Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gdsmk 26.06.2008 11:14

http://www.wislasoccer.com/?a=news&b=item&id=9624

Cytat:

Głowacki z nowym kontraktem!
Kibice Wisły mogą czuć się spokojni. Arkadiusz Głowacki, kapitan "Białej Gwiazdy", osiągnął porozumienie z klubem i podpisał nowy kontrakt! Nowa umowa wejdzie w życie 1 stycznia 2009 roku i będzie obowiązywać przez 4 lata.
Negocjacje w sprawie nowego kontraktu dla Głowackiego były długie i trudne. Ostatecznie jednak udało się znaleźć porozumienie i "Głowa" pozostanie w Wiśle na następne lata.

- Najważniejsze jest to, że w spokoju będę mógł się przygotowywać do kolejnego sezonu i naszych najważniejszych meczów. Trwało to długo, ale na pewno jesteśmy zadowoleni, że już się skończyło - przyznał Głowacki po podpisaniu umowy.

Radości z takiego obrotu spraw nie kryje Maciej Skorża. - To ważna i dobra wiadomość dla Wisły Kraków. Jeszcze wczoraj mieliśmy wątpliwości, czy te rozmowy z Arkiem zakończą się sukcesem. Jako trener chciałbym, aby Arek grał u nas jak najdłużej i z każdym sezonem prezentował się coraz lepiej - powiedział trener.
kolejne info po interii

sandomingo 26.06.2008 11:20

www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4090

Ok, oficjalna potwierdza więc sprawa jest klepnięta.
Ciekawe czy Arek zgodził się na kontrakt motywacyjny. To by oznaczało że Bednarz jest bardzo konsekwentny. I dobrze

Uran235 26.06.2008 11:20

No i jest info na oficjalnej, tylko czemu nie ma potwierdzenia Dudki? Czyżby jeszcze jednak nie było podpisów?

Ricken 26.06.2008 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 557348)
Miało być Lazio, Blackburn, Napoli, inne czołowe kluby...Skończyło się na jednym ze słabszych zespołów francuskiej ekstraklasy - bywa.
Powodzenia karierowiczu.

Nie jest tak źle:-pAuxerre jest 15:rotfl: Gorzej wylądował Smolarek w 17 drużynie ostatniego sezonu.
Żeby nie było to samo co z Kosą poszedł i jego drużyna spadła:lol:

Głowa zostaje,Dudka odchodzi.Teraz tylko żeby Kokoszka nie uciekł za darmo i będzie elegancko:D

Kamson 26.06.2008 11:24

Cytat:

"Cieszymy się, że podpora naszej drużyny zostaje z nami dłużej. Nie jesteśmy na razie medialni w sprawie transferów, ale mogę obiecać trenerowi, że będzie więcej takich konferencji" - powiedział prezes Wisły, Marek Wilczek.
Nie narzekać, tylko czekać :)

couch 26.06.2008 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik
Garguła to jest gwiazda jednej rundy. Daliby sobie spokój z nim. Jeszcze kwota za niego jest z kosmosu. Trzeba by poważnie upaść na głowę, żeby tyle wydać na niego. Pewnie byłby to cały budżet transferowy...

Dokładnie. Ja Gargułę jeśli już, to widziałbym na pozycji lewego skrzydłowego. Jednak taki lewy pomocnik, który był dobry, ale rok temu i to za taką kasę to raczej nie :) Podobno rozmawiamy z wieloma piłkarzami zza granicy, więc trzeba być dobrej myśli. Dudka odszedł, więc jakieś gotówkowe transfery powinny być.

kristos 26.06.2008 11:31

Oczywiście nie pogniewam się jak będą jakieś wzmocnienia ,ale priorytetem jest dla mnie przygotowanie drużyny do sezonu i zmiana stylu gry na bardziej kombinacyjny i szybki futbol.
Ostatnio niestety widzieliśmy "wybijankę" na przedpole przeciwnika i zero gry kombinacyjnej.

Maćko 26.06.2008 11:32

"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arek Głowacki.
To my jesteśmy dumni, że mamy takiego kapitana.
Cholera, łezka w oku mi się zakręciła jak wspominam ile to już jest z nami Arek...

E:
Cytat:

"Cieszymy się, że podpora naszej drużyny zostaje z nami dłużej. Nie jesteśmy na razie medialni w sprawie transferów, ale mogę obiecać trenerowi, że będzie więcej takich konferencji" - powiedział prezes Wisły, Marek Wilczek.
Wierzymy i czekamy.

Stop lost 26.06.2008 11:45

Arek to jest pewniak. Jak jest zdrowy to martwić musimy się tylko o 10 pozostałych piłkarzy:) A to już coś nie? Bo 10 łatwiej uzupełnić niż 11:)
Kurde nawet nie wiedziałem że Arek Głowacki ma 186 cm wzrostu:) zawsze wydawał mi się niższy. Myślałem że ma 180 ale to chyba przez jego bardzo dobrą zwrotność.

kristos 26.06.2008 11:46

Ludzie mam prośbę - dajcie sobie na wstrzymanie do 01-07-08 z komentowaniem sprawy Kokoszki.

Stop lost 26.06.2008 11:52

Eurosport.fr podaje że Dudka kosztował 2,5 mln Euro.

westersyl 26.06.2008 12:01

http://www.nogometni-magazin.com/new...ranto_hrv_news

Wasiu 26.06.2008 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 557389)

Mógłby ktoś przybliżyć co tam jest napisane? Niby języki podobne, a tak trudno to zrozumieć. Należy jednak zwrócić uwagę na datę tej informacji. Sprzed miesiąca, więc cie sądzę żeby to aktualne było. Choć kto wie...

Ricken 26.06.2008 12:07

http://transfery.info/news-full-7644.html

nce 26.06.2008 12:08

http://www.90minut.pl/news.php?id=742977

piter116 26.06.2008 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 557390)
Mógłby ktoś przybliżyć co tam jest napisane? Niby języki podobne, a tak trudno to zrozumieć. Należy jednak zwrócić uwagę na datę tej informacji. Sprzed miesiąca, więc cie sądzę żeby to aktualne było. Choć kto wie...

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13185

westersyl 26.06.2008 12:11

Cytat:

http://www.nogometni-magazin.com/new...nto_hr v_news
Sorka ale wcześniej szukałem to nie widziałem tego, pomyliłem się bo myślałem ze to z wczoraj :D

nce 26.06.2008 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 557390)

Varteks: Brezovec zanimljiv poljskom prvaku Wisli

Poljski prvak Wisla Kraków pokazala je interes za omalenog veznog igrača Varteksa Josipa Brezovca. Brezovec je stigao u Varaždin prošle zime nakon odlične drugoligaške polusezone u Belišću, a u dresu Varteksa je ubilježio 33 nastupa uz dva pogotka.

Varteks: Brezovec w kręgu zainteresowań mistrza Polski Wisły

Mistrz Polski Wisła Kraków wykazała chęć pozyskania kluczowego gracza Varteksa Varażdin Josipa Brezovca. Grał on w tym klubie od poprzedniej zimy (wcześniej występował w drugoligowym klubie Belisce). W barwach Varteksa zaliczył 33 występy.

Czasem się przydaje znajomość chorwackiego :)

arti 26.06.2008 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 557334)
Ta, a okienko transferowe tak po prawdzie jeszcze nawet nie otwarte. Trza narzekać!

Elagancka sprawa z Głowackim. Po Brożku to jest drugi przypadek że nie chce uciekać z Wisły, tylko zostaje. Wniosek może być jeden - czeka nas ciekawe lato ;)

to był tylko złośliwy żart z mojej strony.
co do Garguły i ceny 1,2m euro - to mam nadzieję, że tyle nie wywalimy. Cena maximum w granicach Iwańskiego a i to niemało.

Ricken 26.06.2008 12:26

Żeby tylko się nic Słowakowi nie stało w tym sparingu:D
http://sport.onet.pl/0,1248675,17771...wiadomosc.html
Sądny dzień.

it 26.06.2008 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 557392)

A to co?
Jakaś netowa odmiana "Faktu"?

Dawno w tematach transferowych nie czytałem podobnych głupot, zważywszy, że tekst jest z dzisiejszą datą.

sandbender 26.06.2008 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 557406)
A to co?

Na profilu na forum transfery.info ten człowiek ma 19 lat.

to jakby wszystko tłumaczy.

Deever 26.06.2008 12:54

Na tę wiadomość czekałem.

Brawa dla Arka i dla klubu, że potrafili się dogadać, i to w dodatku bez pieprzenia głupot w mediach.

Tak postępuje kapitan i prawdziwy Wiślak.

Arek właśnie uczynił kolejny i bardzo duży krok na drodze do stania się prawdziwą legendą Wisły.

Ps. Wybacznie jeśli trochę przesadzam, ale piszę to pod wpływem sporych emocji. Długo i z niecierpliwością czekałem na taką właśnie informację. Cieszę się jak cholera.

Nergal 26.06.2008 13:01

Cytat:

A to co?

Dawno w tematach transferowych nie czytałem podobnych głupot, zważywszy, że tekst jest z dzisiejszą datą.

No tekst mocny, zwłaszcza rozbawił mnie fragment że dla Wisły już sukcesem będzie obrona tytułu w nadchodzącym sezonie. Oczywiście będzie to sukces ale napisane jest to w tonie jakoby miałby to być max na co stać Wisłę a i tak jest to mało prawdopodobne :D Generalnie pokemonów nie brakuje nigdzie ale właśnie dzięki takim tekstom MP z 14 punktową przewagą smakuje jeszcze lepiej.

A co do Głowy to naprawdę łezka aż mi się w oku zakręciła, to jest ****a kapitan i postawa godna naśladowania a nie pożal się Boże kapitan Franek uciekający jak szczurek kiedy coś nie poszło czy Kokos któremu się w bańce przewraca. Popatrz Kokos jak postępuje Wiślak i nie ....... w kolejnym oświadczeniu jaki to z Ciebie Wiślak z krwi i kości.

Dudka sprzedany, rewelacja, pożytek z niego jako taki był ale na pewno nie był podporą tej drużyny nie od niego zaczynała się pierwsza 11 i jako za takiego 2.5 mln to niezła sumka. Nie będziemy musieli już słuchać jak to bardzo chce wyjechać.

Słowak wydaje się być solidnym piłkarzem bo dotychczasowym przebiegu jego kariery, no ale wszystko pokarze boisko, w każdym bądz razie wygląda na kozaka, który wie czego chce a takich nam trzeba.

BĘDZIE GIT.

Samoth 26.06.2008 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 557411)
Na tę wiadomość czekałem.

Brawa dla Arka i dla klubu, że potrafili się dogadać, i to w dodatku bez pieprzenia głupot w mediach.

Tak postępuje kapitan i prawdziwy Wiślak.

Arek właśnie uczynił kolejny i bardzo duży krok na drodze do stania się prawdziwą legendą Wisły.

Ps. Wybacznie jeśli trochę przesadzam, ale piszę to pod wpływem sporych emocji. Długo i z niecierpliwością czekałem na taką właśnie informację. Cieszę się jak cholera.

Deever - z ust mi to wyjąłeś.
Nic dodać, nic ująć.

Ricken 26.06.2008 13:13

Cytat:

A to co?

Jeszcze okienko transferowe się nie zaczęło a już nas krytykują.

_ukoL 26.06.2008 13:22

Można powiedzieć, że przedłużenie kontraktów z Głowackim i Brożkiem ( bo i to raczej pewne ) jest największym hitem transferowym tego okienka we Wiśle. :-) Teraz dopiero dokompletować do składu
wartościowych graczy, hm może i Singlar będzie dobry, bo w przeszłości nie grał w słabych klubach, na miarę
Wisły może okazać się bardzo solidny. Zobaczymy kto następny. :-)

Baala 26.06.2008 13:30

Cytat:

"Gazeta Krakowska" informuje, że jednym z bramkarzy, którzy mogą zasilić Wisłę przed nowym sezonem jest trzeci golkiper Genoi, Ekwadorczyk Damian Lanza. 26-letni zawodnik mierzy 186 cm i waży 89 kg.
Powoli pojawiaja sie nazwiska, wydaje mi sie że Serb jest jednak ciekawszy. Ekwadorczyk 5 razy chyba wystapił w swojej reprezentacji kraju.

BronekTS 26.06.2008 13:34

Ciekawy jest też ten Ekwadorczyk. 5 występów w reprezentacji, był na MŚ w Niemczech. Obie propozycje do rozważenia, a z tekstu na TWSD można wywnioskować że jeden z nich na pewno zostanie zakontraktowany.

zloty1906 26.06.2008 13:43

15. drużyna Ligue 1 potwierdza, że pozyskała 25-letniego reprezentanta Polski. Dudka podpisał kontrakt na cztery lata. Były już piłkarz Wisły Kraków kosztował Auxerre około 2,5 mln euro. Oba kluby nie chcą ujawnić kwoty transferu

Gazeta.pl

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl