Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

Blaszczu16 05.02.2014 12:39

Nie chce mi się sprawdzać, ale Brożek chyba wszystkie te bramki w obecnym sezonie strzelił przy Reymonta. Miło byłoby gdyby poprawił skuteczność na wyjazdach. Ale i tak jest luks zawodnik, dobrze że przyszedł, bo już nie mogłem patrzeć na te łamagi coś my mieli w ataku w ostatnim czasie.

4karol4 05.02.2014 13:26

Na wyjeździe trafił z Jagą. Zwykle to normalne, ze napastnik więcej strzela u siebie, bo drużyna gra bardziej ofensywnie. Ale Paweł zawsze miał dużą dysproporcję między bramkami zdobytymi na wyjeździe, a u siebie.

emj10 05.02.2014 21:20

W Lechii szaleją. Stolarski, Jagiełło, Makuszewski, Sadajew, czy Mladenovic. Poważna paka się tam szykuje.

Marcin_fan 05.02.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1347614)
W Lechii szaleją. Stolarski, Jagiełło, Makuszewski, Sadajew, czy Mladenovic. Poważna paka się tam szykuje.

Ilościowa na pewno. Nikt w E-klasie nie kupił/wypożyczł 5 zawodników.
Widziałeś w akcji tego młodego Serba ? Co w tym momencie powaznego reprezentuje Stolarski czy Jagiełło ? Makuszewski odpali w Lechii jeśli można wogóle tak powiedzieć po niezłym kiedyś epizodzie w Jadze ?

emj10 05.02.2014 21:49

Oczywiście stopień ryzyka spory, ale przy 5 perspektywicznych i w miarę konkretnych zawodnikach ze 2, czy 3 może wypalić. W Amice wypaliło kiedyś 3 w jednym okienku i prawie ligę pozamiatali.

szprotson 05.02.2014 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1347619)
Ilościowa na pewno. Nikt w E-klasie nie kupił/wypożyczł 5 zawodników.
Widziałeś w akcji tego młodego Serba ? Co w tym momencie powaznego reprezentuje Stolarski czy Jagiełło ? Makuszewski odpali w Lechii jeśli można wogóle tak powiedzieć po niezłym kiedyś epizodzie w Jadze ?

nikt nie widział serba ale skoro chłop z 2 ligi malty jest wzmocnieniem to czemu nie ten?

Imho zabawa Lechii w tym okienku wygląda imponująco i zycze im jak najlepiej. Tylko czy z tym trenejro są w stanie to osiągnąć?nie sadze.

AYALA 05.02.2014 23:01

ponoć Andrzej Iwan ma trafić do pracy w Lechii
http://sport.trojmiasto.pl/Balazinsk...trona=1#opinie

co do Probierza to z nim ciężko będzie Lechii o zakwalifikowanie sie do pucharów.Dużo macha rękoma, gwiżdże,podskakuje a mimo to drużyna nie ma pomysłu na gre.

Don Donson 06.02.2014 07:31

człowiek z ekstraklasy, więc chyba najlepszy topic, żeby umieścić

http://www.youtube.com/watch?v=c27d9tiWd6U

porywające

4karol4 06.02.2014 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1347629)
ponoć Andrzej Iwan ma trafić do pracy w Lechii
http://sport.trojmiasto.pl/Balazinsk...trona=1#opinie

co do Probierza to z nim ciężko będzie Lechii o zakwalifikowanie sie do pucharów.Dużo macha rękoma, gwiżdże,podskakuje a mimo to drużyna nie ma pomysłu na gre.

O jakich pucharach tutaj mowa :) Jak Lechia załapie się do pierwszej 8 to będzie sukces.

kreseq 06.02.2014 15:30

W Lechii będzie to wyglądać dobrze, jeśli się nie będą spieszyć. Skupowanie perspektywicznych z Polski i zagranicy przynieść powinno skutek. Gdzie taki Jagiełło czy Stolarski prędzej się przebiją? W Lechii.
Osobiście uważam że bez zmiany trenera gówno z tego będzie ale pożyjemy zobaczymy.
Dyrektor sportowy w postaci Juskowiaka... zmiany spore ;)

Janusz 08.02.2014 02:00

I Lechowi jeszcze raz Legia pojechała z Kozakiem :)

Karamazow 11.02.2014 09:06

Nie przepadam za gościem, ale ciekawie mówi jak wyglądają układziki w naszej piłce http://www.youtube.com/watch?v=RrZdOW_NFRo

Uran235 13.02.2014 11:18

Pytanie do warszawiaków, to prawda, że Sa ma zarabiać 600k euro za sezon? Z jednej strony pieniądze godne pozazdroszczenia, z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że jest to zawodnik, który w naszych ligowych realiach byłby warty takich pieniędzy. Musiałby strzelać po 30 bramek na sezon albo być gościem od którego w ataku zależy wszystko, nie tylko zdobywanie bramek.

A tak ogólnie to buduje mnie przekonanie z jakim Berg zapowiada, że brak mistrzostwa nie będzie dla was tragedią ;)

Sartre 13.02.2014 11:38

Ktoś tam gdzieś dementował. Info o 600k euro za sezon wzięło się z cypryjskich mediów, które twierdziły, że "w Legii ma zarabiać 2x więcej niż na Cyprze", a stąd stwierdzono, że 2 x tyle co na cyprze, to 600k euro.

Prawdę mówiąc, biorąc pod uwagę podejście jakie mieli do tej pory do transferów Leśny i spółka, raczej wątpię - raz, że zarzekali się że dużych kontraktów na tę chwilę nie chcą proponować, bo nie ma możliwości przeprowadzania takich transferów, które tak duże kontrakty by uzasadniały, a dwa że jakiegoś wielkiego ciśnienia na transfery do klubu nie mają tej zimy.

A co do Berga - bardziej niż jego kokieterią i takimi zdaniami wyrwanymi mimo wszystko z kontekstu martwiłbym się przygotowaniem fizyczny - nikt nie wie jak to będzie wyglądało po takich lekkich treningach zimą. Niby wiele lig pokazuje, że "zimowe ładowanie akumulatorów" jest kompletnie zbędne, żeby utrzymać wysoką formę przez cały rok, ale może się okazać, że różne drwaliste ekipy nas po prostu zabiegają...

syryls 13.02.2014 15:40

Cytat:

93. min. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 2:2 WISŁA KRAKÓW GRA DALEJ! Bohaterem Wisły Fall, który strzela gola głową po dośrodkowaniu jednego z kolegów. Piłkarze Fulham załamani, bo kilka sekund wcześniej fantastyczną akcję pod polem karnym Odense zmarnował Orlando Sa. Portugalczyk wyszedł sam na sam i za długo zwlekał ze strzałem. Ależ miła sensacja!
Niech nam załatwi MP

Emenems81 13.02.2014 16:08

No no kawał grajka jak na naszą kopaną, zobaczymy jak szybko przebiegnie aklimatyzacja.

Drozd 13.02.2014 16:39

Ciekawe ile razy Borski przypadkowo się pomyli...

For_FuN_ 13.02.2014 17:01

Widzę istne szaleństwo, a to kopacz, który nie sprawdził się w kilku ligach. Fajnie, że coś tam trafiał w słabej(na dzisiaj) lidze cyprjskiej. Na amatorską ekstraklase jednak pewnie wystarczy, ale żeby się kimś takim podniecać...do np. takiego Ljuboji, to nie ma startu. A co do tych zarobków, to na Cyprze pewnie kasował ze 100 tys. euro/sezon(jeśli w góle coś dostawał, bo tam się nie płaci). Transfer podobnej klasy co Paixao i Vasco, tzn. gość ze słabej ligi w formie.

63.5 Kg 13.02.2014 17:40

Faktycznie kawal grajka.
Gosc przychodzi raptem za 0,5 mln euro (co to jest !) do smiesznie słabej ligi kopanej ,widać ambitny..
Jak dla mnie kolejna gwiazda jakiej w Leglej wiele....

emj10 13.02.2014 18:34

Jeszcze nie zagrał ani minuty, a już wiadomo, że tylko Borski może pozwolić mu zdobywanie bramek. No tak za sędziowania Musiała to na pewno nie strzeli :D

Może być odkryciem rundy, ale równie dobrze może to być niewypał. Kosztowny niewypał dodajmy.

0 22 13.02.2014 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1348507)
Ciekawe ile razy Borski przypadkowo się pomyli...

Grunt, że straciłeś pół dnia na rozkminkę o transferze Legii :)

emj10 13.02.2014 18:45

Drozda cały czas pili w potrzebie na myśl, że jednak to Legia może być mistrzem (co oznaczałoby, że musiałby spadać z forum, gdyby nie zdezerterował z zakładu), więc wymyśla na poczekaniu takie ratunkowe farmazony.

PS. Zresztą jeśli już jesteśmy przy zakładach to w grudniu zakończył się kolejny, oczywiście wygrany przeze ze mnie. Jeśli mój rywal chce się wywiązać z warunków zakładu to zapraszam do wstawienia w stopce takiej sentencji. Niech będzie, że do końca lutego. Tygodniowo 2 wpisy w temacie ;)

"Lech moją drużyną, Poznań moim miastem jest"

Mario Nh 13.02.2014 22:40

Wiadomo było, że Legii w wielu meczach jesienią brakowało napastnika z prawdziwego zdarzenia.

Szczególnie po meczach w Lidze Europejskiej parę osób w Warszawie doceniło Ljuboje, po fakcie.

Szukali napastnika i go znaleźli. Jak na nasze warunki trochę sporo kosztował.
Albo jest tak dobry jak ocenili jego wartość skauci, albo będzie kolejnym rozczarowaniem.
Na koniec sezonu możemy wrócić do tej dyskusji.

Biton mi przychodzi na myśl. Strzelał na Cyprze, strzelał w Polsce a teraz jakoś się tula w innych ligach.

Z tym nowym napastnikiem Legii może być podobnie, może wystarczyć na naszą Ekstraklasę.

wolfy 13.02.2014 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1348571)
(...)

O wiele lepszymi przykładami są Robak, Piech i Biton. Za granicami kraju wiadomo, a u nas dają radę.
Zupełnie inny poziom, ot co.

Marcin_fan 13.02.2014 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1348536)
Drozda cały czas pili w potrzebie na myśl, że jednak to Legia może być mistrzem (co oznaczałoby, że musiałby spadać z forum, gdyby nie zdezerterował z zakładu), więc wymyśla na poczekaniu takie ratunkowe farmazony.

PS. Zresztą jeśli już jesteśmy przy zakładach to w grudniu zakończył się kolejny, oczywiście wygrany przeze ze mnie. Jeśli mój rywal chce się wywiązać z warunków zakładu to zapraszam do wstawienia w stopce takiej sentencji. Niech będzie, że do końca lutego. Tygodniowo 2 wpisy w temacie ;)

"Lech moją drużyną, Poznań moim miastem jest"

Tak sie wtrące. Legia musi być mistrzem a Wisła może być.
Jeśli przypadkiem Legia nie zdobędzie tytułu to będzie wtedy wielki bum.

Mario Nh 13.02.2014 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1348572)
O wiele lepszymi przykładami są Robak, Piech i Biton. Za granicami kraju wiadomo, a u nas dają radę.
Zupełnie inny poziom, ot co.

Tak też można porównywać.

"Kibice nie mogą się pogodzić z odejściem największej gwiazdy w trakcie trwania rozgrywek."

Podobno zagrozili, że podpalą prezesowi samochód. :D

Może coś faktycznie potrafi. ;-)

wolfy 13.02.2014 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1348574)
Tak też można porównywać.

Tak, tylko zamiast Bitona miał być Brożek, bo o lepszy przykład trudno. Jak wracał, to wiadomo jak to było odbierane: "nie poradził sobie w drugiej lidze hiszpańskiej", "nie gra regularnie od X lat". A potem pozamiatał. Najwięcej goli, najlepszy w punktacji kanadyjskiej, a przyszedł w trakcie sezonu.
Znajdź mi teraz kogoś kto napisze, że Paweł jest słaby :-)

TRNKRN 14.02.2014 01:07

Nie sam Paweł jest słaby, a liga. Bo skoro człowiek, który sześciokrotnie zdobył z klubem mistrzostwo, dwa razy będąc królem strzelców nie radzi sobie w II lidze hiszpańskiej, czy też w średnim klubie (w skali europejskiej oczywiście) z Turcji, to jest to ewidentny dowód na słabość tej ligi.. Owszem, można by podać przeciwny przykład - Lewandowski walił gole w każdej lidze, w której grał. Przez ten pryzmat, Paweł jest słabym napastnikiem w skali "europejskiej". Nie wybił się - nie dał rady. A miał tych szans kilka. Powody są chyba jasne - u nas miał znacznie więcej sytuacji, drużyna na niego pracowała, dlatego mógł się pokazać. Na Zachodzie (jak i w Turcji) trzeba czegoś więcej... Co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy jest nam niezbędny...

Co do tego Orlando Sa, to rzeczywiście wygląda na taki jednostrzałowiec (tzn jednosezonowiec). Dobrze, że Legia takich bierze. Im więcej pieniędzy wyrzucą w błoto, tym lepiej dla nas ;)

Drozd 14.02.2014 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1348535)
Grunt, że straciłeś pół dnia na rozkminkę o transferze Legii :)

:rotfl:
Zrozum że budżet na sędziów jest dla Legii dużo istotniejszy. Transfery są tylko po to, po co sondaże przed fałszowanymi wyborami. Żeby naiwnym warsiawskim kibicom wyjaśnić dlaczego wielka Legia w lidze wygrywa, a w europie nie potrafi strzelić bramki z potęgami z Cypru i Rumunii :).

Dlatego kiedy grają u siebie z Koroną, z którą ciężko cokolwiek załatwić, to mecz Wisły sędziuje Borski żeby w razie W ratować miszczom cztery litery. To jest tak grubymi nićmi szyte, że pusty śmiech ogarnia. A wasza nerwowa reakcja warszawiaczki tylko moją teorię potwierdza.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1348536)

Sołtysie, czyżbyś przeżywał depresję? Legia może być mistrzem? Jeszcze nie tak dawno upierałeś się, że przez najbliższe trzy lata wielka Legia będzie dominować :rotfl: Co spowodowało tak radykalne obniżenie nastroju. Nie wziąłes pigułki i rzeczywistość zaczyna przenikać do świadomości?

Mam przeczucie że dzisiejszy mecz z Koroną spędza krawatom sen z powiek, a przewaga mizerna ... :D

kreseq 14.02.2014 10:48

Liga paralityków startuje...zapas alkoholu zakupiony bo tego gówna nie da się na trzeźwo ogarnąć, szydera stoi w blokach i czeka na odpalenie...nareszcie.

Drozd ja nie wiem czy Ty sobie non stop robisz jaja czy masz po prostu problemy psychiczne...mam nadzieję że to pierwsze :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl