![]() |
Cytat:
I po co było robić takie zamieszanie, skoro nic się nie zmieniło :-/ EDIT: Coś o naszym dyrektorze sportowym. www.weszlo.com/news/740 |
tomek nie dadzą bo Lubin zasługuje na ekstraklase:rotfl::-p
zresztą Kielce też;) |
Wkońcu koniec zamieszania (chyba...?). Kto by się spodziewał takiego wyroku? Jedynie Widzew uniknął kary. A trybunał sie ośmieszył... przez nich liga ruszy od 3 kolejki a i tak nic nie zmienili.
|
Widzew ma plery jak stad do Burkina Faso :)
Zaglebie i Korona...coz, za grzechy sie placi. Korona mniej sie plula a Zaglebie zrobilo z siebie totalne ****, i jeszcze cos przebakuja o odwolaniu...bez honoru. |
Może chcą jeszcze uruchomić Szetinę ? UEFA jasno kiedyś powiedziała, że jakikolwiek klub pozwie swój związek do sądu to powinien zostać w...y z rozgrywek.
|
teraz się pytam tych pewnych kibiców miedziowych - jak tam? :)
|
Generalnie fajnie sie teraz czyta foruma Zagłębia ...
ten wpis mnie rozwalił: Cytat:
|
Terminarzyk Bywalca z Reymonta
Pozolę sobie wrzucić mecze Wisły z datami, na swoim stadionie w tej rundzie: 09-08-2008 Wisła Kraków - Polonia Bytom 18:00 23-08-2008 Wisła Kraków - GKS Bełchatów 13-09-2008 Wisła Kraków - Lech Poznań 27-09-2008 Wisła Kraków - Arka Gdynia 18-10-2008 Wisła Kraków - Piast Gliwice 31-10-2008 Wisła Kraków - Ruch Chorzów 08-11-2008 Wisła Kraków - ŁKS Łódź 15-11-2008 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 06-12-2008 Wisła Kraków - Odra Wodzisław |
Mam pytanko odnosnie meczu z GKS Bełchatów, czy data 23 sierpnia jest już pewna? Na stronie SKWK widnieje 24 sierpień. Wracam wtedy z urlopu i nie ukrywam że liczę na meczyk w niedzielę. Będę wdzięczny za info.
pozdrawiam |
Probierz ma chyba problemy z narkotykami:
http://sport.wp.pl/wid,10231882,kat,...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
Haha ,ciekawe po czym ma sie takie jazdy :D :D I tez jestem ciekaw co sprawilo zeby skorumpowany Widzew uniknał kary,a takie Zaglebie juz nie. |
Cytat:
|
Zebys ty nie musiał w maju szczekac
|
Ciekawe co Reiss bierze...widac ostro kopie po kasku.
Oni zawsze na miszcza idooom...skonczy sie jak zwykle :) |
Ludzie już to pisałem, ale powtórze:
A KTO W TEJ LIDZE NIE IDZIE NA MISTRZA?! Wyluzujcie zwieracze, niech sobie szczekają, wiadomo że mistrzem i tak będzie Legia... :D |
Heh Spidey...na dzien dzisiejszy moze tak..ale przyznajcie - jak bedziemy grać w lidze tak jak wczoraj z Beitarem, to możecie i wy, i Lech i inne drużyny IDĄCE NA MAJSTRA mieć ciężko.:-) Nie sądzicie?
Pzdr bez napinki |
oj rafałku rafałku...
|
Cytat:
Sądzimy. Takiej Wisły to i słynna Barcelona- za Chiny Ludowe nie pokona. Więcej dystansu. Pozdrawiam bez napinki :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
bez napinki. Prawda jest taka ze ten Beitar to zajebiscie przereklamowana druzyna,opowiadali o niej jakby to mialo Chelsea przyjechac a to ogorasy, ktore miały troche szczescia w pierwszym meczu a drugim zagrali tragiczne. I to czy to zasługa Wisełki czy ich sama to sie okaze w pierwszych 10 kolejkach. |
Tak czyli przez caly mecz pressingiem, walcząc o każdą piłkę do upadłego, wymieniac tak szybko podania, miec wspaniale akcje oskrzydlające, atakowac do końca meczu(nawet jak już było 4:0 i pewny awans, to nie czekali na koniec, tylko pukli im jeszcze jedną).
Pozdrawiam bez napinki |
Reiss jest śmieszniejszy niż film "Rejs" śp. Bareji. Widać, że w Poznaniu frustracja po zeszłym sezonie objwia się już chorobowymi majaczeniami. Dobrze, że znowu tak napompowali balonik, bo jak zacznie wypuszczać powietrze to nie będzie zmiłuj się i głupawe tłumaczenia. A i polewanie z tych co znowu uwierzyli amikowych kibiców niemałe :) Już się nie moge doczekać tych "majstrów" w akcji jak im przyjdzie pograć trochę więcej meczyków w lidze i ze 2 w pucharach. Zaczną się wtedy tłumaczenia i bicie piany. Bedzie zabawa :) Cyrk murowany.
P.S Nawet Legia (ustami swoich rozbrykanych dziennikarzy) przystopowała z mistrzowskimi wizjami :) |
Cytat:
:D Może warto byłoby zachować jednak jakieś proporcje i starać się nie umniejszać sukcesu naszych piłkarzy? Tym bardziej, że mam wątpliwości czy poszłoby Wam (czyli Legii) z Beitarem równie łatwo, a piszę to mając świeżo w pamięci cudowne występy Legionistów przeciwko Homelowi... Liga wszystko zweryfikuje, a ja jestem jakoś dziwnie spokojny o zagrożenie ze strony Legii, czy też Amiki Poznań:D |
faktem jest, że jak się czyta lechickie czy legijne strony to dużo dystansu i samozaparcia trzeba, by im nie życzyć tego samego co oni nam :D.
My często (czasami za często :) ) z elegancją-Francją do nich a oni z pałą, lub przynajmniej szpileczką a la Kijek. Zachodzę w głowę, czemu nas nie kochają a przecież powinni :D Z drugiej strony mistrz (obojętne kto by nim nie był, głęboko wierzę w Wisełkę) ma wartość, gdy się mocnych przeciwników wyprzedzi. Wśród liliputów karzeł olbrzymem, ale dalej kurdupel. |
Cytat:
To ja powiem zastepujac tych dziennikarzy: gramy o mistrza, albo majstra - jeden ****. A czy bedzie czy nie bedzie to i tak dalej swoje - **** z wynikami, i bez zmian czy zdobedziemy jakis tam Puchar Polski itd albo zdobedziemy mistrza z 20 pkt przewaga badz z 20pkt strata go stracimy. (niestety) tutaj niektorzy dlugo tego jeszcze nie zrozumieja. Cytat:
Nie ja :D Cytat:
Nie umniejszam. ( miałem w tymmiejscu postawic przecinek i dopisac cos ale nie bede kopał sie z koniem, wole właczyc 2cztery7 i sie odciac. ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No to dzisiaj startuje liga, coś mi mówi, że po pierwszej kolejce będziemy samodzielnym liderem i już do końca to się nie zmieni.
Teoretycznie przystępujemy do sezonu osłabieni, ale trzeba zauważyć, że żaden z piłkarzy z podstawowego składu nie odszedł. Do tego Diaz, Jirsak i Łobodziński, powinni grać lepiej niż w poprzednim sezonie bo są już z drużyną jakiś czas. Wracają do nas Małecki, Barreto, Gołoś, Varga i Niedzielan z Dawidowskim po kontuzji, do tego skład uzupełnia jedyny nabytek Singlar, jak dla mnie to mocna ławka rezerwowych, tym bardziej, że zasiądzie na niej jeszcze ktoś z piątki Zieńczuk/ Łobodziński/ Jirsak/ Boguski/ Cantoro. Najważniejszą rzeczą, która umyka fachowcom, jest fakt, że Wisła gra w mniej więcej takim samym składzie od 4 sezonów, przez co zgranie jest naszym bardzo dużym atutem. Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę. Lech jak dla mnie odpadnie w przedbiegach. Tak rozreklamowany Stilic na tę chwilę jest na pewno słabszy od Quinterosa, Murawskiego, czy Bandrowskiego, nie mówiąc o Jirsaku, Rogerze, czy Iwańskim. Lewandowski nie jest w stanie wygryźć ze składu Rengifo, który jest zupełnie bez formy. Doszedł Peszko, ale za Zająca, odszedł też Pitry, odszedł Quinteros, Reiss jest jeszcze starszy niż był. Jak dla mnie Lech w tym okienku w ofensywie wyszedł w najlepszym wypadku na zero. W defensywie jest Arboleda, zawodnika na ligę na pewno bardzo dobry, ale dla Lecha klasowy stoper był w tym sezonie raczej warunkiem utrzymania się w czołówce ligi, a nie czymś co wydatnie zbliży ich do mistrzostwa. Prawdę powiedziawszy, w zeszłym sezonie Lech był lata świetlne nie tylko za Wisłą, ale i za Legią, niespodzianką będzie dla mnie jeżeli Lech zdobędzie vicemistrzostwo, natomiast wcale nie będę zaskoczony jeżeli nie załapie się na puchary. Reszta drużyn w walce o mistrzostwo nie ma szans, Polonia Warszawa nie ma w ogóle napastników, Bełchatowianom i Zabrzanom raczej brakuje solidności i trzecie miejsce to raczej szczyt ich możliwości na ten sezon. W walkę o puchary mogą się jeszcze wmieszać Ruch, Jagiellonia i Śląsk. Chorzowianie mieli niezłą ekipę w zeszłym sezonie, latem sprowadzili kilku wartościowych piłkarzy, mają zdolną młodzież. Jagiellonia ma dobrego trenera, który miał komfortowe warunki pracy, mógł skompletować kadrę według własnej wizji i miał czas na zgranie tych piłkarzy. Śląsk natomiast dokonał kilku poważnych transferów i bardzo dobrze prezentował się w sparingach z niezłymi rywalami. Główni kandydaci do spadku to jak dla mnie Piast Gliwice i Polonia Bytom, na papierze najsłabsze drużyny ekstraklasy, bez perspektyw na lepsze jutro. O baraże zawalczą między sobą ŁKS( dobry trener i słaba drużyna), Odra Wodzisław( jak zwykle kiepska drużyna, która i tak się utrzyma) i Cracovia( coraz słabsza drużyna ze słabym trenerem). Lechia i Arka w tym sezonie będą walczyć tylko między sobą o prymat w trójmieście i na pomorzu. Takie są moje przedsezonowe typy. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl