorek :] |
Nie śpieszy mi się - poczekałbym jeszcze z miesiąc :)
|
Cytat:
miesiąc to dobry pomysł choć szkoda wakacji:) |
U Nas fama, że będzie w nocy z 25 na 26 też była. Ale to, że dzisiaj będzie jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne. Tym bardziej, że teraz jest jakaś przerwa techniczna...;|
|
eee. kicha ;)
minęła 21, OBIEG znów działa, a wyników nie ma... cóż, chyba trzeba wykorzystać ten wieczór jakoś lepiej, niż na sprawdzanie, czy coś się nie pojawiło ;) |
No i wyników nie ma poki co....
|
Jest jakas godzina od której we wtorek sie odbiera te wyniki. Można przez cały dzień przychodzić czy jak ?
|
To ponoć zależy od dyrektora szkoły wiec szukaj na stronie internetowej....
|
W VIII LO od 9:00
|
http://www.news.portalisko.pl/news/v...rocznych_matur
W tym roku do egzaminu maturalnego przystąpiło ponad 415 tysięcy osób. Tegorocznych absolwentów było 398 tysięcy. Świadectwo dojrzałości uzyskało 79 procent maturzystów. |
Z 415 tysięcy maturę zdało 328 tysięcy- zaczynam się martwić :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl