![]() |
Cytat:
|
W takim przypadku lepiej po prostu sprzedać Chaveza lub Bunozę i poszukać na rynku lepszego stopera.
Przesuwanie na tak odpowiedzialną pozycję zapaśnika Sobolewskiego to szukanie problemów. |
jak sprzedać Bunoze, przeciez to nasz jedyny lewy obronca
|
Cytat:
Cytat:
No ale grunt, że swojaków nie strzelają. |
Trener Tomasz Kulawik stawia na Bośniaka w roli lewego obrońcy. - Lepiej czuję się na środku defensywy, ale trener Kulawik widzi mnie na lewej obronie. Jestem ambitnym człowiekiem, który chce się rozwijać, dlatego robię to, co do mnie należy i daję z siebie wszystko.
W razie czego Małecki zagra, Dariook go uprosi na grilu. |
Nie chcę przesądzać co do gry Bunozy jako lewy obrońca ,ale jak dla mnie jest za mało zwrotny na tej pozycji i nawet przeciętny prawoskrzydłowy będzie go "wkręcał" w ziemię.
|
Cytat:
Mamy przecież jeszcze Burligę, a i Jova by sobie na pewno poradził... może jeszcze ktoś...:lol: |
Przecież jest jeszcze PPLO (prawy pomocnik lewy obrońca) Stolarski!
|
Właśnie moim zdaniem z Bunozą jest podobna historia jak z Sobolewskim. Prosimy się o kłopoty rzucając piłkarzy po pozycjach na które nie pasują. Ok, Bunoza jest ambitny, fajnie, tylko co ja widzę w praktycznie każdym skrócie ze sparingów? Przeciwnik atakuje naszą lewą stroną zupełnie bez przeszkód, skrzydłowy śmiga jak samochód pustą autostradą do samej linii końcowej.
|
Czy może ktoś napisać jakie "papiery trenerskie ma T. Kulawik i czy oprócz Wisły trenował jakikolwiek inny zespół żeby zdobyć chodź minimum doświadczenia?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No to już nawet nie są jaja! |
Cytat:
|
Zombie bez jaj, popatrz jaki materiał w Barcelonie miał Guardiola, a co obecnie ma Kulawik w Wiśle ;)
Twoje pytanie było aż tak głupie, że naprawdę szkoda czasu na odpowiedź. |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet, dla jaj, mogę przyjąć że Guardiola nie dorastał Kulawikowi doświadczeniem do pięt. I teraz jest doskonała pozycja wyjściowa do dyskusji pt: wpływ doświadczenia trenera na postawę drużyny, czyli jak wyniki wygrywają z CV. |
Cytat:
Wnioskuje, że pozostaje się tylko cieszyć... Dzięki Bogu, sił starczy na 70 minut. No cóż, szału nie ma ale progres powinien być widoczny. Tym bardziej że meczów będzie dużo! Całe 17 spotkań... |
W 70 minut ich rozbijamy w pył, a później tylko gramy piłka, biega przeciwnik.
|
Czy Wy już naprawdę musicie się do wszystkiego przypierdzielać? Przecież kontekst tego zdania jest zupełnie inny niż Wasze bajania...
|
Cytat:
Każda okazja jest dobra ,żeby się przypie...lić |
To co według Ciebie oznacza stwierdzenie "dają radę" ?
|
Ty naprawdę uważasz, że Kulawik wypowiadając się w ten sposób chciał przekazać, że "zawodnicy mają sił na 70 minut"?
Pytanie jest o wyjściowy skład, czy się wykrystalizował. Trener odpowiada, że każdy zawodnik otrzymał odpowiednio "długą" szansę na pokazanie swoich umiejętności. "Dają radę" czyli prezentują odpowiedni poziom. Inaczej mówiąc Kulawik jest zadowolony z postawy większości zawodników. Teraz tylko czekać na ligę i zobaczymy, czy Kulawik zespół przygotował lepiej od Probierza (co trudne być nie powinno). |
Ja naprawdę nie wiem co myśleć gdy takie słowa padają z ust człowieka, dla którego zabrakło 2 punktów by osiągnąć ligowy sukces.
Sorki, nie zrozum mnie źle, ale twoje wytłumaczenie jest jak najbardziej ok, pachnie profesjonalizmem lecz nie pasuje do tego wszystkiego z czego do tej pory zasłynął nasz Tomasz Kulawik. Więc dlatego skłaniam się w stronę wytrzymałości a nie umiejętności gry w piłkę nożną, wyćwiczonej pod jego bacznym okiem. |
Mało interesują mnie wypowiedzi trenera - mam w nosie czy są logiczne czy nie, czy podobają się kibicom czy może wprost przeciwnie. Liczą się wyniki i z tego Kulawika się rozliczy. Pięknoustych już mieliśmy kilku...
|
No ale wyniki ma do tej pory słabe. Dlatego dzięki twojej wypowiedzi, nie widzę podstaw by nazwać go dobrym trenerem.
Ps: Wiem, wiem to wina Probierza... Obecnie Kulawik to szczęściarz. Bo szansa, że powtórzy wyczyn z poprzedniej rundy jest mało realna. Nie ze względu na to że poprawi się nasza kultura gry, tylko dlatego że jest to mało prawdopodobne. |
Zamiast ironizować daj mu poprowadzić Wisłę w tej rundzie - miał pół rundy jesiennej dla siebie, miał przygotowania więc wiosna będzie dla niego testem. Sprawdzi się to fajnie, jeśli nie to odejdzie.
|
Przecież to jasne jak słońce, że jest tylko "tymczasowym" .
Nikt o zdrowych zmysłach nie wyobraża sobie tego, że miał by on się zająć budową wielkiej Wisły. Tak na marginesie, to ja mu szansy nie odbieram, jednak wynik tego jest chyba oczywisty. |
Cytat:
|
Jeszcze mu pomnik zbuduj i nazwij ulicę jego nazwiskiem, bo grał kiedyś w Wiśle.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl