![]() |
Spoko, slucham propozycji, bo powaznie nie wiem co Socios mialoby zrobic i szczegolnie w jaki sposob. Serek moglby napisac elaborat nt tego z czego jest niezadowolony, plesniak, Aska, Oskar, wszyscy po kolei, ale to nie bedzie zdanie wszystkich czlonkow i tak samo nie moga, ba, nie maja prawa, wyrazac swoich opinii w imieniu wszystkich socios.
Zebym nie zostal zle zrozumiany, mnie samego to w....ia, ale ja akurat jestem z tych ktorzy stosowaliby bardziej dorazne srodki, a wiadomo, ze to by pozniej wrocilo spowrotem jak bumerang. |
Wrzuciłem taki wpis na forum Socios, na razie nie doczekał się publikacji.
Czy jest możliwość zrobienia oficjalnego głosowania w sprawie zajęcia stanowiska przez SOCIOS, że absolutnie nie zgadzamy się z obecną polityką klubu oraz, że jesteśmy ekstremalnie zaniepokojeni poczynaniami sztabu szkoleniowego i prezesa? Chyba nikt nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Za dużo już razy, kibice milczeli kiedy niszczono nasz klub. |
No i wlasnie. Glosowanie, o ktorym wczesniej pisalem do skarabeusa to jest chyba jedyna mozliwa droga zeby Socios, jako calosc (choc pewnie nie kazdemu czlonkowi sie taki pomysl spodoba), zabralo glos.
|
A wiemy chociaż jaka jest obecna polityka klubu?
Czy możemy też dodać, że jesteśmy ekstremalnie zaniepokojeni brakiem jedności wśród właścicieli? |
Polityka transferowa Wisły nie istnieje. Nie ma czegoś takiego dlatego temat powinien zmienić nazwę na Biuro pośrednictwa pracy dla piłkarzy amatorów z Hiszpanii
|
Cytat:
|
Ale w sumie nie naciskam.W Socios nie jestem.Tylko żebyście sobie póżniej w brodę nie pluli,że można było reagować a zabrakło zdecydowania
|
oglądam Ruch Jaga. W Ruchu Buchalik, Sadlok, Szywacz- cała trójka odstrzelona od nas ,że słabi a teraz grają w extraklasie. Dodatkowo Feliks, który przeszedł z Grabarni. W Wiśle Płock dziś dwie bramki Marcin Biernat. Stoper, który przyszedł z Łęcznej. My w tym czasie zamiast takiego Feliksa mieliśmy Benito, teraz mamy drewnianego Sobczaka zamiast Szywacza po lewej biegali Wachowiak i Niewiadomski. Biernat w zeszłym roku razem z Cisse solidnie prezentowali się na środku obrony Łęcznej ale my wzięliśmy Eneko. Leży u nas skauting, leżą u nas transfery
|
Dobra, wytrzeźwiałem jak niektórzy chcieli ale będzie jeszcze mniej logicznie i pewnie jeszcze mniej zrozumiale dla żyjących w trzeźwości po meczu wczorajszym.A to sztuka wytrwać :>
Cytat:
Jakkolwiek to protekcjonalnie brzmi wbijcie (Socios) sobie do głowy: NIKT nie musi interesować się bardziej. To zdanie i już wiem, że Socios w takiej formule jest zbędne. Zbędne dla mnie. Formule i zarządzaniu .... nie zasadzie i istnieniu. Poprzedni post skierowany był do Serka, nieanonimowej osoby ale poczułeś się wywołanym...a zatem.. Chcecie reprezentować siebie, nie płaczcie (wymiennie z nie narzekajcie), że brak wielu chętnych, bo naprawdę chcecie i być głosem 2 tysięcy? Znam ten sposób postrzegania świata, formułowania wniosków i patrzenia na rzeczywistość, który niczym nie rożni się od SKWK (słynne KTMWTW) i jest dokładnie sposobem myślenia JB czy JK. Jedynym kapitałem jaki ma Wisła są kibice.Jedyną wartością jaka jeszcze została są ludzie trwający i utożsamiający się klubem.Jedynym.Zegar jednak nieubłaganie tyka... Mała dygresja... W pewnym wieku łatwiej o podsumowania, nostalgię i podsumowania, łatwiej o ten rodzaj postrzegania świata, jakiego nie widać z perspektywy lat 20 i nagle uzmysłowiłem sobie ile osób w pracy, w rodzinie, wśród znajomych blisko ma do Wisły. Ale ten kapitału potrwa już niedługo...Głupią pychę jest ciągłe mówienie o naszej podłodze i ICH (wszyscy wiedzą czyim) suficie.... Cytat:
Możesz wierzyć lub nie ale mam w d*** piwo na G, na A, na B i na D też...pamiętam oczodoły, stare precle i kwiaty składane prze Maradonę przed meczem na środku boiska, o których zapewne mało kto akurat pamięta ale te właśnie kilka osób więcej, które przyszły na przywołany mecz ze Stalą, i postały 70 minut w kolejce tracąc ponad połowę meczu, więcej nie przyjdą....same są stracone. Miałeś kiedyś chociaż warzywniak? Kiosk Ruchu, kebaba? No to chyba nie ja mam wytrzeźwieć... Mój zarzut w stosunku do Socios to właśnie zarzut o egalitaryzm, bierność, inercję, układy, kolesiostwo, brak pomysłu, brak wizji, brak krytycznego myślenia, brak dyskusji, brak chęci zmian. To sposób myślenia prezesa...daję kasę i się nie wpie...am. Stowarzyszenia kibiców mają się angażować, mają mieć pomysł, mają wywierać presję, mają mieć cel. Dlatego Socios zmarnowało potencjał i atmosferę z przed 5 lat. W zarządzających straciłem wiarę po foottracku i wymiksowaniu Obidzińskiego). Cytat:
Cytat:
Dlatego uważam to za układ patologiczny w domyśle korupcyjny i cieszę, że rozumiemy w tej kwestii. Cytat:
Oczywiście możemy pieprzyć farmazony o tym żeby rzazucić coś z sektora (wpisz sobie dowolne A, B, C czy D) ale jest to argument raczej z przed TV niż stadionu i nie będę zniżać się nad Tobą znęcał a sam nie będę zniżać się do poziomu wyjaśniania specyfiki anonimowego tłumu. Cytat:
Przywołany został przykład Krzoski, parkingowego. sprzątaczki ...tak zgadzam się...dodam sklep .... atmosfera bylejakości bije os Socios po JK, atmosfera braku odpowiedzialności jarzy od Sklepu po KB. Nikt za nic nie odpowiada i nikt nie może przeskoczyć progu braku kompetencji. Mam światopoglądową alergię na określenie o lizaniu się ...aczkolwiek brak wymagań i wieczny alibizm wprowadzają mnie w ten sam nastrój. Kupujesz 3 niepotrzebne rzeczy w sklepie. Okazuje się, ze w sklepie internetowym 1 rzecz jest tańsza...co więcej ciut ładniejsza...nie wymienisz jej w stacjonarnym bo akurat tej 1 nie ma na stanie a sklep internetowy jest obsługiwany prze inny podmiot niż stacjonarny, który przyjął zasadę 0 zwrotów.Zostajesz z bublem a właściwie 3 bo i tak kupiłeś je z litości chcąc wspomóc klub...Głupie? Nie...prawdziwe....i ta sama prawdziwie głupia zasada, od sklepu aż po sam szczyt władzy, ma się wyśmienicie... Cytat:
|
Nie chce mnie sie nawet na wszystko odpisywac:D Ja tylko przedstawilem swoj punkt widzenia jako czlonka socios. Kazdy ma pewnie inny. O oficjalne stanowsko calego socios to musisz gadac z serkiem, choc on jedynie moze przedstawic swoj punkt widzenia badz punkt widzenia zarzadu, a nie wszystkich czlonkow. Tyle.
|
|
Oj, kolego, ten wpis zostal usuniety po meczu z Odra wiec juz nieaktualne:D
|
Cytat:
Dlatego też postanowiłem przypomnieć go w każdym aktualnym temacie, żeby nie przepadł. Ale to już tylko czepialstwo i śmiech przez łzy. Nic więcej nie mogę. |
Cytat:
|
Spoko, ja ten wpis mam nawet jako zdjecie w tle na tt ustawione:D
Dokladnie, smiech przez lzy. Cytat:
|
Cytat:
A może jest tak źle, że się zaczyna pakować z Wisły i zaczął od tego? A może coś knują z Kubusiem i będzie wielki powrót rodziny, która przez dłuższy czas rządziła z sukcesami ekstraklasową Wisłą? Może zaraz powie, że już nie wytrzymuje potężnego hejtu co więcej on, żona i pies otrzymują poważne groźby i dalej tak być nie może? Wydaje mi się, że Jaruś&kubuś zaraz zrobią jakąś komiczną akcję, no ale jak zwykle czas pokaże. |
Cytat:
Sam bym tego lepiej nie napisał. Patologia 2.0 |
Wszyscy napierdalający na Socios nie mają pojęcia o czym piszą.
Rolą Socios jest wspieranie finansowe Wisły i pilnowanie, żeby to wsparcie nie zostało wykorzystane w innym celu niż wskazany przez Socios. Jeśli kiedyś do Socios będzie należało tylu kibiców, że Socios będą w stanie samodzielnie zapewnić finansowanie budżetu Wisły, być może wtedy - BYC MOŻE - pojawią się pomysły wykupienia akcji Wisły i przejęcia klubu przez organizację transparentną i opartą na zdrowych fundamentach. Póki co żądania by Socios jako organizacja dobrowolnie i bezinteresownie finansująca potrzeby Wisły, wtrącała się w bieżącą politykę sportową jest śmieszne i w oczywisty sposób umieszcza chcących takiego rozwiązania w gronie inteligentnych inaczej. |
być może te rządania wynikają z tego że aktualnie socios jest jedynym zorganizowanym głosem kibiców
|
Cytat:
Czy JK jest na tyle bogatym właścicielem aby olewać głos kibiców oraz sponsorow, stanowiących ok 80% obecnego finansowania klubu? Nie wiem, ale się domyślam. |
Cytat:
Dla mnie jednak, gdybym był właścicielem (posiadałbym większościowe udziały) a osoby z zewnątrz, jak kibice, chciały wtrącać się w zarządzanie klubem, nawet z dobrymi intencjami, to w momencie gdy to wtrącanie przekroczyłoby granice dobrych rad, czy sugestii a zamieniło się w bojkot, natychmiast podjąłbym drastyczne kroki jak na przykład wycofanie się z klubu. Po odebraniu, oczywiście zainwestowanych/pożyczonych spółce pieniędzy. Może nie aż tak drastycznie jak w przypadku Osucha i Zawiszy, ale mniej więcej w tym stylu. |
Cytat:
Tu taka tradycja, że jakieś maskarady są na porządku dziennym. |
Pominę te twoje piękne słowa skierowane w moją stronę, frustracie.
Po kolei: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszty twojego bełkotu nie mam zamiaru komentować, poza wyzwiskami nie ma tam kompletnie nic. |
Cytat:
Wysil się jednak i postaraj bardziej bo zamiast bycia zwykłym kibicem wybrałeś formę publicznej działalności a to zmienia Twoje położenie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedz mi czym różni się piłka nożna od wizyty w dowolnym miejscu spędzania wolnego czasu abyś wymyślał tak bzdurne oczekiwania? I przypadkiem nie wysyłaj na Kałuży. A mówiąc serio dopóki będziecie siłą roboczą to tak będziecie traktowani dlatego napisałem, że Socios w tej formule jest niewydajne. Nie z założenia a zarządzania i dlatego jesteś adresatem. Nie jego członkowie a ty osobiście. Tak, tak..zbliżam się do creme do la crem czyli myśli FraMata Cytat:
Cytat:
:rotfl::rotfl: chcesz tworzyć demokratyczny klub wspierany i zarządzany przez kibiców ? może AKS Zły będzie dobrym adresem, ja wolałbym jednak rozmawiać o czymś więcej niż amatorskie rozgrywki. Masz czas wygooglaj sobie np casus rodziny Glazerów i konfliktu z kibicami Man Utd. Sporu o barwy i podejście do zarządzania. Tak, można prowadzić duże kluby i mozna krytykować Zarząd dużych klubów z pozycji kibica... Cytat:
Patologia, zło, i paradoks Wisły polega właśnie na pożyczkach .... które finansują kibice i po części takkże Socios... JK nie pompuje swoich pieniędzy charytatywnie natomiast całkiem realnie korzysta z tych dostarczanych przez kibiców. Można być ślepym i głuchym ale nie zmieni to rzeczywistości i kasa pompowana w miejsce A czy do celu B jest drenowana z celu C, na które chwilowo nie musi pożyczać właściciel w zamian za rozbudowując kadrę do granic absurdów o zawodników z krainy fantastyki dodtakowo w swojej zawziętości utrzymując dyletantów w managmencie 1 drużyny.. W okresie największego kryzysu dziwna nowomowa Królewskiego była czymś świeżym, zabawnym i intelektualnie ciekawym a w połączeniu z dorobkiem Leśniodorskiego i legendą Kuby wydawało się, ze jeste szansa na rzeczywisty restart. Niestety maski opadły i zamiast restartu okaząło się, że nowy właściciel jest pozerem, dyletantem i do tego tak zapatrzonym w siebie, ze za nic nie potrafi kierować sie zdrowym rozsądkiem, prędzej topiąc klub noż usuwając się w cień z którego wyszedł dzięki Wiśle. To zasłanianie się "statutem" i grożenie wycofaniem jest właśnie skracaniem chwili w której upadek nastąpi Tylko wy się wtedy zdziwicie... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Gdzie ja pisałem o "demokratycznym klubie wspieranym i zarządzanym przez kibiców"? Napisałem jedynie, że Socios w założeniu i w praktyce na dzisiaj to "organizacja dobrowolnie i bezinteresownie finansująca potrzeby Wisły". Napisałem też, że gdyby Socios byli na tyle liczni i dysponowali odpowiednimi funduszami mogliby kiedyś wykupić akcje Wisły. Jednak nie liczę, że to kiedykolwiek się stanie widząc że większość kibiców stać jedynie na pyskówki w necie. |
Cytat:
Abstrahując od uwłaczającemu logice rozumowaniu, jakie prezentujesz, co stoi na przeszkodzie, abyś zostawił tym mięczakom z Socios żeby dalej sobie robili to swoje X i zgnili sobie w swoim egalitaryzmie, inercji itd., pozwolił im zgnić w bezsensownych marzeniach i porwał tłumy zakładając nowe stowarzyszenie kibicowskie, które będzie miało prawdziwy CEL. W tym kraju do założenia stowarzyszenia wystarczy 7 osób, a w porywach nawet 3. Nie bądź frajer i pokaż tym frajerom jak się to robi. Pokaż, że potrafisz coś więcej niż przypier*olić się anonimowo na niszowym forum po pięciu latach roboty, pięciu zebranych milionach złotych i ponad dwóch tysiącach członków. Możesz też wejść na ścieżkę trudniejszą, zapisz się do Socios i spróbuj przekonać od wewnątrz do swoich przekonań o tym, czym Socios są. Póki co ośmieszasz się, oczkując od stowarzyszenia miłośników śrubek, aby na życzenie jakiegoś pojedynczego no-mane'a z sieci realizowało szeroko zakrojoną kampanię zastępowania śrubek gwoździami. Nikogo nie obchodzi, że dla Ciebie Socios jest zbędne. Nie ma przymusu zapisywania się, zwłaszcza jeśli ktoś nie zgadza się z treścią statutu Socios. Ja natomiast w swej naiwności chcę, aby Socios reprezentowało członków Socios a nie osoby, które z Socios nie mają nic wspólnego, tak samo jak nie oczekuję od stowarzyszenia wegetarian żeby wyrażało swoje opinie w przedmiocie tego, czy schabowy jest lepszy od krakowskiej suchej, tylko dlatego, że jednych i drugich łączy przekonanie o tym, że od czasu do czasu trzeba coś zjeść. Normalnie bym uznał, że próbujesz w ten sposób odreagować ten sam problem, który mamy wszyscy tu obecni - wkurzenie na widok tego dziadostwa i amatorki w klubie. Ale Ty postanowiłeś dorobić do tego IDEOLOGIĘ i pouczać ludzi o tym, że za mało biznesu w życiu potrafili. A skoro już przy tym jesteśmy - ile stowarzyszeń, najlepiej kibicowskich, w życiu prowadziłeś? |
Cytat:
Masz przykład choćby tego jak fatalnie działa w ostatnim czasie PZPN i jak zaczyna się odpływ kibiców i sponsorów. Nawet jeśli karawana jedzie dalej to parę osób wie że pali im się grunt pod nogami Można być głuchym na głosy kibiców/sponsorów, ale trzeba być albo głupim, albo zaj*****e bogatym. Raczej JK nie jest w żadnej z tych grup. |
skoro JK nie jest w żadnej z tych grup to dlaczego dalej działa na szkodę klubu?
|
Cytat:
Po przegranej z Arka 28.08. zapewne będzie komunikat o trenerze tymczasowy. Remis/wygrana odwleka decyzję w czasie. Oby tylko nie dawały alibi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl