![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Was chyba Bóg opuścił...:/
Nie róbcie mi ze stadionu altanki na działce!! Żadne pnącza!!!!! Żadne winogrona!!!! Nie chcę żeby nasz stadion był w europie zapamiętany jako największe pstrokate gów..o! - Przełknąłem jakos tą pstrokatą wschodnią choć uważam że powinna być niebieska cała z napisami, bo ktoś (S.K.W.K) podjął decyzje za nas i teraz 2 tygodnie sie wkurzam ze goście nie wiedza jak podzielić kilka krzeseł w miarę równo np 4:5... - Przełknąłem okrąglaka bo tak sobie O wymyślił miejsca dla prasy, a teraz sie okazuje ze pod trybunami miejsca jest w ch....j a okrąglak odstaje od trybun i wygląda jak... - Przełknąłem tą dziurę z windą na sprzęt do pielęgnacji trawy choć nie wiem z jakiej racji upatrzyli sobie akurat takie miejsce które psuje cały wygląd trybuny, pomijając już ze mamy na stadionie 3 dziury w których sie mieszczą tiry, a kosiarka by sie nie zmiesciła... Winda za mała...!!! Jak będą walcowac np trawe to najpierw wyjedzie traktor... potem winda w dół... Walec w górę... itd... Paranoja! - Przełknąłem nieprzemyślane umieszczenie telebimów - Przełknąłem karetkę wjeżdżająca przez pawilon medialny choć mamy wyżej wspomniane 3 dziury w trybunach... - Przełknąłem dziury przy łączeniach narożników z trybunami za bramkami... (niby wentylacja... JASNE) - Przełknąłem brak zbiornika na "deszczówkę"... - Przełknąłem przeciekający basen w Trybunie E... .... ale do jasnej chol..y nie róbcie mi z Reymonta 22 warzywniaka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech oni oszlifują ten beton i go pomalują na niebiesko- szaro i git...! Winogrona to niech ta baba sobie sadzi u siebie na balkonie!! |
Obawiam się,że oszlifowany nie będzie,skoro zamontowali już kamery do monitoringu od strony Parku Jordana,wiem że specjalnie one nie przeszkadzają ale jednak chyba montowali by je po ewentualnym czyszczeniu betonu...
|
Do mnie też to nie przemawia.
Okrąglak, odległość od trybun do murawy i inne dyrdymały byłyby niczym przy tych zaroślach. Jak można tak oszpecić budynek : http://activerain.com/image_store/up...2504131597.jpg , trudno w jakikolwiek sposób to skomentować. Pusty śmiech i nic więcej. A chciałbym widzieć miny potencjalnych zwiedzających. Od razu mi to przypomina podświetlenie trybun na Legii - wygląda to jakby beton przejęła pleśń. Pomysł może i oryginalny i na stadionie zastosowany po raz pierwszy(?) - co mnie nie dziwi ale wygląda to bardzo chujowo (mając za wzór powyższe zdjęcie) ale nie róbmy za głupiego Jasia, na którym będą próbować różne zastosowania. Stadion ma być stadionem, a nie dżunglą. Oczywiście to moje zdanie i wierze że braknie pieniędzy na taką "wykończeniówkę". Niech zostawią jak jest. C z parku Jordana prezentuje się znakomicie. Wielkość jej robi spore wrażenie. I nie trzeba tego owijać w gałęzie. W sumie przypomina to pnącza winogron. Zalety tego to wspinaczka w rytmie małpy bez płacenia za bilet. Kiepski żart. Ale nic innego mi do głowy nie przychodzi widząc to zdjęcie. |
ludzie za 6 dni trybuna ma być w pełni gotowa, a nawet wcześniej, bo za 6 dni już musimy mieć wszystkie odbiory i pozwolenia, a wy chcecie teraz jeszcze beton szlifować/malować? tu trzeba jak najszybciej zrobić to co konieczne i tyle.
|
Cytat:
beton mial być barwiony, ale na prośbę wykonawcy zgodzono sie na wykonanie jej z betonu konstrukcyjnego a potem ma byc on oszlifowany i pomalowany... takie były przynajmniej deklaracje... Oczywiscie ze nie zrobią tego teraz, ale to juz można robić bez kolizji z rozgrywaniem meczy |
Inna sprawa to koszty utrzymania takiego zielnika. Nie ma k..wa kasy na telebimy ,a ma być na 30 ogrodników którzy będą zapie...lać z sekatorami po elewacjach . A poza tym niech taj zielona ciota trzyma łapy z daleka od naszego stadionu.
|
Można by było przecież wieszać dupne reklamy na nadchodzące mecze żeby biło po oczach :)
Wieczorami iluminacja, na Łazienkowskiej zajebiście to wygląda. Coś trzeba z tym zrobić :) |
Jest gdzieś dostępna umowa z polimexem? Są tam jakieś terminy zawarte? Kwoty odszkodowania? Cokolwiek? :)
|
Ten pomysł z chwastami może i ciekawy, ale uważam, że teraz możemy sobie tylko wyobrażać, a jakby już to zrobili, to wyglądałoby to okropnie.. tak jakby ten stadion stał tam od czasów wojny i zarósł jak niejedna rudera w Krakowie, w której mieszkają bezdomni. Zależy też jak byłoby to zrobione. Poza tym te koszty utrzymania.. Jednym słowem: odpada.
Jeśli jebnęli by tam jakieś plakaty z reklamami, to wyglądało by to jeszcze gorzej niż ziele, na tle Parku Jordana czy Błoń. Jest jak jest, jak będzie, chyba nikt nie wie. Jeśli będą to "malować" na niebiesko, to spoko, po ch*j narzekać? Nawet jeśli nic by z tym nie zrobili, to i tak zaakceptujemy stadion taki jaki jest, nawet gdyby był najbrzydszy na świecie. To nasz dom, a jak wiadomo: wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej! Jakikolwiek by był. |
Nawet harmonogramu nie udostępniono, a co dopiero umowę...
Co do pomysłu zasadzenia bluszczu na trybunie - to są chyba jakieś jaja. Można zorganizować zieleń przed trybunami, aby ta poprawiła walory estetyczne z odległości, ale samo zasadzenie zieleni na elewacji to pomysł absurdalny i nie pasujący do obiektu, a taniej i efektowniej wyjdzie pomalowanie tego betonu. O reszcie lepiej się nie wypowiadać: "brakowało partnera". Oni chyba chcieli, aby Wisła realnie zapłaciła koszt montażu IT czy wyposażenia trybuny zachodniej. Inwestor musi się obudzić, bo za wyposażenie kiosków, kupno telebimów czy budowę zbiorników retencyjnych płacą inwestorzy, tak jest na wszystkich budowanych obecnie stadionach w Polsce! To nie są domysły, a fakty. |
Narzekacie na stadion a Obłutowicz zaprojektował Gwiezdne Wrota :-P
:-D http://img180.imageshack.us/img180/7...tualny1024.jpg |
Ta Niedzilkowska czy jak jej tam z tego calego zarzadu to chyba ma kłamca na drugie imie ,bo co czytam jakis wywiad to sie zastanawiam czy ta baba byla choc jedna nogą na tym stadionie i widzi co sie tam dzieje...
|
Cytat:
Maszyny przysłały go z przyszłości, bo już trafił je szlag, że w AD 2026 stadion dalej nie przeszedł obiorów technicznych. Doszły do wniosku, że problem trzeba rozwiązać u źródeł. |
Nie żebym sie ciśnieniował specjalnie nad ranem ale widzę że wszyscy się pogodzili z asfaltem wokół murawy a widok z kamery nr 4 z walcem w roli głównej jest powalający brak słów .
Tak a jeśli juz o murawie mowa , to co spowodowało tak wiele plam koloru żółtego słońce czy brak wody ktos zna sprawę ? |
niby na asfalt ma być położnoa sztuczna murawa
|
Cytat:
|
Taka żółta trawa zmieni kolor na zielony ale na to trzeba czasu i to sporo więc bez paniki.Przede wszystkim ile czasu trawa bedzie dochodzić do siebie jest teraz dbanie o nią.Zlewanie ją dużą ilośćią wody ale nie w takie upały bo się ugotuje tylko wieczorem lub w nocy
|
dajcie spokoj juz z ta trawa, poradza sobie chyba, a nasze komentarze na pewno niczego nie zmienia. Bardziej wydaje mi sie, ze mozna jakies sugestie podac odnosnie wygladu zewnetrznego - bo funkcjonalnosci juz nie zmienimy. Mnie wciaz zastanawia :
a) czy drogi ewakuacyjne wszedzie beda zolte, czy raz zolte a raz biale ?? b ) czy na E pozostanie piekna tabliczka informujaca ze to stadion, ktora nie bedzie wspolgrac z reszta ? c) jak bedzie wygladac otoczenie stadionu? d) jaki jest plan odnosnie elewacji ? e) czy przewidziany jest napis lub herb, i w jakim ksztalcie ? f) czy przewidziane jest podswietlenie stadionu, jesli tak to jakie ? ps. dlaczego stadion mialby byc niebieski ? wogole wciaz mnie zastanawia dlaczego wiekszosc stadionu jest niebieska, skoro Wisła to raczej czerwono białe barwy.... |
Cytat:
|
No i w końcu mamy ten asfalcik położony przy E ,a teraz będą jechać wzdłuż wschodniej.
|
Cytat:
|
Nie wiem czy to pasuje do tego tematu. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1a883
Mam nadzieję, że u nas tez nad czymś takim pracują. Zresztą kiedyś przy rozpoczęciu współpracy z Dominiet Bankiem było chyba o czymś takim mowa. |
to samo jest na Legii i a u nas chyba też ma być, bo czy to nie jest ten zintegrowany system - nie pamiętam jego nazwy,
ma ktoś foto tej skończonej drogi wewnątrz stadionu? |
http://images39.fotosik.pl/311/6e987e1cf424d0bfmed.jpg
Jakoś dziwnie kamerka z Magicznego Krakowa która jest skierowana na wschodnią zatrzymała się o 8:24 przed rozpoczęciem asfaltowania. |
dzięki, a z tą kartą to nie doczytałem, myślałem że chodzi o zakupy i bezgotówkowe transakcje na stadionie
|
Swoją drogą mogli by już ściągnąć tego paskudnego pseudo laczka z okrąglaka,ani to ładne ani nic nie wnosi.I do tego jak wiemy to już łyżka po obiedzie
|
|
Niemądre było by nie polewać
|
Cytat:
|
Trawa musi być nawadniana cały czas bo inaczej bedzie trzeba nowa murawe zamawiac
|
Czyli na ten pas asfaltu zostanie wyłożona sztuczna nawierzchnia ( czyt. sztuczna trawa ) czy już taka zostanie asfaltowa uliczka?
|
Pani Niedzialkowska J. zarzeka sie ze na asfalt bedzie wylozona sztuczna murawa..........
ale ona juz wiele mowila |
Przeczytaj 10 postów wyżej masz odpowiedz.
|
Cytat:
|
Nie tak asfalt straszny jak go maluja ale mimo wszystko, ze sztuczna bedzie lepiej.
|
Cytat:
****a człowieku T jesteś z kosmosu ? Oczywiście , że jest umowa i wszystko to co ma w nij być . Z odszkodowaniami jest jednak ten problem że powstały one nie wyniku guzdrania się wykonawcy ale z powodu między innym opóźniej w dostawie kolejnych projektów przez architekta .A architekt to kumpel Majchra ! |
Chyba nie zrozumiałeś kolegi miał na myśli czy jest dostępna dla zwykłych śmiertelników....
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem, za rok matura, będziesz miał problemy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl